Yamaha SR Viper Mountain (XTX LE, MTX 153, MTX 162)

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä JRT, 8/4/14.

  1. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Pirkka-Minkkinen, laita ne Bladet nyt alle ja anna palaa horisonttiin. Ja survo ne Powderit samalla lähimpään mätöojaan. :D
     
    Hemikoo, hanski-58 ja Kamppi tykkäävät tästä.
  2. jarimink

    jarimink yamaha viper xtx

    Kokemuksia molemmista kerro niistä?
     
  3. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    No molemmista sivakoista taitaa olla kokemusta enemmän peruuttamalla, kuin monella eteenpäin. :)
    Bladella saat mukavan ohjattavuuden, sopivan keveä ja toimii pehmeällä. Vielä kun otat valkoisena, sinisellä nokkalenkillä, niin se soppii värityskin kuin nappiin siihen sinun Viperiin.
    Balden muotohan on aikalailla kopioitu PP;stä miedontamalla, Lynssin miehetkin tajunneet, että eihän PP:llä tehe mittään. :D
    PowderPro, turhan agressiivinen ja tarkka säädöistä. Tai vastaavasti pitää etupukki rakentaa pirun kantavaksi, jotta suksipaine pysyy kontrollissa.
    Siinä kun sopivasti lataa liikaa haritusta ja keväthangelle roiskasee, niin häytyy olla herkkä ote tangosta.
    Umpismiehelle ihan sama kummat ottaa, mutta jos reitille noista pitää valita, en kusekkaan PP:n suuntaan.

    -Kiiskinen
     
    Hemikoo ja möykkä tykkäävät tästä.
  4. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    PP:t on kyllä aivan perseestä silloin kun on sopiva kuorikeli. Repii hulluna ja älyttömän raskas kääntää hitaasta vauhdista. Eli ei kyllä ole ollenkaan sama kummat valitsee umpiseen.
     
  5. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Yes..totta mitä jii.pee turisi. Jos tuota ominaisuutta pp:stä tiedosta niin helposti löytää ittensä hangelta röhnöttämäs.... Sen mitä bladejä tutkaillu niin hyvin samankaltaisia ovat... Köli hiukan matalampi. Mutta pp on vetelämpi kuin blade... Siten pp kärjeltään vetelänä seuraa helpommin "vanhoja" jälkiä. Blade:n valu reunoilta selkeästi muotoillumpi kärkeen saakka jonka johdosta hiukan jäykempi. Myös pp:een "välitaso" on kapeampi toisin kun bladen on leveydeltään parempi. Nyt hiotut ohjainraudat ja kohtuu hyvin kruisailee meneen.. raskas pajukierros...mut auta armias kun baana levenee ja suristuu niin avot...
    Pitäs vaan löytää bladet testiin niin sais kunnon vertailujutun aikaan...
     
  6. Akma11

    Akma11 Member

    Tervehdys kaikille..kertokaas aika tuoreelle mtx 153 kuskille jousituksen saloista.Ite olen 85kg ja ongelma on seuraava..reitillä takajousitus nakkaa patista penkistä ku katapultista ja tasasella nakkelee hieman puolelta toiselle.Painetta takaiskarissa n.120psi ja alusta alimmassa reiässä.Mikä näitten kolmen reiän perimmäinen tarkoitus on?
    Onko muuta kuin korkeussäätö? Alustahan on tehtaalta tullessa keskimmäisissä.
     
  7. pette

    pette SR Viper M-TX -15

    Mä olen huono neuvomaan, mutt tuosta voi opiskella perusteita.

    http://htsuksee.fi/moottorikelkan-alustan-saatovinkit/
     
  8. antti100

    antti100 BD DS 4100

    No ny se hyyty. Onneks mökin pihaan. Startti niiku jumissa. Virtaa on annettu veneen akusta, rele ohitettu, kone pyörii kädellä pyöritettynä, startti vaan jumissa.

    Mistä tähän hätään uus startti? Pitäis torstaina lähtee jo Ruåttiin. Saihan tuon alakautta siitä huoltoluukusta pois vai? Onko vaihtovinkkejä?
     
  9. Värjäri

    Värjäri Well-Known Member

    @antti100
    Startin saa sieltä alaluukusta vaihettua. Hankalaa ja ahdasmielistä hommaa.
    Jos sieltä on hampaita lohjennu niin koneen päätykopan ottamalla irti näkyy mahdollinen loppu tuho.
    Eli startista seuraavat rattaat.
    Voihan se olla muutenkin moks kuin rattaista.

    Onko @Fiiberi llä osia toimistossa?
     
    Viimeksi muokattu: 1/4/18
  10. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Jaha, luultavasti startti palanut, joskus kun avain ei palaudu kunnolla esim. avaimenperän jäätyä jumiin nykkelin alle, se tuo startti on moro.
    Ja tuon startin vaihtaa huoltoluukun kautta noin 50 minuutissa, ei ole kummoinen homma. Just edellisellä viikolla vaihdoin asiakkaan sulattaman startin Viperiin.
    Missä päin @antti100 vaikuttaa? Pikana saan startin nopeasti Tsadiin, mutta siitä eteenpäin laadun takaa Posti...
     
