Projekti Max's Polaris Indy RXL 1992

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä maxfun, 29/12/17.

  1. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    Tuossa edellisellä kerralla, kun imukotelo oli poissa, niin vaihdoin nuo imukurkut. Kurkut ovat mallia Sno X, joista löytyi hyvin vähän kehuja, kun tietoa etsi. Päätin kuitenkin kokeilla, että kestävätkö. Kurkut ovat olleet paikallaan n. 40 kilometriä ja tässä kytkimen puoleisin kurkku. Sisäpuolelta tuosta alumiinilaipan kohdalta roikkui tuo kumiriekale, jonka repäisin irti.
    [​IMG]

    Ulkopuoleltakin päin on kumi jo antautunut.
    [​IMG]

    Kahdesta muustakin kurkusta oli tuo kumi kupruillut. Samasta kohdasta, mistä palanen oli irronnut. Eli saa viedä takaisin merkkiliikkeeseen nuo tarvikekurkut...
     
  2. Broadspeed

    Broadspeed +10 kelekkiä

    Vaihappa tulpat ensinnä. Mulla teki vähän samaa ja aloin ekana mäntien helmoja tiirailemaan :D Oli onneksi vaan keskipytyn tulppa pimenny.

    Nuo tarvikekurkut on kyllä niin syvältä kuin olla ja saattaa..
     
  3. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    Tulpat olen vaihtanut reilu kuukausi sitten. Pitää vielä käyttää tulpanhattuja irti ja ottaa pikku pätkä pois @XLT_SPECIAL ohjeen mukaan tulpanjohdosta.

    Mäntien helmat näyttivät samoilta kuin miltä ne näyttivät aikaiseimmin laittamissani kuvissa eli helmat olivat onneksi tallessa.

    Kävin hakemassa painemittarin, bensaletkua sekä t-haaran, niin saa testailla tuon polttoainepumpun ja paineensäätimen, että ovatko kunnossa. Koko ajan olen epäillyt, että jommassakummassa olisi vikaa, niin tuleepahan siihenkin sitten varmuus. Hain samalla myös uuden polttoainesuodattimen.
    [​IMG]

    Joo, tarvikekurkut on kyllä peeceestä... Löytyyköhän mistään parempaa kurkkua? Vanhat menevät takaisin.
     
  4. Broadspeed

    Broadspeed +10 kelekkiä

    Mullakin oli 3 käynnistystä vanhat tulpat, ja silti pimeni...
     
  5. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    Selvititkö tai selvisikö, mistä johtui, että kesti vain kolme käynnistystä? Sen jälkeen on toiminut? On tuossa pöydällä onneksi kolme kappaletta uusia tulppia...
     
  6. Broadspeed

    Broadspeed +10 kelekkiä

    Tais ottaa itteensä kun jouduin ajelemaan kuoleentuneilla kytkimen ja variaattorin jousilla. Konetta ei saanut alueelle kuin 15min mooaamisen jälkeen :D
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  7. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    Eilen illalla huomasin, että jotain vihreää nestettä oli kertynyt tuonne läppärunkojen alareunaan. Magneeton puolella oli eniten.
    [​IMG]

    Todennäköinen vika löytyi paisuntasäiliön korkista. Sieltä puuttui tuo pienempi korkki. Oli edellisen ajon jälkeen jäänyt muutama pisara korkin päällekkin. WM-Team:ltä kävin hakemassa tuon pikku korkin. Eli ilmeisesti hyvä imu käy käyrätorven kautta, kun tuonne on jäähdytinnestettä imenyt! :D
    [​IMG]

    Tuo pienempi korkki tulisi ilmeisesti laittaa tuohon paisuntasäiliön päälle ja sitte korkki kiertää kiinni. Oli kyllä juuri sen kokeinen, että sopivasti, kun laittaa, niin tipahtaa säiliöön. Laitoin tuonne korkin sisään, niin pysyy tiivisteen avulla siellä, eikä tipahda säiliöön...
    [​IMG]

    Tuulilasiin laitoin uuden reunanauhan taikka kumen. Näyttää hieman paremmalta.
    [​IMG]

    [​IMG]

    Bensanpaineita en päässyt mittailemaan, kun ei löytynyt kotoa sopivia klemmareita letkuliitoksiin. Täytyy huomenna käydä isolla kirkolla!
     
    Broadspeed tykkää tästä.
  8. Reppumies

    Reppumies Well-Known Member

    Nuo oireet kuulostaa pyörähtäneeltä männänrenkaalta minun korvaan, niitä sattui minulle useita kertoja vuotavien stefojen takia ja vuotava imukaulakin voisi sen aiheuttaaa. Helmoja ei tippunut kertaakaan, se voi ehkä olla seurausta liian suuresta männän välyksestä. Kurkkaa pakoaukkojen puolelta kanssa miltä männänrengasalue näyttää.

    Ettei se läppärungoissa oleva vihreä vaan ole kakstahtiöljyä, nuo läpättömät koneet tahtoo purskuttaa sitä imukoteloon asti.
     
  9. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    aikoinaan noihin mäntiin tuli päivityksiä ajan mittaan missä helmat kesti paremmin. Tarvikemännissä on aika ohuet helmat ja ne keikkuu ajan saatossa paskaksi. Mulla on kaks 650 konetta missä helma on tippunu välille tarvikemännillä.
     
  10. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    Isolla kirkolla tuli käytyä hakemassa klemmarit painemittarin liitoksia varten. Tässä hetki sen jälkeen, kun olin käyttänyt virtoja päällä. Paineet nousi sinne 2,55 baariin eli 37 psi:n.
    [​IMG]

    Tein myös tuon output volume testin. Bensapumppu pukkaa tarvittavan määrän bensaa ja paineensäädin päästää läpi tarvittavan määrän eli 90 millilitraa. Kuva ei ole dopingtestin näytteenannosta! :D
    [​IMG]

    Paineet järjestelmässä vuorokauden jälkeen näytteenannosta.
    [​IMG]

    Muistelisin, ettei pakopuolella olisi näkynyt ainakaan männänrenkaiden aluella tummia kohtia, että olisi vuotanut. Miten roleksissa pitäisi olla männänrenkaat laitettuna eli mihin suuntaan katkokset tulevat? Yritin etsiä tietoa, mutten löytänyt. Jos rengas olisi pyörähtänyt, niin tarkoittaisiko se sitä, että mäntäkauppaan pitäisi mennä? o_O Tarkoituksena oli vielä käynnissä katsoa nuo bensanpaineet jahka tässä ehtisi...
     
  11. Reppumies

    Reppumies Well-Known Member

    Katkokset tulee imupuolelle päin, mutta jos lukkotappi painuu sisään, rengaskatko pyörähtää pakopuolelle ja pakoaukkoon tietenkin. Sitten on asiaa vähintään mäntäkauppaan, ja ehkä pyttykauppaan kanssa. Sen näkee heti onko aihetta kun kurkkaa pakoaukosta.

    Omissa koneissa tuli käytettyä pelkästään Wisecoja, siitähän se helmojen tippumattomuus ehkä johtui. Välykset oli valumännille muistaakseni 0,11 ja takomännille 0,13mm. Aika isot välykset jo alunperin, menee herkästi niin isoksi että helmat on kovilla. Usein niissä oli imupuolella imuaukon muotoisia kulumajälkiä, ja helmat meni helposti "suppuun" jos kävi lähellä leikkaamista pakolämpöjen puoleen. Mäntähän on aika vahvasti kartio uutena, yläpäästä pienempi, helmasta mitataan se käyntivälys. Sylinterit oli myös uutena 4 satasta kartiokkaat, yläpäästä väljemmät, mutta lämpimänä täsmälleen suorat. Näin ainakin -97 mallisessa, vanhemmasta ei tullu niin tarkkaan vielä tutkittua:D. Porattu ja hoonattu kait lämpimänä. Kun nuo suositellut käyntivälykset on jo noin suuria, saattaa olla aika tarkkaa tuo homma että kestää...
     
