Ukkohalla-Paljakka

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä santtu, 24/10/11.

  1. Jupa03

    Jupa03 ...xcr...

    Onhan ne.... kukas ne tuonne Saagan vei?!
     
  2. Harraspolle

    Harraspolle Active Member

    Hyvä että omistaja löytyi. Laitan toisen kuvan yv missä alkuperäinen ilmoittaja/ kyselijä.
     
  3. Kapili

    Kapili Active Member

    Ukkohallasta käsin lauantaina suomussalmi,raatteenportti,hossa,länsipuolta takas.erinomaisessa kunnossa reitit.hossassa melkein kelkkaruuhka,about 10 meidänki aikana.360 km tuli mittariin.kiitokset reitin kunnossa pitäjälle,pitäjille.sunnuntaina pois lähtiessä käytiin vielä puolangalla.100 km osimoilleen.pientä pattia oli vaan ihmeen hyvässä kunnossa,sai ajaa ihan ns ajamalla.kyllä kainuussa osataan pitää reiteistä huolta.terv skidoo ja polaris mänit
     
    jake_soomi tykkää tästä.
  4. Jupa03

    Jupa03 ...xcr...

    Hyvässä kunnossa on tosiaankin urat tällä seudulla ;)
    Onko seuraavat reitit lanauksen piirissä?
    Kivesvaara - Vaala väli
    Vaala - Oterma - Puolanka
    Vaala sähkölinja - Paljakka
    Huonosti ilmaistu mutta selvinnee ehkä asiasta tietäville :)
    Lana näkyikin olevan parkissa Kivesvaaran kupeella...
     
  5. Arwid Käkivaara

    Arwid Käkivaara Well-Known Member

    Saako tänätalvena Hossasta myös 98 bensaa? Tuliko tuossa ukkohalla, raatteenp.-hossa-länsireittiä takas tosiaan 360 km jo... vai oliko siinä myös puolangan mutka jo mukana? Ensi lauantaille vastaavaa reissua mietin puolangalta.
     
  6. james-x11

    james-x11 Well-Known Member

    Puolanka (98E) - Ämmänsaari (98E) - Raatteenportti - Juntusranta (98E) - Hossa (ehkä 98E) - Piispanjärvi - Hattuvaara - Vaaranniva (98E) - Joukokylä - Puolanka (98E) 440km
    Ajettiin 27.1-17 oli hyvässä kunnossa ( Vaaraniva - Joukokylä "luomureittiä" ). Jos aika riittää niin kannattaa ajaa Teerirannan kautta ( JylmaÖlkky kanjoni ) on näkemisen arvoinen.
     
  7. Janka77

    Janka77 Ski-doo Iron Dog 600R 2019

    Kannattaa ottaa huomioon tuo hiihtotapahtuma lauantaina, jos Hossan suunnalle menossa. 98 bensaa siellä vain on ollut "jos on" Tänä vuonna en oo kuullut että olis ollut kertaakaan tankit tyhjänä.
     
  8. Janka77

    Janka77 Ski-doo Iron Dog 600R 2019

  9. Arwid Käkivaara

    Arwid Käkivaara Well-Known Member

    Kiitos hyvästä bensaraportista. Julmaölkky on kyllä tuttu, 20 vuotta sitten hossaan eka kerta pohjoisesta päin tuli ajettua. Mutta kiantajärveä ei oo tullu kierreltyä ennen. 4.2 kuulemma laturetki kiannan itäpuolella, ei passaa sinne mennä lauantaina.
     
  10. Kapili

    Kapili Active Member

    Saat laskea puolangan mutkan lisäksi.me lähettiin ja tultiin ukkohallaan.
     
  11. Arwid Käkivaara

    Arwid Käkivaara Well-Known Member

    Fiini hoito.
     
  12. 4moped

    4moped Well-Known Member

    Gepsi piirti tuon reitin ja tarkalleen 354,95km ja keskinopeudeksi 58,3... Itää ylös ja länttä alas, ei siis Kiantaa. Aikalailla saman näyttää Kelkkareitit.fi kartastakin laskettuna.
     
  13. Arwid Käkivaara

    Arwid Käkivaara Well-Known Member

    • Vajava 450 km kerty puolanka-hossa -puolanka lenkistä. Hossasta sai tutusti huippupihvit ja pentseeniä.
     
    Nipademu tykkää tästä.
  14. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Jeps, kyllä niitä nyt yhellä systeemillä tää kevät tasoitellaan. Katotaan sit kauden loputtua, että miten meni muiden mielestä :)

    Ne jotka on jo ajelleet siellä ja pysähtelette laavuille jne, niin kertokaapa paikkojen kunto ja puutteet minulle. Yritetään saada hiihtolomiin mennessä nekin kohilleen.
     
    Viimeksi muokattu: 8/2/17
  15. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Olihan makiassa kunnossa hyry-ukkohalla viime perjantaina sateiden jäljiltä ja jos reitti ois siitä parantunut pilalle ois mennyt ;) käytiin myös korkkaamassa moisseen pätkä samana päivänä, parasta mitä reittikelkkailu voi tarjota yhdelle päivälle, luomua jossa sillat ja umpeen satanut sekä mukavalla pitkällä laineella leveetä lanattua pätkää jossa pääsi nykypailakallakin piiiitkää luisua, kylläpä nauratti kuin pikkutyttönä ;)
    Jos @-P- voi vaikuttaa lanaukseen toivoisin sellaista että käyttäisivät tehokasta konetta hyväksi siten että pahimmissa patikoissa ja ennen kaikkea ojissa käytettäisiin puskulevyä apuna täytössä, ei tulisi silmille paikat sellaisille joilla ei ole nuotteja pätkille kuten meillä jotka tietää jokaisen kävyn paikan... Ja hieman voisi tämmöisenä lumitalvena ajastaa eka lanausta ja mielellään yötöinä tai viikolla niin kerkeää tampparin jälki hieman kovettua mutta onhan tuo touhu mennyt 100% eteenpäin kahdessa vuodessa.
     
    Kapili tykkää tästä.
  16. Tenne

    Tenne Active Member

    Olipahan huippubaanaa mitä tuossa parina päivänä hyryltä pitäen kävin. Tänään oli trafiikkia sen verran, että alako jo pattia muotoutumaan, kun paltimooresta takasin päin lasetin.
     
  17. Höyläri

    Höyläri Well-Known Member

    Nyt on myös Ristijärvi Paljakka väli lanattu.
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  18. mjuvis

    mjuvis Well-Known Member

    Jaa me käytiin kans lenkki paljakassa. Ei taaskaan patin pattia. Tappavan tasaista baanaa joka tietää, että vauhit nousee...
     
  19. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Ei kait tuosta tappavan tasaista saa, vaikka mitä tekisi :D
    Toki vauhit saattaa karata innoissaan syötettäessä ;)

    Ei siellä oikein oo vielä lunta, millä tasata, eikä ajankohtiin voi paljoa enempää vaikuttaa. Toki jos vauhdit pysyy sallituissa rajoissa, niin ei siellä tule vastaan mitään, mikä olisi vaaraksi!
     
  20. Höyläri

    Höyläri Well-Known Member

    Tää on vaikea laji. Joudutaan ajattelemaan immeisiä ketkä on ns. sunnuntai ajelijoita että saisi olla pöytä sileää että voisivat maisemia ihailla samalla. Sitten enemmän kelkkailleita joille saisi olla jo haastetta ja pattia että pääsee kuntoilemaan. Ainakin paljakan ja hyrynrajan välille pystyisi tekemään siten että lanaisin vain ns. toisen kaistan eli jäisi puoli koneen leveyttä valtaosin lanaamatta. En tiedä miten sellainen toimisi?
     

Suosittele tätä sivua