Remmejä paukkuu

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä FFoxi, 14/1/18.

  1. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    Sulla ei paljon taida olla käsitystä missä tilanteessa näistä menee remmejä??
     
  2. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Onhan näistä uusista menny remmejä muistakin kuin pitkistä. Eikä ne ole kaikki kuumumisen takia menneet. Taitaa vika olla enempi laitteissa. En minä tästä vanhasta ole saanut yhtään remmiä pilattua vaikka en mikään mestari ole. Jos ne nuin helposti menis mitä sanoit niin ois niitä jo mennyt. Osakaasulla nylkyttää jotain kuusikko rinnettä niin ei remmi edes kuumu.
     
  3. HerraO

    HerraO Polaris axys Pro Rmk 163" Turbo

    On mennyt ja tulee menemään. Ja niinkun jo sainoin, niin käyttäjiä on yhtäpaljon kun kelkkoja. Joillain kuumuu joillain ei. Jollain vastaa suojapeltiin jollain ei. Lopputulos kaikissa sama remmi särkyy. Enkä oo missään vaiheessa sanonut, ettei vehkeissä ois vikaa, vai olenko? Yhtä paskoja on kaikki? Toiset vaihtaa osat ja ajaa, eikä vingu somessa. Toiset hommaa takuuseen remmejä ja itkee talven ohitte, kun tuli ostettua kasa paskaa. En henkilökohtaisesti pysty ymmärtää tätä remmien vatvomista millään tasolla. Net joko särkyy tai ei säry. Aina pääsee liikkeelle ku laittaa uuden remelin. Meillä poijjaat ajo viimetalvena parhaillaan kaksi remmiä päivässä, eikä se mikään ongelma ollut. Tänä talvena pienien voimalinja joogien jälkeen on tilanne jo semmonen ettei mee ku remmi päiväsä eikä välttis sitäkään. Keskittäkää tuo remmi ihmettely suoraa maahantuojille, niin siihen vois joskus joku muutos tullakkin.
     
  4. HerraO

    HerraO Polaris axys Pro Rmk 163" Turbo

    Kyllä mulla on tiedossa, kirjoitan vaan siitä mitä olen itse nähnyt ja kokenut. Ja lähinnä tarkoituksena ois saaha porukka tajuamaan, ettei ne ongelmat poistu someen kirjoittamalla ja ihmettelemällä. Enkä tarkota sitäkään etteikö sais ihmetellä julkisesti, mutta onhan tämä aivan naurettavaa, että joka päivä tulee uusi keskustelu remmeistä johonkin ryhmään.
     
    Korbimotors, Driver ja vetkulilm tykkäävät tästä.
  5. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Mullahan ei ongelmaa ole kun ei raski uutta kelkkaa laittaa. Luulen että somessa huutelussa on paljonkin hyötyä. Jos joku merkki tai malli saa sellaisen maineen että syö remmejä joka reissulla niin varmasti vaikuttaa myyntiin ja tehtaalla ehkä tehdään jotain? Meinaatko että kun porukka on hiljaa ja osa lähettää tehtaalle kirjeen että voisitteko hieman mulkata voimalinjaa kun menee hihnoja, niin sillä olisi enempi vaikutusta?

    Jos uuden kelkan ostaisin niin kyllä mä sen itse säätäisin niin ettei remmejä syö, mutta ymmärrän kyllä ettei kaikilla kiinnosta kun kuitenkin uusi kelkka missä takuu.
     
  6. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    Ehkä se tarvii viimeinki kattoa ihan virallisen tahon kanssa kun tehtaat pitää kuluttajia ihan ääliöinä (joita toki ollaanki ku vuojesta toiseen ostetaan vaikka ei toimi) ja ratkaisuksi tarjotaan vain aivan täyttä tuubaa.. Tämä somekirjoittelu on minusta ihan hyvä jospa saataisiin porukka kasaan joka lähtisi viemään asiaa eteenpäin ja tehdas tekemään korjaukset.
     
    FFoxi tykkää tästä.
  7. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    Ps moniko hyväksyisi auton josta menisi kytkin 10tkm välein? Ja jos tehdas tarjoaa korjaukseksi pienempiä renkaita niin moniko olisi tyytyväinen ratkaisuun jos tämän jälkeen kytkimen kesto olisi vaikka 15tkm?
    Veikkaampa ettei edes herraO.
     
    FFoxi tykkää tästä.
  8. HerraO

    HerraO Polaris axys Pro Rmk 163" Turbo

    Yhtään uutta kelkkaa ei ole mullakaan ollut mikä olisi ollut valmis suoraa ajoon ja tuskin olisi autoakaan. Toki semmosta en uutta ole omistanut, enkä tule omistamaankaan. Pieni kytkinjumppa kuitenkin ois ok, jos siinä ois muuta sellaista mitä muista ei löydy. Niinkuin brp;n 850cc kone.;)

    Ja tuohoaako se brp luppujen lopuksi yhtään enempää remmejä kuin, esim polaris.? Onko siinä oikeasti vikaa vai onko se vain kuvitelmaa? Ilmeisesti kuitenkin suurimmassa osassa ne remmit kestää?
     
    Driver tykkää tästä.
  9. HerraO

    HerraO Polaris axys Pro Rmk 163" Turbo

    Niin ja jos mulla alkais tuntua, että olis vaikka liika suuri remmien kulutus, niin menisin siinä kohtaa kauppiaan puheille ja sanoisin, että laittakaa kuntoon. Ei se sen kummempaa ole.;) Niissähän on takuu.
     
  10. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Pittää muistaa että näitä 850 brp vehkeitä myyvään ihan sumeena verrattuna muihin tekeleisiin. Prosenttuaalisesti varmaan saman verran tai vähemmän menee remmejä ku muillakaan merkeillä.
     
    teme-, Driver, arzka- ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  11. HerraO

    HerraO Polaris axys Pro Rmk 163" Turbo

    Niinpä. Puhut vähän mutta asiaa.
     
  12. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Meinatko että otanta on valikoitunut, tuohan meinais että esim gallupit joita suoritetaan eivät pidä paikaansa ainakaan markkinajohtajien kohdalla .
    Automerkit, poliittiset tutkimukset etc..
     
    T-Cat ja Zombie tykkäävät tästä.
  13. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    No en muuta meinaa ku että berpin 850 kikottimia myyvään ihan helvetisti vrt vaikka Jammun Winderiin joka myös syö remmejä ku polle kauraa. Ja taas tullaan siihen että ei ne kaikki syö, tiiän vaan pari omistajaa niin niillä pittää olla repullinen aina hihnoja mukana. Varmaan nämä savo/kainuu alueen reitit sitten syö niitä. Niinku Oulussa jakopään remmejä autoissa... Summa summarum, KAIKILLA 850 omistajilla EI ole ongelmia niinkuin ei KAIKILLA Winderinkään omistajilla. Onneks on takkuut kikottimissa ja ne pellaa.
     
    JääPete, Driver ja HerraO tykkäävät tästä.
  14. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Tuota en oikein usko, tää perustuu omiiin kokemuksiin. Siellä missä ite ajelen sillon harvoin kun ajelen, ei ole juuri yhtään BRP 850 tuotosta liikkeellä. Kerran näin yhen metässä ja toisen näin tallissa. Catteja ja Polleja onki sitte heti ja paljon... Ja niistä moni on ihan suoraan kaupasta tulleita eikä ne ole remeleitä maiskutelleet, toisin ku vähemmistö 850:t. BRP tuotteita myydään kyllä paljon, mutta 850 vuorivehkeitä vs muun merkin vuoriporat... en menis niin vannomaan. Tai sitte ne 850:t on jossain taimikoissa, jängillä ja loivassa mäessä :p:D Poromiehet on kans varmasti laittanu paljon niitä, mutta sillon puhutaan ihan eri käyttötarkotuksesta.

    Ja viistorinteessä ajossa ei oo mitään merkitystä ajatko 5 kmh vai 150 kmh. Tai jälkempi ehkä enempiki hajottaa remmin ku voimalinja välittää loppuun asti. Sillon ku voimalinja on kunnossa, ei remmi pahemmin kuumu.
     
  15. HerraO

    HerraO Polaris axys Pro Rmk 163" Turbo

    Kyllä sitä on nähty semmosta viistorinneporausta, että sielä kuumenee remmit ja kuski enempi ku öljynporauslautalla. On eriasia silloinkun ne kamppeet liikkuvat esim vaikka sen 5km/h osakaasulla. Silloinhan ollaan jo tilanteessa missä se kampe liikkuu. Mutta kun porataan petrikerrallaan peruskalliota ja männiköä vasten, niin meinaatko ettei se käy remmin piälle.?
     
  16. tommi

    tommi Lynx x-trim re 800 -17

    Minä en nuitten umpisen kaivattamisten päälle ymmärrä juuri mitään, mitä nyt joskus tulee hetki hulluteltua ja sekin sitä silmällä pitäen, ettei näissä nykyisissä reitti vehkeissä hihnat kestä sitä varmasti. Mutta mikä siinä on ettei hihnat taho ainakaan brp vehkeissä kestää reitilläkään? Ei 850 ei 800...syitä varmasti monia: linjaus, moottori on kuumana "irti" (vaikka petikumit ehyet), 2-variaattorin torni niiaa, 2-variaattori ei tunnu pysyvän vaihdossa mukana, voimalinjan tuuletusta ei ole mietitty loppuun asti ja jotain tapahtui hihnoille, kun ne muuttuivat puna/oranssi tekstisistä valkoisiksi.

