SÄÄ ja mää.Talven odotukseen liittyvä joutava horina ja tärkeät lumitiedotukset

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Vilho, 8/10/07.

  1. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Vähä tässä mietin tuota lauantain ajosuunnitelmaa, että vedänkö Paltamoon asti kärryn vai koukkaanko Otanmäen Seolle ja siitä Vaalaan kahville :) Ilmeisesti Paljakasta sais kyllä ajoseuraa mukaan, niin ei koko matkaa tartte yksinään lasetella.
     
  2. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Kittilässä näemmä +9C ja näyttäs että loppuu kausi lyhyeen lähes koko Lapissa:

    http://www.foreca.fi/Finland/Kittila/15vrk

    Nyt vielä taitaa aueta aika huimat ajokelit heti Oulun/Kuopion takaa. Mutta säätila vaihtuu aika dramaattisesti. Ilmastonmuutos tulee ja me kuollaan kaikki? :eek:


    Edit:
    Pitää pakkaa kevyempää vaatetta ja sadetakki mukaan kun lähtee tonne Kilpisjärvelle... :rolleyes:

    Forecan artikkeli antaa vähän taustaa kevään ilmastolle: http://blogi.foreca.fi/?_ga=1.216909462.1624540971.1477771107

    Ilmeisesti nyt sitten saadaan kunnon ilmavirtaus Espanjasta jos noin kovasti lämpenee, vaikka lunta on vielä hyvin Skandinaviassa? (Paitsi etelässä, täällä tuli tyypillinen takatalvi melko aikaisin nyt, mutta suli heti pois.)
     
    Viimeksi muokattu: 4/4/17
  3. Juha88

    Juha88 8000 RR

    Hankikelejä tekee.. noilla ennusteilla ajokausi jatkuu vappuun ihan keposesti..
     
  4. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Lumisiipi lukee ennusteita kuin minun 11v. tytär... Ei oo ilmeisesti asunut pohjoisessa tai lumisessa suomessa ikinä.
     
    Lumisiipi ja polaris^ tykkäävät tästä.
  5. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Nyt on kyllä hyvin pysyny lumet pudasjärven korkeudella jos vertaa moneen edellis vuoteen. Saattaa tulla mukavat tulvat kun alkaa kerralla sulaan kaikki. Oikeastaan aika hyvä talvi vaikka vähän hitaasti lähti käyntiin. Monta viikkoa oli aivan pehmyttä lunta ja nyt ollu hankea muutamia viikkoja. Ei juuri jäät tai lumet ole vähentyneet.
     
  6. Vilho440

    Vilho440 Active Member

    Joo kuuleman mukaan pudiksella melko reilusti lunta, ainakin paikkapaikoin. Saapa nähä miten ne vedet alakaa siellä perällä virtaamaan kun alakaa kesän tekkoon. Ei kyllä paikallisilla ole kovin hääviä aina noiden tulvien kanssa.
     
  7. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Iijoessa keskustan lähellä kun nousee veden pinta metrin niin puoli kuntaa on veden alla.
     
  8. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Sodankylässä sadellu lunta yön aikana.
     
  9. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Juu kuvittelis että tulvat on aika mahtavat. Eikös ne Lapin vedet valu sinne Pohjanmaalle?

    Hyvin analysoitu :D Kotopuolessa kun on 10 senttiä nii liikenne sekasin ja aura-autoja yritetään hälyttää liikkeelle ja mietitään että miten tästä selvitään ja lehdet kirjottaa ankarasta talvesta.

    Mitä Lapissa oon loppukaudesta ollu nii pari +5 päivää ja kausi oli siinä. Toki nyt ei oo alle sulanu ja oliskohan sillon aikonaan myös yöt pysytelly nollan pinnassa mitä näin aikasin ei taida helpolla tapahtua. Kevätaurinko se vaa päivällä lämmittää? :cool:
     
  10. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Sodankylässä kävi muutaman päivän lämpimällä ja nyt pakkasta. Päivällä aurinko lämmittelee reittien pintaa niin oha kelit makkeimmillaan. Ja yksin saa ajaa. Tämä kevätpuoli se aina pistää ihmetteleen. Porukka on jo marraskuussa sentin lumilla kolistelemassa, mutta kun kevät on hienoimmillaan niin kellään ei enää innosta kelkkailla. Jännempi homma on se.
     
    LapinStaalo, teikka, Mikki80 ja 3 muut tykkäävät tästä.
  11. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Oisko se niin että kun etelään tulee kesä niin kiinnostus loppuu ja lapissa paikalliset ei aja reiteillä niin ei niitä siellä näe. Ajavat kyllä varmasti viimeisiin soseisiin muttei reitillä. Kyllä itselläkin harrastukset menee vuodenaikojen mukaan. Vaikka syksyllä olisi hyvää kalastus aikaa niin kiinnostus loppuu kun metsästys alkaa ja metsästys loppuu kun kelkkailu alkaa jne.. Tämä kevät menee sujuvasti kun voi siirtyä kelkkailusta kelkkailu+pilkkimiseen ja siitä sitte kesäkalastukseen.
     
    Lumisiipi tykkää tästä.
  12. Vilho440

    Vilho440 Active Member

    Itsellä menee myös hyvinki pitkälti näin. Mahtaa melko moni muukin siirtyä tähän kelkkailupilkkimiseen ainakin osittain, kun alkaa kevät kelit olemaan kommeimmillaan. Jäällä huomattavasti mukavampi kököttää keväällä kuin sydäntalvella.
     
  13. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Rukalla on ainakin omasta mielestä yllättävänkin pitkällä kevät. Melkoista puuroa jo reitit, mutta silti on mukavaa...:D:D:D
     
  14. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Tämähän se parasta aikaa on luisuttaa, tämä se vasta elämää on :) vielä kun koneessa on vääntöä ja voimaa niin menee 44mm lappukin aika pitkää luisua :p:rolleyes:. Meinaa vaan nuo jarrumatkat möhköllä mennä melkoisiksi :(, onneksi vielä löytyi sopivaa puiden väliä mihin sihdata vaikka kuinka varoen yritti mennä :D.
    Jos tälläisenä kelit ois pysynyt niin tällä suunnalla reittiajot loppuisi monella alle viikossa ja mulla vähän pidempään ;)
     
  15. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Kyllä sitä tuonne lähtis vaan eipä täältä "hiton" lakeuksilta niin vain kykene lähteen.
     
  16. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Kittilä -4 ja 5cm uutta lunta. Ei huano:D
     
  17. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Nyt tuntus olevan sellaset ennusteet että vappuna ajetaan Kuusamossakin. Olis vaan vapaa-aikaa ja kaikkea sinne asti :D

    Ilmastonmuutos peruutettu, jääkausi tulee! :p
     
  18. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Varmasti ajetaan kuusamossa vappuna jos ei ihmeitä tapahdu. Tais olla melkoinen myräkkä siellä ja pakkasta perään viikoksi. Pudasjärvelläkin pian taas lumenpinta huipussaan mutta pehmeän alla kova hanki, ellei pehmene.
     
  19. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Ilmeisesti kun kesä tai kevät alkaa etelässä niin se tarkoittaa koko maata. Näinhän se on sää ennusteissakin. Etelän pää luetellaan paikkakunnittain ja Pohjoisessa pitelee jotain keliä. Pohjoinen käsittää sitten Pohjois pohjanmaan ja Lapin. No kevät se vissiin sitten on. Ranualla viime yönä satoi jotain 20 senttiä uutta lunta. Paras lukema oli viime viikonloppuna 107 cm ja nyt kun tuli raskaampaa lunta niin virallinen mitta 94 cm. Passaa täällä reittejä ajella pääsiäisenä
     
  20. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Hankea tuntu olevan Luostolta länteenkin, riippuu nyt varmasti tosi paljon paikasta onko umpisen kelejä tai sellaisia. Kivahan näitä reittejä on ajella kun päällä jokunen sentti pehmeetä :)
     

Suosittele tätä sivua