SOTKAMO-VUOKATTI YMPÄRISTÖN REITIT 2014-2015

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä havini00, 10/12/13.

  1. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Lunta on ihan kohtuudella vielä, että ainakin jos kelkan siirtely onnistuu niin reittipätkiä voi ajaa. Lämmin keli päivillä on pehmentänyt umpisen kohdat ihan mössöksi, mutta ainakin tänään ajetut kohdat kesti kävelläkin.
    Järvillä on semmoiset jäät, että ne todennäköisesti tänä vuonna häviää äkkiä sitten kun häviää, mutta ainakin nyt oisin vielä uskaltanut ajaa. Luulisin, että järvillä vielä viikon päästä uskaltaa merkattuja kohtia ajaa, mutta kannattaa asiaa toki vaikka itsekin tutkia. Lumen puolesta uskoisin, että ei vielä viikkoon häviä nuo lumet vaikka lämmintä olisi.Vettä ei kuitenkaan ole satanut, eikä ole luvannut joten jokiin ja järviin ei virtaamat vielä kasva hetkeen.
     
  2. Simbaljev

    Simbaljev Lynx Enduro 2023

    Eilen ajelin Kiantaperältä Kuhmon suuntaan, lunta on tosiaan aivan riittävästi. Todella mukavaa baanaa päästää
    menemään.

    Isot järvet oli jäiden puolesta OK (muutama reikä näkyi keppijonon vieressä), mutta olikohan se nyt sitten pikkulampi (eka lampi Sotkamon suunnasta tullessa), siellä oli jo enempi uveavantoja tms länsirannalla. Vauhdilla yli...

    Jos ylitykset arveluttaa, vie kelkan kärryllä tipasojalle ja lähtee siitä Kuhmon suuntaan.
     
  3. K.J.P

    K.J.P Xterrain 850 Re -23, Rave Re600r -19

    Kiitoksia vastauksista.. kelkat lastattu kyytiin niin pääsee päätösajot hurautteleen..
    minnepäin Vuokatista kannattais suunnistaa että sais ajella kohtuu baanaa? Onko jossainpäin kotia/laavuja missä käydä pojan kanssa körryytteleen makkaranpaistossa?
     
  4. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Järvillä on kuulemma jäät tummentunu viikon aikana eli alkaa vettä kerätä sekaan. Kannattaa siis ajaa vain merkattuja uria. Uskoisin niiden kuitenkin kestävän vielä ajoa. Reitillä varmaan vielä on lunta, mutta uskoisin että viimeistä viikonloppua viedään kainuun kelkkakaudesta. Toki jossain ajaa vielä myöhemminkin, mutta ei kovin pitkään
     
  5. Muuli

    Muuli Member

    Tipasojalta kuhmoon ihan huikeeta pätkää vielä. Menkää ajamaan! Kiitoksia Simbaljeville reittivinkeistä.
     

    Lisätyt liitteet:

  6. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Ajelin kelkalla vielä sunnuntaina tosin en jaksanut reitille lähteä siirtämään. Vesistöt on sulia, mutta reitillä on varmasti ihan ok keli vielä monissakin paikoissa. Maanselässä kävin autolla vaarassa katsomassa, että lunta oli varmasti puoli metriä. Pitkä kausi takana.
     
  7. Sirveli

    Sirveli Member

    Sapsojärvellä näyttäisi ensimmäiset innokkaaat jos päristelevän. Olkaa varovaisia jäiden kanssa.
     
    Aleksi tykkää tästä.
  8. warrejori

    warrejori Apex. -13

    Kävin mittaamassa Särkisen jään vahvuutta Sokos hotellin ja Kattivankkuriin menevän uran kohdalta, jäätä rannalla 10-15 cm keskellä 20cm radan varressa rannassa muutama uveavanto joissa näkyy märkä kohta muuallakin näkyy reikiä jäässä. Uveavannot ovat pohjassa olevia lähteitä, joten näissä kohdissa ei kannata pysähdellä eikä kävellä.
    Olen lupautunut viitoittamaan hotellille menevän uran, maaosuuden olemme jo merkanneet uusilla rukseilla, jospa Sokos hotelli Vuokatti sais uusia asiakkaita.
     
    jake_soomi tykkää tästä.
  9. warrejori

    warrejori Apex. -13

    Eilen viitoitettiin Kattivankkurin porukalla Särkisen jäälle urat, myös Sokoshotelli Vuokattiin Kattivankkurin uran lisäksi. Urat kulkevat latujen läheisyydessä joten noudattakaa 40 km nopeusrajoitusta ja pysykää viitoituksen sisäällä .
     
    jake_soomi ja vectoori tykkäävät tästä.
  10. jake_soomi

    jake_soomi Ski-Doo Renegade 900 ACE -14

    Mikäs Vuokatissa on reittien kunto lumimyräkän jälkeen? Joko vaaran ylitystä on lanailtu? Safariporukoita ainakin jonnekin päin näyttää Vuokatti Safarikselta lähtevät. :rolleyes: Entäs mitenkäs järvien jäät?
     
