850 e-tec turbosarjat

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä MiKo84, 3/3/18.

  1. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Eiköhän MPIn kittikin saa tuon 200heppaa puhallettua koneesta pihalle 98bensalla,vaikka ajelis merenjäällä.

    Kyselitkö muuten Aerochargerin kitille hintaa?
     
  2. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    Niin luulis.
    Aerochargeri oli nettisivuilla tonnin kalliimpi ku muut.
     
  3. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Joo-o,

    Mie voin vain olla vanhanliiton skeptikko, mutta mulla on pirun vaikia uskoa, että tuolla setillä saadaan pumpubensalla pidettyä yllä täyttä 200 hepan tehoa merenpinnan tasolla. Kun ongelma on kelkassa itessään. Näissä Rotaxin ecuissa on aivan älyttömästä " if" lauseen takana olevia ohjelmia ja karttoja. Pieniki nakutus, pieniki ylilämpö jne poikkeava tilanne ja moottori poistuu välittömästi oletuskartalta ja mennään vaihtoehtoisiin sovelluksiin. Noita karttoja on sitten niin että piisaa. Esimerkiksi T3 Summitissa oli todella raivostuttavaa, kuinka se nakkas tuommosen turvakartan päälle jos lämmöt kävi vähä ylempänä. Tehoa katos heti. Vähä samaa olen havainnoinu myös tässä 850 Summitissa.
    Eli on vaikia uskoa, että kone pysyy oletuskartalla vaikka anturit saattaa antaa ahtimesta johtuen semmosia arvoja, mitä boxi ei ees käsitä. Tokihan voi olla että tuota anturidataa huijataan jotenki... Eli boxin annetaan ymmärtää että arvot on ihan jotain muuta kuin net on.
     
  4. Zanne81

    Zanne81 Axys Pro rmk 155

    Ei sillä ole mitään merkitystä millä korkeudella näillä ajetaan jos tuo järjestelmä pitää sen ahtopaineen vakiona.. eli siellä moottorin palotilassa on tasan sama ilmanpaine oltiin sitte meren jäällä tai vuoren huipulla... Korkealla se ahtaa enemmän ja matalalla vähemmän. Jos siis toimii kunnolla, mutta noin sen teoriassa pitäisi toimia

    Ja minusta Rotaxiin on jo yli kymmeneen vuoteen ollu turha mitään tehoputkia ostella kun niistä harva kykenee ees samoihin tehoihin kuin se vakioputki..
     
  5. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Niin,

    Mutta mites tuo failsafe on tehty jos ei ahtoja pudottamalla? Kun tuskin tuossa tulee mukana hydraulisesti muuttuvia palotiloja... Ja kun tuo turbosarja ei vaikuta ECU:un. Ja pointti näissä on se, että jos ajetaan täälä merenpinnalla samoilla ahdoilla kuin vuorilla, niin aivan takuulla alkaa kone nakuttaan ellei tankissa ole LL tai 109 tms bensa.

    Ja jos ajetaan sellasilla ahdoilla, että kone ei pumppubensalla nakuta, on tuo 200 heppaa melko kova känsä...

    Dynotekin uusimmissa penkityksissä 850 SLP putkella, Y haaralla ja vakiovaimentimella 175 kaakkia. Vakio ECU. Samasta kelkasta vakiona 168 hv.
     
    Viimeksi muokattu: 5/3/18
  6. arzka-

    arzka- Well-Known Member

    Vähän ot mutta ihan persdynolla vetää 850 rotaxi slp koko piipulla paremmin kuin vakiolla, yläkiekoilla eron huomaa.

    Kävästään myös keväämmällä penkissä niin saa vakio vrt slp erot oikeasti selville ja kokeillaan myös eri ohjelmalla..
     
  7. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Dynotekin mittauksissa paras tulos oli SLP Y-haara, SLP putki ja vakiopönttö... Sanosin että tuo kombo ja Paltekille penkkiin / säätöön, niin saa rahalle vastinetta!

    Mutta sehä on OT. Jatketaan turboista. Joko joku tillaapi, eikö tässä ole jo saatu vakuuteltua ahtimen eduista jengi... :D
     
  8. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    Niin, sinne ylikierroksille. Turbolla luulis saavan kivaa vähän alemmaksikki?
     
  9. HerraO

    HerraO Polaris axys Pro Rmk 163" Turbo

    Mikään jenkeissä tehty sarja ei tule toimimaan pumppubensalla täällä meillä tai ruotsinmaalla, ilman moottorikohtaista säätämistä. Se on täysi fakta. Vp/100ll sekotuksella pystytään ajamaan, mutta sekään ei tarkota että niistä täällä mitään tehoa tulis.

    Nuo kelkkojen omat boxit on niin hyviä jo nykyään, että ne osaa säätää ennakkoa itestään, jos tullaan nakurajalle, se aiheuttaa sitten sen, että pakolämmöt nousee ja ollaan safemodessa. Eli teho putoaa, kun ennakko laskee ja bensa lisääntyy. Tarkottaa siis, että seos menee paksulle, ettei kone sula. Näitä asioita on tietenkin noissa sarjoissa muutettu, koska muuten ne ei toimis turbolla ollenkaan, mutta poistettu niitä rajoja sieltä ei ole varmastikkaan. Jos turbon haluaa tänne meidän korkeuksille on parasvaihtoehto tehdä sarja ite ja säätää se penkissä kohalleen. Silloin voidaan ajaa 98 bensalla vaikka 300hp, jos kaikki asiat laitetaan kuntoon. Huom, ei tosiaankaan vakio koneesta, mutta kuitenkin.

    Ja lähtökohtaisesti hyvä ja halpa neuvo on, että jos ei ite saa sarjaa väsättyä ei kyllä kannata alkaa koko 2t turbo leikkiin ollenkaan. Ja tämä ei ole vittuilua, vaan vuosien kokemuksen syvä rintaääni.:)

    E-tecistä ei turbo kokemuksia ole, mutta sen olen kokeillut, että siitä saa jo pelkällä tehoputkella pudotettua tehoa pois, näiden liian herkäksi vedettyjen raja arvojen takia. Eli nekin pitää säätää moottorikohtaisesti, niin se on varma että turbokin pitää. Turbo toki antaa vähän tehoa vakioon nähden aina, oli säädöt mitä tahansa, mutta se myös sulattaa sen koneen AINA. Hyvillä säädöillä pystytään ajamaan kausi ilman remontteja, jopa kaksikin, mutta ilman käsien likaamista sekään ei onnistu. Ja 2t turbon kuskilla täytyy olla tieto siitä mitä sielä koneessa tapahtuu, jos sen kanssa aikoo pystyä elämään.

    2t turbo on toimiessaan hienoin laite, millä ite oon koskaan ajanut, mutta sen kanssa on aina huoli taustalla, että kestääköhän se taas yhen reissun.

    Tulipa pitkä romaani, mutta toivottavasti tästä on jollekkin hyötyä.:rolleyes:

    Ps; 4000 dollarin hintalappu tarkottaa sitten kasaa paskaa. Eli sillä ei saa yhtään mitään rahan arvoista.
     
    Jakke_, Driver, arzka- ja 8 muut tykkäävät tästä.
  10. niemikorpi

    niemikorpi Well-Known Member

    Herraoota tuntematta sanoisin että nyt puhuu mies asiaa!
     
  11. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    No niin ette te rantaruottalaiset (?) sen parempia ole ku muutkaan eli onnistuu toki rakentaa myös alusta asti mikäli tarve vaatii vaan nyt kysyttiinkin kokemuksia nuista valmiista sarjoista 850 eteciin ja niitä ei nyt nähtävästi vielä ole?
     
  12. kaner

    kaner HC Evo 153"

  13. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    No ei tuolla kyllä vielä kuuhun mennä. Vakiovehe hyvällä voimalinjalla menee noin :D
     
  14. mikzar

    mikzar Well-Known Member

  15. HerraO

    HerraO Polaris axys Pro Rmk 163" Turbo

    En ole rantaruottalainen, enkä sanonut ettei sarjoja ole, vaan nimenomaan kommentoin asiaa tietopohjalta mikä mulla itellä on. Enkä missään nimessä tarkota olevani parempi missään, mutta sen tiedän, että tästä asiasta mulla on tietoa otsalohkossa ja se on revitty kyllä selkä ja persnahasta.:)o_O
     
    mikzar, Janme, MJ ja 5 muut tykkäävät tästä.
  16. Zanne81

    Zanne81 Axys Pro rmk 155

    Hyvinhän nuo 4000 dollarin kasat paskaa näkyy kuitenkin tuolla jenkkien maalla toimivan mitä olen seuraillut:rolleyes:
     
  17. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Niin no,

    tässä tullaan taas siihen korkeushommaan. Kun tuola jenkeissäki ajetaan pumppubensaseteillä vain semmosella 180 hp tehoilla. Burandtit ja prooukot ajaa kisabensoilla. Kun tyypit ajaa korkialla on ilman luontainen tiheys ihan muuta kuin meillä. Näin ahtimen vaikutus ei ole niin iso. Mutta ahtimen avulla saadaan iso ero vakioon. Kun muuteha tuola 3 kilsassa ajetaan 120 hp tehoilla, mutta kun ahtimella ruutataan vähänkään painetta niin saadaan ees se 170-190 kaakkia, niin ero on huikea. Ihan ku täälä vertais 600 ja 800 cc.
     
  18. HerraO

    HerraO Polaris axys Pro Rmk 163" Turbo

    Juu, jenkeissä toimii juurikin sen ansiosta, että ajetaan korkealla. Ja täällä ajetaan merenpinnan tasolla. Tuolla korkealla vuoristossa ei tehoa saada ulos samallatapaa, kuin täällä alhaalla ja siksi ne ei myöskään nakuta siellä. Tänne meille voi tehdä toimivia sarjoja ihan noista halpis kiinasarjoistakin. Eli ne 4000dollarin setit. Mutta ne vaatii muutoksia toimiakseen ylipäätään kunnolla ja varsinkin 98octaaniselle. Jo pelkästään se että se sarja tuodaan sieltä vuorilta tänne alas, nii moottori vaatii bensaa lisää, vaikka mitään ei muutettaisi. Noita sarjoja voi toki käyttää ihan sellaisenaan täällä, kun ahdot laitetaan sinne max 3psi. Sen se voi hetken aikaa kestää 98oct bensallakin. Mutta tehoa ei ole, kun palaminen on ihan mitä sattuu.

    Ja sen voi tehdä täällä samallalailla kasasta paskaa, sen saa toimiin kyllä siinä missä jenkitkin.
     
    Driver, Haikku ja Fudge tykkäävät tästä.
  19. IleKarkkainen

    IleKarkkainen Arctic Cat Riotti

    Mcxältä tuli viestiä että eivät kerkeä nyt tekemään näitä kun sidewinderi kitit vie kaiken ajan, mutta sanoivat että alkaa olla aika valmis paketti
     

Suosittele tätä sivua