Petäjävedellä ei reittejä

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Paroni62, 29/1/17.

  1. Paroni62

    Paroni62 Member

    Varasimme täksi viikonlopuksi Lomarenkaan kautta Petäjävedeltä mökin. Mökin kuvauksessa sanottiin, että kelkkareitti menee 300 :n päästä ja kutakuinkin niin se oli myös kelkkareitit.fi sivuston mukaan. Oikeasti siellä ole reittejä, luultavasti joskus on ollut. Järvillä pystyi ajamaan, mutta järveltä toiselle ei pääse kastumatta ellei mene pientä pätkää pikkutietä pitkin. Tankkauspiste oli juuri tämmöisen järvi-tie-järvi yhteyden päässä. Paljon ei ajettukaan, noin 2 tuntia, sekin rauhallisesti ja ihmiset kaukaa kiertäen. Mutta, se riitti saamaan muutaman paikallisen ihmisen hillittömän raivon valtaan, vaikka varsinaisesti mitään laitonta ei tehtykään. Lopetimme kelkkailun suosiolla siihen. Kelkkailemaan Petäjävedelle ei siis kannata mennä. Aion ilmoittaa Lomarenkaalle, että ottavat mökin tiedoista kelkkailumahdollisuuden pois, niin ei tule muille ikäviä reissuja.
     
  2. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Tässä taitaa tulla vastaan juuri yksi tuon kelkkareitit.fi sivuston pahimpia ongelmia, jos pelkästään siihen tietoon luottaa. Eli jos reittien/urien olemassa olo loppuu/tulee muutoksia, niin kuka hoitaa päivitykset. Tuola nurkillahan jäljet on merkitty Keski-Suomen Lumikelkkakerhot Ry:n alaisuuteen, onko tuo nyt sitten ns. pooli/useemman kerhon reittien "kattojärjestö". Äkkiä googlella vilkastuna ei tosiaan tuon kerhon oman karttapalvelun kautta reittejä tuola asti edes mene, mutta mikä näittenkin päivitys aste sitten on..
    Samaten parin ensimmäisenä vilkastun jäsenkerhon sivuilta ei ulkopuoliselle ainakaan karttaa osunut silmään ja päivitykset sivuilla muutenkin vuodenpari vanhoja... Eli taas tullaan perinteiseen, ota luuri käteen ja ala soittelemaan ympäri pitäjiä jos saisit jonkun asioista tietävän kiinni..
     
  3. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Taitaapa olla sama tilanne minkä tahansa karttojen kanssa, jos ei kukaan niitä päivitä niin eihän ne ole ajantasalla. Yhtä hyvin voi vetäistä jonkin kerhon sivuilta reittikartan tai ostaa maksullisen ruotsalaisen kartan ja olettaa että sen mukaan voi ajaa siellä missä reittejä on... No eihän se aivan näin mene. Se reitti tai tässä tapauksessa ura voi olla poikki jos yksikin maanomistaja on sanonut sopimuksen irti, ja voi tapahtua vaikka yön yli. Voi olla että ei ole kukaan ajanut läpi jos on huonoa pätkää jota vain paikalliset käyttävät. Ei välttämättä ole raivattu. Voi olla tiedote esim. paikallisen kerhon sivuilla että ura poikki vaikka maastossa ei ole mitään merkkejä ja homma toimii, kaikki ovat tietoisia asiasta. Tai voi olla nauhat maastossa mutta ei tietoa netissä. Hieman pohjoisempanakin on saatu viimeisiä pätkiä raivatuksi auki vasta toissa viikonloppuna. Suurin osa urista, kuten tuokin, on maksullisia niin viimeistään siinä vaiheessa kun ostaa uralupaa selvinnee missä voi ajaa... samalla voi varmistaa karttojen paikkansa pitävyyden. Summa summarum kelkkareitin tai -uran kyseessä ollessa pitää aina varmistaa sen hoitajalta voiko siellä ajaa vai ei.
     
    jakey, TeHo ja Seiti tykkäävät tästä.
  4. Finski

    Finski Well-Known Member

    Eihän Petäjävedellä ole edes lunta.. Reittiä pitkin on korkeintaan supikoira kulkenut...
    Siinä se reitti menee, kirrinjärveä pitkin. Siitä pääsee tankille ABC / kyläsepälle. Toki vaikka luntakin olisikin, niin ei ole hurraamisen aihetta reittien kunnossa..
    Siinä olet oikeassa, ei pidä kiistää.
    paskat talvet on tappaneet tehokkaasti, vähäisenkin ylläpitäjän/ harrastaja porukan.
    Toki täällä sitten, riittää niitä oman kylän kylärällääjiä. Kun ei ole vähäisintäkään lunta/reitti kunnossa. Niin nämä posottaa pitkin kyliä..
    1% pilaa 99% harrastajien touhuista..
    Tämä ei tarkoittanut teitä Paroni62, muitta siinä varmaan syy miksi teidän ajoa jäällä karsastettiin..
     
  5. Haikku

    Haikku 850 Sunami

    Kyllä täältä reitit on lähi kuntiin kun olisi lunta, osa reitistä ok ajettavaa ja loput sittiä...ja tällä kylällä ei oo ku kitisijöitä jos kosketkin johkin bensa härveliin ni heti joku itkee lehessä tai somessa...
     
    kuohun keisari tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua