Pielavesi - Keitele - Kiuruvesi - Iisalmi - Sonkajärvi - Lapinlahti

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Dirty Harry, 17/10/06.

  1. warrejori

    warrejori Apex. -13

    Täällä näköjään keskusteltu Kajaanin lanasta niin täytyy kommentoida sen verran että alkuperäisen suunnittelun tehnyt Paana Keiteleellä elikkä savolainen firma joten saattas sopia savon maisemiinkin. Olemme tehneet pieniä parannuksia alkuperäiseen malliin, levennetty 2,5-2.9m:n, sivuseinät että lunta saadaan pysymään lanan sisällä useita kuutioita, kunnon ohjarit laatikon alle nyt pysyy metsäautotielläkin eikä valu ojaaan, yms. Kun käytetään kaikki lanan ominaisuudet niin tulee liian tasaista mutta ei tartte joka viikko olla samoja kohtia "pilaamassa", pääosin riittä kaksi lanausta kausi.Eurot ovat aina vähissä, ilman muutaman vanhan ukon talkoo tunteja ei näillä rahoilla olis Kajaanissakaan ameriikan uria. Kiitokset täälltä tulleista kannustavista kommenteista ja tervetuloa Kajaanin urille.
     
    Mika_R ja Nipademu tykkäävät tästä.
  2. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Kiitos Warre. Varmasti tullaan jatkossakin!
     
  3. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Suurin osa tämän kauden kilometreistä on Kainuussa tullut mittariin:).
     
  4. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Maakuntakierros tehty: Lapinlahti - Iisalmi - Vieremä - Iisalmi - Sonkajärvi - Varpaisjärvi - Lapinlahti. Matkalla tuettu myös kaikkia mahdollisia huoltoasemia, mitkä reitin varrella on. Reittejä oli joka lähtöön, mutta jälleen kerran kerhon ura oli parhaasta päästä. Iso kiitos aktiivisille talkoolaisille!
     
    tuovja, vetkulilm, Pulkkakuski ja 2 muut tykkäävät tästä.
  5. lakape

    lakape Well-Known Member

    saisitteko aikaan yhtenäisen karttapohjan urista helpottaisi ulkopaikkakuntalaisten ajamista
     
  6. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Kelkkareitit.fi on nykyisin aika hyvin ajantasalla. Päiviteltiin jopa värikoodit kohdilleen, noille kerhojen maksullisille reiteille. Mikäli tulisin Iijärveltä, niin varmaankin helpoiten pääsisin Koljonvirralta reitille pienellä tiesiirtymällä. Toki tähän en voi kehoittaa ;)
     
  7. lakape

    lakape Well-Known Member

    No onhan se näin tehtävä,eikä tarvise pakottaa eikä kehoittaa:)
     
  8. Imperio

    Imperio -12 äksärräs

    Oiskoon tänään päivällä ketään innokkaita lähdössä ajamaan Lapinlahden tai Varpaisjärven seudulta? Meinasin jos kävis jonkun 150-250km lenkin pyörimässä jossain niillä nurkilla.
    Kärrillä meinasin pulkan vetästä tästä Siilinjärveltä lähemmäksi...
     
  9. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Morjensta Lomaileva Kelkkakansa,
    Ylä-Savon moottorikelkkailijat keskustelevat ensi viikolla alueen kuntien kanssa kelkkareittien hoidon kehittämisestä. Tätä keskustelua varten on alueen huoltoasemilla (Iisalmi, Lapinlahti ja Varpaisjärvi) kysely kelkkailijoiden määrästä. Seurantaa tehdään vielä tämän hiihtolomaviikon ajan. Kävijätietojen lisäksi veisimme mielellämme myös viestiä alueen reittien kunnosta päättäjille. Toivoisin siis kommentteja joko yleisesti tai yksityisesti siitä, mitä mieltä olette alueen reitistön kunnossapidosta ja millä reitillä yleensä ajatte. Mielellään myös kommentteja siihen, miten kunnossapito vaikuttaa teidän reitistön käyttöönne. Veisin näitä viestejä suoraan ja muokkaamatta alueen päättäjille.

    Kiitos jo etukäteen,
    Juhani,
    Y-Smoke PJ
     
  10. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Eipä ole kommentteja juuri tullut. Ilmeisesti kaikki ovat siis tyytyväisiä. Mitäpä sitä sitten aikaa tuhlaamaan?
     
  11. irraH

    irraH Iron Dog 600R

    Moro, minusta tuo reittien perushoito (liikennemerkit, lanaus 3-4krt vuosi) kunnille kuten tähän saakka, mutta lisäksi kerhot voisi ottaa merkittävämpää roolia ylläpitävässä hoidossa. Tuosta vain tulisi sitten sopia kuntien kanssa kustannusjaosta.
    Ei muuta kuin palaveria pystyyn.
    Eilen Partasen Pekalle mainitsin asiasta.

    Vieremänkin voisi ottaa mukaan vaikka eivät ole mukana virallisten reittien ylläpidossa.
     
  12. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Jos lanauskeroja on tulevaisuudessakin tuo 3-4, niin niiden kertojen laatuun pitäisi kiinnittää huomiota, ettei niitä vain ajeta läpi, kuten nykyään. Hyvin lanattu reitti on osan porukan mielestä "pilalla" patikon puuttumisen takia, mutta hyvästäkin jäljestä tulee ajankanssa huonoa. Nykyään reitti on käytännössä samaa patikkoa lanauksenkin jälkeen. Patikko pääsee sen verran isoksi ja kuvaksi, ettei se tasoitu tekemättä töitä. Hiihtoladutkin saadaan pöytälaudaksi, niin kummahomma, ettei hyvälumisena talvena saada kelkkareittiä sen tasaisemmaksi kuin nyt ovat.
     
  13. Vilho

    Vilho freeride

    Se on nii kuin Pielavedellä lanasivat. Laidoilla tasainen ja keskelle jäi se talvellinen patikko.
     
  14. Imperio

    Imperio -12 äksärräs

    Nuista lanauksista olisi kiva saada jotain tietoa jo kauden alussa. Luultavasti kuitenkin joku aikataulu on olemassa että osapuilleen viikkojen x,x-x,x-x ja x aikana sitä ja tätä reittiä hoidetaan.
    Helpottaisi aina ajelun suunnittelua kun tietäisi että minne suuntaan lähtee jos toista reittiä on suunnitelman mukaan mahdollisesti hoidettu 2kk sitten ja toista tällä viikolla. Jos haluaa pattia ajaa niin tietää minne suunnata tai pidempää nättiä lenkkiä niin reitti sen mukaan.
    Kunnilla kuitenkin on nettisivut niin voisivat uhrata yhden sivun infosivuksi. Kauden alussa suunnitelma sinne ja muut mahdolliset tiedotteet.
    Kauden mittaan toteutuneet reitin hoidolliset työt sitten sinne kuitata tehdyksi.
    Nykyisin tämä tieto pääosin lienee puskaradiossa ja Esson baarissa.
     
  15. Pulkkakuski

    Pulkkakuski Well-Known Member

    Reittien yleiskuntoon, pohjien raivaus lumettomana aikana ja koko leveydeltä, merkkaukset kuntoon, siltojen kunto ja asialliset sillat (Iisalmi-Sonkajärvi väli). Lanaus kertojen määrä ja niiden oikea ajoitus talven lumitilanne mukaan sekä koko reitistö on lanattava kerralla läpi ja vielä koko leveydeltä, reitin ilmoitettu leveyshän on 4-5m. Lanaus kuskin koulutus kuntoon sekä ohjeistus minkälainen jälki työstä on jäätävä eli panostettava laatuun. Näillä asioilla omasta mielestäni saataisiin iso parannus aikaan.
    Itse ajelen nämä paikalliset reitit muutaman kerran talvessa läpi jolloin kaikkea tuolla on nähty.

    T: Pasi Huttunen
     
  16. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    No nyt alkaa tulla rakentavaa palautetta! Lisää kaivataan. Kaikki välitetään kuntiin ja kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan pyritään puuttumaan.
    @irraH :n kanssa olen samaa mieltä tuosta työnjaosta. Eli perusteet kuntoon kuntien toimesta, sillä kunnilla on mahdollisuus ottaa jonkunlaista vastuuta asiasta. Kerhon resurssit perustuvat vain ja ainoastaan vapaaehtoisuuteen ja talkoohenkeen, jotka molemmat ovat tässä maassa katoava kansanvara. Kerho voi mielestäni hyvin osallistua resurssien mukaan ylläpitoon. Tällöin jokainen alueella ajava voi itse vaikuttaa siihen, millaisia reittejä koluaa. Resursseja voidaan toki koettaa jakaa niin sulalle, kuin lumisellekin kaudelle, mutta kunta hoitaisi kuitenkin perusteet, kun kerholaisten talkoointo loppuu.

    Mutta hyvä, että asiasta viriää keskustelua!
     
  17. snowX-trim

    snowX-trim Boondocker 600 e-tec

    Tosiasiahan on se, ettei tuo lanaus vain toimi kuntien hoitamana. Täällä Pielavedellä on hiihtolatuja hoidettu talkoovoimin kunnan välineillä useamman vuoden ajan ja siinä homma on toiminut paremmin kuin hyvin.

    Miksei voisi samantapaista systeemiä kokeilla kelkkareiteillä? Eli kunnalla on valmiina kalusto reittien hoitoon ja kerhojen kautta vapaaehtoisia, jotka ajaa talkoilla reitit tasaisiksi silloin kun on tarvetta. Kelkkailijat kun hoitaa reitit niin silloin ne tulee hoidettua.
     
  18. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Tätä on tietääkseni ehdotettu aikaisemmin, mutta se ei kuntien puolelta ole meillä ollut mahdollista. Tämähän olisi yksi mielenkiintoinen toimintamalli. Onko sinull @snowX-trim tietoa, kuinka tuossa teidän lanausjärjestelyssä on hoidettu mm. vastuuasiat, käyttöoikeudet avaimet, polttoaineet jne? Ja miten sitten, kun se kunnan lana ajetaan kiveen ja pitäisi aamuksi saada kuntoon hiihtolatujen vetoon?
    Itse haluan pysyä politiikasta mahdollisimman kaukana, mutta onhan se ihan perseestä, että mm. Ylä-Savossa on jokaisessa kunnassa omat satojen tuhansien eurojen kalusteet jokaiseen tehtävään, mutta kun niitä ei käytetä tehokkaasti kuin se 3,5 tuntia päivässä. Ei onnistuisi yritysmaailmassa.
     
  19. snowX-trim

    snowX-trim Boondocker 600 e-tec

    Hiihtolatuja hoitaa täällä mäkihyppy-yhdistys ja käsittääkseni kunta maksaa siitä "urakkasumman" / talvi yhdistykselle. Ei ole varmaa tietoa polttoaineista, mutta luulisin että kunta maksaa. Siellä on muutamia vastuuhenkilöitä, jotka ajaa latukonetta.
    Toki hiihtoladut on pururadoilla, joilla ei ole kiviä. Mutta onhan täällä kelkkareititkin kaivurilla tasattuja, joilla pohjien tamppauksen jälkeen pitäisi pystyä ajamaan baanalla aika huoletta.
     
  20. Jack796

    Jack796 Kelkaton

    Hyvässä kunnossa ainakin sonkajärven suunta marjahaasta lähtiessä, liiankin "vauhdikkaassa" kunnossa ;) (tai sitten alusta päivitys sattui nappiin kertaheitolla)
    87 tien ylityksen jälkeen n.1km, sähkölinjan alta kääntyy vasemmalle = siinä meni suoraan... Parin tunnin "kaivelun" ja kahden hihnan polton jälkeen avuksi palolaitos: Kelkka ja kuski pelastettu, kahvia ja pullaa viety poijille vaivanpalkaksi...
    Huomenna uusiksi...Mutta koitan pysyä tällä kertaa reitillä....
     

Suosittele tätä sivua