QRS variaattorin rullien vaihto & perushuolto

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä kop-O-nen, 21/10/15.

  1. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Onko niissä lukitetta mitä vois vähän lämmittää?
     
  2. Vilho

    Vilho freeride

    Lämmitä helvetin hyvin ja kato helvetin hyvä 2mm kuusiokolo avain. Nimimerkillä toinen irti ja toinen kiinni ja avain poikki sisällä....
     
  3. Lyynetec

    Lyynetec Well-Known Member

    Rullien vaihto menossa ja sellainen ongelma iski että pitää ne rullien akseleina toimivat pultit uusia. Edellinen asentaja oli tehnyt yllätyksen ja pyöristäny torxit. Edellinen omistaja muistaakseni sanoi että rullat olis kertaalleen liikkeessä vaihdettu, mutta olisiko niin tonttua asentajaa ettei huomaa ottaa sokkia pois. Eli ilmeisesti pulttikoneella on pamautettu pultit auki kun sokat oli poikki reiissä.

    Vakio bakeliitti hilppeet siellä oli jotka vaihtuu muovisiin. Joku tuossa aikaisemmin mainitsi että uusiin pultteihin pitäisi porata reiät. Luulisi noissa ne olevan jo vakiona ainakin kun hintaa katsoo.
     
  4. Vilho

    Vilho freeride

    Saa sieltä marmorilta sellaiset pultit kuin haluaa. Reijällä tai sillä c sokan urakalla. Mie vaihdoin ne reijälliset c Sokka malliseen ja 23e kpl oli pultti.
     
  5. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Miten nuo putkisokalla olevat saa kiroilematta irti? Tuota ei ilmeisesti pysty lyömään läpi irti?
     
  6. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Tosi helppo homma. Lyö sokat irti, ruuvaa akselit pois vaihtaa rullat ja sokat takas. Ei tuossa pitäis onglemaa olla. 3mm tappi on kätevä apuväline.
     
  7. Lyynetec

    Lyynetec Well-Known Member

    Tuollaiset c sokalliset ajattelin laittaa. Tuli sitten vain mieleen että miten jos pultti pääsee aukeamaan niin nouseeko pultti sokan kanssa rullaan kiinni jumittaen sen ja onko tästä haittaa. vai tuleeko sokka rullan yläpuolelle.

    edit: Eli sokka tulee yläpuolelle eikä tätä ongelmaa tule
     
    Viimeksi muokattu: 7/3/17
  8. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Eikö se yläpuolelle tule. Jos sokkaa ei irroita eka niin vissiin saattaa naarmuttaa sen akselin jos väkisin vetää sokan läpi ja sitte rullat rullaa huonommin. Se tappi on kyllä aika helppo. Tai sama kait se mikä jos sitä ei aukaise enää. Helppo se on varmaan niillä c sokilla laittaa kasaa.
     
  9. A.Paaaho

    A.Paaaho Well-Known Member

    Youtubesta löyty joskus videoita putkisokista kun ite ennakkoon tuota tutkin. Kaikissa ei vissiin oo läpi asti tuo reikä että voisi lyödä läpi vaan se täytyy porata siitä läpi asti. Näin ainakin itte ymmärsin asian. Itellä ei ollukkaan sokkia ollenkaan paikallaan. Saa nähdä kauanko pelkällä lukitteella pysyy uudet.
     
  10. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Näinpä itsekin epäilen kun ei tuo kohtuudella liikkunut mihinkään kun sitä yritti läpi lyödä.
     
  11. Vilho

    Vilho freeride

    Noi akselit taitaa olla 3lla erilailla kiinni.

    - c-Sokka
    - kierteellä oleva tappi joka menee akselin läpi jossa on reikä (-12 freeridessä ainakin)
    - ja tämä läpi lyötävä tappi
     
  12. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Se yksi on se kuusiokannalla oleva pieni ruuvi. Tai siis ei siinä kantaa ole kuin on vaan kierretanko kuusio kannalla. Outoa jos putkisokallisessa ei olisi läpi asti reikä. Tuo oma vari on 14 tai 15vm freeridestä ja siinä ainakin on läpi asti.
     
  13. Lyynetec

    Lyynetec Well-Known Member

    Voitele QRS-akselin ja vaihdelaatikon välillä olevan nivelen urat

    Tuollainen kohta on lynxin huoltokirjassa. Olisiko pitäny rasvailla kun akselin käytti poissa.
     
  14. A.Paaaho

    A.Paaaho Well-Known Member

    Tuossa videossa siitä läpiporaamisesta puhuttiin. 1.10 kohdasta eteenpäin.

     
  15. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.


    Tarvisi vielä vahvistusta etecin linjaukseen liittyen. Sekö on niin että latan ulkolaidasta kytkimen sisemmän lautasen takapuolella olevaan olakkeeseen pitää olla 36.4mm? Onko kellään ollut liian ulkona variaattori? Yleensä ovat vissiin liian sisällä.

    Jaa näköjään 146" freeridessä ja joissain muissa on 39.4mm. Mistä näkee lynxien mitat?? Eikö nämä vois olla täällä foorumilla näköisällä kun ovat kuitenkin perusjuttuja joita aina tarvii? Ja myös hyvät ohjeet variaattorin linjaukseen?
     
    Viimeksi muokattu: 18/3/17
  16. 600trimmeri

    600trimmeri Xtrim 600 sdi -08 (ex), Xtrim SC 600 E-TEC -13

    Heps!
    Tuli alettua moiseen variaattorin huolto hommaan.... Palikka on jo pöydällä, mutta rullat on kiinni torxilla joka ei tuntunu kohtuudella pyörähtävän eli pitäisi pyörähtää vai onko nuissakin joku tappi? Jos suttaa niin sitten vissii porata irti ne? Laakeri olisi varmaan kans syytä vaihtaa kun hollilla tuossa? Miten sen irrotus käy kätevimmin? Kannattaako tuo ns ulompi lautanen irroittaa kokonaan putsaukseen vai putsailla mitä tuosta näkyy ja vaihtaa rullat uusiin? Tulipas siinä kysymyksiä kerrakseen mutta onneks täältä on aina saanut viisaat vastaukset ja pailakan peuhaamaan.:):):)
     
  17. o-p-k

    o-p-k 800 ID E-tec -15, 440x -06

    On sokka joo, vähän vuosimallista riippuen minkälainen. Joko e-sokka rullan ja variaattorin rungon välissä, putkisokka jousen muovisen aluslevyn alla, tai pieni kuusiokolo ruuvi samaisen muovin alla.
    Mä oon vaihtanut sen laakerin aina niin että rämäläikällä vanha poikki, ja prässillä uusi tilalle.
    Se ulompi lautanen on kiinteästi siinä akselissa, sitä ei saa irti. Sisemmän saa pois kun on laakerin irrottanut.
     
  18. teme-

    teme- Well-Known Member

    Täälläkin alkais rullien vaihto pariin eri vehkeeseen, Eli ensimmäiset rexit 09-11 pitäs olla noilla c-lukkorenkailla siitä uudemmat joko läpi lyötävillä putkisokilla tai pienenillä kuusiokolo pulteilla? Onko nuo putkisokat sitten aina läpilyötävät että ei tarvii jollain pinseteillä ja sokeripalalla houkutella ulos niitä?:D
     
  19. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Jos ne ei olisi läpi lyötävät niin melko mahdoton niitä olisi saada pois.
     
  20. teme-

    teme- Well-Known Member

    Näinähän sitä olettas, mutta brp insinööri on hyvin viisas ja ovela pirulainen.:D
     

Suosittele tätä sivua