Nyt on tiukassa.

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Killeri, 29/1/18.

  1. Aap-peli

    Aap-peli Active Member

    Kyllä kukaan kuka on kampiakselia joskus oikonut, ei ota kytkintä pulttikoneella irti.
     
  2. Jusevaan

    Jusevaan Kelekkaukko

    Miten lie valtuutettuja BRP-huoltoja ohjeistettu kytkin irrottamaan? Pulttikoneella vai kiinnippitotyökalulla ja käsin vääntämällä? Vai liekkö ihan huoltomiehen valittavissa miten asiakkaan kelkkaa haluu murjoo?
     
  3. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Niinkö :eek:

    Kuten jo sanoin niin kokeile sillä vedellä eka. Sillä on lähtenyt aina. Jos ei ole lähtenyt, on vika ollu siinä että tiiviste on ollut huonosti pultilla. Itse en kyllä öljyllä sotkis kun vedellä lähtee tosi helposti.
     
    Killeri tykkää tästä.
  4. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Kelkka kyljelleen --> reikä vettä täyteen --> kytkimen pulttiin teippiä --> pulttipyssyllä turauttaa irti. Vesi toimii pehmikkeenä joten en usko pyssystä olevan haittaa. Normi ulosvetopulttia en paukuttais pyssyllä.
     
    Killeri tykkää tästä.
  5. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Ja jos edes käsin pitää kytkimestä kiinni niin kampura on kyllä jo muutenkin vammainen jos pulttipyssyllä silloin limput pyörähtää.
     
  6. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Pulttipysssyn isku on loppuunsa aika terävä. Kampiakseliakin oikaistaan niin sorvissa sitä massavasaralla koputellaan vain. Kyllä se ainakin omasta mielestä saattaa pulttipyssyllä mennä akseli epätasapainoonkin. Mutta jos ei niin kiire oo sitä kytkintä irrottaa niin se vesi sinne pohjalle, tiivisteteippiä kierteeseen ja pultti väännetään lujalle ja sitten viedään kelkka pakkaseen yöksi. Aamulla kytkin pitäisi olla irti ja ei tarvitse kuin nukkua :)
     
    pezq^ ja ParCatti tykkäävät tästä.
  7. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Onko kellään tietoa saako jostain parempaa kierreteippiä kuin ne ohuet valkoiset? Dynamo joen videolla näytti olevan jotain paksua ja pelas hyvin. Ohutta saa pyöritellä melko paljon ja pultti vähän tympeä putsata sen jälkeen.
     
  8. Jukzz

    Jukzz XP

    Teräsharjalla muutama veto niin pultti on puhdas
     
    Fudge ja pezq^ tykkäävät tästä.
  9. tommi

    tommi Lynx x-trim re 800 -17

    Ainakin 2000 luvun puolivälin manuaaleissa kiellettään ehdottomasti pulttikoneen käyttö...mutta itse olen sattumalta itse omin silmin nähnyt, kun virallisessa huoltopisteessä ammutaan 3 vartin koneella kytkin irti :D Hyvin on kytkimet lähteny aina oikeilla työkaluilla irti n.100 kertaa, eli kunnollinen kiinnipito rauta (ei mielellään liina viritys, jos sattuu oikiasti olemaan tiukassa...vie voiman väännöstä, kun joustaa) ja n. 1/2 metrin pituinen jäykkä väänniin ulosveto tapin vääntämistä varten. Ulosveto tapin nokkaan ja kierteeseen voidetta, määrätietoinen tasainen vääntö, jos ei lähteny, niin vielä nopea räjähtävä nytkäys perään, jos ei vieläkään jostain kumman syystä muka lähteny, niin hae vedenkeitin kelkan viereen ja kiehauta vettä ja kaada kiehuva vesi akselille lautasten väliin ja poks se on irti. On kyllä minulla onnistumis prosentti 100 näillä opeilla.
     
    Viimeksi muokattu: 31/1/18
    pezq^ tykkää tästä.
  10. Kitunen

    Kitunen Kotimainen laatutuote

    Kyllä noita kytkimiä on irroiteltu ulosvetopultilla pulttimopon kanssa kymmeniä ellei satoja kertoja. Monesti samasta kelkasta useasti päivänkin aikana. Enkä nyt olisi huomannut että kampura siitä olisi itseensä ottanut mitenkään ihmeemmin. Kovaa ajoa vaan.

    Toki jos kytkin jumahtaa kiinni eikä mopolla lähe auki, niin helposti sitä etsii tallin nurkasta sen hienosäätölekan ja sillä pieksää ulosvetopultin päähän. Sitten voi akseli ottaa osumaakin.

    Joutuu sitä tuon vesikikankin kanssa räikällä pultinpäästä kiristämään ja samanlainen vääntöhän siitäkin tulee kampuralle mitä ulosvetopultista?
     
  11. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Jos vedellä ottaa niin siinä ei kyllä tule juuri mitään vääntöä. Kytkintä pitää melkein toisella kädellä paikkallaan kun pulttia kirii. Jos sillä virallisella tapilla vääntää niin saa ihan kunnolla pitää ja melko kovaa vääntää.
     
  12. Jusevaan

    Jusevaan Kelekkaukko

    Kampiakselin vääntymisellä tarkotetaan limppujen liikkumista toisiinsa nähden kiertosuunnassa jolloin akseli on ns. kierossa. Akselin kieroutta ei voi muuten havaita konetta avaamatta kun heittokellolla mittaamalla kampiakselin päästä ja ehkä koneen tärinästä sen käydessä tyhjäkäyntiä. Tärinään tosin voi olla muitakin syitä.

    Akselin suuntaset lyönnit ulosvetopulttiin ei sitä tee vaan pulttimopon aiheuttamat liian terävät pyöritysliikkeet akselin päästä/kytkimeltä, ajokilometrit, konerikko ja joskus kampiakseli voi olla hieman kiero jo tehtaalta tullessaan.

    Ulosvetopulttiin lyönti vahingoittaa korkeentaan laakereita.

    Kytkimen paikallaan pitämiseen saa brp:tä ihan oman työkalun tilattua muutamalla kympillä.

    Pulttimopon käytöstä ei kyllä oo mitään hyötyä muuta kun nopeus ja helppous verrattuna siihen et pitää kytkintä paikallaan ja käsin kiristää/avaa ulosvetotappia tai kiinnityspulttia. Joten miksi ottaa turhaa riskiä kampiakselin vääntämisestä pulttipyssyllä, tosin jos ei oo oma kelekka kyseessä nii eihän sillä sitten oo nii väliä kun ei se heti siitä porsi...
     
    Viimeksi muokattu: 31/1/18
  13. Killeri

    Killeri Lynx Re 800 -13

    Kyllä se vedellä lähti ja helposti, jopa niin helposti että tarkoitus oli makitan kevyellä isku ruuvivääntimellä vaan alku kiristää ja loppu avaimella...eipä kerinnyt, kytkin ei pyörähtänyt yhtään. Täytyykö tässä nyt pelätä että kampura otti itseensä??
    IMG_20180131_171646.jpg
     
    Jii.Pee tykkää tästä.
  14. Jusevaan

    Jusevaan Kelekkaukko

    Ei sitä Makitalla kieroon saa :D Paineilmapulttimopolla voi saada..
     
  15. Killeri

    Killeri Lynx Re 800 -13

    Sitä minäkin ettei tuo mitenkään voi siihen vaikuttaa :D
    Enemmän tosiaan pelkäsin kun kiinnipito työkalulla ja avaimella ulosvetotappia väänsi :D:D
     
  16. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Vedellä lähtee niin että avainta voi pyörittää vaikka yhdellä sormella. Ei tarvi voimaa.
     
    Killeri tykkää tästä.
  17. Killeri

    Killeri Lynx Re 800 -13

    Huomasin :D tietääpähän miten seuraavan kerran ottaa kytkimen pöydälle :)
     
  18. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    No näin!
     
  19. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    BRP:ssä kytkimen ulosvetopultin kierre on sama ku kiinnityspultin. Muissa kelkoissa ei missään nimessä kytkimen kiinnityspulttia pidä edes yrittää käyttää kytkimen irroitukseen.. Js BRP:kin pitää huolehtia siittä että pultyi ottaa kytkimern kiinni, ei kampiakseliin. Toki ei se taida onnistuakkaan jossei käytä sitten tosi tosi vähän vettä
     
  20. 3xj

    3xj Well-Known Member

    ^ Mie vähän mietinki että miten helkatissa se sillä lähtee?Mutta selvishän se.
     

Suosittele tätä sivua