Aloittelija kysyy...

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä sparkplug, 5/10/06.

  1. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Muistaakseni alunperin vetoakselissa samanlaiset piikkipyörät ko taka.akselissa. ne nappula eli sisävetopyörät on siihen hyvät nykyaikana ja takakääntöpyörät saa minusta olla ne vakiot, vaihtaa laakerit vain. Nykyäänhän siis käytetään piikkipyörien ja sisävetopyörien sekotusta kun puhutaan läpivetävistä eli on nappuloista vetävät osio ja piikit samassa pyörässä.
     
    T-Cat tykkää tästä.
  2. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Mistä saisi tapponaruun uuden vieteripiuhan? Oli nimittäin tippunut avainkaapista ja paikkatakin penikalla oli tylsää... Onneksi DESS-hattu jäi rauhaan mutta piuha on aika lyhyinä pätkinä :D
     
  3. qpo

    qpo Member

    Moro!

    Kyselisin vähän telamatoista. Itellä on vakio matto vielä paikallaan 01-vuosimallin kelkassa missä kilometrejä ei oo vasta kun 5800. Matto on kulunut toiselta puolelta siitä aivan reunasta siten että on koko matkalta tavallaan vetänyt sen "reunasuikaleen" pois. Kysymys kuuluukin onko tolla mitään merkitystä? Koska matto on muuten vielä kauttaaltaan aivan hyvä. Pari reunaharjaa on vaan pois tuolta samalta puolelta eikä edes aivan juuresta poikki. Epäilen että tuo "reunasuikale" sai alkuunsa toissa talvena kun ennen ajoa en muistanu putsata telastoa niin oisko voinu jäätyneet jäälohkareet siellä telatunnellissa repiä tuota reunaa?
    Sitten vielä että ostin varuilta käytetyn maton satasella mikä on -03 mallin lynxistä jos joutuu vaihtaan. Tällä hetkellä tuo alkuperäinen matto on joku 20mm harjalla ja tämä "uusi" matto on 32mm harjalla. Kyseinen kelkka on 380 puhallin koneella joten varmaa mahtuu hyvin tunnelissa pyöriin? Vähäsetkin tehot varmasti kaikkoaa tämän myötä mutta kelkka on muutenkin vaan aivan pilkki/makkaranpaisto ajossa.
    Tällä hetkellä telasto on irti ja muutaman laakerin oon sinne vaihtanu mutta aloin arpoon että vaihdanko samalla ton matonkin.
     
  4. julli

    julli rmk

    kuva tästä suikaleesta kertois aika paljon
     
  5. qpo

    qpo Member

    Tuossa olis kuva tosta matosta.
     

    Lisätyt liitteet:

  6. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Ei tuon takia kannata vaihtaa.
     
  7. mmidi

    mmidi Active Member

    Hei,

    Kyselisin alustavaa tietoa uudehkon kelkan käynnistysongelmasta. Kyseessä on siis 2013 mallinen Ski-Doo Tundra ACE 600. Toiminut ongelmitta ja ajettu talliin. Viikon päästä ei enää käynnistynyt vaan naksuu ainoastaan. Tämän jälkeen uusittu akku. Ei käynnisty vieläkään. Startin solenoidilta sai hypyttämällä käynnistymään. Onko kenelläkään tietoa onko näissä jotain yleistä mistä vikaa voisi lähteä etsimään?

    En ole itse päässyt kelkan luokse pitkän välimatkan takia, mutta ajattelin kysyä täältä ennakkoon jos jollakin olisi hyviä ideoita. Onko tälläisestä vessasta muuten mahdollista lukea vikakoodeja kotikonstein? Kysyn vielä lisätietoja miten tuo kelkka käyttäytyy startatessa (tuleeko valoja mittaristoon ynm.).

    Kiitokset jo etukäteen.

    EDIT: Sulakkeet on tarkistettu
     
  8. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Muistaakseni noin alkoi kaverin acessa oireilla kun startti meni, purettaessa startti oli täysin öljyssä sisältä ja yksi käämi oli palanut poikki. Uusi startti modattuna huohotusreiällä ja sen jälkeen on pelannut kuin ajatus.
     
  9. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    taisi 2014 ace renegadeista mennä joskus käynnistysrele
     
  10. Oispalunta

    Oispalunta Member

    Nopee kysymys:

    Iskarihuolto edessä niin lähteekö telaston iskarit ihan vaan kun nostaa telaston ilmaan ja ruuvaa pultit iskareiden päistä pois? Täytyykö varoa jotain kun irrottaa, ettei oo mitää jännityksii ja sit laukee ku pultin saa irrotettua?.. Aattelin et parempi kysyy ennenku teen vaikka lienee yksinkertainen homma. Ja mistä löytys momentit ku lyö takasin kiinni?
    Kyseessä siis kelkka nimeltä Lynx Rave re 600 ja sillä pidemmällä 3300 pps telastolla, vuosimallia 2012.
     
  11. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Momentit? Varmaan riittää kun järjen kans kirii. En ainakaan itse mitään momentteja ole kaivannut alustan osissa.

    Rajoitinremmi kannattaa löysätä ja joku rulla piti irroittaa että mahtui iskarin pultit löysään. Eipä siellä mitään varottavaa ole.
     
  12. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Jos se starttaa tosiaan solenoidin navat yhdistämällä, niin eiköhän se uudella solenoidilla tokene. Ei ole aivan tuntematon vika ACE:issa.
    Starttiin muuten saa korjaussarjan, joka sisältää hiilet ja tiivisteet ja pultit. Startti palasiksi, kolektorit hioa vesihiomapaperilla puhtaaksi, kaivaa ne kollektorin liuskojen välit puhtaaksi ja uusilla osilla kasaan. Pitenee kummasti startin elinikä. Ei noita startteja kovin paljoa hajoa niin pahasti, että pitäis koko startti uusia.

    Startin rungossa on semmonen hahlo, että menee runko ja päädyt takasin oikeaan asentoon. Sen startin saa kuitenkin kasattua myös niin, että ei oo merkki kohdallaan. En muista pitikö se kumpaan suuntaan kääntää pieleen, niin starttiin saa paljon lisää kierrosnopeutta. En sitten tiedä hyödyttääkö se nopeammin pyöriminen mitään, kun ACE lähtee käyntiin kyllä startti aivan oikein kasattunakin, vaikka se laiskalta kuulostaakin.
     
  13. mmidi

    mmidi Active Member

    Pitää varmistaa vielä asia, mutta olin siinä ymmärryksessä, että solkun ohjaus ohittamalla lähtee käyntiin. Ei siis ohittamalla koko solenoidi.

    Tiedoksi vielä, että kelkan kokonaiskilometrit ovat 600km. (Jos tällä on merkitystä näissä :D)
     
  14. vinotintto

    vinotintto Lynx 5900 GLX

    Onnistuu ei se ole ku ottaa pultit pois ja laittaa takas.
     
  15. JnnU

    JnnU Member

  16. teme-

    teme- Well-Known Member

    Ite oon ihan alumiiniteippiä laittanu.
     
  17. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    kuin myös.
     
  18. Turskaa

    Turskaa Summitti

  19. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Pitäisi sopia. Todennäköisesti sulla on mallivuoden 85 kelkka, r-malli tuli sille vuodelle.
     
  20. Turskaa

    Turskaa Summitti

    Kyllä se 84 on. En tiiä siite jos tämä malli oli joku ns prototyyppi.
     

Suosittele tätä sivua