AKTIV

Keskustelun 'Muut merkit' on aloittanut käyttäjä jkomu, 9/1/06.

  1. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Kierre on 9/16" UNF. Osta 2" pitkä täyskierteinen pultti, putkiteippiä jenkaan tiivisteeksi, kelkka kyljelleen ja vettä akselinreikä täyteen. Sen jälkeen pulttia perään ja poks, kytkin on irti.
     
  2. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Joo, tuohon kierteeseen minökin päädyin. Tänään ehkä ehtii käymään pulttikaupassa. Tuota ulosvetäjää minä siis suunnittelin vain tuon kupin irrottamiseen, jos vaikka tuon olisi huoltanut tuossa paikallaan.

    Kytkimen irrottamiseksi tuonne kait voisi työntää sopivan kokoisen pätkän tankoa jota painaa sitten tuolla 9/16 UNF pultilla.

    Onko kytkimen kiinnityspultti sitten kierteeltään myös UNF, kenties 1/2-20 ?
     
    Viimeksi muokattu: 27/2/18
  3. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vesikonsti on turvallisin, eipähän tyssäänny kampiakselin sisään. Kiinnityspultin kierre on juuri tuo 1/2" UNF.
     
  4. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Niin kait se on kokeiltava. Kertokaahan minulle millä kytkimellä tuon vanha kannattaisi korvata? Yrittänyt ihmetellä noita eri kauppojen IBC / CVTech tarjontaa, mutta missään ei ole speksattu Rotax 503 moottorille.
     
  5. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Tuohon matalatehoiseen versioon kelpaisi IBC Alt, jos sellaisia vielä sillä nimellä myydään. Kyllä kai kaikki IBC:n Rotaxille tarkoitetut kytkimet saa painotettua melko sopiviksi. Niissä voi laittaa haluamansa määrän painoprikkoja eri koneen mukaan. Harmi kyllä IBC:n kytkinten hinta on pompsahtanut, muutama vuosi sitten sai viidelläsadalla kaksi kytkintä, nyt yhden.

    Minulla on IBC Alt Rotax 503:n 54hv versiossa, ja 377:ssa, eri painomäärillä. Kyllä ne molemmissa pelaa hyvin. Kytkentäkierrokset aika korkeat kulahtaneeseen Cometiin nähden.
     
  6. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    T-Cat tykkää tästä.
  7. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Mutta kun noita ALT mallejakin on monta erilaista...0913, 2913, 3613, 3913... Enkä oikein noiden eroja löydä mistään. No pitää jatkaa tutkimista.

    Edit: no joo sen verran selvinnyt että tosiaan eri hihnaleveydelle, eri kartio/reikä koko ja ilmeisesti ehkä jousi ja "painotus".

    Korvaava kytkin luultavasti löytynyt.

    Edit: 9/16" UNF 2-tuuman pultti+teflon teippiä+moottoriöljyä ja irtosi kyllä helposti. Tosin öljy kyllä sotkee vähän.
    https://1drv.ms/u/s!Aq6X7BC-M97tkHZkladwLuFyFaP9
    https://1drv.ms/u/s!Aq6X7BC-M97tkHrq5ubLq47YQOwM
     
    Viimeksi muokattu: 1/3/18
  8. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Mahtaako mistään löytyä tällaiseen Pantheriin omistajan käsikirjaa, sähköisenä (skannattu), kopioitu paperiversio tai vaikka alkuperäinenkin?
     
    Viimeksi muokattu: 9/3/18
  9. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Mahtaa tuo mennä myyntiin tuo minun Aktiv tässä pikapuoliin, turhaa se mulla tuolla tallissa seisoo.
    Eli saa tarjota ;)

    Kytkin siinnon uusattu kans näköjään.

    -P-
     
  10. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Mikä kytkin sinulla siinä on? En ole ostamassa, ihan mielenkiinnosta kyselen. Toki jonkun kannattaa tuommonen harvinainen helmi käydä ostamassa pois :)
     
  11. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Nyt olisi kytkin, ALT 0513+jousi X-5243302, kolme punaista muovista liukuosaa ja kolme kiinteää painoa. Punainen muovinen osa painaa noin 28-29g ja koneistetut painomötikät 91-92g. Yksi painoista on sen verran ylimittainen/pikkasen soikea ettei mene paikalleen tuohon muoviosaan. (Yksi oikein soljahtaa paikalleen, toinen vaatii pikkusen "lirputttelua.")

    https://1drv.ms/u/s!Aq6X7BC-M97tkTtDd6C7vUJP7N28
    https://1drv.ms/u/s!Aq6X7BC-M97tkT0ub9HxpSBXDEt6

    Matkassa oli myös sellaiset valkoiset muoviosat tuonne painomötiköiden tilalle, jotka ilmeisesit ovat sitä varten että jos käyttää painoprikkoja niin ne ladataan tuohon ja laitetaan vielä kannet päälle.

    Tuo yksi paino pitää varmaankin vaihtaa kunnolliseen? Vai voiko tuota ihan huoletta itse pyöristää? Kuulostaako nuo painomäärät oikeilta? Parempi kytkin versio olisi vissiin ollut sitten sellainen johon noita painomääriä voi viritellä "limuilla"?

    Selkisi sen verran asioitakin että Rotax503:sta on olemassa punakilpinen Skandinavia ja "tavallinen" versio ja näissä kytkimen kalibrointi on erilainen. Ei kyllä mitään tietoa miten nuo moottorit eroaa, eroaako 2vari ja mitä tuolla kytkimen erilaisella kalibroinnilla on toimintaeroa koko voimalinjassa? (Tiedot Lehtimäen luettelosta.) Näistä vanhoista, ja varsinkin erikoisemmista vehkeistähän, käytetyistä kun ei tiedä mitä näihin on kukin puuhaillut niin
     
    Viimeksi muokattu: 20/3/18
  12. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    No niin nyt laittelin jo kytkintä paikalleen. Pari huonoa kuvaa.
    https://1drv.ms/u/s!Aq6X7BC-M97tkUjCwHFiZ-lkNNv8
    https://1drv.ms/u/s!Aq6X7BC-M97tkUfz6_Aspfr_cvBh

    Lukitsin poranterällä kampiakselin.

    Nyt vain aloin miettimään että mihin tiukkuuteen tuo pultti pitää vetää (100Nm? Pitäisi olla.) ja enpä enää muista kuinka syvällä tuo kytkin oli tuossa akselissa? Kuvaakaan ei näköjään tullut otettua. Kytkin paketti on jo melko lailla puristettu kasaan ja melko lailla saa jo vääntää tuota pulttiakin kiinnipäin, jotta koko paketti siirtyy akselia pitkin perille.

    Neuvoja...mielellään ennenkuin särkyy jotain :)

    Meinasihan se mennä jo väärin. Hitto se kupin lovi ei näy ulospäin, vaikke pultti olisikaan paikallaan ja olihan se jo menossa väärässä asennossa paikalleen. Tuossahan kopan pitää olla oikeassa asennossa suhteessa kampiakseliin ja sisempään lautaseen/painohin nähden. K0hdistusmerkit olisi hyvä lisä.

    Ja tänään lauantaina pääsi testaamaan Kajaanin urilla. Ihan hyvin toimii. Kytkin ottaa ehkä terävämmin kuin vanha. Jospa se tuo toimisi ja kestäisi...jopa puunajossa.
     
    Viimeksi muokattu: 24/3/18
  13. Ville mäntsälä

    Ville mäntsälä New Member

    Terve Paavo. liityn tähän vähän vierest. Käykäö skidoo ss25 -84 tuo vesi ulosveto systeemi omalla pultilla. En ihan ymmärrä sitä lokiikkaa miksi se irrottaa jos saman pultin päähän pistää tiivisteeksi kierreteippiä, vettä reikään ja kiristää. Miksi irtoaisia.? Ulosvetopulttia en oo löytänyt. Koitin vesikikkaa muttei ihantanutkaan vaikka kiristin melkoisesti ja lämmitin keskiötäkin. Missähän kohtaa oon harhateillä. Jeesista kiitollinen Ville Mäntsälä
     
  14. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Oma pulttihan on kampiakselin kierteissä eikä irrota mitään, ulosvetopultti erikseen. Tuo ulosvetopultti tulee kytkimessä itsessään oleviin kierteisiin, ja kun se puristaa vettä tai irrotustappia kampiakselin päätä vasten, niin kytkin loittonee kampiakselilta. Jos siis käsitin oikein että olet yrittänyt irrottaa kytkintä sillä pultilla, jolla se oli kiinni. Toivottavasti kierteet säilyi ehjänä
     
    Viimeksi muokattu: 6/4/18
  15. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Just niinku giuzeppi tossa edellä vahvisti. Ei kiinnityspultilla, vaan kytkimen kierteeseen sopivalla pultilla.
     
  16. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Pantteri ahneena ja söi hihnan huonolle hapelle, hihnasta lähti moottoripuolen reunaa noin 45asteen kulmassa melkosen siivun osalta matkaa. Onko teillä tietoa virallisia mittoja variaattorin linjaukseen?
     
  17. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Erittäin epävarma muistikuva, että linjaukseen sopi 12mm paksuinen neliö/suorakaideprofiilinen tanko, joka laitetaan kakkosvariaattorin lautasten väliin puristuksiin. Toisesta päästä sen pitäisi olla kytkimen lautasten välissä akselia vasten, ja hipoa sisemmän lautasen kylkeen. Koneen asento siten, että se on aivan aavistuksen vinossa (en muista tarkkaa mittaa, ehkä pari milliä) kytkimen puolelta keulaan päin. Jos sitä nyt tuossa pystyy mittaamaan mistään kunnolla. Tällä kai kompensoidaan sitä, kun koneen kiinnityksen kumityynyt antaa vähän periksi. Tuo muistikuva 12 mm tangosta on jostain vanhan Lynxin linjausohjeesta.
     
  18. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Kävin ostamassa pätkän 10 x 12mm kiilatankoa.

    Miten oikeaoppisesti irrotetaan variaattorin hihna? Ja onko mitään neuvoja antaa jos alkaisi purkamaan tuota variaattoria...mitä tarkistaa/huoltaa?
     
  19. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Variaattorin purusta en sano mitään kun on päässyt unohtumaan. Samansukuisesta AC Panterasta irrotin viimeksi eilen hihnan, se pitää vängätä kakkosvariaattorin puolella lautasen päälle jostain kohtaa, ja lautasia pyörittäen ja kelkkaa samalla liikuttaen se ehkä nousee pois paikaltaan.
     
  20. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Mulla on Pantterissa se 94C kytkin. Hyvin pelaa koko voimalinja.
    Oli aika ilo kiskoa puukuormaa, ei ois ihan uskonut tuommosesta vanhasta vekottimesta :D
    Ajoergonomia ei ihan oo minun mieleen tosin :D
     

Suosittele tätä sivua