Lynx Commander -keskustelua.

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Fred Scuttle, 14/12/08.

  1. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member


    Mulla teki saman jutun vaihdevipu aivan jumissa. Aikani väännettyä meni pakki ja sitten ykkönen kakkonen ei millään vaikka kuinka töni vipua. Aikani tutkittuani hain crc pullon ja rasvasin sen vaihdevivun jousen. Avot ja vaihteet meni päälle ihan kuin ennenkin.
     
  2. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    No tuosta 900ACEsta on kokemusta nyt sen reilun tuhannen kilometrin verran ja täytyy sanoa, että olen tykännyt pirusti... Ja sivu siitäkin.
    Tuon moottorin myötä Commander on nyt aivan pirun miellyttävä kelkka ja iso nelari tekee sille kyllä täyttä kunniaa. Itseasiassa tuo laite on senverran pätevä kulkine, että on iso ihme, ettei Lynxi ole laittanut 59Yetiin tuota konetta. johon se mielestäni olisi sopinut paremmin kuin tuo 600ACE.
    Vaihteiston toiminnasta ei vielä ole kertynyt oikeastaan mitään huonoa sanottavaa.. Työpaikan Commanderissa kakkonen alkoi olemaan töisevä laittaa päälle, niin siihen auttoi, kun kakkosta kytkiessä vaihdevipua veti hieman ylöspäin. Eli siellä vivustossa joku haitta kanittaa hieman. Se korjaantunee säädöllä.
    Oikeastaan ainoa asia, mikä tuossa 900 Commanderissa häiritsee on se telaston meteli. Aivan varmasti se sama mellakka on 600E-Tecissäkin, mutta tuo nelari on niin hiljainen, että sen alustan messuamisen kuulee selvemmin. Toki, mulla on etupukin alapultti siinä liukurungon ylemmässä kiinnitysreijässä, joten telakulma on aavistuksen jyrkkä. Uskon alustan hiljenevän, kun siirrän kiinnityksen siihen alempaan reikään. Kun vaan ehtis joku päivä.
     
  3. ilcapitan

    ilcapitan Well-Known Member

    Kiitos vinkeistä, täytyy rasvailla paikkoja. Jotenkin arvelin itsekin että tuohon vipuun nuo ongelmat liittyy.
     
  4. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    Eli siinä kahvassa on jousi. Siitä kahvan lovesta crc ruiskuttelet vain ja painelet samalla kahvaa. Voitele kaikki nivelet ja kato ne säätötankojen lukitukset. Itte ku olen vaihellu nuita laatikkoöljyjä olen kyllä lorauttanu semmoset 0.8- 0.9 litraa. Entiä onko liikaa, mutta hyvin ovat pelanneet eikä ole mistään huohottanut pihallekkaan öljyt
     
  5. Busse-

    Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

    Pitikö 6000km kohdalla rasvata variaattori akselin ja laatikon välinen boori holkki? Varmaan normi konemiehen vaseliini käy vai pitäisikö käyttää esim kupari tahnaa?
     
  6. forestapox

    forestapox A-C MC ES

    Kannattaa sitte tutkia ne boorit tarkkaan. ovat perus brp kuraa jo ensimmäisistä syncrolaatikoista lähtien
     
  7. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    6000km/2v. Rasvan laatua en muista. Mutta siis PITÄÄ rasvata, sekä laatikon että varin päästä.

    Lue muutama sivu taaksepäin niin löytyy kuvien kanssa mitä käy kun rasvaus jää tekemättä.
     
  8. ilcapitan

    ilcapitan Well-Known Member

    Rasvaa on ruiskultetu js keppi kyllä hyvin liikkumaan, ja vaihde menee pakille ja ykköselle, mutta
    On rasvailtu ja ajeltu muutama kymppi, kakkonen ei mee päällee ollenkaan, muut pelaa kyllä. Kai se huoltoon on vietävä mutta pyhät menee sit ykkösellä
     
  9. e brother

    e brother ski-doo elan j ,et ,stx,srx

    Olisko täälä joku joka olis lukenu tätä aviisia tai koneviestin testiä jossa punnittu oikiat painot näille miestenkelkoille. Commander 900 ja rs viikinki.
     
  10. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    Tämmösiä painoja kuulema. Ace 362kg Viking 428kg
     
  11. Pajakameli

    Pajakameli New Member

    Vaihdelaatikosta. mulla alkoi rasahdella ajossa 1200 lynxin aski. avasin askin ja yksi vika oli vaihteensiirtäjän akselin muovipusla sulanut epämääräiseen muotoon. Osa maksoi 2,50€ :D laakerit ja stefat menee myös vaihtoon, mittarissa 9000km.

    Mutta yksi mitä myös epäilen, on toinen yläpään akseleista. Kun sitä pystyasennossa pöydällä pyörittelee niin se kalisee. Ei kai kuulu tehdä näin?!?

    Löysin youtubesta venäjän kielisen videon, josta ilmenee sama (vika?). Se kun on venäjäksi, niin asia ei ihan auennut mitä kaveri selittää.. Löytyi Ski-doo Expedition gearbox haun kautta, muistaakseni Skandicin lootaa purkasi.
     
  12. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    Tunnustaako joku tilanneensa uuden commanderin. Kävikö joku kokeilemassa kevätkiertueella sitä 900 ace commanderia uudella alustalla? Miltä tuntu? Kokemuksia?
     
  13. Pajakameli

    Pajakameli New Member

    Itse itselleni vastaten. Enpä keksinyt muuta kuin että poorit oli kuluttanut itselleen kolot rattaaseen ja siitä napsutus oudossa asennossa pyöritettäessä.. Nyt on uudet laakerit sisässä ja kun vielä kytkimen saan nippuun, niin nähdään hiljastuko laatkkko.. kytkimestä liukunasta häipynyt ja tehnyt aika rumat naarmut:(

    Laatikossa oli muuten sellainen vika, että oli käynyt sen verran lämpöisenä että oli vaihteensiirtäjän pidike puslista toinen sulanut ja siirtäjä oli vinossa :/ seurauksena vaihteensiirtäjähaarukka kulunut kun oli hinkkaantunut virheasennossa..

    Elikkä ainakin te joilla 1200, voisi olla aihetta laittaa jotain eristettä putken ja laatikon väliin, pusla oli just pakoputken kohdilla laatikossa ja sulanut. Itselle ainakin menee eristeet nyt siihen :)
     
  14. harrastaja

    harrastaja lynx re 850 2019. commander 600sdi 2009.

    muistaako kukaan mikä on vm 2009 commanderin etupukin iskunvaimentajan silmäväli?pitäisi hommata jäsympi vaimennin.kelkka mökillä ei pääse mittaamaan.
     
  15. jagged

    jagged Well-Known Member

    350 mm on rcg etupukin keppi pitkä.
     
  16. harrastaja

    harrastaja lynx re 850 2019. commander 600sdi 2009.

    Ok.kiitos.
     
  17. killer-wo

    killer-wo Forest Fox -01 Summit Expert

    Tuli tänään purettu 2009 vuosimallin commanderia sähkövian selvittämiseksi. Otin samalla variakselin irti. Vaihdelaatikon sisäänmeno akseli ja variakselin poorit olivat aivan loppu. Taitaa olla marmori tiski ainoa paikka josta nuita saa. Kannattaa rasvailla tuota pooritusta. Voishan tuohon akseliin laittaa rasvanippa josta sais painettua poorille rasvaa. Onko uudemmissa Commandereissa kumisuoja tuossa poorien liitoksessa. Onkohan nuo akselit samoja kaikissa Commandereissa
     
  18. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    On suojakumi, ja jos oikeat rasvat, niin ei huoltoväli kovin tiheään ole.
     
  19. killer-wo

    killer-wo Forest Fox -01 Summit Expert

    Tiedätkö onko suojakumelliset variakselit muuten samoja kuin vanhemmisss commandereissa.
     
  20. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Pikaisesta räjäytyskuvien katselusta päätellen erilaiset.
     

Suosittele tätä sivua