BD600 takakääntöpyörät

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä ljanne, 8/4/17.

  1. ljanne

    ljanne Well-Known Member

    Mahtaako joku keksiä, mistä syystä alla oleva levy on lähtenyt pyörimään akselinsa ympäri? Kääntöpyörät pyörivät, mutta mahtaako tela olla liian kireällä, laakerit lopussa vai huonosti kiristetty huollossa? Telamattoa ilmassa pyörittäessä kuuluu narskuntaa kääntöpyörien kohdalta, eli aivan kuin joku kanittaisi vastaan.

    edit: takaa katsottuna vasemmanpuoleinen pääty on sentin tai 1,5cm edempänä kuin kuvassa oleva oikea puoli. Levyn "hampaat" ovat myös ilmeisesti kuluneet aika lailla pois, eli jotain tuossa on käynyt.

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 8/4/17
  2. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Käytä irti ja katso mikä vikana. Ei tuon alumiini palan kuluu pyöriä. Miten se edes voi päästä pyörimään jos pulti on tiukalla urassa? Vai puuttuuko akselilta jotain ja vaikka pultit on tiukalla niin palikka pääsee hyppään urasta kun liut pääsee käymään sisällä päin? Purkamalla selviää.
     
  3. ljanne

    ljanne Well-Known Member

    Ainakin toinen prikka näyttäisi puuttuvan, eli siis osa 503193770 Washer. Noita pitäisi olla kaksi molemmin puolin, nyt tällä rikkoutuneella puolella on vain yksi. Voikohan tullainen aiheuttaa ongelman? Huvittavasti/harmittavasti tämä taitaa olla seurausta huoltokäynnistä, jossa korjasivat edellisen itse aiheuttamansa ongelman yhden pultin kanssa, jonka seurauksena liukurunko rikkoontui.
     
  4. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Mistä tuo osa puuttuu?

    Näköjään tuo pyöreä prikka ennen neliötä. No onko akselissa niin lyhyt kierre että ilman sitä pultti pohjaa eikä kiristä pakettia. Ei kait se voi parista millistä olla kiinni?
    Onko ne laittanu sen pyöreän sinne liukujen sisään ekana ja siksi neliö ei mene perille :D Ei kyllä taida mahtua sinne.

    Jos sulla on laakerit niin loppu?
     
    Viimeksi muokattu: 8/4/17
  5. ljanne

    ljanne Well-Known Member

    Kuvassa näkyvän pultin alla pitäisi olla noita pyöreitä prikkoja kaksi kappaletta, nyt on vain yksi.
     
  6. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Mikä vm? Ainakin -14vm niitä on vain yksi. Kait siinä sitte on vaan niin lyhyt kierre tai väärä pultti laitettu että jouduttu laittamaan kaksi että kiristää. Ei kait siinä muuta
     
  7. ljanne

    ljanne Well-Known Member

    2014 tuo on, räjäytyskuvien mukaan pitäisi olla kaksi kappaletta. Nappasin pultin irti, vähän ikävältä näyttää alla:

    [​IMG]
     
  8. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Niinpä näköjään onkin 4kpl. Hirtääkö ne laakerit kiinni vai onko tuo neliö vaan ollut niin löysällä että päässyt hieman liikkumaan ja hakkaamaan. Voithan sinä tarkistaa kun otat akselin irti ja katsot kuinka hyvin kiristyy yhdellä prikalla.
     
  9. ljanne

    ljanne Well-Known Member

    Enpä taida uskaltaa ottaa irti tuota akselia, kun pitää pystyä ajamaan ainakin huollon pihaan :) Nyt tuo taka-akseli on näköjään hitsautunut kiinni liukurunkoon, joten pysynee kiinni kun pultin laittaa takaisin. Eli jos ei kiristy tarpeeksi yhdellä prikalla, niin en saa taka-akselia varmaankaan mitenkään enää pysymään paikallaan. Huoltoon on 40km.
     

Suosittele tätä sivua