  11. Verkku

    Verkku New Member

    Kävin testilenkin ajamassa Vuokatissa Pisterinniemen ympäri Katinkullan rantaan. Jäällä melkolailla vettä ainakin rannan puolessa. Safariporukka näkyi ajelevan hieman keskemmällä kovaa uraa jossa ei juurikaan vettä ollut. Huomenna pitää tarkastaa joko vaaranreitti olisi ajettavassa kunnossa.
     
    jake_soomi tykkää tästä.
  12. antti74

    antti74 Well-Known Member

    Vaaran ylitystä ei ole ajettu tamparilla vielä.kelkkoilla ajettu jonkin verran.jäitä ei ole viitoitettu kuin särkinen ja jäätiönlahti.safariksen porukka ajaa jäätiönlahdella ja menee kaarreniemen laavulle ja takaisin centerille.porukka on ajanut sapson ja kiannan yli.kuhmon suuntaan on ajettu jonkin verran siellä on kuulemma aika paljon vesakkoo.maanselän suuntaan on ajettu kans.tamppari rupee liikkuun kuhan saadaan tämä venäjän sesonki ohi,on sitten paremmin aikaa siihen keskittyä.
     
    jake_soomi tykkää tästä.
  13. Wyfell

    Wyfell Member

    Mikähän on Vuokatissa jäätilanne? Uskaltaako lähteä järven yli reitille? Onko Nuasjärven Jäätiönlahdella vettä jäällä?
     
  14. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Järviä ei oo viitoitettu vielä, kun vesilläkin ne ainakin välillä oli aika pahastikin.
    Lunta sais tulla lisää kun tuo tähän asti tullut lumi on tuommosta höttöä joka painuu ja häviää kelkan alta. Jos ajatte reitinpohjia niin ajakaa hiljaa ja polkekaa pohjia.
     
    Wyfell tykkää tästä.
  15. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    Uskaltaa jäillä ajaa..sohjoa / vettä on.. mut kaasu auki ni ei hätiä.
    Sätkiä ei kannata jäädä käärimään..jos sutostaa ni saatta liikkeelle lähtö tuottaa ongelmia..
    Jos on matto mallia " siwan kassa hihna"
     
    Viimeksi muokattu: 13/1/19
  16. Olmi

    Olmi Lynx RE 600 E-tec -14

    Perjantaina tulossa Vuokattiin, kyllä kai siellä jo alkaa olla jo ajokeliä että kannattaa ottaa kelkka jouselle täältä Oulusta vai...
     
  17. vectoori

    vectoori Well-Known Member

    Ehottomasti kelkka mukaan.
     
    jopsuk ja Olmi tykkäävät tästä.
  18. Olmi

    Olmi Lynx RE 600 E-tec -14

    Otin kelkan nyt matkaan ja huomenna pitää käydä ihmettelemässä reitistöä. Kontiolahden nesteellä oli nämä sankarit liikenteessä, pitää kyllä nostaa hattua.

    1547ADC3-F5C9-49D7-9B8E-67788A6D8252.jpeg
     
    Wyfell tykkää tästä.
  19. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Kelkalla ajaessa ei pattipätkällä oo vielä koskaan ollu kylmä, järvellä kylläkin. Tuossa jos ei tule kylmä niin ei missään. Onkohan nämä kaverit ymmärtäny Iron Butt ajelut väärin :)
     
    Olmi tykkää tästä.
  20. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Sotkamossa viitat aikalailla paikoillaan järvipätkillä lukuunottamatta Nuasjärveä, jossa ei taida Kajaanin suuntaan viittoja olla. Kuhmoon mennessä Tipaksen järvillä ei myöskään liene viittoja, mutta aika harvoin aiemminkaan on ollut. Järvillä on vettä jäällä joissain paikoissa jos umpeen ajaa, mutta uran kohdat kyllä hyvin jäässä.
     

Suosittele tätä sivua