Kelkka umpiseen, vetohommiin ym...

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Ville p, 27/2/18.

  1. Ville p

    Ville p New Member

    Moi
    Tässä hankkimassa kelkkaa vaativahkoihin olosuhteisiin. Kelkan pääkäyttö olisi ajoa noin 40km tieltä mökille joista 10-20km mahdollisesti umpisessa kaksi päällä. Tavaran kuljetusta ja rakennus tarvikkeiden vientiä ja puun ajoa olisi aikaajoin. Luotettavuus on myös tärkeä kriteeri, vaikka metsään en ilman suksia lähde.
    Budjetti on pieni 3000-6000.
    Ja huollot teen itse.

    Täysityökelkat tuntuvat liian painavilta ja kömpelöiltä omaan makuuni varsinkin kun yksin matkustaa. Vai onko työkelkka ainoa järki vaihtoehto???
    Mitä suosittelisitte???
    Oon jämähtänyt kattelemaan tundra 550fcc tai forest fox 450cc??
    Mitä mieltä olette?? Jos hyviä vaihtoehtoja, mitkä vuosimallit kestäviä???
     
  2. JanneR

    JanneR Well-Known Member


    Lähtisin kyllä kattomaan leveätelasta nuilla kriteereillä mitä annoit.
    Kuitenkin pystyy kohtuudella ajamaan muutakin ajoa.
    Aika leveä haitari hinnalla mutta tuolla 6000 alkaa saamaan jo semmosta "nykykelkkkaa" johon kuluvan osan( alustan laakerit, variaattorin puslat yms) vaihdoilla saa jatkoaikaa runsaasti.
    600 etec moottorilla lähtisin kattoon kelkkoja.
     
  3. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    600etec Commander kuulostaa spekseihin sopivalta. Tuohon 6000€ niitä välillä näkyy myynnissä. Paljon näkyvät noilla kilometrejä ajavan.
     
    vectoori tykkää tästä.
  4. killer-wo

    killer-wo Forest Fox -01 Summit Expert

    Ennemmin laita tuo Tundra 600 ACE moottorilla. Sopii hyvin vetohommiin ja umpisen ajeluun. Lisäksi pieniruokanen ja kun tuo kelkka on kohtuu kevyt niin hyvin liikuttaa tuolla moottorilla. Tuohon hinta haarukkaan löytyy.
     
  5. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Tundra muuten hyvä mutta on aivan mopo 600 etecciin verrattuna, joka ei sekään mitenkään tehokas ole ja mopo vielä sekin ummelle. 600 acesta ei paljoa iloa saa irti, jos sellaista vähänkään hakee. Lisäksi 600 ace tundra ei ummella kummoisesti etene. Pappakelkaksi aivan hyvä.
     
  6. killer-wo

    killer-wo Forest Fox -01 Summit Expert

    No ainakin meillä on onnistunut koilis kairassa työhommat Ace tundralla ja parireki perässä. Viime viikkokin tuli pyörittyä ilman että kertaakaan reki perässä kiinni oltiin. Tunturin kuvettakin tuli noustua useampaan kertaan ( ilman rekeä) ja hyvin onnistui. Ja kairoja pitkin lähes kokoajan, ilman poljettua jälkeä. Siis mökkikelkaksi Suomen lumilla aivan oivallinen ja ennenkaikkea kevyt käsitellä.
     
  7. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    No jos tarkoitus on käyttää tourinkikäytössä ja vielä umpisessa niin unohtaisen Tundran alkuunsa ja katsoisin leveätelaisia. Jos ei tarvi urheilullisesti ajaa ja tärkein on että työt saa hoidettua ja rekeä vedettyä, niin 59yeti 600 ace on pirun hyvä ja kohtuu hintainen, maksaa saman kuin Tundra. Pesee umpisella Tundran mennen tullen ja vetää sen vaikka tarvittaessa poiskin kinoksesta. Hyvin menee 59 ummellakin kakspäällä. Mutta tuo Commander 600 etecillä olisi yleiskäytössä vielä parempi, jos vähänkään enemmän reitillä viihtyy.

    Edit: Ja toki myös Commander 600 Sdi koneella, kun käytettyä hakee. Kestäviä koneita ja kelkkoja, kun 20-30tkm ajettuja näkee vähän väliä myynnissä.
     
    Viimeksi muokattu: 27/2/18
  8. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    59 Yetille 600 ACE:lla ääni täältäkin. Yhtä lailla toki Commanderillekin. 600 SDI:tä löytyy edukkaammin kuin ötökkää ja kulutusta lukuunottamatta käytännössä tuohon käyttöön sama tavara eri paketissa.
     
    FFoxi tykkää tästä.
  9. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  10. AEM

    AEM Well-Known Member

    FFoxi ja Fred Scuttle tykkäävät tästä.
  11. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

  12. Ville p

    Ville p New Member

    Kiitos vinkeistä
    Pitää käydä koeajamassa yetiä
    Eli jos ostaa vanhempaa halvempaa 3k kelkkaa kannattaa katsella leveä telaisia työkelkkoja???
    Forest fox on liian kesy varmaankin...
     
  13. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Kokeiltuasi 59yetiä, et enää Foxia tai tundraa haluakaan :D

    Sellainen mäki missä Forest Foxilla joutuu antamaan kaikkensa reki perässä, menee 59 600 ace vielä rauhallisesti pintakaasulla. Ero on suuri kuorman vedossa ja umpisella liikuttaessa. Molemmat olen omistanut ja niillä ajanut muutaman tuhannen kilometriä. Myös ace tundra on tuttu laite.

    3k€ saa jonkunlaisen laitteen joka toimii ehkä? 6k€ jo oikeasti hyvän.
     
    Viimeksi muokattu: 28/2/18
    ruiseri tykkää tästä.
  14. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

  15. yamarin44

    yamarin44 Member

    Itsellä kokemusta Forest Foxeista vaihteilla ja ilman. Tälle talvelle ostin Ski-Doon Skandikin 600 ACE koneella siis vastaavan kuin Lynxin 59 Yeti ACE. Ummella on iso ero näillä kelkoilla. Kyllä nämä uudet kelkat menee selkeästi paremmin ja voimaa vedettäessä on enemmän. Ja muutenkin nämä ovat vakaampia kuin kapeatelaiset esim juuri Foxit. Mutta tämä tietenkin riippuu täysin käyttötarkoituksesta, kyllähän nuo kapeatelaiset taas ovat ketterämpiä. Välillä muuten netissäkin ollut Tundran 550 mallia alle 10 tkm ajettuna alle neljän tuhannen. Taitaa tämä kunnollinen talvi vain aiheuttaa sen että kelkat tekee hyvin kauppansa...
     
  16. Wyfell

    Wyfell Active Member

    Mitäs mieltä ollaan 59 Yeti V-800 kelkasta verrattuna edellä mainittuihin?
     
  17. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Taitaa olla aika kömyrä käsiteltävä verrattuna xu-runkoiseen 59yetiin.
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  18. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Monessa paikassa törmännyt tällaisiin kommentteihin:

    "älä osta ainakaan yetin rungolla olevaa v-800, porsii suurella todennäköisyydellä jakopäästä.
    tiedän 4 kpl kyseisiä kamppeita ja kaikki on hajonneet välillä 5000-7000 km"

    Muutenkin tullut kuultua pelkkää huonoa V800-koneista. Huono vaan että uudemmat ja oikeasti lujat 600 ACE-koneiset on reilusti kalliimpia. Laiskahan se 600 ACE on jos pitäisi ajaa kovempaa ja huvikseen jossain, mutta normaaliin köröttelyyn ja reen vetoon ihan tarpeeksi vääntävä kone. Kyllä kapeatelaisellakin puita vetää aivan hyvin, jos tekee hyvät jäljet etukäteen.
     
  19. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    olen ajellut yeti v1000 ja ei voi suositella muuhiun kuin vetohommiin. raskas on eikä edes mikään hyvä pääsemään. Mutta jos halvalla saa niin miksipä ei silläkin ajele
     

Suosittele tätä sivua