SDi 600 käyntihäiriö

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä PRo, 21/3/17.

  1. PRo

    PRo Lynx X-Trim 600 SDi -08

    Täytyypä kysästä täältä että mikä ihime voipi olla vikana tuossa SDissä.
    Oireina on että röppöttää 4500-5000 kiekalla, kiertää nätisti sen 8200, mutta kun löysää kaasun tyhjäkäynti jää hetkeksi reiluun 4000 ja kaiken lisäksi sammuu välissä kun laittaa pakin päälle.
    Kokonaisuudessaan koneella on ajettu 10500, mutta tehty täydellinen koneremppa vajaa 500 kilsaa sitten. Uutta pantiin toinen sylinteri, männät (orkkis Elkot), kampiakseli vaihdettu tehdaskunostettuun, tietysti kaikki tiivisteet, ja ravet putsattu.
    Oireiden ilmaannuttua on vaihdettu tulpan johdot+hatut+tulpat, ruiskut putsattu ja samalla tiivisteet vaihdettu sinne, läpät käytetty irti ja nekin kunnossa (blingin alukurkut), kampiakseli stefakin vaihdettu varmuuden vuoksi, start pilotilla käyty läpi eikä ilmavuotoja ole. TPS mitattu ja antaa oikeita arvoja kun painaa kaasua. Akkukin mitattu lepojännite 12,6V, käynnissä 14,7V ja kun pakille pistää niin tipahtaa 12V, joten ei tuo akkukaan ole viallinen, kaikki maadotukset käyty läpi ja on kiinni.
    Tulpat on saman väriset molemmat, ruskean mustat, mielestäni ehkä hieman liiankin tummat jos vertaa siihen mitä ne oli ennen remponttia. Itse remontin jälkeen palasi hyvin/normaalisti sen 400 kilsaa ja sitten iski oireet.

    Tänään tarkoitus viedä piuhan päähän paikalliselle korjaamolle, epäilivät kyllä että ei mitään löydy, kun ei pala edes vikavalo.
    Arvelivat että saattaa olla että TPS:n arvot on mennyt jostain syystä ECUlla sekaisin.

    Itse mietin kans tuota TPS arvojen sekoamista tai olisko mahdollista että kampiakseli on pyörähtänyt limpuista väärään asentoon?

    Alkaa mielikuvitus loppumaan tuon kikottimen kanssa ja parhaat ajokelit menossa. :mad:
     
  2. TmMp

    TmMp Well-Known Member

    Miten pakolämpöanturi vaikuttaa asiaan?
     
  3. PRo

    PRo Lynx X-Trim 600 SDi -08

    Se on kerran mennyt ja polttaa vikavaloa, rajoitta nimenomaan yläkierroksia. Joten kokemuksesta voinen olla varma ettei sieltä löydy 99% varmuudella vikaa.
     
  4. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Viallinen TPS anturi voi tehdä tuon että jättää tyhjäkäynnin niin ylös, että on veto päällä koko ajan.. Kokemusta samanlaisesta kelkasta.
     
  5. PRo

    PRo Lynx X-Trim 600 SDi -08

    Potilas saatu kotia pajalta, eikä vikaa löytynyt. TPS arvot kohdallaan, olivat testanneet sammuksissa ja käynnissä. Ei aktiivisia vikakoodeja, imupöntön anturilta oli useampi tullut, no olin testaillut imupönttö irti.

    Epäilevät että ilmavuoto jossain, alkaa vaan usko loppua kun taas vehje osina tallissa ja käynyt läpi nyt raven letkutkin, lääkeruiskulla alipaineet sinne -> ei vuotoja. Ennen purku kävin taas läpi startpilotilla imukurkut ja stefan -> ei vaikutusta. Tulpat samanväriset tumman ruskeat edelleen.

    Nyt kun ruiskut on irti niin meinasin käyttää ne jossain pajalla joka testais ne että toimiiko oikein, ite kyllä jo putsannut ne ja avautuu ja antaa mielestäni ihan ok suihkun.

