Rotax 377 leipoi kiinni... Vinkkejä

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä jj10, 12/1/17.

  1. jj10

    jj10 Member

    Joo elikkä rotax 377 (380 vm-98) leikkasi toinen mäntä jäällä kiihdyttäessä kiinni. Epäselvää on johtuiko ko tapahtuma tuorevoitelun pettämisestä vai kampiakselin vuotavasta stefasta. Molemmat tarkastin ennen ajoa, Stefa kuiva ulospäin ja tuorevoitelu on pelannut aiemmin (savutti kylmänä reilustikin). Paljon tuon pitäisi viedä öljyä milläkin matkalla?
    Kaasarin kurkut ovat hyvät.

    Noh avasin kannet ja sieltähän paljastui, toinen mäntä oli täysin kärvähtänyt päältä ja renkaat samalla. Pytyssä pakoaukon kohdalla sormeen tuntuvat selvät naarmut. Menenee poraukseen.

    Nuo stefathan nyt pitäisi ainakin vaihtaa samalla, kannattanee avata alakerta samalla ja tutkia laakerit. Meneekö nuo stefat ylipäätään paikoilleen alakerran ollessa kiinni? Millainen homma on vaihdella ne kampiakselin päätylaakerit,onnistunee kotikonstein?

    Onnistuuko tuosta koneesta ohittaa helposti tuorevoitelu, vai onko siellä jotain huomioon otettavia voitelukohteita?

    Muita vinkkejä?
     
  2. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Saatko kuvaa männästä. Onko leiponu ympäräänsiä kiinni, vai sivuilta vai aukkojen kohdalta?
     
  3. jj10

    jj10 Member

     

    Lisätyt liitteet:

  4. jj10

    jj10 Member

    Tuossa pakoaukon kohdalla taisi olla pahimmat naarmut. Ja naarmut ylipäätään taisi olla tuolla puoliskolla. Muualta ok. Kansi on kans samannäköinen lähes kuin mäntä eli sulanutta röppöä täysi.
     
  5. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Sanoisin jotta laihalle on repiny ittensä. Toki voi olla öljyssäki vika, mutta tarkisteleppa kaasarin kurkku ja kaasari.
     
  6. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Männän laki sulanut, laihalla. Öljyssä ei tuo vika ole.
     
  7. jj10

    jj10 Member

    Kaasarin kurkut oli hyväkuntoiset ja melko tuoreet. Ei yhtään haperot. Noita kampuran stefoja itse voisin veikata. Pitänee kaasarit ultraäänipestä.
     
  8. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Onko tää vehe tuplakaasareilla?
     
  9. jj10

    jj10 Member

    On.
     
  10. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Okei. Tuo ultrapesu on kyllä hyvä idea.
     
  11. jp10

    jp10 Well-Known Member

    Ilmaa repii jostain .eli käyny laihalla.vaihda stefat kun otat sen alakerran auki.sylinterin alatiivisteestä voi vuotaa .tarkista kaasarin suuttimen koot ettei joku olisi vaihtanut pienempiä.kaasarin kurkut laita uudet ei ole kalliit.kansitiivisteet ei olevuotanu kun ei ole rapaa tuossa kuvassa ne kuiten pitää uusia.voihan ne ulommat laakerit vaihtaa jos rahisevat..riippuu paljon ajettu kyllä sillä ajaa 25000km laakerilla.jos ei öljyn saannissa vikaa.
     
  12. jj10

    jj10 Member

    Juu nuo kaikki on ostoslistalla. Nuo laakerit käyn läpi kun avaan alakerran.
    Onko suuttimien koosta kellään tietoa mitkä siellä pitäisi/kannattaisi olla? Tai säädöistä muuten vaan. Puran ne osiin ja pesen ennen koneen kasausta.
     
  13. Härde

    Härde Well-Known Member

    Kun ei kelkkaa kerran mainittu, täältä löydät suuttimien koot: http://epc.brp.com/ Vasemman ylälaidan valikosta valitsee mihin tietoa tarvitsee.
     
  14. jj10

    jj10 Member

    Mitäs mieltä, voiko ko kantta vielä käyttää vai meneekö vaihtoon? Koitettu rapsutella mutta tuommoista sulamisjälkeä se on, ei lähde pois.
     

    Lisätyt liitteet:

  15. MX Z

    MX Z Lynx rave 800H.O

    Juuri tismalleen samannäköinen oli mäntä ja kansi minun ensikelkka 377 lynxi kun koneen avasin 25tkm ajettuna. Nakkasin vain uudet männät sisään ja nyt sillä on toinen omistaja jo 7 talvea ajanut pilkkiajoja. Ainaki siinä alkoi ahistamaan koneessa tuo kun männän päältä irtosi jo palasia, niinkuin näistäkin edellämainituista kuvista näkee.
     
  16. jj10

    jj10 Member

    Eli oli haittaa tuon näköisestä kannesta? Mietin jos koittaisin hioa tasaise(mma)ksi tuota..
     
  17. jp10

    jp10 Well-Known Member

    Vähän tasoittelet kyllä se vielä menee.
     
  18. jj10

    jj10 Member

    Alakerran availin ja putsailin ja stefat vaihtelin. Ei ne kyllä stefat huonot olleet minusta, jouset paikoillaan ja kumi ei pykinyt. Magneeton puolelta oli hieman möhnää tullut välistä mutta kytkimen puoli kuiva.

    Olisko ideoita tuohon kiinni leikkaamiseen?

    Kaasarin kurkutkin on hyvät tarkemmasta tarkastelussa, toki jos taivuttelee niin ihan pientä pykimää alkamassa mutta ei mitkään vanhat korput. Suuttimet taidan ostaa isommat uudet, jostain luin että ovat laittaneet 200/45 suuttimia noihin ja toiminta parempi.
     
  19. ITP

    ITP Well-Known Member

    Saattapa olla että männällä tullu tunnit täyteen, eli ruennu paloja lohkeilemaan irti kuvan perusteella.

    Sellanen ketjureaktio.
     
  20. forestapox

    forestapox A-C MC ES

    Männänrengas on katkennu ja pakoaukon kautta kiivennyt männän päälle pomppimaan. Ei välttämättä muuta vikaa ollenkaan... Minkä valmistajan mäntä sinulla siellä ollut?
     

Suosittele tätä sivua