Joensuun ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Kapital, 17/8/07.

  1. vinotintto

    vinotintto Lynx 5900 GLX

    Lakihan asiasta kai on aika yksi selitteine. Jos maan omistajan lupaa ei ole niin sielä ei saa ajaa!
     
    Jupy tykkää tästä.
  2. vinotintto

    vinotintto Lynx 5900 GLX

    Mut esim tuola kontioniemessä mitkä lapset ajeli missä sattuu ni ei paljon kotona säteile jos oikean moottorikelka antaa kolmelle alle 10 vuotiaalle ja antaa ajella missä sattuu. No turha kai näistä meidän on riidellä. Jokainen vastaa omista ajoistaan.
     
    Booris, niso ja pagi tykkäävät tästä.
  3. wille86

    wille86 Well-Known Member

    se on loppukausi vedettävä uuro-delta väliä:confused:
     
    vinotintto tykkää tästä.
  4. tdi123

    tdi123 Well-Known Member

    Saanko julkaista muutaman kuvan kaverusten puuhista, joissa näkyy mitä taimi tuholla tarkoitan?
     
    vinotintto tykkää tästä.
  5. mertsi

    mertsi rmk 144"

    Anna palaa frank..
     
  6. tdi123

    tdi123 Well-Known Member

    Tässä muutama
     

    Lisätyt liitteet:

  7. vinotintto

    vinotintto Lynx 5900 GLX

    No nuo kuvat valaisi jo hommaa aika lailla. Mertsi laittoi et jos syylliset vielä ilmoittautuis ja kävisivät sopimassa maanomistajan kanssa niin reitti saatettaisi vielä säilyttää. Joten nyt hattu kouraan ja olkaa sn verran miehiä
     
    Sikli, aleksip, Myöhäherännäinen ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  8. Myöhäherännäinen

    Myöhäherännäinen Well-Known Member

    se on kyllä aika vittumaisessa kunnossa yleensä muutenkin ja sit jos se on ainut luvallinen pätkä jälellä ni lopetan koko homman, et kiitos vaan rällääjät s...tana
     
  9. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Onko mikä malli tuo navi ja miten pelannut?
     
  10. vinotintto

    vinotintto Lynx 5900 GLX

    Hyvin on pelannu tähän asti. Se tupakan sytytin pistoke välillä ei saa koeketusta kunse tossa re:ssä on sielä kotelossa ni tärisee vissii.
     
  11. tdi123

    tdi123 Well-Known Member

    Pilikillä kävin tännää, ei oo kelekkoja uramolla liikkunu. :( Aattelin vaa udella mitenkähä tuolle reiti pätkälle nyt käy? Onko mitään uutta? Avataanko reitti vielä? Onko tekiöistä mitään havaintoa?
    Myö ei niinkään sitä käytetä, vaa onha se tärkee asia itellekki kelekkaihmisenä, että nämä vähäsekki reitit/harrastajat täällä säilys ja sais ajjaa.
     
  12. mertsi

    mertsi rmk 144"

  13. Mihaline

    Mihaline 2 X YAMAHA

    Mitä tekemistä vuoden -02 Suomen luonnonsuojeluliiton tekemällä valituksella moottorikelkkaurastosta Jämsässä on tämän asian kanssa? Edelleen pagin aiemmin kirjoittama omat ampuu omia-viesti kannattaa lukea uudelleen ja sisäistää se. Näitä palstoja lukee muutkin kun kelkkailijat ja tämä joutava paskan loukutus asian vierestä ei ainakaan paranna tilannetta.
     
    Värjäri, niso, Booris ja 2 muut tykkäävät tästä.
  14. jormaw

    jormaw Well-Known Member

    Tarkoittaako pagi valtionmailla ajelua jossain korvessa? Kiinnostais kokeilla freerideä mutta eipä kehtaa missävain ajella.
     
  15. Rautsi

    Rautsi Lynx RE 600R Enduro -23, Lynx GLS 5900 -88

    No eihän se nyt oo noinkaan, että kun mennään piiloon niin sitten saa tehdä mitä huvittaa.
    Taimikoissa tuhot on välittömiä, mutta myös varttuneessa metsässäkin voidaan saada vahinkoa puille aikaiseksi rikkomalla juuria tai puun tyviä. Tämän olen saanut kuulla metsänomistajilta, kun noita reittejä kelkkailijoiden iloksi luvitellut. Ja sähkölinjan allakin on lupa kasvattaa taimia/joulukuusia, niin ei kannata siihen turvautua, että siellä voi ajaa.

    Viime talvena kun soittelin reilu parikymmentä maanomistajaa läpi huhmari väliltä. Niin kun kuulivat millä asialla soittelen, niin ensimmäisenä vastauksena sai kuulla valitukset, kun kelkkailijat eivät pysy urilla. Ei paljoa mieltä ylennä talkoilla kuunnella valitusta pienen ryhmän hölmöilyistä. Nytkin ilmeisesti oli tuolla välillä käyty jo taimikossa, vaikka mielitekojen rajoittamiseksi kyltit laitettiin. Että jos reiteillä tulee losseja vastaan, niin tekee mieli ihan varmuudeksi puhutella.
    Noita tietoja ajeluista on juurikin hyvä jakaa, niin silloin saa isännät tietoja tapahtuneista ja mahdollisesti tekijät kiinni. Kesällä kun ei enää jälkiä ole nähtävissä, menee hirviraukkojen piikkiin, niin niitä sitten syksyllä jahdataan sen takia.

    Niin jos pitää jossain ajella, niin kyselkää luvat. Niitä kyllä saa, kun vaan viitsii nähdä vaivaa. Silloin ei pilaa muittenkaan harrastus mahdollisuuksia. Kun se perämetsän omistaja voi hyvinkin omistaa maita myös sieltä missä kulkee kelkkaura.
    Joka vuosi tapellaan jossain päin maakuntaa, kun urat on poikki sen takia kun ei ole ajettu siellä missä on lupa. Ihan sen takia täällä ristiinnaulitaan nämä hölmönajajat, kun ne tuppaa pilaamaan muidenkin maineen.

    Tuliko kirjoitettua tarpeeksi selvään, että rupeis kypärän sisässä kirkastumaan ja kynttilät vastavuoroisesti taimikoista häviämään.
     
    rupsu, _Wille, karjal ja 4 muut tykkäävät tästä.
  16. 700efi

    700efi joku lossi

  17. vinotintto

    vinotintto Lynx 5900 GLX

    Tuon kunälyis nää paikallisetkin sekä metsähallitus, eli sellaiset metsät missä ei kelkalla saa mitää vastaavaa vahinkoa aikaseksi ni sais käydä kokeilee mihi lynxi nousee ja mihin omat taidot riittää. Eivät ajeleisi taimikoissa ehkä?! Ellei kyseessä oo tarkoitettu ilkivalta!
     
  18. Snowgirl

    Snowgirl K-KMK ry:n pj

    Kaverin Facebook viesti Pohjois-Karjalan Kelkkailijoiden sivuille:
    Lauantaina 3.3. joku moottoriurheilusankari ajanut Särkivaarasta päin ja ajellut eri maanomistajien pelloilla Iiksenniityllä. Ajopohjana mm. 1ha:n mansikkapelto, jossa tehty oikein komea kunniakierros...
     
  19. Myöhäherännäinen

    Myöhäherännäinen Well-Known Member

    no siinä on taas ollu järki mukana.. Ei oo oikein hyvä homma ku joku urpo pilaa kaikkien harrastajien maineen!!!
     
  20. wille86

    wille86 Well-Known Member

    Vähän äkkiä saattaa tulla mutta oisko huomiselle ajoseuraa? ajattelin joensuun ympäri ajella tuosta uuron abc:ltä tai konalan st1:ltä eli huhmari-ylämylly-reijola-iiksenvaara-heinävaara-kiihtelysvaara-kovero-uramo-mönni-uuro tai toisinpäin ihan sama.
    Ja oisko tietoa missä kunnossa noilla pätkillä reitit mahdollisesti on?
     

Suosittele tätä sivua