Xtrim 600 ACE

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä pasii, 7/12/11.

  1. nelari

    nelari Member

    Vs: Xtrim 600 ACE

    Miten pystyn testaan tuon etupukin iskarin toimivuuden.
     
  2. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Xtrim 600 ACE

    Tuota noin... mitä oikein tuolla tarkoitat? Ihan kotikonstein on melko vaikea testata. Mutta, irroittamalla sen jousi ja koittamalla esim painaa iskaria. Myös voi tarkastella onko varressa "tyhjää" liikematkaa. Tarkoitan jotta pystyy liikuttamaan eikä ole havaittavissa vaimentavaa vastusta. Mikäli epäilee että iskari on loppu niin ei muuta kuin käyt tilaamassa huollettavan. Niitä on myös ollut aina väliin myynnissä tuola toisaalla eivätkä ole olleet ihan hinnan kiroissaan.


    Mutta, toiseen asiaan. Viime pyhänä tuli pysähdyttyä Oulun tullissa, vai mikä se nyt onkaan. Siitä oli juuri lähdössä X-trimmi ja Renegade tällä koneella. Kuuli äänestä jotta ACE -kone oli molemmissa. Paljonhan on kirjoitettu ja mainostettu tämän koneen hiljaisuudesta. Onkin todettava jotta ovat helekatin hiljaisia. Vaikka kelkkoja oli kaksi niin ei niistä juuri kuulunut mitään. Todella hiljainen oli moottorin ääni. Hiukan kun olisivat tehokkaampia, sanottakoon vaikka likemmäs 90-100hv niin uskoisin jotta menekki olisi nykyistä suurempi.
     
  3. Naavaparta

    Naavaparta Yeti59 ACE600

    Vs: Xtrim 600 ACE

    Voin vakuuttaa, että kone on hiljainen. Mutta Yetissä ainakin vastaavasti telasto on varsin äänekäs. Koneen ääntä on aivan kuuntelemalla kuunneltava, jotta erottuu telaston äänen alla, siis kun puhutaan kovalla pohjalla ajamisesta. Pehmeällä telasto hiljenee. Minä kun en ääntä kelkkailuun kaipaa, niin hieman häiritsee välillä.
     
  4. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: Xtrim 600 ACE

    900 ACE tulee ens talvelle. Saa nähdä mihin malleihin se Lynxillä tulee, mutta ensi viikolla se nähdään kun 2014 mallit esitellään
     
  5. Naavaparta

    Naavaparta Yeti59 ACE600

    Vs: Xtrim 600 ACE

    Jos 900 ei tuo paljoa painoa tai kulutusta lisää, niin varmasti aivan huippu vehe. Vetohommissa ja leppoisassa ajossa en ole kaivannut lisää potkua 600Aceenkaan, mutta ymmärrän hyvin, että sporttikuskit sitä voivat tarvita.
     
  6. kk-sports

    kk-sports Venture Lite Ex: RS-vector, V-max 700.

    Vs: Xtrim 600 ACE

    Kiitos tiedosta. Oli nimittäin hilkkua vaille eilen että Mono-alustainen RS-vector vaihtui 600 ACE:n. Sain kuitenkin mieleni maltettua. Oiskohan ACE:en tulossa huollettavat pumputkin vai joutuuko siihen edelleen tilaamaan RE:n kepit..?
     
  7. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Xtrim 600 ACE

    Vaikka ei tulisikaan huollettavilla iskareilla niin kauppaa tehdessä ne kannattaa sopia heti suoraan. Lisäkustannus on todella pieni. Saattavat huomioda alkuperäiset "vaihtohintana" eduksi koska ovat uudet.
     
  8. PakkanE_

    PakkanE_ lynx BD 3900 -13

    Vs: Xtrim 600 ACE

    varmaan tuo uus ace tullee ainaki hinnat alkaen xtriimiin ja rangereihin ja tietenki tourinki vehkeisiin.
     
  9. kk-sports

    kk-sports Venture Lite Ex: RS-vector, V-max 700.

    Vs: Xtrim 600 ACE

    Mietinpä vain paljonko se 900:n hinta nousee tosta 600:n hinnasta..? :eek:
     
  10. ACE-seppä

    ACE-seppä Well-Known Member

    Vs: Xtrim 600 ACE

    Mikähän tuossa alustassa jurruuttaa niin pirusti? Mistä lähtis haeskelemaan vikaa?
     
  11. janiok

    janiok Well-Known Member

    Vs: Xtrim 600 ACE

    Ostopäätöksestä ;D. Jurruutus taitaapi olla PPS:n ominaispiirre, jos tässä yhteydessä tarkoitetaan ääntä, mikä lähtee telastosta ajettaessa.
     
  12. ACE-seppä

    ACE-seppä Well-Known Member

    Vs: Xtrim 600 ACE

    vmaxista lähti vähän saman kaltainen ääni kun variaattorista oli yksi kolmesta pultista irronnut, ja seurauksena oli lisäksi tunne että koneesta on jotain rikki kun ei anna tehoja. xtrimmerissä kuktenkin tuntuu olevan normaalisti kulkua. Jurina on voimakasta ja peittää koneen äänen helposti. Alkaa noin 20 km/h vauhdissa. En muista että etecissä olisnoin kova.
     
  13. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: Xtrim 600 ACE

    Kannattaa nyt kattoo, että se tela ei siellä tunnelissa ota mihinkään kiinni eli pyörii keskellä tunnelia.
    Todennäköisesti tuo jurnutus on kuitenkin ihan luontaista. Kaikki viimeisen viiden vuoden sisään ajamani lynxit ja osittain myös skidoot jurnuttaa melko pahasti telastosta. Mitään vikaa niissä ei kuitenkaan ole ollut.
    PPS2 telaston myötä tuohon taisi tulla jokin korjaus telapyörien paremman sijoittelun muodossa
     
  14. HKa

    HKa Lynx Rave RE 600R -18

    Vs: Xtrim 600 ACE

    Pari viimeisintä kelkkaa on ollu PPS alustaisia. Ääni on ominaisuus. Olen silti huomannut että varsinkin liian kiree matto lisää volyymiä. Toki jos kyseessä on käytetty kelkka, kannattaa ne telaston rullatkin tsekata välillä jos vaikka laakerit on ylimmäisitä kääntöpyöristä loppu... ::)
     
  15. Holle64

    Holle64 New Member

    Vs: Xtrim 600 ACE

    Adventure ace:ssa hinkkasi telatunnelin kyljessä olevista kolmen pultin ryppäästä ylimmät maton kylkeen. Varsinkin kun ajeli umpisella ja lunta kertyi tunneliin. Tulipas muutan aika nasakka keula, kun vaihto suksiini pidemmät klikkeri säätöiset öhlinssit vakio jousillla. Keulakin nousi paljon viisaamman näköiseksi n.10cm puskurista mitattuna. Samalla kirrasin etupukin jousta. Telaston vaimennukselle tarttis vielä tehdä jotain, niin eiköhän matka ala taittumaan...
     
  16. nostokurki

    nostokurki 2014 Lynx Xtrim 900 ACE

    Onko ihmisille kertynyt enempää kokemusta näistä? Itsellä suunnitelmissa oli ensin -13, sitten -15 ja nyt taitaa kuitenkin tulla ihan bränikkä tämän vuoden malli Rex² rungolla, että saa uuden vehkeen (4v) takuun.

    Pari vuotta tässä etsinyt sitä kelkkaa mikä ihan oikeasti kävisi omaan ajoon, ja tämä nyt viimein vaikuttaisi sellaiselta. -07 Phazeri on jo lähellä, mutta haluaisin vielä rauhallisemman pelin kun ei tuota ajokokemusta niin hirveästi ole, saati halua hyppyyttää kelkkaa patikossa. Tämän puolesta puhuisi vielä matalalta ottava kytkin, pitkä (ja karkeahko) matto sekä tuo maailman paras keksintö eli käännettävä kaasukahva joka tällaiselle ahtailla rannekanavilla varustetulla on kuin toiveunta.

    Mukava olisi päästä tällaista testaamaan ennen ostopäätöstä, mutta käytettyjä liikkuu vähän täällä pohjois-savon seudulla...
     
  17. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Meinaatko Xtrimiä nimenomaan vai 600 ACEa enemmän? Moottori ainakin on tosi luotettavan maineessa ja näitä molempia varmaan löytyy paljon vuokrafirmoilta. Pari vuotta sitten tuli ajeltua Rukalla mutta vähän näytti että tuo kyseinen firma lähinnä ajaa safaria nykyisin eikä enää kelkkaa niinkään vuokraa.

    Oliskohan tuo 49 Rangerin suuntaan myös? Vai saiko ihan perus X-trimmiinkin sen käännettävän kaasukahvan. Omaan 600 E-teciin verrattuna tuo ACE on melko rauhallinen jo. X-trim vähän enemmän levottoman ja sporttisen oloinen kuin boondocker - paitsi tämä jälkimmäinen nyt ehkä enemmän kallistelee reitillä jos vähän vauhtia ja sattuu sopivasti jne. Jousituksen ym. säädöt toki vaikuttaa näihin myös.

    Niin mikä on tarve sille matolle? X-trimin 3700 on jo pitkä ihan reittikelkaksi mutta ei tuo oikein mikään puuterikelkka taida olla, lappu on lyhyt. Ja mihin suuntaan on harrastus menossa kun kokemusta karttuu? Joku Skidoon Grand Touring vois olla ehkä vielä säyseämpi kuin X-trim mutta vielä enemmän reittimatto sillä?
     
  18. Busse-

    Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

    Viime talvena tuli huristeltua 3000km 600 ace adventurela ongelmitta.Voin suositella rauhalliseen touring ja hyöty käyttöön lämpimästi.keskikulutus seka ajossa noin 11-12 litraa
     
  19. nostokurki

    nostokurki 2014 Lynx Xtrim 900 ACE

    Tarkoitin juurikin X-trim 600 ACE:a. Se olisi sen hintainen, että saisi järkevässä ajassa maksettua omaksi vaikka uuden ostaakin, ja käsittääkseni aika passeli keskitie pitkän ja pätkän väliltä, että pärjäisi hitaammilla nopeuksillakin ilman pidon loppumista. Oma aju kun tahtoo olla sellaista hiljaista turistelua, huippunopeudet ja vastapatit kiinnostaa melko vähän, painoarvo enemmänkin ajolinjojen hakemisessa ja luonnosta nauttimisessa.

    Tuohon Rangeriin en olekaan tutustunut, pitääpä varsin vilkaista. Tosin 3k€ suurempi lähtöhinta jo hillitsee mielenkiintoa aika paljon :) Ja juu, vakiona on -15 vuosimallista eteenpäin tuo sähköinen kaasu ja 3 ajomoodia myös X-trimissä.

    Harrastuksen jatkosta en osaa sanoa yhtään. Aloitin rx-1 mountainilla ja siinä parasta oli juurikin pito ja pitkän telaston tuoma rauhallisuus, mutta voimapaketti oli turhan vauhtiviritteinen. Seuraavaksi tuli sitten normaali rx-1, mutta sen kanssa en päässyt yhtään sinuiksi, lyhyt ja matalalappuinen matto yhdistettynä voimakkaaseen koneeseen oli todella paska yhdistelmä omaan käyttööni. Mutta jos tieliikennesiirtymät hoituu 240 volvolla ja customilla, niin epäilisin että tämä X-trim voisi olla ihan pätevä jatko niille; varma perillepääsy, vaikka sitten vähän hitaammin :) Eikös?
     
  20. nelari

    nelari Member

    Minkälaisia iskareita suosittelette eteen? Alustaan vaihdettu re iskarit mutta suksiin olis vielä löydettävä jotku huollettavat pumput .Kohta 10 tonni ajettu hyvin on kelkka pelittänyt. Ajattelin ensin laittaa suksiin nuo re.n kepit mutta ovat liian pitkät.
     

Suosittele tätä sivua