Yamaha Phazer -07--->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä unppi, 25/9/06.

  1. Pasuuna

    Pasuuna Well-Known Member

    Sain lopulta kelkan rauhoittumaan kun säädin ohjauskulmat nollaan suksien ollessa välystensä "maksimiaurauksella". Ilmeisesti haritusta oli liikaakin jolloin toinen suksi aina "haukkasi" jarruttaessa. Tuota raiteilla ajamista kelkka tekee aikalailla, jos on joku ajanut aiemmin ja jälki sittemmin jäätynyt, saa kammeta aikalailla että nousee pois urasta. Täytyy koittaa tuota leikkuulautamodausta kunhan pääsee takas etelään, siellä ei tarvi murehtia kun kelkka hetken pois ajosta. Lumitilanne kuulemma nolla :(

    Kuinka pitkät etuiskarit näissä on? Siis mitta puristettuna ja vapaana. Tarttis laittaa floatit niin sais herkkyyttä tärypateissa ja pohjaamattoman keulan :) Käytettynä aattelin ulkomailta tilailla..
     
  2. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Kyllä niillä perus floateilla et mee muuta kuin metsään painavassa kelkassa. Ostat käytetyt öhlinsit tai ne gytr lisäsäiliö kepukatkin saa kyllä perusajoon hyviksi.
     
  3. Pasuuna

    Pasuuna Well-Known Member

    Mikäs niissä on huonoa? Hyvin ainakin emännän kelkassa toimii. Noi orkkikset pohjailee ojan ylityksissä turhan helposti ja vaikka jousten esijännitykset on tapissa ne tuntuu pehmeiltä. On simmitettykin jonkun verran, ei apua.Floateissa ois progressivinen jousto, joka ainakin mielestäni auttais isommissa töyssyissä. Käytetyt öhlärit juu, mutta tarjontaa aika rajallisesti. uutena niistä saa taas maksaa käytetyn kelkan verran.
     
  4. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Onko nykyiset iskarit lisäsäiliölliset? Floatit ja painava keula omaan mieleen joutuu pitämään liikaa painetta jottei keula makaa kentässä, painetta kun lisää menettää herkkyyden. Jämäkät jouset lähes nolla esijännityksellä toimii monesti nelareiden keulilla.
     
  5. Pasuuna

    Pasuuna Well-Known Member

    Ei ole lisäsäiliölliset GT mallissa vakiona :(
    Onhan noissa floateissa toi lisäilmasäiliö, jolla pitäs saada vähän herkkyyttä lisää.
    Tossa linkki http://www.ebay.com/itm/FOX-FLOAT-3...ash=item2c9ec051df:g:5MgAAOSwgQ9VsqDQ&vxp=mtr
    Ei tosin ole öljylle lisäsäiliötä floateissakaan.

    Onko toi keula sitten niin painava? kokonaispaino kumminkin vain 250kg ja kai siitä jotain on telan päälläkin kun sen saa yksin keulasta nostettua.
     
  6. arska1

    arska1 Nytro RTX SE

    No ei se Phazerin keula kyllä mikään painavaa oo, luulisin että ilmaiskarit pelaa siinä, tai sitten jäykempää jousta.
     
  7. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Ensimmäisen tavoitteen osalta floatit ei ole vaihtoehto. Muistuttavat enemmän peräkärryn kumijousia... kuin jumppapallolla ajaisi. Sen sijaan säädettävä, lisäsäiliöllinen iskari vie jo pitkälle. Niihin saat jo sitä joustakin vaihtamalla erilaista tuntumaa omaan makuun.. Toisen tavoitteen osalta otat mukaan kirjainyhdistelmiä kuten wp tai öhlins...
     
  8. Pasuuna

    Pasuuna Well-Known Member

    Mitenkähän tommonen crossipyörän takaiskari (öhlins) toimis kelkan keulalla? Mitta täsmäis mutta onkohan niissä mäntä sinnepäinkään. Shimmityksen sais varmaan muutettua sopivaksi..

    Millaisia jousia olette käyttäneet keulalla? Vakiot aika lössöt, luokkaa 3kg/mm tai jotain sinnepäin?
     
  9. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Voin tarkistaa kunhan kerkeän millaiset jouset kaverin iskareihin laitettiin. Ne FX mallin iskarit on ihan hyvät jos löydät sellaiset mutta öhlins/wp/totaltek ois varmasti kerralla säädöissään. Eikä ole isommin hintaeroa noihin Floatteihin paitsi ehkä totaltekkeihin.
     
  10. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Saa sen Floatinkin toimiin siellä keulilla, mutta tarvis melkein olla 3 reikäsillä männillä suuntaansa mistä lähtee värkkäämään ja se on ihan lottoa mitä noissa on sisällä. Kolmea erillaista tullu patsereissa vastaan ;)
     
  11. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Kelkoissa keulan jouset vaihtelee n. 20-30 N/mm, suurin osa siinä lähempänä 20 N/mm. Tuo 3 kg/mm olisi jo melkein 30 N/mm eli aika rankka jousi Phazerin ollessa kelkkana sieltä kevyemmästä päästä.
     
  12. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Tuo iskari asento vaikuttaa sitten aikaslailla siihen jousen kantavuuteen.
     
  13. turboapc

    turboapc Well-Known Member

    Selvittäkääs taas tyhmälle..
     
  14. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Tukipiste.
     
  15. Deippa

    Deippa Yamaha Phazer FX -07

    voiman vipuvarsi
     
  16. turboapc

    turboapc Well-Known Member

    Juuri näin.. Ja olipas hyvä kun räpsin tuosta alustasta kuvia kun tuli tallissa vastaan yksi kpl rajoitin hihnoja.. Oli onneksi ylimääräinen ja kuvien mukaan kelkassa hihna paikoillaan. On nimittäin tullut jo käytyä ajamassa :)
     
  17. nostokurki

    nostokurki 2014 Lynx Xtrim 900 ACE

    Näkyy riippuvan aika paljon käytöstä tuo telaston kestokin. Itselläni on 9300km ajettu -07, talttasäätöisellä ja lyhentämättömällä iskarilla, ja edelleen alkuperäinen etupukki käytössä. Tosin eipä tuota ole hyppyytettykään :) Ja eilen tuli koitettua tuota kylmäkäynnistystä, kelkka ollut kuukauden ajamatta ja nyt pakkasta -26, niin ihan mukisematta lähti käyntiin muutaman pyöräytyksen jälkeen ilman mitään ylimääräisiä ääniä tai muutakaan.

    Rupesi vaan tekemään pitkätelaista mieli, niin se saattaisi yksi todella hyväkuntoinen Phazer olla kohta Kuopiossa motoliikkeessä myytävänä, vinkkinä jos joku tällaista himoitsee :)
     
  18. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Näinhän se monesti menee " vauhti 100 äly 0".:rolleyes:
     
    Zombie tykkää tästä.
  19. turboapc

    turboapc Well-Known Member

    eipä tuota itsellä ainakin ole tarvinut hyppyyttää (epäilen että irtoaisiki tuo maasta vaikka kuinka yrittäisi) täällä on ilmeisesti sen verran erillaiset nuo reitit. (tasamaata on turha toivoa jonkun risteyksen kohdilta noin kymmeneen kilometriin) ja kun asuu asutuskeskukessa se tarkoittaa että patteja riittää.
    ps eihän tuolla irtoa edes keula maasta
     
  20. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

     

Suosittele tätä sivua