    Yksi mikä voi olla niin tankissa oleva bensapumppu, mutta tuntuu kyllä uskomattomalta että siinä olisi vikaa, kun "turraaminen" on tosiaan tuossa 4500 kiekan kohdalla ja vaikka vetää pitempään kaasu tangossa niin ei puudu ja tän jälkeen tyhjäkäynti jää ylös.

    No menipä tässä viikonlopun kelkkareissu vi...ksi :mad:
     
  6. teikka

    teikka Takametsissä mennään

    Sulla kuitenkin jengaa koko ajan.Aja menemään vaan!
    Mulla ollu vähän vaikiampaa.
    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?threads/600-sdi-välikuolema.137457/

    Tps:n perussäätö sitten pitää tehdä kaasuvaijeri löysättynä,muuten antaa väärät tiedot boxille,ja aiheuttaa mm.just tota tyhjäkäynnin ylösjäämistä ja pakilla sammumista....Tuli tänä aamuna opittua...ja merkkipajalla vielä..tais asentajakin saada oppia...

    Etecissä ja sdissä säätö tehdään eri tavalla.
     
    Viimeksi muokattu: 22/3/17
  7. PRo

    PRo Lynx X-Trim 600 SDi -08

    Tuotapa tuota, eli ennen vaihtoa ei näkynyt koneelta että TPS olisi viallinen?

    Ei oikeen kehtaa "ajaa vikaa ulos", jos tosiaan ilmavuoto niin taas mäntä remppa edessä.
     
    teikka tykkää tästä.
  8. teikka

    teikka Takametsissä mennään

    Tps ei huollon mukaan näytä vikakoodia.
     
  9. Kelkkoo

    Kelkkoo New Member

    Kannattaa ensimmäisenä vaihtaa akku näihin pätkiviin sdi/e-tec kelkkoihin, säästyy suurelta vaivalta monesti..
     
  10. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Mulla kerran sdi:stä jäi järven ylityksen jälkeen tyhjäkäynti tosi isolle ja kun tarkemnin tutkin imukurkut niin kumi oli alkanut irtoileen alumiinista. Vaihdoin ne ja sen jälkeen ei tehnyt enää samaa.
     
  11. PRo

    PRo Lynx X-Trim 600 SDi -08

    Mulla on blingin alukurkut tuossa. Taas viikonloppuna tuli ihmetelty ja ilmeisesti vetää läppärungon akselilta ilmaa. Pitää vaihtaa se niin sillähän se selviää.
     
    Viimeksi muokattu: 27/3/17
  12. PRo

    PRo Lynx X-Trim 600 SDi -08

    Päivitelläänpäs väliaikatietoja tähänkin.

    Eli kokeiltu toista läppärunkoa -> toimi huonommin kun TPS ei ollut kalibroitu ECU:lle, samalla taas ruiskut putsattu eikä vaikutusta.
    Viikonloppuna tuli testailtua että ajelin n. 5-6 kilsaa 4-5000 kierroksella missä kone "turraa" ja sen jälkeen tulpat pois-> molemmat aivan mustat. Tulpat paikalleen ja n. 10 kilsan lenkki jäällä kierrokset 7-8200 melkein koko ajan ja jälleen tulpat pois-> molemmat aivan mustato_O

    Eli saa liikaa bensaa myös isoilla kierroksilla, öljypumppu säädetty tarkalleen merkkiin. Käväsin toisessa merkkihuollossa ja meinas että TPS asetukset pielessä, vaikka näyttääkin että olisivat ok niin voi vaatia uuden kalibroinnin ja tätä eivät ensimmäisellä kerralla toisessa huoltopaikassa ole tehnyt. Toinen vaihtoehto on että molemmissa sylintereissä suuti/suuttimet kusevat läpi.
    Jos olisi ilmavuoto niin olisi tuolla ajolla ollut tulpat valkoset tai vehje leipassut kiinni.

    No pitää testata toisilla suuttimilla, onneksi saan lainaan kaverin toimivasta vehkeestä, jos tämä ei auta niin sitten TPS kalibrointiin.
     
  13. PRo

    PRo Lynx X-Trim 600 SDi -08

    Eilen kokeiltu ehjät ruiskut toisesta vastaavasta suoraan ajosta, edelleen samat oireet.
    Tänään kelkka meni pajalle, ajavat TPS arvot uusiksi, saas nähä tuleeko kuntoon.
     
