Riksgränsen - Katterjokk - Björkliden - Abisko

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 7/10/14.

  1. pexi

    pexi Matryx rmk 850 155 -22, SKS 800 155 -16

    Mulla oli 18. reissu riksuun ja menee kolmen parhaan joukkoon.
    Mutta oli tuuria lumen kanssa...uutta puuteria oli kolmena päivänä. Siellä laaksossakaan se ei päivää pidempään kestänyt pehmeänä mutta onneksi lisää tuli:D.
    Paras päivä oli ihan amerikkaa
     
    FFoxi ja pezq^ tykkäävät tästä.
  2. mircoolio

    mircoolio Well-Known Member

    Juu no onhan siä varmaan näkemistä ja kokemista ekakertalaiseksi. ja sehän päämesta pitäs vissiin aueta 20pv. harmittaahan se vain, ku suht. kallis majotus jne. että luultavasti olis enemmän ollu ajomestaa jossain toisaalla samaan rahaan ja rehaamiseen.
    Nyt vain toivoa, että yrrin povaamat vesisateet muuttuu lumeksi. Vaikka tuuri onki ku aku ankalla, niin ei se ny tosi voi olla että viä osuu kaatosateet omaan reisuun.=DD
     
  3. möykkä

    möykkä Well-Known Member

    Joo toivokaa vaan lumisadetta. Just tultiin katteriin ja ainaki tässä näkösällä on tosi vähän lunta...
     
  4. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Minun käsittääkseni rajotusta jatkettu 30.4 saakka.
     
  5. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Ja oha sielä pohjosessa joo näkemistä, mutta kun kaikki ajot on tehty sielä niin ajamattoman läntin löytäminen on melko epätodennäköistä.
     
  6. Tico

    Tico Pro RMK -19

    Hiipatti sentään, luitko mistä tuon?
     
  7. JereH

    JereH Active Member

    Kiellon jatkaminen 30.4. asti on vasta ennakkovaroituksen tasolla: lääninhallitus varoittaa, että kieltoa jatketaan todennäköisesti 30.4. asti. http://www.lansstyrelsen.se/Norrbot...afik/Pages/tillfalliga-skoterforbud-2018.aspx
    Olen vastustanut tätä ja lähettänyt lääninhallitukselle vetoomuksen, jossa pyydän ainakin sallimaan kelkkailun Låktajokkastuganilta Kårsavuorelle jäätikön kautta, koska siellä ei ole poroja. Annoin Ruotsin radiolle haastattelun asiasta http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=6927162. Luulen kiellon jatkuvan, mutta vastustamisella on arvonsa tulevia vuosia ajatellen.
     
    antti100 tykkää tästä.
  8. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Niin no,

    Kyllä tässä itekki joudutaan miettiin tulevaa. Vaunu Riksulla ja sekää ei ole ilmasta hupia. Kaikkinensa 3000 euroa vuodesa. Jos sama pelleily jatkuu ens talvena, ei ole mitään järkiä jättää vaunua tuonne.
    Saattaapi olla, että ei ole syksyllä ruuhkaa majoitusvarauksissa tuonne perälle. Eihä sitä tiiä vaikka ne rajottas tuon pohjoisenki. Oliha siitäki ollu uhkailuja. Ku kuulemma sitä kautta pitäs saada vietyä tokat sinne
    Norjan rajalle.
     
  9. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Niin,

    Eli todennäköisesti rajoitukset jatkuu 30 päivään huhtikuuta. Mutta jos ne porot siirretään niin sitte ei jatku. Mutta oha tää erikoinen keissi, kyse on 100 poron tokasta tuola alueella. Melko naurettavaa.
     
  10. pexi

    pexi Matryx rmk 850 155 -22, SKS 800 155 -16

    Pohjoisen puolella oli myös porojen jälkiä, elukoita ei näkynyt. Mutta olipahan hiljaista katterjåkissakin, laskijoita näkyi mutta kelkkakansaa selvästi normaalia vähemmän...:(

    Kyllähän matkailubisnes kyykkää tuolla - ainakin ensi vuonna vaikka rajoitukset jäisi tähän yhteen kauteen
     
  11. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Kuulemma 100 poroa on niin suuri määrä, että sitä ei hetkessä siirretä. En tiiä, olisko heinäjuvake tms mitään.. Tai rehut.
    Kuulemma Abiskon seudulla on niin paljon lunta, että porot ei sinne mee.
     
    Viimeksi muokattu: 12/4/18
  12. mircoolio

    mircoolio Well-Known Member

    Joinki tullu käsitys, että eivät halua kelkkailijoita sinne, niin tuskin edes yrittävät poroja siirtää.
    Eikös tämä koko hulabaloo oo lähinnä kesitty kelkkailun vähentämiseksi, ja poroja hyvä käyttää tekosyynä asias.
    Tietty jos "siirto" tarkoittaa sitä että porot ny sattumalta haluavat ittekseen lähteä kulkemaan.
     
  13. Röpöttelijä

    Röpöttelijä Active Member

    Pitäisi kerätä täältä listaa ketkä siellä vuosittain käyvät ja toimittaa laskelmaa käytetystä rahasta...
     
  14. mircoolio

    mircoolio Well-Known Member

    Luulis että paikalliset majoitusyrittäjät ovat jo sellasen jonnekkin lähettäneet... veikkaisin että iso on summa.=D
     
  15. Vilbur

    Vilbur Well-Known Member

    Kyllähän se on vaan niin, että jos tietty alkuperäiskansa sanoo: "Että matkailu ja porot eivät sovi samalle neliökilometreille." Niin siinä ei ole kellään mitään mahollisuutta yrittää neuvotella. Näin on Suomessa ja näin on myös Ruotsissa.
     
  16. Zanne81

    Zanne81 Axys Pro rmk 155

    Niin ne poromiehethän on nyt täysin omineet tuon koko Riksun vuoriston omakseen kun yhdeksi kuukaudeksi on kelkkailu kiellettyo_O.. kuitenkin tätä ennen on saatu ajella kymmeniä vuosia ja kahen viikon päästä saa taas ajella vapaasti.

    Aika paljon paisutellaan nyt tätä juttua kun valituksiakin on tehty ja vissiin kohta joku haastaa Norbottenin oikeuteenkin. Monella tuntuu unohtuvan että nuo ruotsin tunturit ei tosiaankaan kuulu ainakaan Suomalaisille kelkkailijoille ja on suorastaan ihme että antavat ylipäätään meiän ajella siellä näinkin vapaasti.

    Eikö olis aika erikoisen tuntuista jos Ruotsalaiset valittais ja hakis korvauksia esim Kittilän kunnalta kun eivät saa Levillä kelkkailla missä lystäävät:rolleyes:
     
    tmylsy, T-Cat, pezq^ ja 4 muut tykkäävät tästä.
  17. Mikki80

    Mikki80 Well-Known Member

    Kai tässä suurin vääryys on niitä kohtaan jotka ovat varanneet ( ja maksaneet ) reissun eivätkä saa rahojaan takaisin ja toisaalta niitä majoittajia kohtaan joilla on nyt mökit tän takia tyhjänä. Kieltopäätöshän tuli käsittääkseni aika myöhään. Tuskin kellään olisi paljoa sanottavaa jos kielto olisi jotenkin vakio joka vuodelle ( tietysti silloin tuskin olisi majoitusta ym. Muita palveluita noilla alueilla, taitaa kuitenkin kelkkalijat melko läjän kantaa kevään mittaan rahaa tuonne)
     
  18. Zanne81

    Zanne81 Axys Pro rmk 155

    Niin rahoja ei saa majoituksen maksaneet takaisin kun majoitus on saatu niinkuin on sovittu. Se voiko se asiakas kelkkailla haluamillaan paikoilla ei kuulu millään lailla sille majoituksen tarjoajalle. Tällä logiikalla myös huonolla kelillä vois vaatia rahojaan takaisin mökin tarjoajalta.

    Majoitusyrittäjäthän tästä kärsii varmasti mutta sekin on käsittääkseni niiden ja lääninhallituksen välinen asia eikä kuulu meille mitenkään.

    Meidänkin porukalla peruuntui reissu tuonne tuon rajoituksen takia mutta ei tulis mieleenkään alkaa siitä jotain radiohaastatteluja tai valituksia tekemään kun ei asia sinällään meille kuulu eikä kukaan meistä tiedä tarkkaan mitkä asiat tuohon kieltoon johti. Se tuskin johtuu vain niistä sadasta porosta niinkuin täällä toistellaan:rolleyes:
     
  19. mircoolio

    mircoolio Well-Known Member

    No niin tai näin... me nyt ainaki mennään ku perkele varattu ja maksettu..=D näyttää säätiedotuski että maanantai ja tiistai pääsee ajamaan ja loppuajan sataa vettä.:confused::confused: onneksi siä vissiin sää on aika oikukas puoleen ja toiseen, että toivottavasti vesisateet jää tulemati...

    Empävain kyllä enää reisua tonne tulevinavuosina varaa.. koittaa sitte tuurilla saada majotuksen keväisin, tai menee muualle..:)
     
  20. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Eihän ne siirry jos ei halua....
     

Suosittele tätä sivua