Arctic cat zr vs arctic cat firecat

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Proto mod 500, 3/5/17.

  1. Proto mod 500

    Proto mod 500 Well-Known Member

    Ensitalvelle hommaamassa kelkkaa umpiselle ja olen kahden vaiheilla ostaisiko vanhemman zr 600 01-02 vai firecatin 600-700. Hinnoissa ei ole juurikaan ole eroa, ajoasennossa jonkunverran ja eniten mietityttää telamaton leveys firecatissa kun on normaalia kaposempi matto niin mahtaako kyntää helpommin, sivurinteisiin luulisi taittuvan helpommin mutta tämä vain mutua. Ja pätkänähän ei pysyisi vaan tulisi joku 370-390 pitkällä matolla varustettuna.
     
  2. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Jos ummelle edukasta cattia niin miksei ensimmäiset äMmäläiset oo harkinnassa?
     
  3. Proto mod 500

    Proto mod 500 Well-Known Member

    budjetti on alle tonniviissataa ja rakentamalla kelkan saa ihan etenevän pelin umpisille, olisiko jotain kokemusta otsikon laitteista kumpaa alkaisi kahtomaan seuraavaksi peliksi:)
     
  4. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Mitä noita nyt näpräilly ja ajellu, tuota omaa firecat koppasta kilpuria vs meijän triple zr rakennelmaa, niin kattele suosiolla 700 firecatti aihioks, jos noista pitää valita.
     
  5. Proto mod 500

    Proto mod 500 Well-Known Member

    Ok pitää alkaa kahteleen Firecattia tässä kesän aikana.
     
  6. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Pitele silti silmät auki, jos vaikka sattus halpa cf tai m hollille, parempi sellanen suoraan on kuitenki.
     
  7. Proto mod 500

    Proto mod 500 Well-Known Member

    Firecatti on varmaan ensisijaisesti mitä olen ostamassa, ei varmaan muuten mutta sitä tehoa löytyy riittävästi. Lähinnä mietityttänyt tuo telan leveys 34cm onko liian kaponen metrin lumille ja meneekö vain pohjia myöten vaikka telan pituus olisi se 155 pitkä?
     
  8. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Ite saattaisin kattoa ennemmin zr vaikka 700 koneella kun itteä hirvittäny tuo diamond drive aina, ja on niitä kaveri porukassaki levenny oikeestaan jokainen jossa moinen vitsi ollut voimansiirto puolella:D
     
  9. Proto mod 500

    Proto mod 500 Well-Known Member

    Onhan firecattia 03-04 vielä ketjukopalla ja ketjulla joten vikoja vähemmän kuin diamond drivessä ja löytyisikö jotain veikkausta että eteneekö siellä metrin puuterissa edes jotenkin vai onko toivoton kapine?
     
  10. petes88

    petes88 Well-Known Member

    No eipä se kyllä pätkänä pahemmin etene:rolleyes: vauhtia jos saa nii etenee sen mitä vauhit riittää sitte ollaanki entistä kauempana kiinni... Totta nuita crossfirejäki saa jo kohtuu edullisesti tai vaikka ees powder special
     
  11. Proto mod 500

    Proto mod 500 Well-Known Member

    Eikun jos jatkaa firecatin 155 pitkäksi niin nouseeko samat mäet kuin 38 levysellä matolla.
     
  12. petes88

    petes88 Well-Known Member

    No kuskista kiinni luulis että on ainaki keveä kanttailla vielä kun laitat äMmäläisen keulan siihen
     
  13. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    firecat 700 on ollut omien kokemustan mukaan parhaiten umpisessa kulkeva pätkäkelkka ainakin noin vakiokuosissa. CF:ssä olisi sitten mainio umpisen käsiteltävyys jo vakiona. Itsellä nykyinen XF on ihan kampura verrattuna siihen mitä crossfire oli umpisessa. Se kääntyi ajatuksen lailla umpisessa.
     
  14. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Keulan kantavuus on ihan ykkösasia jos meinaa pätkällä tai edes puolipätkällä puuterille. 38+ lappu kyllä kauhoo pitkällekin jos A:keula ei uppoa B: jos kuski osaa hommansa. Jommassa kummassa se tökkää ja puolipitkiin verratessa se on keulan kantavuus. Raidevälille on ihan sama jos on jotkut 4-6" leveät reittisivakat.
     
  15. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Jos 1500e laittaa ja alkaa siitä rakenteleen niin eikö kannata sijoittaa se rakenteluun menevä raha johonkin valmiiksi oikean malliseen? Ei tarvi turhaa näprätä ja hyvällä tuurilla pääsee halvemalla.
     
    TeHo ja Seiti tykkäävät tästä.
  16. Proto mod 500

    Proto mod 500 Well-Known Member

    Ei ne osien hinnat kovin isoksi nouse kun ostaa käytettynä, ja tarkoitus on opetella säätämään kelkka umipisen ominaisuuksia silmällä pitäen. Järkeähän tässä ei ole ja hermotkin menee varmasti monesti ja niinhän se saattaisi mennä myös huom" melkein valmiin umpisen pelin ostettaessa.
     
  17. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Tällä hetkellä halvin crossfire 6 karvan alle 2000€ nettimotossa. Siitä saa kyllä hyvän umpislaitteen jos tunnelin muokkaa takaosastaan avonaisemmaksi ja vaihtaa vähän pidemmän ja karkeemman telan ....
    Sitten jos vielä koneeseen vaihtaa firecat 7:n sylinterit niin jopas alkaa konekin laulaa ja kelkka liikkua....
    Toki siitä firecatin rungossakin ois etunsa, ainakin jos haluaa tehdä myös reittikelpoista crossoveria. Telasto sopii paremmin reitille kuin tuossa Crossfiressa, jossa on turhan lyhytliikkeinen etupukki. Hyvällä simmillä ja 200-225lb etupukin jousella tosin alkaa sillekin patti maistua.
     
  18. Proto mod 500

    Proto mod 500 Well-Known Member

    No joo voihan sitä crossfireäkin harkita samaan hintaluokkaan menee ja rakentelulla ajattelin kaposempaa raideväliä, variaattoreiden muokkausta umpiseen ja telaston rakentamista uusiksi. Rojektipuolelle teen sitten topiikin että saahaan tingata lissöö asiasta ja sen vierestä:D
     

Suosittele tätä sivua