    Ajosta on tullut mulla yhtä hihnojen varomista (200€ paukaus) ja reitti ajossa oon huomannu, että ajotapa vaikuttaa aivan älyttömästi, on/off pumppaamisella voimalinja kuumuu hetkessä ja jos jatkuvasti puottaa mutkissa vedon kokonaan pois ja mutkasta ulos liipasin tangossa seuraavaan mutkaan, niin kohta hihna paukkuu, jos pitää mutkissa vähän vetoa päällä ja nätimmin annostelee mutkasta ulos, niin tuntuu kestävän. Lisäksi semmonen huomio on tullu esille, että voimalinjan/moottoritilan lämmöt nousee helvettiin asti, jos päästää yhtä kuumaa pysähtymättä yli 100km huikosia. Tämän huomaa kyllä, kun vasenta jalkaa alkaa kuumottaa ja kelkka puutuu, mutta kumpi on syy kumpi seuraus...kuumuuko koko moottoritila liikaa ja petikumit muuttuu purukumiksi, jonka seurauksena sitten hihna ennakko ei enää piisaa vedossa ja soppa on valmis? Toinen mikä mulla on vaikuttanut hihnojen kestoon reitillä on erityisen pitävät lumiolosuhteet, silloin kun matto pitää, hihna pitää, voimalinja tuntuu toimivan nappiin ja kelkka suorastaan repii ja venyttää ranteita, niin hetken päästä hihna on tuhannen silppuna räjähtäneenä ilman puutumisia tai muita ennako varoituksia.
     
    Viimeksi muokattu: 27/2/18
    Hemikoo, Fudge, janzka ja 2 muut tykkäävät tästä.
  17. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Sulla on vikaa siinä. En minä omasta sais reitillä hihnaa rikki millään. Sullakin sen saa toimiin jos haluaa.
     
  18. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Joo en minäkään hoksaa kyllä miten pitää laitetta käskeä että se ilman teknistä vikaa reitillä pilkkoo remmin jos kampe on laitettu tikkiin. Vakiosta en tiedä mitään kun en semmosella joka tapauksessa ajaisi kun tehtaan säätö on tehty ihan johonkin muuhun kun on off kaasuttamiseen. Oma RE 800 ainaki menee yhdellä remmillä maailman tappiin reittikäytössä, tällä hetkellä sillä samalla 391 remmillä on ajettu joku vajaa 2000km. Muutoksia vakioon on seuraavanlainen lista
    -PTO puolen petikumien alla tallat ja sikamäski silmän ympärillä
    -Moottorin tuki kytkimentakaa painettu kumiin kiinni asti
    -TEAM tss04
    -Välitys sen verta kun omassa ajossa tarvii (max gps nopeus luokkaa 145, mittariin 161)
    -Kytkin säädetty
    -Telana 44 rossimatto
    -Vartsusuojasta poistettu se aromipesä

    Huomionarvoista hommaa on kun tuntuu että jengi alkaa hakemaan ongelmaan ratkaisua porailemalla jokapaikan reikiä täyteen. Kuomuissa ei ole yhtään ylimääräistä reikää.

    Säädöstä sen verran että oon oman sepittäny reittikäyttöön ja safarointiin. Sen tiedän sanomattakin että jos tuolla keulin pelkkää jänkää ympäri 15minuuttia remmistä lentelee sälöt.
     
    Hemikoo ja M.E.A tykkäävät tästä.
  19. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Kaveri vaihtoi viikonloppuna ensimmäisen remmin 600 etec -09 rimmeriin. Se miksi remmin kestoa ihmettelen on se, että on roikkunut tuolla reittivehkeellä vuoriporien matkassa +1m umpisissa ja vaaroissa monia reissuja parin talven aikana. Mistä muut menee pintakaasulla, on tuolla rimmerillä ollut jo pitkään lusikka tangossa. Kelkalla ajettu reilu 6000km.

    Ei voi moittia remmin kestoa.

    Edit: Remmi ei siis vieläkään mennyt rikki. Oli vain niin pirun kulunut, että oli pakko vaihtaa.
     
    Viimeksi muokattu: 27/2/18
  20. Jusevaan

    Jusevaan Kelekkaukko

    Jos remmi on liian löysällä niin sen saa ylikuumenemaan räjähtämään varttitunnissa reittiajossakin vaikka kelkka olis muuten kunnossa ja säädöissään. Monesti porukka ajelee remmit liian löysällä.
     
    jtek tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua