-89 Polaris indy 500 classic

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä TLP, 21/2/18.

  1. TLP

    TLP New Member

    Terve foorumille!

    Tänään jäällä ajellessa kyseinen kelkka jostain kumman syystä keitti ja sai nesteet sylintereihin ja alakertaan :( Tuli tässä nyt vaan mieleen että, täytyiskö alakertaan vaihtaa kokonaan uudet laakerit? Kansipahvi nyt ainakin menee vaihtoon.
     
  2. kölökki

    kölökki Well-Known Member

    Vaiha vaan nyt se kannentiiviste ,kampiakselin laakerit tuskin ovat vaurioituneet, jos kone ei jää pitkäksi aikaa seisomaan jotta ehtisi muodostua ruostetta laakereille (kausi on kuitenki lyhyt ,kampiakselin laakereiden vaihto työ isohko ,jos menneet niin kannattaa varmaan jo kysellä vaihtomoottoria
    Onko tutkittu mistä keittäminen johtui termari,vesipumppu,liian laiha neste joka jäätyi vai joku muu häiriö??
     
  3. TLP

    TLP New Member

    Otin roput auki alakerrasta ja tuli vaan ihan pikku löräys nestettä ulos. Suurin osa nesteistä tullu pihalle ja menny pakoputkeen. Syytä keittämiselle en ole vielä keksiny, ehkä liian laiha seos tai jotain muuta.
     
  4. TLP

    TLP New Member

    Näyttää kansipahvi sulaneelta?
     

    Lisätyt liitteet:

  5. Reppumies

    Reppumies Well-Known Member

    Katohan onko nestekorkin alapinnassa se messinkinen takaiskulätkä tallella mitä on se vipu löysää . Samanlaisessa kelkassa sattu itelle että se lätkä irtosi niittauksesta ja putosi alapuolen kanavaan jäällä melkein täyskaasulla vetäessä. Ei kerenny lämpövalo syttyä kun se kones pirulainen jo tarttu kiinni:(.

    No joo, kyllähän tuo pelkkä palanut pahvikin on voinu sen oireen aiheuttaa.
     

Suosittele tätä sivua