Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

  1. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Tuo viittaus tavaran kuljetettavaan määrään ja herkyyteen 4 hihnan kanssa oli lähinnä vitsi että mitä siellä muuta kuljettaakaan kun vararemmejä kaikki paikat täynnä
     
  2. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Montako remmiä nyt on mennyt? yksi taisi kestää paremmin?
    Onko viperissä ja sidewinderissä sama etäisyys kytkin-variaattori välillä?
     
  3. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Edllisen sivun kuvassa remmit nro5 ja 6. Kilometrejä 2900km ja kaksi kpl oikeestaan kestänyt paremmin loput ihan paskaa ja ne kestäneet on tuo tänään eka pamahtanut JP ja yks DN.

    Tarkalleen enää muista muttu tästä triidistä ne löytyy, mutta tämä viimeinen oli kyllä kuin kruunu kaikelle paskalle niin heikko esitys.

    Täytyy alkaa tutkimaan varmaan moottorityynyt yms, jostakin kai tuo antaa periksi niin että mootttori on poikittain välillä.
     
    Viimeksi muokattu: 12/2/17
  4. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Mielenkiintoinen tuoo "DooDoo":n remeliongelma, tuollaisena ei tiettävästi ole kenelläkään tuota esiintynyt.
    Näitä lienee käytössä eri versioina kuitenkin liki 100 kpl.
    Toki tuossa yksilössä on hieman muokkausta vakioon jatketun alustan ja karkeamman maton muodossa, tais olla 64mm harja ja välitykset tihennetty vakiosta.
    Yhtä kaikki ,kun ei kestä niin toki siitä kannattaa murhetta kantaa, korjaannu tuo vaan ei tällä palstalla "keskustelemalla", kyllä keksinnöstä pitää saada ongelmat pois tarvittaessa vaikka purkamalla osiksi koko lelu ja hakemalla sieltä se heikoin lenkki,
    se kuka sen sitten tekee ja maksaa on toinen luku
    Remmejä menee ilmeisesti useammalla totuttua enemmän ja siihen on yritetty pureutua tälleen harrastelijavoimin, uteliaisuudesta itse tuohon ryhdyin ja jotain kait aikaansaatu tekemällä ja pohtimalla.
    En ole ainoa joka tuohon on tarttunut mielessään nuo hajonneet remmit,nyt "pompottelijat" pohjoisessa painaa kilometrejä omaksi ilokseen eikä täällä mesoa vaan puuhaavat ja testaavat,saneet jotain jo aikaiseksi, mitä, sen saavat itse kertoa session jälkeen.
    Kaikesta huolimatta ja vaikka siltä ei näyttäis niin asian äärellä ollaan, ei sitten "herneitä" jos kuulostaa selittelyltä.
     
    gontso ja fleec tykkäävät tästä.
  5. hiltunen

    hiltunen sr viper turbo

    Näin sivusta seuranneena ja yhden talven turbo vehkeen kanssa aikoinaan remmien "räjähtelyjen" kanssa taistelleena lähtisin kyllä ettimään 2-variaattorista syytä nuihin remmejen räjähtelemisiin. Käsittääkseni tuossa kuitenki on yamahan kytkin ,mitä on käytetty jo pitkään? moottorikin pohjautuu kiinnikkeitten ym. puolesta vector/nytro/viper moottoriin (joissa remmit on saatu kestämään kovemmillakin tehoilla) eli oma teoria on ,että remmi pohjaa tai luistaa 2-variaattorissa. jäykempää jousta kokeilisin itse ja jos samat boorit on akselissa ,mitä vanhemmissa ,niin ihan raakasti vaihtaisin nytro/viperin 2-vartsun catin jousella testiin. edit. lähinnä pointti oli se ,että ainut asia ,mikä tuossa sidewinderissä on muuttunu tuon turbon ohella on tuo 2-vartsu. Joku ongelma siinä lienee versus entiseen variaattori malliin. pääseekö aukeamaan enemmän ,mitä vanha? ois mielenkiintoinen verrata ilman jousta levällään ,että meneekö remmi syvemmälle uudessa.. vai onko tuo rulla systeemi niin paljon herkempi ,että vaatis paljon jäykemmän jousen... itellä vaan vähenty remmi hajoamiset noin 90% ja syypää oli kakkos vartsu... toki voi johtua muustakin ,mutta sen verran vaihtelin painoja, jousia ja kaikkea siltä väliltä aikoinaan ,että meinas usko loppua.
     
