Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä kop-O-nen, 16/12/05.

  1. Jukzz

    Jukzz XP

  2. ATT

    ATT New Member

    Jokos Tahkon ja Iisalmen väliä on päästy ajamaan?
     
  3. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Iisalmi-Lapinlahti väli vielä toistaiseksi poikki. Tehty iso tie poikki reitin. Kunnan pitäisi vielä tällä viikolla tuoda rumput noihin ojiin ja ilmoittavat, kun reitti avattu ja turvallinen tuolta osin.
     
  4. suomi

    suomi Active Member

    Joko tahkon suunnalla pääsee kuinka ajeleen,lunta vissiin on mutta entäs jäät?
     
  5. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Iisalmi-Lapinlahti välillä olleet ojat nyt ummessa, muuta tietoa reitin kunnosta ei vielä ole.
     
  6. Jukzz

    Jukzz XP

    Mistähän vois tiedustella kun Kuopiossa Rytkyllä on kelkkareitin poikki vedetty sähköpaimenaita että onko reitti tarkotus siirtää vai kokonaan katkasta tuo Rytky - Kaislastenlahti väli?
     
  7. janiok

    janiok Well-Known Member

  8. lynx special edition

    lynx special edition Well-Known Member

    jokos tahkolla pystyy ajelemaan...onko tahkolla paljon kelkkareittejä ja onko siellä jonkunsortin maksu keräystä minne voi euroja laittaa..
     
  9. KTM450

    KTM450 Lynx RE 600R -23

    Tahkon reittitilanteesta ei mitään hajua, mutta reittejä riittää vaikka kuinka. Aika paljon vesistöjen ylityksiä, joten se rajoittaa alkutalven ajeluita. Mitään reittimaksuja ei Tahkolla ole, mutta jos haluat, niin voithan maksaa vapaaehtoisen kannatusmaksun reittien ylläpitoon. http://www.tahkonreittipooli.fi/assets/tahko_reittipooliesite_moottorikelkka.pdf
    Ja reitit on usein jo auki, vaikkei jäälle pääsekkään, kyllä baanaa riittää kuivalla maallakin.
     
    lynx special edition tykkää tästä.
  10. Niksa

    Niksa Member

    Hei vaan, Tahkon ympäristössä pääsee jo kelkkailemaan varovasti ajaen. Järvillä ja lammilla ei ole vielä kantavaa jääpeitettä ja maastossakin runsaan lumen alla on vetisiä soita ja ojapaikkoja. Alueen pohjoisosissa Rautavaaralla, Yläluostassa, Metsäkartanolla on jo poljettu lähes kaikki urat auki ja kelkkailemaan kyllä pääsee. Uraluvat hoituvat parhaiten Tahkon ympäristössä liittymällä paikalliseen kelkkakerhoon, Lumisavon Moottorikelkkailijat Ry. Nettisivuilta www.lsmk.fi löytyy yhteydenottosivu, tietoa kerhoon liittymisestä sekä linkki www.kelkkareitit.fi karttasivustoon, josta näkyy alueen viralliset reitit, yleiset urat sekä LSMK kerhourat.
     
  11. Niksa

    Niksa Member

    Tähän lisäyksenä, Lumisavon Moottorikelkkailijat Ry. kerhourat ovat maksullisia, urilla saavat kelkkailla kerhon jäsenet, ulkopuoliset erillisellä kännykällä suoritettavalla uramaksulla, kts. liite. Lumisavon Moottorikelkkailijat maksaa myös jäsentensä puolesta tuo Tahkon reittipoolin maksun.
     

    Lisätyt liitteet:

  12. Kukunor

    Kukunor Commander -17

    Tahkolta ihan vapaasti voi ajella Rautavaaralle, Sotkamon rajalle, ilman mitään Lumisavon kelkailijoiden ryöstömaksuja, reitti on vapaa.
     
    lynx special edition tykkää tästä.
  13. janiok

    janiok Well-Known Member

    Tämmöinen kommentti ei taida kehittää paikallista kelkkailua
     
  14. Kukunor

    Kukunor Commander -17

    Kai sinäkin ymmärrät sen että nämä reitit on kuntien matkailijoiden reittejä joita kunnat yllä pitävät. Lumisavon kelkailijat vaan yrittävät rahastaa vaikka näiltä reiteiltä me veronmaksajat olemme ne jo maksaneet.
     
  15. Niksa

    Niksa Member

    Lumisavon Moottorikelkkailijat ei rahasta virallista reiteistä eikä kuntien ylläpitämistä yleisistä reiteistä. Näiden ylläpitoon LSMK kyllä osallistuu maksamalla jäsentensä puolesta vapaaehtoisen Tahkon reittipoolin uramaksun.
    Lumisavon Moottorikelkkailijoilla on neljä maanomistajien kanssa neuvoteltua kerhouraa, joilla kelkkailu on sallittu ainoastaan kerhon jäsenille ja ulkopuolisille aiemmassa liitteessä kerrotulla uramaksulla.
    Se on aivan totta, että Tahkolta pääsee virallisia reittejä ja kuntien ylläpitämiä uria rautavaaran ja Sotkamon rajalle asti, Varpaisjärvelle ja sieltä eteenpäinkin, Juankosken Kivennavalle jne. Tahkon Reittipooli hoitaa osittain näitä reittejä ja uria, reittipoolin maksu on kuten jo aiemminkin on mainittu, vapaaehtoinen. Kaikkien asiallisten kelkkailijoiden toki kannattaa näitä vapaaehtoisiakin maksuja maksaa, koska urien kunnossapitoon ei oiken tarpeeksi kunnilta ja yrittäjiltä tahdo varoja löytyä.

    Ja kaikki muistakaa, pysykää merkatuilla urilla, umpihankikelkkailuun ei Tahkon lähimaillakaan ole lupia. Laiton kelkkailu reittien ja urien ulkopuolella aiheuttaa maanomistajien suuttumisten takia urien sulkemisia, näin on jo tapahtunutkin.
     
  16. Lakendwolf

    Lakendwolf Well-Known Member

    Jos se kirpaisee tuo 50 jäsenmaksu tai vaikka kannatus maksu niin kannattaa lopettaa koko kelkkailu. Tietysti kerhon kannattaa panostaa myös tiedottamalla mahdollisista lanauksista ja reittihoidoista niin jäsenet tuntevat paremmin saavan rahoilleen vastinetta. Reitit olleet minusta hyvässä ja turvallisessa kunnossa vaikkakin ajoittain liikenne alueella ollut vilkasta loma-aikoina tällöin on ollut isompaa patikkoa.
    Toivotaan nyt että saadaan pakkasia ja vaikka lisää lunta , pääsevät lanailemaan .terv.Mika
     
  17. juhve

    juhve SKI-DOO mxz 600 etec irondog 2021

  18. Lakendwolf

    Lakendwolf Well-Known Member

    Kyllä varmaan pääsee ajelemaan järven ylitys ei pakosti onnistu mutta pikkuiselle autoilulla pääsee järven kiertämään itsellä myös ajella järven toisella puolella samoihin aikoihin jälkiä ei ollut viikonloppuna ainakaan vielä paljon mutta lunta on.
     
  19. lynx special edition

    lynx special edition Well-Known Member

    kirjottakaas nyt tietävät tahkon tilanteesta..kannattaako perjantaina tulla kelkankanssa...missä pääsee ajamaan..? kun tahkon sivut väittää et rinteitä ja reittejä suljettu...
     
  20. Niksa

    Niksa Member

    Tahkon ympäristössä pääsee kyllä jo kelkkailemaan. Tahkon sivuilla reitit pysyvät suljettuna, koska järvien ylityksiin ei jääpeite riitä.
    Kaikki 'viralliset' urat on poljettu, joka päivä tulee uutta lunta, joten umpisen ajelukin saattaa onnistua reiteillä.
    Tahkon keskustasta ei reiteille pääse jäätilanteen takia, mutta Varpaisjärventien ja Tahkolle menevän Sääskiniementien risteyksen parkkipaikalta pääsee Varpaisjärven ja Nilsiän suuntaan lähtemään, eilen oli parkissa kymmenkunta kelkkakärryä. Samoin Nilsiän keskustan Halssin parkkipaikalta, Sydänmaan Savon Pysäkki ST1:ltä , Pajulahden ManOililta lähtö onnistuu.
    Reiteillä on lunta reilusti mutta osa suopaikoista ja ojista on vesillä, joten hiukn mutaista saattaa olla.
    Rautavaaran suuntaan pitää viedä kelkka Rautavaaralle, Metsäkartanolle tai Yläluostaan, Syväri ja Keyritty järviä ei voi vielä turvallisesti ylittää.
    Reiteillä ja urilla on tykkylumen kaatamia ja taivuttamia puita, joten varovaisutta ja saha tai vesuri mukaan. Näitä on raivailtu, mutta uutta lunta tulee ja puita kaatuu päivittäin lisää.
    Lumisavon Moottorikelkkailijoiden kerhoura (maksullinen) Yläluosta-Maamonsuo (Metsäkartano) on launtaina poljettu ja lanattu edestakaisin kahdella kelkkalanalla, paljon ojia on peitetty risuilla ja lumella. Nyt saattaa ura olla taas pyryjen jäljiltä ummessa, mutta suurimmaksi osaksi varmaan lauantaina poljettu ura vielä näkyy.
     
    Zombie ja lynx special edition tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua