Remmejä paukkuu

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä FFoxi, 14/1/18.

  1. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Nautiskele siinä tapauksessa:p
     
  2. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Ollut enemmänkin itsestäänselvyys ettei tarvi remmien kans turhia huolehtia. Yhden ainoan kerran on samassa porukassa jollain remmi mennyt ja on ollut paremmin kuin hyvin lumia missä huudattaa pitkin vaaroja. Se oli 850 ds boondocker viime viikonloppuna. Kop kop...:D
     
  3. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Onko kukaan tutkinu kampuroita noista 850:stä joille remmi maistuu? Meinaan vaan että jos vaikka 5 remmiä pariin kuukauteen läväyttää täyskaasulta, niin saattaa siinä alkaa kampurakin ihmetellä, että mihinköhän päin hällä kuuluis sojottaa. Taikka mitäs kytkimen takana oleva stefa tykkää, kun ne remmithän menee kuvien perusteella aivan silpuksi ja naruja joka paikka täynnä?
     
    ITP tykkää tästä.
  4. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R


    Älä nyt ala tähänkin topiciin jeesustelemaan kuinka ne säädöt pitää joka merkille hakea käyttäjän itse ja että remmejä paukkuu muillakin merkeillä. Ykskään voimalinja ei varmasti oo kaikille käyttäjille mieleinen, mutta kyllä niillä silti pystyy ajamaan toisin kun näillä nykyisillä brbn tuotteilla. Kiitän onneani etten saanut tarpeeksi houkuttavaa tarjousta tämän vuotisesta Lynxistä, paras talvi aikoihin ja 18k€ kelkan omistajat joutuvat tappelemaan remmiongelmien kanssa tuon tuosta. Luulis tuolla rahalla jo saavan kelkan jota ei tarvi pajottaa joka reissun jälkeen enkä käsitä kun näillä ajettiin aika kovasti testiä viime talvena että mikä siellä on muuttunut tuotantomalleihin vai oliko testivehkeissä samat murheet mutta silti piti keskeneräinen kampe pukata kuluttajille jotta saataisiin edes jotain myytyä.
     
    janzka, Hemikoo, Rautane ja 3 muut tykkäävät tästä.
  5. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Mihin minä olen niin kirjoittanut että joka merkille säädöt pitää etsiä ja remmit paukkuu muillakin merkeillä? o_O ja mikä oli tämän avautumisen pointti? Suurin osa minun kavereista ajelee vakiosäädöillä tyytyväisenä merkkiin katsomatta ja remmit kestää. Yleensä sitten on tehty jotain jos remmit ei kestä tai kuski haluaa eri ominaisuuksia kuin vakiokelkka tarjoaa. Itse kirjoitan vain omista (ja ajokaverien) kokemuksista ja miten niitä ongelmia on ratkaistu.
     
  6. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Antti, nyt ei ole äijän verbaalinen ulosanti ollu riittävän selkeää, ku ei ole kaikille ihan auennut:confused::cool:
     
    Driver tykkää tästä.
  7. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Sen mitä sun muita ylistysviestejä tuosta kelkasta on tullut luettua niin äkkiä tuostakin tulee se mieleen että kovalla ajolla remmit särkyy muistakin vehkeistä ja että nuo brbn remmiviat johtuu osaltaan käyttäjästä. Meidänkään porukassa nuo ei edes oikeasti joudu koville mutta eivät siltikään tunnu kestävän, yhtään päivää ei olla ajettu ilman remmitalkoita. Avautumisen suurin syy taisi olla siinä etten jaksa lukea jokaisesta asiaan liittyvästä topicista saman miehen kehuja tai puolustelua kun tyhmäkin näkee että näissä on pahasti jotain pielessä ja keskeneräiset tuotteet on nakattu kuluttajalle. Kaikki uuden kelkan ostajatkaan eivät kuitenkaan kylve rahassa vaan ovat panostaneet kaikki rahansa harrastukseen ja että voisivat nauttia kaiken lyhyestä ajokaudesta. Harmittaa vain tämmöisten ihmisten puolesta se tehtaan ahneus/välinpitämättömyys.
     
    janzka, pagi ja Fudge tykkäävät tästä.
  8. rehto

    rehto Well-Known Member

    Mites tuo 850:n moottorituenta on sijoitettu suhteessa varilinjaan? Kyllä polariksen kumetkin löysää aika nopeasti ja ylös-alas väljää tulee mutta kun variaattorilinja on kohtisuoraan ja siinä suunnassa taas väljää ei niin helposti tunnukkaan. Ski-doossahan on tuo variaattori aika yläviistoon suunnattu?

    Mielestäni perussääntö on että reittikelkassa ei pidä remmi mennä "koskaan" ja umpisen vehkeet on kyllä vähän vaikeampi tapaus jos ajo on sitä pelkkää kaivatusta. Siinä täytyy kuskillakin jo jotain liikkua päässä mutta se näyttää olevan muotia että se on kovin ajomies jolla vehkeet hajoaa nopeiten...
     
  9. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Mitä kelkkaa minä olen ylistänyt ja kehunut ja missä? Viime talvena kirjoitin että summatilla ollut kiva ajaa ja omaan mieleen ne säädöt kyllä oli ja perustelin miksi. Maku- ja mielipidekysymyksiä selvästi?

    Näitä tämän talvisia remmiongelmia en ole mitenkään "puolustellut", vaan ennemminkin yrittänyt korjata oman ja kaverien kelkkojen osalta ja nyt vaikuttaisi kestävän. Lue lisää täältä: http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?threads/brp-pdrive-qrs-säädöt-säätäminen-ja-remmiongelmat-2017.140149/

    Kuten näet, jo tredin otsikossa lukee "remmiongelmat" ja asiaa on siellä käsitelty jos jonkin verran. Oman kelkan voimansiirto toimi vakiona muuten niin että en olisi siihen koskenut ja ominaisuuksien (ajettavuuden) puolesta se oli todella hyvä, mutta koska remmit ei kestäneet kun lunta alkoi tulla lisää ja kunnon ajokelit saatiin niin pakko oli alkaa tekemään jotain.

    Se mitä tarkoitan sillä että remmien kesto tuntuisi olevan myös käyttäjä ja ajo-olosuhde riippuvaisia, niin ne jotka "oikeasti" ajaa vähänkään "aggressiivisemmin" ja muuallakin kuin nilkkalumilla niin ongelmia on.

    Toki nyt voisit lainata seuraavaan viestiisi ne minun viestit mitkä niin hirveästi kerran sitten ärsyttää. Voin ottaa rullan rautalankaa ja tehdä käännökset tarvittaessa selkokielelle. Myös ne ylistysviestit olisi kiva nähdä.

    Edit. onkohan täällä tarkoitus keskustella remmiongelmista yleisellä tasolla kaikissa merkeissä, vaiko pelkästään tämän talvisista brp:n ongelmista?
     
    Viimeksi muokattu: 24/2/18
  10. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Onhan se hieman tympeää ajaa jos joutuu miettimään remmin kestoa. Normaali ajolla en saa remmiä rikki omasta. En tiedä saisinko vaikka olisi sopivan aukeita rinteitä missä voisi yhtä soittoa vetää kaasupohjassa niin kauan kuin remmi kestää. Jos ei se remmi kuumu liikaa niin mikä sen rikkois?
     
  11. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Aloitin ketjun kun tuntui olevan vähän siellä ja täällä remmien kanssa ongelmia. Mutta näyttäisi vahvasti 850 etec nousevan selvästi muiden yläpuolelle tässä asiassa, sen takia varmaan brp:stä eniten juttua.
     
  12. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Eikö se hehkutus siitä summitista viime talvena jo alkanutkin. En minä jaksa asiasta sen enempää tingata vaan jatka toki sen 18k€ kelkan jatkojalostusta niin saadaan muillekkin joskus toimivat vehkeet.
     
  13. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Niin suomessahan on kiellettyä sanoa mistään mitään hyvää :eek: ja viime talvena ongelmia ei ollutkaan (minulla ainakaan).
     
  14. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    En oo seuraillu suuremmin näitä, mutta oletan että tää homma koskee eniten ilmeisesti brp tuotteita? Sanokaapa se vuosikerta millon ko firman isolohko umpis vehkeet on toiminu edes auttavasti kaupasta haettuna? Vissiin oon jo niin vanha etten muista moista...
     
  15. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    2007 viiminen.
     
    pezq^ tykkää tästä.
  16. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Ei paha. Sehän kohta pääsee ripille.
     
    Alvii ja Hemikoo tykkäävät tästä.
  17. HerraO

    HerraO Polaris axys Pro Rmk 163" Turbo

    Nämä remmihommat on kyllä jänniä. Itsehän olen särkenyt yhden ainoan remmin omasta prosta jolla ajettu kohta se 5000km turbolla, välillä ihan jo isommallakin paineella. Eli ei se tehokaan niitä riko. Remmi kestää kyllä, mutta matto on aivan pillunpalasina. Joka ikisessä somen keskustelussa tuntuu olevan ongelmana tuo remmien kestävyys. Mikä ihme siinä on niin vaikeaa? Tehkää hyvät ihmiset sille vehkeelle jotain, on ihan turhaa ihmetellä niiden kestoa täällä, kun kuskeja on yhtämonta, kuin kelkkojakin. Paljon umpisentouhuissa pyörineenä voin sanoa, että nykymailmassa kaikki sen uuden pitkätelaisen okkelin ostajat kuvittelevat olevansa samantien burantteja, vaikka todellisuudessa pitäs ajella rattikelkalla. Tähän kiteytettynä tosimonella kuskilla on siis ihan väärä kalusto omiin ajoihin mitattuna. Ei niitä 155 tuumasia ja pitempiä kasisataisia ole tarkoitettu paikallaan kaivatettaviksi tai jänkällä sutaamiseen, niin onko se sitte ihme kun remmit on paloina. Ja vaikka ajettais rinteessäkin, niin samat jänkkä metodit sielläkkin on käytössä monella.:eek:o_O Kiitos ja anteeksi.:)
     
    kaahari, MJ, hanski-58 ja 2 muut tykkäävät tästä.
  18. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Eli käyttäjässä vika? Oisko ihan näinkään :rolleyes: Vois kuvitella että jos osaaminen on rattikelkka tasoa niin ei ne vehkeet joutuis niin lujille ja remmit kestäis paremmin. Miksi uuden kelkan ostajalla pitäisi käyttää 500-1000€ lisärahaa ja ehkä vajaa talvi säätöjen hakuun jos kelkka ei toimi?
     
  19. Laplander

    Laplander Just A Member

    JamppiPenat on nykyään ni päliköitä ja nämä muutamat palstakelekkojat vielä enänpi päliköitä..
    Ei sais olla niin kädetön näitte vehkejen kans vaikka olis 74k€ kelekka..

    :D
     
    HerraO tykkää tästä.
  20. HerraO

    HerraO Polaris axys Pro Rmk 163" Turbo

    Ainahan sitä vois kuvitella. Kyllä ne remmit palaa ku ei tohdita vauhtia ottaa yhtään rintuuseen ja sitten paikallaan kaivatellaan tai hissukissun yritetään osakaasulla päästä liikkumaan. Sitten jäähään kiinni ja pyöritetään niinkauan, että kiinalaiset voi laskea mattonopeuksia. Se tarviiko uuden kelkan ostajan käyttää taskurahoja vielä voimalinjan säätämiseen, riippuu siitä mitä siltä haluaa. Jos ei halua mitään, niin laittaapi uuden remmin sillon kun vanha hajoaa. Palataanpa vielä aiheeseen tuosta kelkan valinnasta. Eli jos umpisen toihuja/freeride hommia tietoisesti alkaa harrastamaan, niin on silloin kelkan ostotilanteessa tiedossa remmien rasittuminen kyseisessä hommassa. Tällöin järkevästi ajateltuna, jos remmien vaihtaminen tai pieni voimalinja jooga tuntuu liian suurelta iltapalalta, niin sillon kannattaapi valita sellainen kelkka mistä vähiten on kuulunut tuota remmien palamista. Eli siis cattihan se piruvie taitaa olla. Lopputulemana siis asia pelkistettynä karkeasti. Alanpa harrastamaan freeride ajoa, hmm mikähän kelkka se ois, jaa berppiläiset polttaa remeliä aika kivasti, nojoo se on kyllä kallistahommaa se helixin ja jousen vaihtaminen. Tulee kevätennakot ja uudet kelkat. Tilasin brp;n. Eli vastaus on, mielestäni suurin ongelma on käyttäjissä.:D;)
     
    Rautane ja Laplander tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua