Rungon oikaisu

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä paaasola, 16/2/17.

  1. paaasola

    paaasola Member

    Miten porukka on oikassu kelkkojen runkoja? Itellä pullahti skidoo 550f:stä variaattorin kohdalta runko ruttuun ja vasen suksi on n. 5cm taaempana kun oikea. Etu runko ei vääntynyt eikä tukivarretkaan juurikaan, eikös noitten kuuluisi antaa periksi ensimmäisenä? Osuma tuli siis vasemman puolen tukivarsiin suoraan, vinkkejä kaivattas!
     
  2. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Niin se mullakin tökkäs ja pullahti runko lommolle variaattorin alta. Vaan sitten kun purki muovit pois, niin paljastu totuus. Kannattaa purkaa mahdollisimman paljaaksi, niin näkee tarkemmin mistä muualta on antanut periksi. Tuo 5 senttiä ei tule minusta pelkästään lommosta variaattorin kohdalla.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Variaattorin kohdalta sai rungon suoraksi (lue: suoremmaksi) lekalla pajottamalla ja vielä niittasin Lynxin vahvikkeen siihen.

    [​IMG]
     
  3. paaasola

    paaasola Member

    Punasella ympyröidystä kohdista se on vääntynyt ja tukivarret hieman. Onkohan tota mitää mahollisuutta oikoo esim. taljalla, niin että kone on paikallaan? Tosiaan vasen etu iskari ottaa ylä tukivarren takaosaan kiinni myös, eli jotain sille ois tehtävä jos meinaa tällä kaudella vielä ajaa. Ei vaan kehtaa umpimähkään mennä nykimään ettei tee enempää vahinkoa ku täällä jotkut kuitenki noita oikonut. Meneekö hurjaks jos tota keskellä olevaa painaumaa lämmittää ja koittaa vetää sukset samaan tasoono_O
     

    Lisätyt liitteet:

  4. Timonn

    Timonn Active Member

    Itte hakkasin moskalla rungon suoraksi, kun oli edeltävä omistaja puuhun ajanu. Yks sauma ratkes, että ois varmaa kannattanu lämmittää enne murjomista.. ja pullotunkilla kanssa päästiin vähän työntää ku ei ollu kone paikallaan.
     
  5. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Miten korjasit tuon pakoputken puolen? Näkyy pettäneen samasta kohtaa kuin mullakin kun keula pohjasi todella rajusti vastapenkkaan...
     
  6. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Tuota keskellä olevaa kohtaa tuskin saa lähellekkään entisen veroiseksi, se on aika jöötiä matskua tukivarren kohdalta. Ja vähän hankala paikka minusta, että voisi vetää. Tuon toisen lommon suoristaisin lekalla ja kuten @Timonn tuumasi, niin myös pullotunkin kanssa. Vetämällä sitä tuskin niin suoraan saa ja mitä suoremmaksi saa, niin sitä vaikeammin se nurjahtaa uudestaan. Tieten lopputalveksi voi vetämällä tehä parhaansa ja kesällä kunnolla loppuun asti korjata.

    Meinaat tuota ratkeamaa? Vaihdoin uuden eturungon.
     
  7. tmylsy

    tmylsy Well-Known Member

    Mulla kolahti alkutalvesta oma revi kiveen, tuloksena eturunko halki ja pakoputken takaa keskirunko mutkalle.

    Lekalla keskirunko suoraksi ja eturunkoon 1,5mm pellistä mahdollisimman monella pokkauksella oleva vahvike paikalleen niiteillä ja sikamassalla, hyvin on kestäny. Keskirunkoon oottelee paikalleen menoa vielä lynen vahvike muttei ole "ehtiny" laittaa kun on pitäny ajaa :D

    Tuossa vielä epäselvät kuvat aiheesta. On siis tuon punaisen viivan mukaan tehty ja samanlainen varuilla toisella puolella.
     

    Lisätyt liitteet:

Suosittele tätä sivua