    Viimeksi muokattu: 13/2/17
    hanski-58 tykkää tästä.
  6. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Minä ainakin olen äärimmäisen tyytyväinen. Ainoa kelkka mulla tähän asti mihin ei tarvinnut tehdä yhtään mitään oli Iron Dog 800. Kaikkiin muihin on aina mennyt vähintään 1000 km, että on kohillaan. Sidewinder on helppo huoltaa ja alusta näyttää kestävän vetomiehilläkin. Öhlinseillä uskomattoman hyvä. Tilasin vielä pari helixiä, joita kokeilen, mutta kuulin Stage 1:llä vetävän rajoittajalle heti eli parempi odottaa sen jälkeen. Nytkin kulku on ollut jo parempaa kuin odotin ja ajo-ominaisuudet ym. ei ole montaa saman tason verrokkia reitille paitsi sikapattiin ja siitäkin selviää tautisen hyvin Öhlinseillä. Olen ajanut huonommilla Lynxeillä aivan vasta.
     
    Jakelfin, Hemikoo, janzka ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  7. JIHUU

    JIHUU Well-Known Member

    Sain viimein MCXpressin Stage 1:sen, tulipa vetoja ja makeat äänet. Rajoittajalle paukku vakio hiluilla yhtenään, laitoin heavy hittersit painoiksi ja vaikka niissä ei painoa nyt ole vakiota enempää, eli 73g niin jengaa aika sopivasti 8700-9100 välillä ja kulkee kuin riivattu. Täysin tyytyväinen en vielä ole voimansiirtoon, sais ehkä kytkeä vähän ylempää, nyt kytkee 3100 ja joku 3500-3700 vois olla sopiva, toki nyt toimii retkeillessä kivasti. Vikakoodin 26 eli etupuolen paineanturi, sain syttymään kun testailin huippuja ja vedin kaasupohjassa jotain 2km ja sama takasin päin, kuuluukohan vain asiaan tämmöset vilkuttelut? Remmi tuntu tuon ainakin kestävän, vaikka sitä onkin jo 300km sisäänajettu. Mitään järkeähän tuossa kitissä reittikäyttöön ei ole, vakiokin kiskoo ihan tarpeeksi, mutta kyllä nauratti kypärän sisällä kun vähän suorilla narmautteli:)
     
    Mikkoyli ja hanski-58 tykkäävät tästä.
  8. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Hienoa pohdintaa, nuin itsekkin järkeilin tuota aluksi.
    Kytkin on myös muuttunut hieman, vari sitten enempi.
    Esitin aiemmin sellaiselle jolla on saatavilla nuo molemmat varit vaihtoa päittäin, liekkö unohtunut,en ole kuullut kommentia tuosta.
    Vari ei tiettävästi luista,ei lämpeä juurikaan, valkealla jousella toiminta muutenkin parempaa kuin orkkis keltaisella, epäilys siitä että tuo keltainen jousi vääntäisi helixin vinoon ja pohjaisi on mahdollinen, tämä jumittaisi varin ja remmi jäisi löysälle alasvaihdon yhteydessä saaden aikaiseksi repäisyn joka rikkoisi remmin kiihdyttäessä.
    No nyt valkealla jousella on saatu hyviä kokemuksia samoin kuin erityyppisillä rullilla varissa, kokwljen perusteella voisi olettaa että eteenpäin on menty.
    Kytkimessä on sitten myös eri jousi.
     
    hiltunen ja tuovja tykkäävät tästä.
  9. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Remmikevennys tähän totiseen arkeen välillä.

    Olisi tarkoitus kelkkailla tässä joku päivä vaan en ole varma kuinka kauas uskaltas lähteä jos vaikka remmi katkeisi.

    Kelkassa vielä 3 jemmassa ja käytetyt lisäksi joten jos tuolla taajamasta uskaltas poistua. Pitäs vaan saada reki mukaan että saisi kuletettua kaiken tarpeellisen.

    20170213_222152.jpg
     
    pagi, Hemikoo ja hanski-58 tykkäävät tästä.
  10. hiltunen

    hiltunen sr viper turbo

    Mietiskelin vaan ,että onkohan tullu semmonen suunnittelu virhe ,että aukeais liikaa 2-vartsu ja pohjais tms. paha sanoa kun ei oo nähny ees koko sidewinderiä livenä. Siihen nyt ois ainaki kohtuu helppo lääke kun isontais vaan rullien halkaisijaa pikkusen. Ite annan äänen myös tuolle hanski-58:n remmin löysälle jäämiselle alasvaihdossa ja sitä myötä riuhtaisee remmin rikki. onko tuo ns. kelluva tuo kakkonen sidewinderissä?
     
  11. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Katkeaminen ei ainakaan johdu pohjaamisesta, siitä olen varma. Perustan arvion siihen että yhtä vaille kaikki on ainakin minulla katkennut sellaisessa vauhdissa ettei ole vartsu edes puoliksi auki.

    Jos siitä johtuisi niin noita olisi mennyt minulla jo varmaan 300 kappaletta.
     
  12. hiltunen

    hiltunen sr viper turbo

    okei. Eli siitä se ei johdu sitten. Edelleen kohdistan syyttävän katseeni 2-vartsuun ,jotaki sielä tapahtuu semmosta ,että särkee remmin. Voin toki olla väärässäkin ja toivotaan ,että ongelma ratkeaa oli se missä tahansa
     
  13. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Ei oo kelluva.
    Remmin vaurio voi tulla paljonkin ennen kuin se varsinaisesti pettää.
    Itse seurasin tuota prosessia liki 200 km ennenkuin laitoin remmin poistoon, pieni repeämä remmin hammastuksen pohjalla sisäpuolella laajeni rääkissä.
     
  14. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Samaa olen seurannut kun noita olen jo aika hiton monta kertaa vaihdellut. Eiliset molemmat remmit ovat niiltä osin kuin ovat jossakin tutkittavassa kunnossa aivan kuin uusia.

    Onko kenelläkään tietoa, huhua tai faktaa, että onko oikeasti tuo JP:n materiaali vaihtunut tällevuodelle kovemmaksi ja sitämyöden kestävämmäksi kuin DN?

    Eilisen super nopean hihnan särkymisen haluaisin laittaa valmistusvian piikkiin mutta ei ikinä ole tullut vastaan ennen valmistusvikaista remmiä, oisko ekan paikka? Hankala vaan kaiken tämän jälkeen uskoa vielä sellaiseen törmääminen.
     
  15. hiltunen

    hiltunen sr viper turbo

    No omatkin "räjähtelyt" tuntui tulevan millon missäkin tilanteessa/ vauhdeissa... että sen perusteella oli hankala arvioida tai päätellä mitään ja syyllistin kytkin puolta aika pitkään lisäten painoa vaihdellen jousta ym. laihoin tuloksin jonkinlainen yhteys remmien hajoamiseen oli kuitenki tietty kuormitus eli jos telalla oli "kuormaa" kiihdytys-> löysäys-> kiihdytys ,niin monesti räjähti... meinaan sitä ,että se vartsu voi ehkä? pohjata vaikkei vauhtia oliskaan kauheasti jos se jostain syystä jää jumiin/auki oisittain ja äkkiä runtataan kaasu pohjaan uudestaan. eikä välttämättä tarvi ihan pohjaankaan nelari turbon väännöillä ja teholla.
     
  16. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    @hanski-58 minähän kyllä kokeilin tuota viperin vartsua mutta vain pikaisesti. Laitan sen nyt paikalleen sillä samalla 48°/42° helixillä ja W-W jousella ja katotaan kuinka sillä remmi kestää. Kaipa tuosta nipusta yhden remmin raskii tieteen nimissä tuhota koska särkyyhän ne muutenkin :D
     
    Hemikoo ja hiltunen tykkäävät tästä.
  17. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Entä Helixin kulmat ja jousen esijännitys? 37 oli tosi hätäinen ja reagoiva 6-1. Aivan mahtava verrattuna vakioon 35 vaikka kytkimessä samat painot. Sitten 3-3 se oli laiska. Vakio 35 helix 6-1 voisi olla hyvä myös. Helixithän ei nyt välttämättä ole verrattavissa vaikka luvut ovat samalla seinällä.
    Kai kaikki ovat tarkistaneet varin offsetin tai miksi sitä nimitetään, ohjekirjasta oli kuvakin. Minulla oli 61 mm.
     
  18. hiltunen

    hiltunen sr viper turbo

    Saishan sillä rajattua jo melkeen 50% pois mahdollisista syyllisistä jos sama meininki jatkuu edelleen :D edit. jos tarkastellaan vaan kytkin-vartsu asetelmaa ,eikä sotketa vielä linjauksia, välityksiä jne. soppaan
     
  19. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Tuo hanskin esittämä repäisy lienee se syy noille remmin hajoamisille. Ajatko Doodoo agressiivisesti eli esim. reitillä mutkaan tullessa lukkojarrutus, jolloin kakkosvari voisi jäädä auki ja sitten kun avaa kaasun niin se pääsee repäisemään remmiä ? Jäykemmällä kakkosvarin jousella asiaa varmaan voisi vähän auttaa.
     
  20. JIHUU

    JIHUU Well-Known Member

    Tuossa kuvassa remmi joka olisi varmaan kohta räjähtänyt. Tämä tuli kun kaikki oli vielä vakiota, varin neliskanttisiksi muuttuneet vakio pyörät paikoillaan. Me tehtiin sorvissa uudet rullat, pienemmällä akselin välyksellä ja kapeammat että sivuille saatiin liukuprikat, niin tilanne parani paljon.
    Vieläkään ei vaiha ihan optimaalisesti alas ja välillä kuulee kiljahduksen, kun jarrutuksen jälkeen kiihdyttää, eli on vielä kakkonen auki. Siihen kun yhdistää koneen kovan väännön ja jos sattuu vielä pitoakin olemaan, niin poikkihan se moottori remmin repasee, selvähän se on.
     

    Lisätyt liitteet:

    hanski-58 tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua