Yleiset Polaris kelkkoihin liittyvät kysymykset

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä wolle, 17/1/13.

  1. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Itse painin saman asian kanssa 2016 syksyllä. Halutti laittaa alunperin 1-2v vanha proride nordic rmk, mutta välirahassa olikin vain tonnin ero talven ajettuun sks:ään. Ajettavuushan on varmaan vähän makuasiakin, ja varsinkin kun sinun tapauksessa vaihdetaan erityyppiseen kelkkaan niin muuttuuhan se, vaikka perus korimalli pysyisikin samana. Mitä itse proride rmk:lla ajanut niin se on mielestäni hieman mutta ei paljon raskaampi ajaa kuin axys sks. Axyksessä on eri moottori. Jos meinaat useamman vuoden ajella sillä kelkalla niin laita axys, proridet alkaa olla siinä vaiheessa jo historiikkikamaa. Ja eihän se 800cfi ole kovin hyvässä maineessa.
     
  2. Jormakullervo

    Jormakullervo Member

    Onkohan vika vai ominaisuus kun pollella nostaa kierroksia ja kun kierrokset laskee niin hieman ennen kuin kierrokset on normaali tasolla niin kelekka ikään kuin tärähtää. Tämä tärähtäminen tapahtuu siinä 2000 kierroksen kohilla. Kiihyttäessä ja ajossa ei ole mitään tärinää. Kelekka on 800 sb assault -14o_O
     
  3. Jopekkala88

    Jopekkala88 New Member


    Putsaa/tarkasta kytkin että meneekö hiluja vaihtoon. Itellä oikeni kun putsasi.
     
  4. Uniq-

    Uniq- Ski-doo MXZ 550F mod.

    Ei tuottanu omat haut osumia, nii tietäskö joku että paljo -08 700cc cfi:n pakolämpöanturin vastus pitäs olla eri lämpötiloissa?
     
  5. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Googlesta löytyi aikanaan Polaris_IQ_Service_Manual_2007_08_PN_9921044 -nimellä huoltomanuaali, en tiedä löytyykö enää? Voin pistää sähköpostilla jos mahtuu postloovaan, kokoa on 13,5Mb.

    Niin mutta siis vastaus kysymykseesi sivulla 104:
    Sensor Specifications
    Resistance Values 2.3MΩ @ 392_F (200_C) - 76Ω @ 1652_F (900_C)
     
  6. Uniq-

    Uniq- Ski-doo MXZ 550F mod.

    Tämä riittää, kiitos ehjä oli anturi vaikken iha 900c saanu lämmiteltyä, tarpeeksi lähelle meni kuitenki.

    Lisää kysymyksiä;
    Mitkä on oireet kun pakosarja on halki ja putki huonosti kiinni/toisin sanoen pakopaineet huonot?
    Entä käyttääkö 2007 IQ 700cc imuilmakotelon paineanturia mihinkään? Samassa siis imuilman lämpötila-anturi..
     
  7. _mikkom_

    _mikkom_ Member

    Tuli tuossa hommattua Widetrak LX-2064 / 488 -1999. Mistä tuohon kannattattaisi ruveta tilailemaan osia? Mahdollisimman halvalla ja osilla ei ole kiire.
     
  8. ollliollli

    ollliollli New Member

    Terve, osaattako sanoa mitä eroa proride koppasissa 600cc/800cc vaimentimilla on, yritän tässä selvitellä käykö nuo aftermarketti pöntöt päittäin.
     
  9. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Kun ei nää Pollet niin kovin tuttuja vehkeitä ole itselle, nin kertokaas viisammat, että minkälaisia kilometrejä tuollaisella 07-vuotisella 500cc nestekoneella uskaltaisi ajella?
    A.) mäntiä vaihtamatta?
    B.) ilman selkeästi isompaa remonttia?

    Joo, toki tiedän, että nää on yksiöitä ja paljolti käyttö ja tehdyt huollot varmasti vaikuttaa, mutta jos nyt jotain suuntaa antavaa tietoa edes sais..
     
  10. julli

    julli rmk

    itellä oli mittarissa 13000 mailia ja vaihdoin männät jotka oli ihan terveet vielä. alakertaa en aukonu vaikka maileja oli likemmäs 20 000 kun multa toimivana lähti. oli ollu vuokrakäytössä
     
  11. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Elikkäs hetkinen... 13000 mailia, jos tuo muutetaan kilometreiksi, niin... 10t olis n.16tkm ja 3t vielä siihen päälle... eli jos nyt oikeen tuon lasken (päässä), niin melkein 21000km...
    Sitä vaan tässä mietien, kun näky olevan 07-mallin Sp XC myynnissä ja kuitenkin aika paljon vaikutti olevan ajettu, ilmoituksen mukaan 10500km. En tosin sitten tiedä, oisko kuitenkin maileja. Mutta ehkä sillä voisi sitten ainakin koneen puolesta kuitenkin ajokilometrejä vielä edessä jonku verran ennen kuin tarvii alkaa tekeen mitään, vaikka tuo todellisuudessa maileja olisikin. Eli kaiketi tuollaisen uskaltais ainakin moottorin puolesta ostaa. Kun ei todellakaan olisi intoa hommata ainakaan mitään heti uusia mäntiä kaipaavaa kampetta, vaikkakaan siihen ei viimeiset rahat menisikään. Varsinkaan kun sitä tallia, jossa remontoida ei sitten välttämättä olekkaan. Nyt on talli, mutta sekin vuokratalli ja omistajalla kuullosti olevan itselläänkin sille tarvetta, eli se vuokrasopimuskin voi loppua...
     
  12. julli

    julli rmk

    käytöstä ja tuurista aina kesto kiinni, itellä ei kyllä jaksanu jännittää ko oli kuiten sen hintanen kampe että edes totaalituhosta ei konkurssia tee
     
  13. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Tokko se kuitenkaan -07 mallinen on, käyttöönotettu enintään, pitkäänhän niitä viimeisiä taidettiin myydä.. Vai mihin asti noita tehtiin, oliko -05 viimeiset?
     
  14. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Noh 07:na ainakin ko yksilöä myydään. Mutta edelleenkään en oo mikään Polaris-asiantuntija. Eli ei niinku mitään hajuakaan, millä aikavälillä moisia on edes valmistettu. Voihan se vuosimalli toki olla jotain muutakin...
     
  15. julli

    julli rmk

    07 myytiin vielä uusia mustakuomuisia huonommilla iskareilla. 06 vuonna julkaistu fusioni lisäsi edgen kiinnostavuutta:D
     
  16. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Eli saattaisi vaatia parempien iskarien vaihtoa ainakin... Noh pitänee vissiin jossain välissä soitella myyjälle ja vähän tiedustella tarkemmin tuosta.
     
  17. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Onko 16-18vm sks ja rmk polleissa muuta eroa vuosimallien välillä kuin väri? Koneen kestossa eroja? Onko mitään kunnon syytä laittaa montaa tonnia enempi uudempaan?

    Jos sks on 36" keulalla niin ajeleeko sillä hyvin rinteissä vai onko rmk paljon parempi?
     
  18. Viable

    Viable 850 khaos -155 2022.


    Minusta pro rmk on paljon parempi mettäsä mitä sks. 17 vuona tuli uus boxi ainaki ja herkkyyttä lissää samalla. Koneet näisä on kyllä kestäviä ja hyviä.

    Ei ainakaan proolla jää paikat ajamatta 39" keulalla. Vallan on kevyt viltota.

    Sks ja pron välillä on aika paljon eroja. Mettään ottasin pron ja sks jos pilkile lähtisin.
     
    Jii.Pee tykkää tästä.
  19. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Eikai nuissa axyksen koneissa pitäis mitään rakenteellista vikaa olla joka särkyy tietyn kilometrimäärän täytyttyä. Itelle on kone vaihdettu takuuseen 1700km kohdalla kun toinen ruisku hajos ja särki moottorin mutta tuokai voi sattua mille tahansa merkille nykypäivänä. Uudella menty 2000km eikä ainakaan vielä hirvitä vaikka takuu onkin jo loppunu. En tiiä onko tuo sks sen kummempi ajaa reittiä kun tämä pro rmk mutta kyllä ei tällä reittiä viiti turrata kuin pakolliset siirtymät, mulla on kyllä vielä tuo 36" keulakin joka vaikuttaa asiaan. Mikään ei tietenkään estä ajamasta kun ei tämä nosta lämpöjäkään merkittävästi vaikka on 3" lappu ilman roiskeläppää. Tosin vaijeriraapiat varmaan jonku verran auttaa asiaan.
     
    Fudge tykkää tästä.
  20. A-J

    A-J -22 155" Matryx Slash world on fire

    Nyt en kyllä allekirjota tätä.:D
    -17 3" pro rmkn, ja -18 155" SKSn omistaneena en kyllä järisyttäviä eroja metässä niissä huomannu.
    Rungoltaan sama kampe, mutta etujäähy sksässä. Ja sksässä lisäksi startti+etupukissa lisäsäilö. Jos molempiin laittaa esim. Saman maton niin ei mitään eroa käytännössä.
    Mulla oli sksässä 36" keula& 64mm peakki, ja aivan samoihin paikkoihin ajo ko -17 3" proollaki. -18 mallissa vaan tuntu, että ois vähän paremmin vetoja vs -17.
     
    Rautane tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua