MXZ Sähkö ongelmaa

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Ariko, 18/1/17.

  1. Ariko

    Ariko Member

    Kelkka on SkiDoo mxz 500ss vm.06. Sellainen vika, että valot himmeät, mittarit elää omaa elämää, kahvanlämmittimet ei toimi. Toisin sanoen virtaa ei ilmeisesti tule tarpeeksi. Kelkka kyllä lähtee käyntiin hyvin ja käy nätisti. Jännitteensäätimen vaihdoin ei vaikustusta. Oisko staattorissa vika tai maadoituksessa? Miten alkaisin vikaa etsimään?
     
  2. Ariko

    Ariko Member

    Mittasin samalla kun vaihdoin säätimen, siitä kolmijohtosesta liittimestä kaikkien johtojen välinen resistanssi oli 5 ohm. Lisäksi mittasin keltaisista johdoista runkoon ja vastus oli 2-3 ohm. Miltä tulokset vaikuttaa? Mistä sieltä löytyy ne maadoistus johdot?
     
  3. Ariko

    Ariko Member

    Mikä noista mittaus arvoista kertoo, että staattori ois viallinen? Kiekkamittari toimii kunnes laitan kahvanlämittimet päälle niin alkaa näyttämään ihan mitä sattuu.
     
  4. TmMp

    TmMp Well-Known Member

    Eihän kahvalämppärit ota maihin??
     
  5. Ariko

    Ariko Member

    [​IMG]
    Staattorille menee 2 keltaista ja 1 tais olla musta tai vihreä. sitten toiseen liittimeen tulee 2 johtoa värejä en muista. eli staattorille 5 johtoa. En nyt muista kuinka monta johtoa koko magneetolle menee saattaa olla tuo 8. Mittasin vastukset tuosta liittimestä johon tulee 3 johtoa ( 2 keltaista ja 1 muuväri). Anteeksi huomasin muuten tuossa eka vastauksessa virheen. Vastus arvot mitattaessa oli 0,5 ohm.
     
  6. Ariko

    Ariko Member

    En osaa sanoa. Osaatko kertoa miten tuon sais selville. Ainakaan kun lämppärit on pois päältä niin virtaa riittä ehkä hiukan enenmän, mutta valot on himmeät ja mittarit ei pelaa kunnolla. Lämppärit kun laittaa pääälle niin tilanne kyllä huononee entisestään.
     
  7. vectoori

    vectoori Well-Known Member

    TmMp vinkkasi jo kahvanlämppäreihin. Tsekkaa ne tosiaan. Riittää jo toisenkin lämmittimen oikosulku tekemään tuonkaltaisia oireita. Itsellä oli vika kahvanlämppärissä ja oireili juurikin noin ja jarruletkukin lämpesi tulikuumaksi kun virta kiersi sitä pitkin..
     
  8. Ariko

    Ariko Member

    Mitenhän nuo lämppärit vois helposti testata? Mittaamalla jotenkin vai ottamalla liittimet irti?
     
  9. TmMp

    TmMp Well-Known Member

    Ainakin helpoiten liittimet irti siitä kahvan johtosarjasta, nyt en ole varma onko niille oma pistoke vai yksi isopistoke johon tulee kaikki kahvojen johdot yhteen.
     
  10. TmMp

    TmMp Well-Known Member

    Jos ei muuten niin kahvaläppärin pinnit irti siitä pistokkeesta, samalla voi mitata onko elementti maissa.
     
  11. japejun

    japejun Well-Known Member

    Ilmoita mikä oli vikana jahka selvii. Omassa 550 ravessa kans samoja oireita. Vaihdettu staattori ja jännitteensäädin mut ei vaikutusta...
     
  12. Ariko

    Ariko Member

    Ilmoittelen kyllä. Perjantaina vasta ehdin alkaa kelkkaa rassaamaan, mutta eiköhän se vika jostain löydy. Sulla japefun on varmaankin joku oikosulku tai maadoitusvika siinä ku ei oikeen muuta vaihtoehtoa jää jäljelle. Omaa vikaa googlatessa niin vaihtoehtoja on ollut staattori, säädin, maadoitus ja oikosulku.
     
  13. japejun

    japejun Well-Known Member

    Joo todennäköisesti onkin maa tai oikosulku jossain...
    Varmaankin peukun tai käsien läppäreissä vika on.
    Suurin ongelma on siinä kun tuo sähköpuoli ei oo vahvinta alaa :)
    Kaasuvipuun tulee kolme piuhaa, keltainen ja 2 ruskeaa. Miten mittaan ja mitä ohmi lukuja pitäis löytyä?
     
  14. Ariko

    Ariko Member

    Nyt on vika ilmeisesti löydetty. Takavalon johto ottaa maihin jostain ja tietenkin sieltä tankin alta. Ihan täyttä varmuutta en asiaan saanut, mutta vastusmittarilla mitattaessa takavalon toisesta nastasta on yhteys maahan. Nyt pitäis löytää kohta mistä johto menee tankin alle tai mahdollisesti jokin liitin ennen sitä niin sais yhteyden poikki. Tietääkö kukaan onko siellä liitintä tankin etupuolella missään?
     
  15. TmMp

    TmMp Well-Known Member

    Eiköhän tuo mene suoraan takavaloille, penkki ja tankki pois niin sitten selviää. Johtojen pitäisi mennä muovi kuoressa siinä tankin alla, enempi oikealla sivulla.
    Voithan ottaa imukotelon pois ja katsoa miten johdot siinä öljysäiliön alla menee, pitäisi olla samassa haarassa öljysäiliön pinta-anturi, nopeus anturi ja takavalot.
    Näin ainakin minulla.
     
  16. Ariko

    Ariko Member

    no ei viittis alkaa purkamaan koko kelkkaa yhden johdon takia. Ei meinaan tuo tankin irrottaminen ole mikään pikku homma. Täytyyhän jossain olla jokin liitin mistä ne takavalon johdot lähtee.
     
  17. kölökki

    kölökki Well-Known Member

    Penkin alla oli liitin takavalolle ainakin vanhemmissa
     
  18. Ariko

    Ariko Member

    Ei ollut tuossa penkin alla liitintä eikä johtoa, johto kulkee tankin alla. Tankin taka sillä mistä johto tulee esiin on liitin, mutta pitäisi löytää liitin tankin edestä ennen kuin johto menee sinne alle.
     
  19. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Ei siellä edessä ole liitintä.
     
  20. Ariko

    Ariko Member

    Mistä se johto sitten lähtee? Jossakin täytyy olla jokin haarotus tms. no jatkan penkomista :)
     

Suosittele tätä sivua