BoonDocker DS 850 E-TEC (2018->)

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Poikanen, 19/3/17.

  1. Tanelim

    Tanelim Active Member

    Uus remeli ja valmiina tuommosia rantuja. Katotaampa miten tämä hajoaa.
     

    Lisätyt liitteet:

  2. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Kehityy ne nelitahtimoottoritkin, mutta on nämä kaksitahdit sentäs aikaansa edellä !!
     
  3. vaarikka

    vaarikka Well-Known Member

    Kaikki koneita.
     
  4. Joutoukko

    Joutoukko Stage 2 hardcore

    Onkos täällä kukaan kokkeillu nuita -391 remmejä ja miten ne on kestäny -531seen verrattuna? Itellä nyt -391nen paikallaan ja 200kilometrin jäljiltä näyttää ainakin paljonpaljon paremmalta kuin -531. Ens viikolla menee "päivitykseen" tuo oma kelkka niin näkee onko tuommosesta välityksien vaihosta hyötyä...
     
    Driver tykkää tästä.
  5. Marne79

    Marne79 Lynx Rave 850 RE

    Ite kokeilin käytetyllä 391 hihnalla, ei ollu hiponu runkoon kuten 531...
     
  6. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Tänään meni viides remmi rikki. Nyt oli gatesin tarvikeremeli ja aivan samallalailla mitä kaikki muutki ovat hajonneet.
    Oli räpsiny muutaman kerran siihen suojankiinnike rautaan jossa on kylläkin nyt se suojapelti.
    Mitä mulla nuita menny ni aikalailla 200km +-50km on kestäny, sitte väsyvät ja poks.
    Ja kaikista menny remmin yläpinta ulkolaidasta rikki eli mitä se nyt kertois? Onko se linjaus niin kierossa että aiheuttaa väännön tuohon kohtaan?
     
  7. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Vaikkakin se tuntuisi loogiselta että remmi hajoaa koska se osuu sinne peltiin, niin mielestäni se ei sitä hajoita. Se on oire riittämättömästä alasvaihdosta kakkosella ja remmi menee pussille ja pääsee hetkellisesti hipaisemaan. Ihan samallalailla se remmi hajoaa vaikka ei osuisikaan minnekkään, niinkuin minullakin on hajonnut vaikka ei osunut/hinkannut minnekkään muuten kun vasta sitten kun on tuhannen palasina kun selkä ensin irtoaa.

    Alasvaihtoa saa parannettua jäykemmällä kakkosen jousella, itsellä nyt daltonin 225-330 sen vakio 157-303 tilalla ja jo pukilla pyörittäessä näkee että ei tee sitä pussia enää läheskään niin paljoa. Alasvaihto lisäksi parantui paljon ihan ajossakin eikä enää mene ylivaihteella hangessa/rinteessä eli kuorma remmille pienempi. Sitten vaan punttia lisäämällä kierrokset kohdilleen.

    Mitä linjaukseen tulee, niin kelluvalla qrs:llä tai teamillahan sen saa helpoiten kohdilleen. Tuolla pdrive&qrs säätötredissä lisää juttua mitä itse olen tehnyt.
     
  8. enduro-99

    enduro-99 Well-Known Member

    Onko näihin kukaan vielä päivittäny sitä 53 alaratasta?
     
  9. Hovelinksi

    Hovelinksi Lynx Re

    Mulla ollu 300km paikallaan. Pelaa variaattorin vaihto paremmin sen 53 rattaan kanssa...muuta eroa ei oikeastaan huomaa. Samat kierokset on kovalla kun ajelee 70-80kmh mitä pitemmälläki välityksellä.
     
  10. enduro-99

    enduro-99 Well-Known Member

    No hyvä tietää. Eka huollossa laittavat sen mullekki samala.
    Kyselin nuita SHR sääjettäviä painovarsia niin se BJ meinas ettei sitä kannate päivittää

    If you did update gearing (21/53) regear to 21/51...
    21/53 is wrong for a 154 sled

    En alkanu huonola lontoola sen kummemmin perusteluita kyseleen.
    Sitte taas DynamoJoe ajelee 19/53 välitykselä ja meinotteli että on hyvä. Sillä omala kitilä tieten. 12 tankillista oli ajanu samala remmilä.
     
  11. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Liian raskas välitys syö remmit oli voimansiirrossa sisässä mitä tahansa ( kärjistetysti), mutta sitten kun se välitys alkaa olla sopiva niin ei se toiminta ole enää pelkästään siitä kiinni. 21/51 tai 19/53 voi varmaan molemmat toimia, mutta voimansiirrosta pitää lyhyemmillä välityksillä tehdä syöttävämpi, jotta kone ei ala huutamaan.
    Jos näissä on ongelmana, että hihna jää jossain tilanteissa löysälle niin tilanne on mielestäni juurikin Driverin kuvailemalla tavalla eli kakkosvariaattori ei pysy perässä. Ratkaisuna joko jäykempi jousi tai helixin kulmaa pienemmäksi. No nämä muutokset sitten hidastaa ylösvaihtoa ja yhdessä lyhyiden välitysten kanssa saavat ehkä aikaan tuntuman että kone kiertää mutta kelkka ei liiku. Tämä korjataan sitten lisäämällä kytkimeen painoa. Molemmat muutokset lisäävät hihnapainetta ja samalla sitten rasittavat moottorin tukikumeja hieman enemmän. Mutta mielestäni näissä voi se moottorin tukikumiongelma osittain johtua myös siitä, että jos hihna pääsee välillä löysälle ja sitten kun tinttaa kaasun pohjaan niin siihen remmiin ja muihinkin osiin tulee aika kova iskumainen kuorma siinä vaiheessa kun se remmi kunnolla taas kiristyy.
     
    andyman, Hemikoo ja Driver tykkäävät tästä.
  12. enduro-99

    enduro-99 Well-Known Member

    Joo nuinhan se tieten on. Tuon kytkimen toiminta on vielä vähä hakusessa. Testasin 38 pultila rampit kakkosella niin toimi minusta ihan hyvin paitsi että hieman liikaa kiersi. Kovala jäljelä 6000rpm oli vauhti joku 78km/h.
    Lisäsin sitte rikkoja että painoa tuli 20.1g. Rampit kolmosella kiersi melko saman mutta tuntu että vaihtaminen meni paljo huonompaan suuntaan ja herkkyyttä hävis. Matto nopeus pieneni ja tuossa 6000rpm samala baanala kulku putos melkein 10km/h.
     
  13. Dermilion

    Dermilion Ski-Doo Summit 154 X 850 E-tec 2017

    Ompa mielenkiintoiseen suuntaan tuo muutos sulla. Itellä on mattonopeudet kasvanu aika villistikkin pelkästään painon lisäämisellä. Alkukaudesta (kun tuli nää uudet välitykset 21-53, vanhan 19-49 sijaan) kun jängällä nollista lähdin kaasupohjassa oli mattonopeus 65km/h luokkaa. Nyt sama asia nykysellä setupilla 85-90km/h kun keuliskelee menemään. Elikkä aika merkittävä ero.

    Edit, joo mullaha on summitti mutta käytännön eroa ei muuten oo :D
     
    Viimeksi muokattu: 16/2/18
  14. Hovelinksi

    Hovelinksi Lynx Re

    Käykäähän ajamassa kunnolla ummessa ja lämpimäksi se voimalinja ja kahtokaa sittten mitä kiertää. Itellä ei jaksa 38 pulteilla rampit 2:lla ja lyhyillä välityksillä kiertää kuin 7500-7700rpm. Rampit kolmosella 7700-7900rpm. Nyt 32mm pivotit,lyhyet välitykeset,rs rikat kytkimen puolella ja magneeton puolella rs kumi. Kiertää 8200rpm
     
  15. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Itse olen todennut että kunhan ne tallennetut maks kiekat jää 7900-8100 niin vedot on selvästi parhaat. Itse pitäisin rampit 3 tai 4 asennossa ja puntti sen mukaan että kiekat tuolla mainitsemallani alueella.
     
  16. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    Kyllähän on ihan perseestä koko voimalinja.. ajaa jonku kilometrin umpista tasasesti noin 70kmh ja oikein tuntee kuinka remminkatku leijailee ilmaan.. tuosta ku koitat kaasua lisätä niin ei jaksa kiertää enempää. Lautaset ja remmi tulikuumat.
     
  17. Dermilion

    Dermilion Ski-Doo Summit 154 X 850 E-tec 2017

    Ei hyvä veli sulla on jotain pahasti vialla siellä voimalinjassa... itellä ei oo koskaan ollu remmikatkua vaikka minkälaista ajoa harjoittanut! Mitkä palikat sulla on voimalinjassa?
     
  18. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    Niin sehän on ollu tiedossa. Tehtaalta lähtien on voimalinja pielessä eli vakio ja päivitykset tehty. Kylmänä kyllä pelaa ihan ok mutta etes tuommosta tasasella turrausta ei kestä..
     
  19. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Mulla oli vakiona aivan sama vika (summit 146sp) kuumui aivan älyttömästi ja hävitti vedot. Välillä pölläytti oikein savuakin remmiltä. Onneksi pilalle palanut remmi osui runkoon ja sain takuuseen uuden. Vika on QRSässä , koska teamin vaihtamisella kelkka alkoi pelaamaan voimalinjan osalta huomattavasti paremmin. Taitaa se linjaus olla todella pahasti pielessä osassa kelkkoja. Sorvaamalla akselia sen linjauksen saa ilmeisesti korjattua, mutta maksaako takuu koneistuksen onkin sitten toinen juttu.
     
  20. arttsi

    arttsi New Member

    käyköhän tuohon pdriven kytkimen irroitukseen kampiakselilta sama ulosvetopultti, kuin tran irroitukseen ?
     

Suosittele tätä sivua