Summit kytkimien säätöjen uudistus 2018

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 2/10/17.

  1. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Niin,

    Ski-Doo on kaikessa hiljaisuudessa muuttanut noita säätöjä vuodelle 2018.

    Näissä viime talvena maahan tulleissa X 850-malleissahan oli vakiona tuo High altitude säätö. Eli kytkimessä oli 967 ramppi ja 170-350 jousi. Me ajelimme jonkin verran eri säädöillä ja oman kokemuksen mukaan, tuo vakiosäätö oli liian kevyt. Eli sillä ei saatu aikaan muuta kuin melko rajuhkoa ylikiertämistä.
    Ensimmäinen säätö jonka teimme, oli painon lisääminen. Tuolla operaatiolla laite muuttui melko merkittävästi. Vaihdoimme myöhemmin myös rampit painavempiin ja kytkinjousen 150-300 versioon. Näillä operaatioilla saimme ylikiertämisen kuriin ja remmin lämmöt putos merkittävästi.

    Nähtävästi samaa on huomattu myös BRP:llä. Tulevan kauden perussäätö korkeisiin paikkoihin tulee muuttuun. Tätä varten on tuotu käyttöön uusi ramppi numerolla 965. Profiili on sama kuin 967, mutta painoa on lisätty noin neljä grammaa. Myös jousi on uudella numerolla, mutta emme saaneet tähän hätään noita arvoja mistään.

    Näköjään myös sealevelissä on uusi ramppi aiemman 951 sijaan.

    Ajoimme keväällä useita eri voimalinjaversioita noissa esittelylaitteissa. Olisi mielenkiintoista tietää oliko niissä yhdessäkään näitä uusia palikoita.

    BRPvoimalinja.JPG
     
  2. Kortelaine

    Kortelaine Lynx BD 3700 Shorty -22

    Onkohan nämä päivitykset tulossa myös -17 malleihin BRP puolelta, onko tietoa?o_O:)
     
  3. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Ei tule. Ne päivitykset jota tulee on se petikumi, kytkimen sisempi lautanen ja välitykset. Nämä jos haluaa niin ostaa 18 mallin.
     
  4. Remmi

    Remmi -18 Summit x kasipökä

    Minulla on semmonen käsitys että -18 x-sunami tulee juurikin tuolla uudella sealevel säädöillä
     
  5. sokerikukko

    sokerikukko Greenpeace E-Tec

    Ihmettelen tätä, että päivitetään vanhemmat vuosimallit osittain. Jos niitä seuraaviin vuosikertoihin ihan syystä vaihdetaan niin miksi kuluttajan pitäis maksaa ne muutokset?
    Siis joo jos se päivityksillä tulee kuntoon niin ok, mutta sitte "salaisesti" laitetaan ihan eri palikat uusiin; en tajua tai olen sitte tyhmä.

    Ja näissähän ei viime vuonna ollut mitään "vikaa". Ei noilla kummillakaan säädöillä vain ajamaan pystyny suomessa, jos kelkan voimansiirrosta yhtään mitään ymmärtää.
    Senhän todistaa jo sekin, että tehdas nuo säädöt muuttaa uusiin mukaanlukien tämän ultimaattisen valmiin SeaLevelin...

    Edit: typot
     
    Jaku ja pezq^ tykkäävät tästä.
  6. Heimo Paila

    Heimo Paila Summit X -17

    Missä tämä lautaspäivitys on luvattu ja mainostettu 17 malliin?
     
  7. J u k k a

    J u k k a Summit 850 X

    Ilmeisesti tuo uusi jousi 170-400.
     
  8. sokerikukko

    sokerikukko Greenpeace E-Tec

    Kuluttajan lompakolla saa tuon kytkimensisälautasen.
     
  9. J u k k a

    J u k k a Summit 850 X

    -17 summitissa pivot-pultti on ilmeisesti 38mm pitkä eli siihen vissiin saapi lisättyä painoja pulttia uusimatta? Tämä onnistuu vielä ilman suurempia purkuhommia? Mistä painosarjoja saa, ei ilmeisesti marmoritiskiltä?
     
  10. peruna.

    peruna. Ski-Doo Summit X Expert-20 & Ockelbo Poro -84

    Eikö siihen voi laittaa rikkoja painoksi?
     
  11. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Mie latoin vain pidemmän pultin, Ihan pulttikaupasta... Heroiinivaakalla vaan kattoo että on saman painosia.
     
  12. J u k k a

    J u k k a Summit 850 X

    Paljonko lisäsit painoa per pultti?
     
  13. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    No minulla oli muistaakseni 4 grammaa enemmän mitä se pitkä pultti painaa. Mutta vaihdoin kevääksi nuo kevyemmät pulti, kun ajelin Riksulla. Niin ja vaihtu tuo kytkimen jousi. Eli lopussa mulla oli tuo vakio pitkä pultti.
     
  14. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Hyvin pystyi molemmilla ajamaan, sekä HA että SL :) ainakin oman 1500km kokemuksen mukaan. Ei ollut ylikiertämisongelmia niissä kahdessa suomi-summitissa ainakaan. Toki en ymmärrä mitä se ymmärtäminen itse ajamiseen vaikuttaa. Ehkä se kannattaisi sisäistää että kaikki kelkat on enemmän tai vähemmän yksilöitä, joka merkillä. HA ei varmasti ole hyvä järvenjäällä mutta eipä ole pitkiä siihen hommaan tehtykkään.

    Jos et ole huomannut niin jokainen merkki muuttaa säätöjä melkein joka vuosi. Jokseenkin odotettua tehdä muutoksia kun kuitenkin -17 oli eka mallivuosi uudelle konseptille.

    Jos niitä ylikiertämisongelmia on, niin kannattaa ainakin aluksi kokeilla ramppien asentoja 3-5. Overshoottia tulee herkemmin 1-2 asennoilla kun remmipaine on pienempi. Jos ei auta niin sitten perinteisesti eri jousi taikka painoa lisää.

    Ja jos remmejä menee, niin petikumit ja linjaukset ekana syyniin kun ylikiertäminen on saatu pois.
     
    Viimeksi muokattu: 28/10/17
  15. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Eli HA oli katastrofi, mutta kuitenkin vain pelkällä jousen vaihdolla parani loppupeleissä? ;) Ihan kuin olisin lukenut jotain semmoista vinkkiä tuolta viime talven summittitredistä :D
     
    Viimeksi muokattu: 28/10/17
    pezq^ tykkää tästä.
  16. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Niin no. Jousen vaihoin, rampit vaihoin, välitykset vaihoin, painot vaihoin.. :D
     
  17. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Tämän tredin jutuista kyllä saa sen käsityksen että kokeiltu on, mutta pelkkä jousi loppupeleissä riitti :D

    Jos lyhyemmät välit olet laittanut, niin sehän vaan taas korostaa tuota ylikiertämisherkkyyttä. Ja mitkä oli ne rampit millä ajoit, paljonko painavemmat ne oli kuin vakiot? Painavemmat pultit mainitsit että otit pois kumminkin ;) liian lyhyillä väleillä kyllä saa remmit räjäytettyä järvellä.

    Noissahan on ollut suora 40 heliksi vakiona, 42 olisi varmaan toiminut meidän oloissa myöskin.

    Eräs kylänmies ei uskonut kun sanoin noista rampeista viime talvena, että ei ne vaikuta siihen lopulliseen huippukierroslukuun... 1-2 asennoilla saattaa jengata paikaltaan lähtiessä ylitse. Itsepintaisesti ajettiin ykkösasennossa "kun se muutenkin jengaa yli". Sanoisin että puuterilla toimii asennot 1-3 ja sitten kovalla/kevätlumella asennot 3-5. Ihmiset elää vielä TRA-ajassa :)
     
  18. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Eikö ne välit ollu alkujaan liian lyhyet ja osa niitä pidensi?
     
  19. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Joo eli välitykset tuli mulle pidemmät, 21 ylärissa 19 tilalle.

    Ja mun kevään settihä oli Sealevelin rampit, siihe vielä riskimmät painot ja tuo 170-300 jousi. Eli alusta naksun verran tiukempi jousi, jolloin kytkentä muuttui pikkusen. Tämä sama settihän on ainakin kirjojen mukaan noissa 18 mallin 3900 Boondockereissa.

    Ensivuoden Summittien säädöthän onki sitten vähä häröt. Okei, painoa on lisätty kytkimelle se on ihan jees. Nyt High-Altituden ramppi painaa saman kuin tuo edelliskauden 951 sealeveli. Mutta paino on koko rampin mitalla ei kärjessä. Tätä ramppia meinasin kokeilla itekki.
    Kytkimeen on jouseksi valikoitunut 170-400 ja välitys on myös aiempaa tiheämpi. Voi olla tämä setti vähä erikoinen meidän olosuhteisiin... Ylikiertämistä luvassa melko riskisti.

    Niin ja sanottakoon vielä.

    Tuo ylikiertäminen oli itelle ongelma kyllä. Mutta suurempi ongelma oli se, että tuolla vakio korkianpaikan säädöllä ei ollu ylärekisterissä oikeen vetoja. Ääni vaan koveni ku kaasua paino.
     
  20. Remmi

    Remmi -18 Summit x kasipökä

    Mutta -18 summitithan tulee sealevel säädöllä. Tämä sealevel settihän on taas eri ku viime vuonna
     

Suosittele tätä sivua