    Värjäri tykkää tästä.
  11. antti100

    antti100 BD DS 4100

    @Fiiberi, laitoin yv.
     
  12. antti100

    antti100 BD DS 4100

    Jep. Nyt vekotin purettu. Startti lähti alta aika näppärästi, öljynsuodatin ja turbon öljyn paluuletku ens pois. Startti oli jumisa, en vielä avannut, hampaista paloja pois. Sitten katsoin ton vapaarattaan ja sieltähän oli monta hammasta hajalla. No, änkkäri ja turbo pois ja tuokin ratas olis nyt kädessä. Uutta osaa metsästämään huomenna.

    MUTTA, missä on noi rattaanpalaset? Onko menny suodattimeen asti vai missä luuraavat? Ei ainakaa magneetossa ollu yhtään mitään vaikka ratas on magneettiin tarttuvaa.

    Nyt olis vinkit tarpeen?
     

    Lisätyt liitteet:

  13. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Hyvällä tuurilla öljypohjan koloissa, huonolla ajan kanssa käämien välissä. Suodattimeen eivät pääse kun imutötterössä sihti ja pumppu siinä välissä. Itse käyttäisin moottorin irti ja öljypohjan auki ettei jää sen takia reitille tulevaisuudessa.
     
  14. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Ratas löytyy hyllystä suoraan ja samoin kopan tiiviste.
     
    Vesukka tykkää tästä.
  15. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Kokeilin näitä paineita 200km verran ja yleissäädöiksi aivan hyvät. Reitille saa etupukki olla tiukemmalle, mutta ummella jäykempi alusta alkaa poraamaan herkemmin.

    Remmin vaihdoin, seku vain 1500km jälkeen ja eipä tuo (8jp) ollut kulunut milliäkään. Runtua on saanut sen mitä pää uskaltanut antaa. Matto todella hyvässä kunnossa yhtä 1,5cm halkeamaa lukuunottamatta. On kaivatettu täysin säälittä, ihme kun ei pahemmin ole ratkeillut.

    Tyytyväinen olen kelkkaan todella hyvän lumitalven jälkeen. Kiinni on oltu kymmeniä kertoja, mutta niin olleet kaikki muutkin kenen kanssa olen ajanut. Vehkeistä riippumatta. Taas on nähty että kuski se on joka kiinni jää, ei kelkka.
     
    Viimeksi muokattu: 3/4/18
    janzka ja Snowmare tykkäävät tästä.
  16. antti100

    antti100 BD DS 4100

    Joo osat löyty, kiitos @Fiiberi.

    Purin startin, yks magneetti irronnut ja jumiuttanut koko starttimoottorin.

    Tsekkailin muutenkin vielä tuota laitosta, pikkuhittiä on magneetto ottanut, vähän naarmua mutta käämit on täysin eheät. Yhtään metallibiittiä ei löytynyt.

    Miten tuo startin vapaakytkimen herkkyys pitäisi olla? Pyörii ihan OK, mutta ei mitenkään superherkkä, vähä klappia akselin suunnassa.
     
  17. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    Kokelin tuossa päivällä jäykempää jousta kytkimeen: pink-silver-pink. Porojousta ja vakio blue white blueta. Porolla pehmeintä kyytiä, mutta jäykimmällä jousella ei jaksanut kietää umpisella? Parhaiten toimi vakiolla ja räväkintä kaasuvastetta umpisella. Pitäiskö se jousi olla siis löysempi että sais jenguja lissää? Esaria 60.
     
  18. möykkä

    möykkä Well-Known Member

    Onko kaikissa 2016 Mtx:ssä 36" keula? Eli ne mallit missä uus tukivarsihässäkä.
     
  19. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Moro.
    Kyllä, 2016 malleissa on 36" keula.
     
    möykkä tykkää tästä.
  20. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Onneksi tuo ei ole nuin yksinkertaista.
    Sillä jäykemmällä jousella sulla on kytkimessä ollut eri vaihtotapahtuma ja se taas ei sovi sun kelkkas helixin kanssa yksiin, nythän siinä käy siten että kytkin pakottaa varia auki liian aikaisin ja tuo jäykempi jousi kun tarvii sitä puristusta kauttaaltaan enemmän kuin se vakio Blue-Silver-Blue niin voima vaan on liian suuri sille varin loivalle helixille ja jousen esijännitykselle.
    Painojen malli tuohon yhdistettynä tekee hommasta sitten oman tarinansa.
    Olikos siinä nyt asteluvultaan millainen helix?
    Nyrkkisääntönä tuohon voisi antaa lisää esijännitystä variin, kokeileppa aluksi 80 astetta jos Yamahan valkea jousi siellä asustelee.
     
    Hemikoo tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua