Päijät-hämeen seutu

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä PIEKMALA, 18/12/06.

  1. frosty

    frosty Well-Known Member

    Eiköhän Phmk:n luvilla saa ajaa Heinolankin reiteillä. Näin olen ymmärtänyt.
     
  2. japa75

    japa75 LYNX 600R RE2019

    Pieni tarkennus vielä. Ristiinajosopimuksessa lukee, että kelkailun pitää joko alkaa tai päättyä oman kerhon alueelle.
     
  3. frosty

    frosty Well-Known Member

    Joka talvi sama laulu. Pysykää uralla!
    Vääksyn eteläpuolella joku paskapää keksinyt alkaa suureksi vuoristokelkkailijaksi ja pyöritellyt tänään reitin vieressä pikku rinteessä jossa on taimikko.
     
  4. lucas07

    lucas07 Well-Known Member

    Onko Heinolan Itäpuolella paremmin merkattu reitit ,kun Asikkalassa. Kävin tänään vääksystä kohti Lammia en tiennyt missä olin lopulta viita Vesijärvi tonne etä pääsen pois vielä kaksi kertaa piti kysyä miten pääsee Vääksyn. En ole paikkakunlta mökkiläinen.
     
  5. mxmakkara

    mxmakkara Active Member

    Tänään kävin ajamassa messilä - padasjoki välin. 2 suuntainen osuus padasjoelle todella heikosti merkattu. Seikkailin varmaan 10km hakoteillä paikallisten kelkkailijaiden uralla päivän aikana. Laittakaa muutama merkki metsäautotien käännöksiin ja risteyksiin niin vältyttäisiin meidän ulkopuolisten harhailuilta. Ettei mene pelkäksi moittimiseksi niin ne osuudet missä lanattu niin erittäin hyvää baanaa lumitilanteeseen nähden!
     
    lucas07 tykkää tästä.
  6. JanneHavumäki

    JanneHavumäki S-D ID600

    Siinä oli Tuulimyllyssä karttoja myytävänä mistä ajoitte ohi, ja kelkkareitit.fi näyttää kanssa sen uran.
    Tervetuloa vaan talkoisiin merkkaileen reittejä Kai sentään olit uraluvan maksanut..
     
    nuppi tykkää tästä.
  7. lucas07

    lucas07 Well-Known Member

    [QUOTEuraluvat eki, post: 1217169, member: 2660"]Siinä oli Tuulimyllyssä karttoja myytävänä mistä ajoitte ohi, ja kelkkareitit.fi näyttää kanssa sen uran.
    Tervetuloa vaan talkoisiin merkkaileen reittejä Kai sentään olit uraluvan maksanut..[/QUOTE]
    Kyllä uralupa on makettu Heinolan ilveskelkailijoile.kelkareitit.fi paikannus ei toimi tostavain en ole saanut sitä toimimaan.
     
  8. mxmakkara

    mxmakkara Active Member

    Niin myös täällä oli lupa maksettu. Itsellä toimi onneksi paikannus niin löyty harhakohdat mistä oli ajettu harhaan. Yksi kohta n10km ennen padasjokea johti niin helposti harhaan metsäautotiellä y risteyksessä kun enempi jälkiä meni väärään suuntaan. En ollut ainoa väärään suuntaan meniä. Takaisin oikealle reitille palatessa ehdin käännyttämään 2 muutakin harhaan ajanutta ympäri. Pitää se kartta hommata ensikerralla ja ottaa joku merkki selkään minkä voi lyödä siihen risteykseen jos näillä lumilla pääsen vielä kyseisen pätkän ajamaan.
     
    frosty ja JanneHavumäki tykkäävät tästä.
  9. -JPV-

    -JPV- Well-Known Member

    Kaikilla seuroilla on yhteinen ongelma. Syksyllä kun käydään reittejä läpi (raivataan, poistetaan kantoja / kiviä, merkataan reittejä) niin talkoissa ei ole kuin aina samat naamat. Niin meillä kuin varmasti naapuriseuroillakin toivotaan että kelkkaväki osallistuisi talkoisiin aktiivisemmin. Kun porukkaa olisi talkoissa enemmän mukana niin reititkin olisi paremmassa kunnossa ja merkattu paremmin jne jne.
    Ainakin meillä homma toimii niin että meitä on kourallinen väkeä jotka talkoilla tekee kaikki hommat jotta reitit olisi edes jotenkin kunnossa kun talvi tulee. Ja talven tullen samat hemmot myös yrittää kunnostaa reittejä että ne olisi edes jotenkin ajettavassa kunnossa. Ja ainakin meillä, kaikki reitit käydään läpi jokaikinen syksy tuli sitten lunta talvella tai ei.
    Kukaan meistä ei saa mitään korvausta tehdyistä talkoista. Itse omasta pussista kustannetaan mönkijöiden, moottorisahojen ja muiden työkalujen kaikki kustannukset. Silti maksetaan jäsenmaksut kuten muutkin kelkkailijat. Meille tämän harrastuksen kustannukset on huomattavasti suuremmat ja huomattavasti suuremman työn takana kuin niillä ketkä koskaan eivät vaivaudu talkoisiin.
    Toki reittien kunnostuksen voi ostaa myös joltakin ulkopuoliselta taholta jolloin kaikki pääsevät helpolla, mutta senhän kaikki ymmärtää mitä moinen maksaa ja mitä se aiheuttaa jäsenmaksuille.
    Eli osallistukaa kelkkaväki seurojen taloisiin silloin kun niitä järjestetään.

    Lisäksi yhdyn tuohon frostyn kommenttiin.....Pysykää uralla !! Ja noudattakaa maastossa olevia nopeus yms muita rajoituksia. Ei niitä sinne ole huvikseen viety. Taustalla aina maanomistajien tai muiden tahojen kanssa yhdessä sovittuja ehtoja mk-uralle.
    Riittää kun yksi kelkkailija poikkeaa uralta tai muuten perseilee uralla niin reitti saattaa olla pysyvästi suljettu.

    Tuliko tästä lauantai illan saarna :rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 3/3/18
    K.Pukarinen, nuppi, JanneHavumäki ja 3 muut tykkäävät tästä.
  10. frosty

    frosty Well-Known Member

    Asikkalan puolen urat on uusi tuttavuus mulle, enkä tiedä miten syksyn talkooporukat ilmoittautuu, mutta minä lähden kyllä talkoilemaan reittiltalkoisiin.
    Löytyy mönkkäri, raivaussaha ja moottorisaha mukaan.
     
    lucas07 ja JanneHavumäki tykkäävät tästä.
  11. nuppi

    nuppi Well-Known Member

    Eilen käytiin rouvankans koittaan lanaa ekankerran reitillä ku oli vetokalusto kunnossa mutta niinhän siinä kävi että illan tiimellyksessä hukku lanan kaukosäädin ja vetokalusto jäi yöhön lepäämään söi vissin paskaa kaasareihin ja puutu sinne mutta lana on hyvä ei voi moittia:)
     

    Lisätyt liitteet:

    JanneHavumäki tykkää tästä.
  12. jazzo

    jazzo BD3900RE -19

    Onko Vesijärveltä/Vääksystä reitti auki ja kunnossa Padasjoen ABClle?
     
  13. nuppi

    nuppi Well-Known Member

    On auki
     
  14. Jarp_pi

    Jarp_pi Member

    Tänään tuli ajeltua Järvelä-Vääksy-Järvelä, alkaa lumet olee osassa paikkaa varsin vähissä.
    Vääksyssä oli joku pilkkimies tippunu jäihin paviljongin satama altaassa, joten sinne kahvittelemaan menevät varovaisuutta.
     
  15. frosty

    frosty Well-Known Member

    Juu satama-altaassa on paksuimmassa kohdassa 10cm jäätä. Kanavan suun sula on levinnyt aika isolle alueelle ja lunta päällä. Kiertäkää kaukaa se.
     
  16. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Kiinnostaisko ketää lähtee järvelästä tai messilästä padasjoelle tankille tai miksei jotain muutakin lenkkiä.. ajoseuraa vailla..
     
  17. frosty

    frosty Well-Known Member

    Nyt täytyy kumartaa ja nostaa hattua jätkille jotka on lanaillut Kausa-Vierumäki väliä. Oli makosassa kunnossa reitti kun tänään käytiin pyörähtämässä siellä.
    Olispa se ollu tommonen sillon ku asuin siellä.
     
    lucas07 tykkää tästä.
  18. -JPV-

    -JPV- Well-Known Member

    Kahteen tyttöön käytiin siellä pyörähtelemässä lanan kanssa. Kaksi kertaa ees taas vedettiin se läpi. Viis tuntia meni taukoineen ja keskimäärin työkelkan polttoaineen kulutus pyöri siin 50 l/100 km kieppeillä. Joutuu puhku koville :D
    Suht tasanen tuli vaikka itse sen sanonkin.
    Seuralla ollut nyt muutaman vuoden työkelkka ja nyt siihen kaksi lanaa.......tänään oli pykälää raskaampi vehje vedossa. Hyvin toimii kunhan lanaa pakkaskelissä, suoja lunta ei pysty lanaamaan.....kasaa kuution möykyn teriin ja sit ollaan jumissa. Hikipäässä sit irrotetaan sitä siitä. Ja tämäkin tiedetään kokemuksesta :D:D:D
    Kuva sisältää tuotesijoittelua :D:D

    IMG-20180317-WA0012.jpeg
     
    frosty tykkää tästä.
  19. frosty

    frosty Well-Known Member

    Tuossa kohtaahan me teidät nähtiinkin.
     
  20. -JPV-

    -JPV- Well-Known Member

    Niin.....te olitte ne Jammu juipit :D:D
     

Suosittele tätä sivua