    Fudge ja maxfun tykkäävät tästä.
  12. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Uskomaton muisti/tietotaso, kävelevä tietopankki?
     
  13. Broadspeed

    Broadspeed +10 kelekkiä

    Nämä mäntäohjatut mosat tosiaan kurlaa aika reilusti imupöntön suuntaan, siitä ei tarvi olla huolissaan.
     
  14. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    Hyvää tietoa tullut jälleen kerran, kiitos siitä!

    Tosiaan kelkkaan vaihdoin bensapumpun ja koneen välille uuden suodattimen ja letkut sekä ylivuotoletkun koneelta tankille. Vaihdoin myös bensa- ja öljytankin huohotinletkut, kun löytyi sopivan kokoista silikoniletkua omasta hyllystä. Testailin tuon bensanpaineen kone käynnissä ja lukema oli sen 37 psi:tä.
    [​IMG]

    Kävin tänään testaamassa kelkkaa ja pääsin pidemmälle kuin viimeksi. Jälleen iski sama booailu ja putkeen paukuttelu. Kotia nilkutin ja melkeistä loppusuoralla kelkka sammui Kuusamontien viereen. Kokeilin käyntiin, mutta ei halunnut herätä... No, en muuta keksinyt, niin tarkistin tulpat ja kaikki näytti hyviltä. Kokeilin käynnistää kelkan ja sehän lähti käyntiin, mutta ongelma oli edelleen läsnä, joten nilkuttaen kotia!

    Kotona kuomu auki, niin heti pisti silmään, että vesipumpun suojakotelon palanen oli tipahtanut sekä palasta pitänyt pulttimutteri combo. Eli yksi maa piuha oli irti. Sopivasti oli virrat päällä, kun suojakotelon palasta ongin, niin maapiuha osui runkoon ja bensapumppu pyörähti. Eli olisiko tämä piuha ollut se syypää ongelmiin? o_O Ei muuta ku osat pois ja dremelillä pulttia lyhyemmäksi. Maapiuha takaisin lyhyemmän pultin ja lukkoprikan kera kiinni. Roleksi lähti nätisti käyntiin ja äkkiä kypärä päähän. Testilenkki kakkosella annoin kelkkalle happea reilulla peukalolla. Ajattelin, että nyt ajetaan ne viat ulos! Roleksipa pelasi ihan ok, paluumatkalla yhdesti hieman booasi, mutta muuten ei mitään ongelmia! :D

    Hieman kyllä hävettää, kun tuosta on täälläkin sanottu, että tarkistaa maapiuhat! :oops: Oletin, että se olisi ollut kiinni ja pysynytkin kiinni... Anteeksi amatöörimäisyys, mutta vanha kettu oppii ja ottaa opiksi hitaasti! :D Huomenna uudelleen ajamaan ja testaamaan, että toimiiko!
     
    M.E.A tykkää tästä.
  15. Reppumies

    Reppumies Well-Known Member

    No hyvähän se on että ei ollu tuon kummempaa. Kannattaa muuten testata stefat aina välillä starttipilotilla, suhaus kytkimen taakse ja ennakkoreiästä reilu töhäys magneeton koteloon. Jos kierrokset nousee, heti stefajumppaan. Magneeton puolen stefoja vaihdettiin niin, että terävä peltiruuvi stefasta läpi ja sillä kammettin irti. Saattoi vaatia useamman yrityksen kun stefassa on se olake, ja varovainen piti olla ettei ruuvi osu kuulien häkkiin. Mahdolliset ruuvin irrottamat mujut huolellisesti laakerista pois. Uudesta stefasta leikattiin olake pois ja liimalla paikalleen. Kehannu aina konetta avata kun niitä piti vaihtaa monta kertaa talvessa. Kertaakaan ei irronnut, ja jos epäilyttää, virtakentän ja stefan väliin voi värkkäillä sopivan tallan. Sisäänpäinhän se ei pääse. Imukaulatkin voi testata pilotilla.

    Eipä tuo muisti nykyään enää niin uskomaton ole, mutta kun noilla tuli nuorempana yhteensä yli 40 tonnia ajettua, ja oli kaikki viritykset ja Haltekit yms. niin räikkä oli kyllä jonkun kerran auki -asennossa:D. Jotai väkisin jääny mieleen.
     
    maxfun tykkää tästä.
  16. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    Pitkästä aikaa pidenpi lenkki roleksilla! Olipa mukava käydä ajamassa, kun ilmakin oli hyvä! :D Ajokaveri olis kyllä hyvä, niin vois uskaltautua vieläkin pidemmälle lenkille... Kelkka toimi suurimman osan ajosta hyvin, eikä tyhjäkäynnilläkään kiekat tipahda, kuten aikaisemmin. Pari satkua saa kuitenkin tiputtaa tyhjäkäyntikierroksia, kun ne on nyt n. 2200 rpm:ää... Takaisin tullessa huomasin, että puolikaasuulta täyskaasulle booaili ja alkoi "rykimään". Noo, pitää tutkailla! Vastaan tuli vain yksi kelkka, vissiin kaikki on huomenna suunnistamassa Roihin!? :D Tässäpä video ja muutamat kuvat!


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Säädinhän minä nuita suksien aurauksia, kun aikasemmin tanko oli hieman vinossa suoraan ajaessa...
     
    Viimeksi muokattu: 23/3/18
    T-Cat, Broadspeed, ///AJS ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  17. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    Jarrunesteen parasta ennen päivämäärä on taidettu reilusti ylittää!? Säiliön kannessa lukee et DOT 3:sta, mutta itseltä löytyy DOT 4:sta. Uskaltaako tuota 4:sta laittaa tuonne?
    [​IMG]
     
  18. turboapc

    turboapc Well-Known Member

    Voi laittaa dot4 nestettä
    Kannattaa joka tapauksessa "valuttaa" niin pitkään läpi että tulee kaikki vanhat nesteet pois
    ihan sen takia kun pienikin määrä noin vanhaa nestettä "sotkee" heti sen uuden nesteen..
     
    maxfun tykkää tästä.
  19. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    No, hyvä! Täytyy huomenna vaihtaa uudet jarrunesteet. Ei @turboapc olisi huomenna lähdössä ajamaan? Kiinnostaisi käydä ajamassa tuo Ylikiimingin lenkki...
     
  20. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    Tänään tuli vaihdettua uudet jarrunesteet.
    [​IMG]

    [​IMG]

    Iltapäivällä käytiin @Hemmo kans Kiiminkijokea pitkin Haukiputaan Seolla kahvilla. Menomatkalla RXL katseli 650:n takavaloja, kun mystinen vika oli läsnä. Eli puolikaasulta täyskaasulle alkoi pätkimään ja nykimään. Useamman pysähdyksen saattelemana päästiin kuitenkin Seolle. Lähtöä tehdessä RXL ei halunnut lähteä käyntiin! Siinä sitä ihmeteltiin ja tulppia käytettiin pois ja laitettiin bensaa suoraan pyttyyn. Hörähti, mutta sammui samointein. Siinä ihmetellessä syykin löytyi, joka on eka kuvassa ympäröity. Eli bensapumpun johdot olivat menneet poikki, kun olivat hinkkautuneet jarrulevyä vasten... Onneksi oltiin Seon pihalla ja sieltä löytyi abikoja, joilla saatiin johdot liitettyä. Nippusiteellä johdot kauemmaksi jarrulevystä... Paluumatkalla saikin ajella hymy korvissa, kun kelkka pelasi kuin unelma!
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    ///AJS, Broadspeed ja Jannne tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua