800 katkoo variaattorin remmiä.

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Lapin Kelkkailija, 24/2/18.

  1. Lapin Kelkkailija

    Lapin Kelkkailija Well-Known Member

    800 rmk -03 katkoo yhtäkkiä variaattorin remmejä. Kytkin P85 siihen viime talvena vaihdettu kaikki uudet hilut ja jousi.
    2 variaattori team twin helix sen käytin viime viikolla aivan osissa ei löytynyt mitään erikoista sieltäkään. Kelkassa sähkö pakki. Uusi alkuperäinen remmi kesti n 12km. Tätä ennen remmi kesti 2 talvea n 2600km. Missä nyt vika? Ohessa kuva meni niin sanotusti tuhannen p päreeksi koko remmi.
     

    Lisätyt liitteet:

  2. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Linjaukset kunnossa?
     
  3. kaahari

    kaahari Well-Known Member

    Pollen voimansiirto osiossa oisit voinu kysyä, mut onko joku menny pieleen kasatessa, merkit? Jousi on mikä ja mikä oli ennen?
     
  4. Lapin Kelkkailija

    Lapin Kelkkailija Well-Known Member

    On sillä ajettu ainakin se 1000km kytkin rempan jälkeen samalla remmillä. Ja uusi jousi on samanlainen kuin mikä sielä olikin valkoinen väriltään. Mutta alko nyt mietityttään moottorin kumityynyt pitää huomenna tarkistaa vielä paremmin ne. Kun tunnuttaa että ei se hihna voi nuin pieniin osiin mennä kovin helposti. Linjaustakaan en ole vielä tarkistanut mutta näyttää silmämääräisesti että on aivan kohdillaan niinkö on ennenkin ollut. Miten linjauskaan voi yhtäkkiä itsestään muuttua. Muutako sillä että kumityyny on mennyt rikki.
     
    Viimeksi muokattu: 24/2/18
  5. kaahari

    kaahari Well-Known Member

    Joo, ei se sitten siitä rempasta oo kiinni. Eipä ne linjaukset hirveesti voi muuttua muuten ku että ne kumet on pettäny, lämpimänä kokeilet kytkimestä että heiluuko. Kakkonen jos on kans kunnossa ja kelluva niin ei sekään, eikä tietenkään käyttäjän vikakaan oo voinu olla
     
  6. Lapin Kelkkailija

    Lapin Kelkkailija Well-Known Member

    Eipä kehtaa nyt lämpimäksi ajella ennen kuin syy löytyy miksi meni poikki. Kun just meni tuo 100€ remmi murskaksi alta 12km matkalla. Voi se remmi olla tehdas vikainenkin. Mitä meinaat tuolla kelluvalla? Miten vois olla käyttäjän vikaa? Mitä sitten tekee jos helix on 2 väärässä asennossa? Periaatteessahan siinä on vain 2 asentoa. Ei se kyllä ole väärin kun merkit siihen laitoin ennen aukasua.
     
  7. kaahari

    kaahari Well-Known Member

    Voihan se ollakki että oli valmistus vaan vika. Variaattorissa muutaman millin klappi siinä akselilla, ns kelluva. Käyttäjän vika voi olla monenlaista: käryttää vaikka sen remmin, ei ole esilämmittäny ennen liikkeelle lähtöä (näin tuhosin itsekkin kerran remmin edge koppaisesta) ja sisäänhän nuitakin pitäisi mielellään ajaa. Ei sillä helixillä oo merkitystä, rullien kunnonhan tarkistit?
     
  8. Lapin Kelkkailija

    Lapin Kelkkailija Well-Known Member

    Joo kyllä rullatkin olivat ok. Lämmittelin pukilla 20min ennen kuin lähdin eka kertaa ajaan uudella hihnalla. Enkä ajanu kuin 70kmh maksimissaan koko aikana kun sitten hajosi. Tänään ajoin vanhalla vararemmillä n35-40km. Eikä mennyt hihna palasiksi. Alkaa vaikuttaan siltä että oli tehdas vikainen remmi kyseessä. Kumityynyt ovat kunnossa samoin linjaus.
     

Suosittele tätä sivua