Nurmes

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Miksu, 16/12/05.

  1. Imperio

    Imperio -12 äksärräs

    Törkeen hienoa reittiä Ylä-Luosta - Metsäkartano - Valtimo - Nurmes - Ylä-luosta tänään.
    15-20cm puuteria reitillä ja kiva laskea menemään. Ei voi moittia muuta kuin muutamassa kohti reitin merkkausta.
     
    Lakendwolf tykkää tästä.
  2. antmar

    antmar BRP

    Moro Nurmes!
    Vieläkö pääsee Kuohatin lenkin ympäri vai onko auratut metsäautotiet jo soralla?
     
  3. ascp

    ascp New Member

    Mistäpäin Nurmeksessa pääsee hyvin reitille, tarkotuksena siis kärrin kanssa päästä lähelle? Jostain rannastahan sitä pääsis mut ei jäille ole oikei viel asiaa. Vastottain muuttanu tänne ja vähä vierasta seutua nii sillä vähä kyselen neuvoja tietäviltä.
     
  4. Jese

    Jese Well-Known Member

    Vähän haastava nyt huonojen jäiden takia lähteä kylän tuntumasta. Kotilanvaaran hiihtokeskukselta pääsee kuohatin lenkille ilman että tarvii jäille mennä. Reittien kunnosta ei mitään tietoa, ei oo tullu käytyyn kattelemassa, lunta kyllä riittää. Toinen hyvä paikka lähteä vähän etäämmältä on Peurajärvi. Siittä toinen pää menee Kuhmoon asti ja toinen nurmekseen.
     
  5. homppa

    homppa Lynx Rave Re 600 E-Tec vm.09

    Onkos kukaan vielä nurmes-valtimo reittiä käyny kokeilemassa?
     
  6. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Juu, ei pääse.
     
  7. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Kaatuneiden puiden takia?
     
  8. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Juurikin niin, kyllähän sitä muuten pääsee, mutta sakeassa ja harventamattomassa metässä on puita poikittain, niin silloin se on tekemätön paikka.
     
  9. Jese

    Jese Well-Known Member

    Elikkäs ainaski Peurajärvi-kuhmon raja ja Valtimo Nurmes väli tukossa. Onko jäsenillä tietoa missä kunnossa Nurmes-ylä luosta ja valtimo-rvaaran raja välit?
    Mahdollisesti JOS saadaan kelkat lainaan nii lähetään talkoilee reittejä auki ens viikonloppuna.
     
  10. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Näin tähän samaan aiheeseen liittyen, kelkkareitistöjen merkintöjä sekä ehdottomasti opasteiden lisäämistä tai uusimista tulisi harkita eksymisen ja uralla pysymisen vuoksi. Arvaan tai uskon, että tämä on tiedossa ja asialle tehdään jotain joskus, mutta nyt uramerkinnät eivät paikoin saa kiitosta. Myöskään Kuhmon aluella ei kannata ylpeillä asiasta, siellä on samoja hommia edessä ja ihan samaan pikaiseen aikatauluun.
     
  11. Jese

    Jese Well-Known Member

    Jep tämä on ollu tiedossa jo pitkään vaan paha asialle tehdä mitään kun VRY:n suunnasta kovin nihkeästi tulee rahaa kunnostuksiin tänne suunnalle. Talkoolaisia luulisin että saatais pystytyksiin ym mutta materiaali kuluihin pitäisi rahan tulla edellä mainitulta taholta. Näyttää siltä et suurin osa lupa tuotoista käytetään sinne missä liikennettä eniten eli Joensuun suunnilla. Tänne tulee sitte jämät joilla saadaan kerran talveen tamppari käymään reitit läpi.
     
  12. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Ikävä juttu, että raha laitetaan Joensuun kaupungin ympäri ajamiseen, eikä siihen, että voisi ajella kaupunkien välisiä reittejä. Tämä kostautuu vielä sillä, että reitit kutistuu ja ajaminen tapahtuu Joensuun torilla, kun ei parin kelkkailijan lupamaksut parempaan pysty. Toivoisin, että rahakirstun vartijat ottavat homman tosissaan ja panostaisivat yhdysreitteihin ja matkailun edistämiseen.
     
  13. six-1

    six-1 Well-Known Member

    Voisi kuvitella että lanaukset määritellään sen mukaan missä on ajajia ja uralupatuloja.
    Samalla uraluvalla voi ajaa ympäri Pohjois-Karjalaa kummiskin.
    Kyllähän fakta on että kelkkakerhon on oltava aktiivinen myös, rahaa voi kerätä muutenkin kuin odottamalla että sitä annetaan VRY:ltä ilman sen pyytämistä.
    Paikallisiä yrityksiä kannattaa kysellä tukemaan kelkkakerhoa ja alueen toimintaa, niin kai kilpakuskitkin tekee.
     
  14. Madd

    Madd Well-Known Member

    Ai että kilpakuskit kerään rahaa kerholle et sais reitit kuntoon ;) Mut tosiaan ei pienillä paikkakunnilla ole sellaisia yrityksiä mitkä lähtee rahoittamaan reittien kunnostusta. :eek:
     
  15. Imperio

    Imperio -12 äksärräs

    Jos näitä syrjänperiä ei kerhon toimesta hoideta aktiivisesti niin pitäisikö kerhon harkita hoitoluokkiin jakamista alueilla ja lyhyempiin lupiin alennuksia, mitä huonommassa hoitoluokassa alue on.
    Itse maksan P-Savon puolella kahdelle kerholle jäsenmaksua ja satunnaisesti Nurmeksen nurkilla ajelen ostaen päivä/viikkolupia, jotka maksaa samanverran kuin toisella pitäjällä koko kausi...
    Mukavat reitit nurmeksen ympäristössä on kyllä ajella kun on vaan kunnossa. Rasteja saisi olla vähän reilummin tietyillä pätkillä. Ensi kertalainen siellä saa paikoitellen karttaa lukea puhelimestaan jonkun verran.
     
  16. KimmoM

    KimmoM Well-Known Member

  17. Kode

    Kode Member

    Valtimolta on tullu ajettua Metsäkartanolle tuossa joulun seutuun. Kartanolta Sotkamoon päin, maaselässä puuta oli reitillä runsaasti
     
  18. ascp

    ascp New Member

    Mikäs on pielisen tilanne, onko miten sohjoa? Onko pilkkiukot käyny kairaamassa jäänvahvuuksia;)
     
  19. Jese

    Jese Well-Known Member

    Pari viikkoo sitte pilkki ukot haasto et +20cm jäätä eli huoletta siellä nyt jo ajelee.
     
  20. Jese

    Jese Well-Known Member

    Käytiin perjantaina lakko päivänä talkoilee Peurajärvi - Kuhmon raja väli auki. Kyllähän siellä melkonen savotta oli kahelle miehelle varsinkin kun alkumatkasta jo meni toinen saha mykäksi ja vesurista varsi poikki mutta nyt pääsee läpi. Muutamia kaatuneita runkoja jäi vielä lumen alle, ei pitäis haitata ajuja. Päivä ei riittäny käydä enää peurajärveltä saramolle päin, näillä näkymin ens viikonloppuna se pätkä sit.
     

    Lisätyt liitteet:

Suosittele tätä sivua