Projekti DooDoon tallissa tapahtuu niin talvella kuin kesällä

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä DooDoo, 4/5/17.

  1. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    V*tutus käyrä noussut sen takia kun viimekeväänä pelasi Riksussa viimeisen päivän moitteetta ja sai rääkkiä ihan ristus paljon eikä yhtään remmiä mennyt ja luulin että viimein löysin toimivan setin mutta eipä se sittenkään toimi ainakaan täällä korpikainuussa.
     
  2. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Laskeskelin että keskimäärin 288km kestänyt hihna, ei se niin paha ole :D. Huonoimmillaan oliko joku 8km ja parhaimmillaan varmaan +500km
     
  3. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Mutta kertokaa miksi noita rullia menee rikki noin paljon? Pääsääntöisesti sisus liikkuu rullassa sivulle päin ja sitten hirttää muovirikkoihin kiinni ja jumittuu siihen jonkajälkeen luonnollisesti alkaa lämpiämään ja sisukset murenee silpuksi. Ihan sama onko Vespel sistaiset tai ne pakeliitti tms mallit niin sama homma. Täriseekö jostakin niin paljon vai mikä on syynä.

    Monet rullat olen pelastanut ja painanut muoviholkin takaisin paikalleen ennen kuin kerinnyt mennä pilalle.
     
    Viimeksi muokattu: 11/12/17
  4. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Ihan mielenkiinnosta kysymys, että mistä välistä se Yamahan rullan pitäisi pyöriä ? Siinähän näkyy räjäytyskuvassa sisätappi ja sitten itse rulla kaksiosaisena, eli siinä on sisäosa ja sitten se ulko-osa.
    Esim. Catin omissa kytkimissä on ollut vain sisätappiin laakeroituva metallirulla. Toki niitäkin on joskus särkynyt, mutta vasta isoilla kilometreillä.
     
  5. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Raveen käynyt marmoritiskiltä tilailemassa osia ja samalla tutustunut uuteen Lynxiin niin tässä mielentilassa jos olisi X-Trim 59mm matolla ja shotti startilla tarjolla niin ei tartteisi hirveen kauaa myyjän puhua niin saattaisin ojentaa kättä. Tosin tyhjä lompakko vaikuttaa hieman asiaan mutta kokoajanhan ne painaa lisää euroja eli ei kai se mikään ongelma olisi.

    Mutta onneksi sellaista X-Trimiä ei olekkaan niin voi lupailla vaikka ja mitä :D
     
  6. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Tapin ja rullan välistä ja tappikin pyörii vapaana kun uudemmissa yamahoissa ei ole lukitusta sille kuten oli rx1:ssä
     
  7. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Laitoin just erääseen firmaan kyselyä eräästä tietystä materiaalista niihin rullan sisuksiin. Jos vaikka tekisi muutamia varalle kun vituttaa aina ootella uusia vaikka takuuseen meneekin. Pitäisi vaan keksiä että miksi se orkkis sisus ei pysy paikallaan vaan lähte luistamaan pois ja tätä ongelmaa en ole muissa SW:ssä kuullut olevan.

    Täriseekö tuo moottori jostakin syystä liikaa ja aiheuttaa tuon ongelman vai mikä lie syynä. Kytkin ei ole ongelma kun samaa tekee toisellakin kytkimellä jolla ajoin viimetalvena.

    Jotain käsittämätöntä tuossa minun laitteessa on kun siinä ollut kaikki mahdolliset vaivat paitsi moottori on pelannut lähes täydellisesti koko ajan.
     
    Napander tykkää tästä.
  8. niso

    niso Well-Known Member

    Ei siinä tietysti mittään jos ei uskalla:eek::D
     
  9. möykkä

    möykkä Well-Known Member

    Se Sextrimmi haisee pahalle eikä siinä oo tehoja.... :D
     
    T.F.K, bavo ja paikkari tykkäävät tästä.
  10. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Nyt kesti remmi mutta kytkimen jousi katkesi, onkohan tämä todellista enää. Hirvittää millainen talvi tästä vielä kehkeytyy mutta on ainakin lunta missä rypeä.

    Vaan eipähän pysynyt ehjänä oikeekaan yamaha kun Apexi halvaantui takapäästä, tosin onhan silläkin ajettu jo rapiat 900km, että tervetuloa minun kanssa ajamaan niin saa ainakin viat esille vehkeestä kuin vehkeestä vaikka en koskekkaan niihin :D
     
    Zombie ja paikkari tykkäävät tästä.
  11. mappe

    mappe 153 HcEvo ja 443 foxi

    Uskomatonta kyllä. Kuvaappa goproolla videota, että minkälainen se peruslenkki se tarvitaan, että millä näitä pieniä murteita saa ajettua pihalle :D
     
  12. möykkä

    möykkä Well-Known Member

    Uskaltaakohan tuota sittekään lauantaina tulla sinne nurkille kelekan kans. :D:D
     
  13. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Oliko uus monoapexi vai?
     
  14. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Joku sellainen juu.
     
    paikkari tykkää tästä.
  15. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Eikö se pitäisi olla juuri tuollaiseen herraskaiseen ajoon tehty?
     
  16. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Sellaista harrastettiinkin.
     

    Lisätyt liitteet:

    vetkulilm tykkää tästä.
  17. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Huomattavasti jämympi tuollainen rotaxi kun siihen laittaa puolimilliä sopivammat männät mutta onhan nuo sellaisia kötöstyksiä viimeistelyltään ettei mitään järkeä. Saa välttää moiseen pyydykseen.
     
    paikkari tykkää tästä.
  18. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Nyt löytyisi materiaalia joka varmasti kestäisi rullissa mutta 5cm pituinen pätkä olisi maksanut 250e joten jatketaan etsimistä ja vian selvittelyä.
     
  19. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Eikö siihen voi laittaa kokeeksi vaikka metallisia rullia. En tiedä mitä metallia ne catissa on, mutta ei ainakaan muovia. Catin omassa kytkimessä metallinen rulla pyörii metalliakselissa ( en oo varma onko siinä jokin pronssiholkki tms. välissä) ja rulla hajoaa yleensä vain jos menee iän myötä niin väljäksi, että ei se vuoksi enää pyöri kunnolla.
     
  20. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Olen messingistä tehnyt kokeeksi mutta tunnetusti metalli metallia vasten tarvitsee jonkin voitelun että kestäisi pidemmän päälle.
     

Suosittele tätä sivua