Aloite pistoreitistä Tyrnävälle

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä tunppi, 28/12/17.

  1. tunppi

    tunppi Polaris 700 Pro X -03 - Polaris XCR 600 -95

    Tyrnävän puskaradiossa oli asiallinen päänavaus pistoreitin tekemisestä Tyrnävän kylälle. Kopioin tähän alle (luvan kanssa) tekstin ja kuvat sieltä:

    (Lainaus alkaa)

    Nytkun näyttäisi tulevan runsasluminen talvi, on täällä puskaradiossa noussut esille kelkkailu ja sen ongelmat. Kelkkapistoa viralliselle reitille ei ole olemassa Tyrnävän kuntataajamasta ja sellaista on allekirjoittanutkin ehdottanut. Tässä liitteenä yksi ehdotus reitille.

    Koitin hahmotella reitin joka kulkisi mahdollisimman vähän pellolla ja mahdollisimman kaukana asutuksesta. Kylän pinnassahan ollaan tietysti asutuksen lähellä mutta siellä pitäisi tietysti olla alhainen nopeusrajoitus. Tein reittiin myös piston entisen m-torin tankkauspisteelle. Hahmotelma kylänpinnassa mahdollistaisi kaikilta asuinalueilta pääsyn reitille. Koska reitti ei kulje paljon pellolla menee se vastaavasti enemmän metsässä, tämä vaatisi puiden kaatoa ja uran tekemistä koska valmista metsätienpohjaa ei oikein kokomatkalle ole. Reittihän palvelisi myös metsänomistajia uuden kulku-uran myötä. Peukuta jos reitti vaikuttaa järkevältä. Etenkin maaomistajilta pitäisi saada mielipidettä. Voin toimittaa tarkemman reitin sähköpostilla ja kuntaan.

    Hyvä huomioida, pisto yhtyisi rokualle menevään reittiin muhoksen haaran jälkeen. Siellä ei ole enää niin paljon kelkkailijoita oulusta ym..ja matkaa tyrnävälle tulisi n.30km joten pisto ei varmasti lisäisi kelkkailijoita tyrnävälle vaan toimisi kuntalaisille siirtymäreittinä virallisille kelkkaurille.

    Ps. En tiedä yhtään kenenmailla reitti menee ja en oleta että tämä olisi se oikea reitti, mutta pään avauksena mistä piston pitäisi kulkea. Sen verran karttaa pyörittelin että asutuksen ja maanviljelijöiden kannalta suorin pisto reitille olisi varmasti haastava.

    FB_IMG_1514476326202.jpg FB_IMG_1514476316282.jpg

    (Lainaus loppuu)

    Tietääkö joku enemmän reittihommien kanssa puuhaastellut, mitä kuntalaisena voi tehdä tämän asian edistämiseksi? FB:n kommenttikejtussa olikin jo valtuuston jäseniä mukana, ja siellä kehotettiin toimittamaan tämä avaus kuntaan jossa se käsitellään.
     
    F3 ja -eikka87- tykkäävät tästä.
  2. -eikka87-

    -eikka87- Polaris Switchback 600 -05

    Tämä on hyvä juttu jos saadaan myös kuntaan käsittelyyn.
     

Suosittele tätä sivua