ARCTIC CAT SNO PRO 500 KÄYNTIONGELMA

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä ACarto, 10/1/17.

  1. ACarto

    ACarto Member

    Juu elikkä semmosta ongelmaa alkoi kelkka tekemään että, käynnistyy hyvin, pyörii tyhjäkäyntiä hyvin, toimii pienillä kierroksilla hyvin, mutta kun painaa esim kaasun pohjaan ja pitää pohjassa niin nostaa kierrokset ja sitten hyytyy ja taas nostaa kierrokset. Puola+johdot+hatut+tulpat uudet, bensanpaineet ok, puristukset ok, uudet bensat. Voiko kaasuakselin asentotunnistin tehdä tätä?
     
  2. kölökki

    kölökki Well-Known Member

    Pysyykös ne pensanpaineet silloinkin kun se hyytyy? onko tankissa oleva suodatin OK
    toimiikos se kaasuliipaisimessa oleva mikrokytkin ohita se ja kokeile sitten.
    Kyllähän asento tunnistin taitaa antaa myös sytykselle tietoa, jos se sotkis sitä kautta. jos edellisillä kohdilla ei korjaantunut niin asento tunnistimen nykyinen asento merkattava tarkasti, ja sit voit hieman kokeille sitä eri asennossa
     
  3. ACarto

    ACarto Member

    Ajaessa ei ole ollut mittaria kiinni bensalinjassa. Valmistajan mukaan noin 45psi pitäs olla käynnissä ollessa. Suodattimet tankissa oli ok. Kuullostaa minustakin hieman siltä "fail-safe" tilalta mikä luki manuaalissa mikä viittaa ajoitukseen ja kaasun asentotunnistimeen. Miten kyseisen anturin ohitus tehdään? Kokeilin niin että otin siitä liittimen irti mutta ei vaikuttanut kelkan toimintaan.
     
  4. kölökki

    kölökki Well-Known Member

    kokeilitko ohittaa sen kaasuliipaisimen mikrokytkimen?
    tuleeko vika muuten ajossa esille? jos tulee ajossa esille niin onko eroa tiepohjalla eli(kovalla) tai pehmeällä
    Niin jos pistoke irti asento tunnistimesta niin silloin se ainakaan säädä sytytystä, entä jos säätää hieman asentotunnistinta onko muutosta
     
    Viimeksi muokattu: 15/1/17
  5. ACarto

    ACarto Member

    Siitä microkytkimestä oli piuha irti. Silloin toimitaan ei ollut vaikutusta. Ei ole merkitystä onko paljon lunta vai tiepohja. Piuhat kaasuakselilla paikallaan. Voikohan kokeilla ilman piuhaa? siis tota kaasuakselin tunnistinta? Tänään olisi tarkoitus käyttää vielä magneetto irti ja tark kiila sieltä. Kokeilen myös säätää tota tps. Tarviiko mikrokytkimen ohitukseen muuta kun piuha irti?
     
  6. kölökki

    kölökki Well-Known Member

    Kato samalla kun magneetto on irti staattoria päällisin puolin ja sekin ois hyvä mitata alkaa vaikuttaa staattori vialta noi oireet niitähän on cateissa ollu , löytyy jostain aijemmista keskuteluista nuista staattoreista. onhan pensan pinnat oikein säädetty , kummalta hyytyminen vaikuttaa pensapulalta vai sytytyksen katkeemiselta?
     
  7. kölökki

    kölökki Well-Known Member

    Mikrokytkimen ohitukseen riittää piuhat irti
     
  8. ACarto

    ACarto Member

    toi on ruisku koneella niin pintoja ei voi säätää. pitää staattori mitata. paljonkohan oomeja pitäs olla kun ei oikein hyvin selviä tosta manuaalista? tosi aika vähän testasin ilman mikrokytkintä kun asutaan taajamassa ja joutuu tossa tiellä ajelemaan. yleensä on kyllä toiminu heti alkuunsa kun lähtee ajelemaan.
     
  9. ACarto

    ACarto Member

    bensan vähyyttä ei mielestäni ole. mutta ei ihan varmaa tietenkään kun alkaa hyytymään niin oudosti. pitää varmaan käyttää kuopiossa leppäsellä jos löytäävät testerillä ym helposti vian.
     
  10. kölökki

    kölökki Well-Known Member

    Onkos siinä muuten sit pensan suodatinta ja kummalta puolen suodatinta(jos oli) niin mittasit paineen? minkä vuosmallin peli tää on?
     
  11. ACarto

    ACarto Member

    vm 2011 on toi rakkine. mittasin paineen ennen tukkia ja suuttimia. Eli suodattimet jäi mittauksen sisään. eli niistäkin virtaapi ilmeisesti. niitä on 3 kpl tankissa
     
  12. kölökki

    kölökki Well-Known Member

    Pystyykös paluu puolen painetta mittaamaan? ja annettu mitään ohjearvoa, onkos pakoputkessa se anturi kunnossa?
     
  13. ACarto

    ACarto Member

    Tässä ei nähtävästi ole paluu puolta ollenkaan. Ei ainakaan lähde tukista mitään letkuja. Tekee vaan paineen tukkiin ja suuttimet auvautuu sähköisesti. Pakoputkessa ei ole antureita.. Pitää lähtee talliin vielä mittailemaan tossa.
     
  14. kölökki

    kölökki Well-Known Member

    Miten muuten on pakoaukon säätimien toiminta ootko tarkastanu jo sen?
     
  15. ACarto

    ACarto Member

    niitäkään ei taida kyseisessä mallissa olla. Aikasempi oli kaasari mallin katti niin siitä oli helpompi ettiä vikaa mut tuo on hankala. Vaikkakin kohta 10v autokorjaamoyrittäjä kokemusta takana niin tota en käsitä. Mietin nesteen lämpöanturia? autot ainakin sekoo ja saattaa pyöriä miten sattuu jos se on rikki tai ei näytä oikein eculle. Tossakin sillä on vissiin iso merkitys ilman ja polttoaineen seoksessa. Pitää liitin ettiä sille jostain. Ainakin vaihdon takia joutuu vissiin koneen irrottamaan.
     
  16. kölökki

    kölökki Well-Known Member

    Joo lämpötila anturikin saattaa tehdä kyllä tota mut tuntuuko se nestekierto normaalilta, eihän oo nesteet päässy vajumaan jotta ois ilmaa järjestelmässä.
    Toimiiko muuten pukilla ok vai tekeeko samaa ja saaha tuo pensatankki kunnolla korvausilmaa ja onhan letkut muutenkin ehjät
    Itelläkään ei kyseisestä kelkasta kokemusta mutta mielenkiintoiselta vaikuttaa,
     
  17. Lavikka

    Lavikka Well-Known Member

    Vedossa kyllä ne paineet pitäisi mitata, etenkin jos ei paluu linjaa oo. tyhjäkäynnillähän se on melkein kuin tulpattuun letkuun tekisi painetta.

    Jos paineet on hyytymis hetkelläki kohillaan niin suuttimien putsausta ehottaisin. Joko ultraäänipesuriin tai melko tyhjään tankkiin forten tai kentin putsaus ainetta ja käyttelemään. vajaaseen tankkiin että on varmasti tarpeeks vahvat seokset.

    Mitenköhän tuommone käyttäytyy jos ottaa nakutusanturilta johdon irti, jos sieltä suunnalta tekisi häiriötä? onhan anturi varmasti oikeessa kireydessä? Russi kun valitti nakutusta loppussa olevien mäntien takia niin sen sai pelaamaan ottamalla piuhan irti :rolleyes:

    Ja eihän pakoputki oo tukossa mistään?
     
  18. Lavikka

    Lavikka Well-Known Member

    Onkos vika selvinny? Jos ei niin kurkkaappas tankista pumpun imuletkut. Omasta vastaavasta värkistä kurkkasin pensatankin kuulumisia ja löytyki letkut liuenneena tankin pohjalle
     
  19. ACarto

    ACarto Member

    Letkut tarkastettu. Vikaa etsitään parhaillaan merkkiliikkeessä
     

Suosittele tätä sivua