  14. kölökki

    kölökki Well-Known Member

    Näkeekö ne muuten tietokoneella antureiden kunnot, esim. lämpö,imuilma ja pakoanturi ja mitä näitä nyt onkaan noissa?
    Lämpö anturihan vois aiheuttaa tota liian rikkaalla käymistä ,on myös muitakin antureita jotka vaikuttaa tohan seoksen säätöön
     
  15. PRo

    PRo Lynx X-Trim 600 SDi -08

    Kelkka kävi pajalla ja ajettiin TPS arvot uusiksi eculle ja oireet jatkuvat samanlaisina.
    Tämän hetkinen arvaus merkkikorjaamolta on että ecu:lla seosarvot sekaisin (=ecu rikki).:mad:

    Onneksi saan testiin puretusta kelkasta ecu:n, vaatii vain samasta kelkasta dess:in ja läppärungon TPS:n kanssa. Huollon mukaan TPS jos on vain vaihdettu, eikä ajettu arvoihin piuhan päässä aiheuttaa kummalllisia käyntihäiriöitä

    Kyllä noilta kaikilta tulee vikailmoitukset ecu:lle, ainoat vikakoodit mitä näkyi oli imuilma anturilta, kun olin laittanut käyntiin ilman piuhaa kun testailin.
     
  16. PRo

    PRo Lynx X-Trim 600 SDi -08

    No nii, tulipa tämäkin ongelma selväksi ja nyt kelkka toimii.
    Eli syylliseksi paljastui ecu, vielä pitää käyttää piuhan päässä että laittavat tps säädöt kohdalleen ja tyhjentää tuon vaihto ecun vikakoodit.

    Kiitokset Konemexuille Rovaniemellä hyvästä ja avuliaasta palvelusta, heidän avulla osasi alkaa epäileen tuota ecua.
     
  17. PRo

    PRo Lynx X-Trim 600 SDi -08

    Päivitelläänpäs tätäkin, eli ei se sitten ollut tuossa ecussakaan vika, hetken pelas kohtuu hyvin kunnes taas samat oireet palasi.:mad:
    Tuli käytyä kaikki lämpöanturit ja muut läpi mitaten vastukset ja kaikki oli niiden suhteen ok. Uusi akkukin tuli laitettua, vaikka mittausten perusteella vanhassakaan ei ollut mitään vikaa. Ei ollut enää muuta mahdollisuutta kuin polttoaine puolella olisi vika, tosin suodatin bensaletkuun imukurkkujen päällä oli vaihdettu jo (ei ollut likainen) joten penkki ja tankki pois. Samalla tuli katsottua johdotukset ettei räpsi runkoon mistään, sitten tankilta bensapumppu pois, sieltä löytyi ensimmäinen yllätys. Yksi kolmesta kotelon kynnestä (etummainen) oli poikki ja liitoksesta raollaan, no varovasti avaamaan pumppua ja syyllinen löytyi. Kumi joka tulee itse pumpun ja bensaletkun lähdön väliin, se n. 1,5 cm pitkä oli vinossa siellä. Tästä johtuen hukkasi bensapaineet tankin sisälle, samalla testasin pumpun ja tarkistin luonnollisesti suodattimen ja molemmat oli ok.
    Katkennut kynsi oli pumpun kotelon sisällä, ilmeisesti jossain patikossa päässyt liikahtamaan ja mennyt poikki, viime keväänä kun uusin suodattimen oli kynsi ehjä.
    Samalla tuli laitettua oma ecu takasin paikalleen.
    No nyt kelkalle on tullut tuon jälkeen reilu 300 kilsaa huolettomia kilsoja, yksi Norjan ja yksi Enontekiön pilkkireissu käytynä.

    Jos tästä jotain positiivista saa haettua sen jälkeen kun parhaat ajokelit meni sivu suun, niin saapahan laittaa kelkan huoletta kesäteloille valmiiksi huollettuna oottelemaan ensi talven lumia.:D
     

Suosittele tätä sivua