tela

Keskustelun 'Aikojen takaa' on aloittanut käyttäjä okkelist, 29/1/14.

  1. okkelist

    okkelist Well-Known Member

    Alkaa olemaan nuo vanhojen kelkkojen telat hankalasti saatavia. Jostakin kuulin jottas Venäjällä valmistetaan vielä. Sieltä ei vaan taida kovin helposti saada tuotua.
    Jostakin pitäisi löytää niitä saranaliitoksia mitä ennen käytettiin telan liittämiseen. Niillä pystyis monesti rakentamaan historikkiin toimivan telan.
     
  2. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: tela

    Niitä liitoksia oli ihan vasta uutena myynnissä, en muista oliko nettivaraosassa vai missä. Täälläkin oli juttua.

    Edit: tuolla on ainakin yksi liitossarja 38 cm levyisiin, vai onkohan useampia. Samalta näyttää, kuin millä 70-luvun kelkoissa oli telan jatko tehty.

    http://www.nettivaraosa.com/moottorikelkan-varaosat-ja-tarvikkeet/1260738

    Tuolta voisi kysyä myyvätkö vastaavaa:

    http://www.st-tukku.net/mekaaniset-liittimet-p-101.html

    Tuolla jotain eri näköisiä ainakin

    http://halikonkumipalvelu.fi/tuotteet/mekaaniset-liittimet

    Joo telojen saanti alkaa olla vaikeaa. Joutuu ostamaan kokonaisia romukelkkoja ehjällä telalla jos haluaa löytää varatelan.
     
  3. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: tela

    Hmm,

    Törmäsin johonki ruottalaiseen linkkiin, jonka takana oli myynnissä teloja näihi vanhempiin. Missähä kuiten se oli ;D En muista olivakko uusia, mutta melko paljon niitä oli. Oliskoha tuo ollu Blocketissa!
     
  4. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: tela

    Näinkö löytyis katalookista mieleistä..
    http://en.composit-tracks.com/katalog.html

    Ja tuosta semmonen, ettei tartte enää jankata, kenellä on pisin.

    http://en.composit-tracks.com/magazin/dlya-vnedorognoy-tehniki/45-shturm.html
     
  5. Zouns

    Zouns Well-Known Member

    Vs: tela

    Mie tilasin itelleni tuommosen saranasetin kun okkeliin tein telan katkenneesta 250:sen lynxin telasta.
    [​IMG]
     
  6. Raplaaja

    Raplaaja Member

    Vs: tela

    Minulla on pari tuollaista kampaliitinsarjaa 50cm telalle ylimääräisenä, ja muutama 50mm kampaliitin joilla voi korjata reunasta revenneen maton. YV:llä tavoittaa jos tarvii
     
  7. Ahkera

    Ahkera Xrs 800

    Vs: tela

    Eikö kukkaan kule venäjällä tai tiiä kulkijaa joka kysyis paljon nuo matot maksaa siellä. Suomeen tuonti varmaan taas toinen tarina...

    Tuolla kotopuolessa vanhassa purkaamossa oli vielä yks 50cm leveä kompostimatto venäjältä kaupan. 500 se pitäjä siitä huusi. Ei tullut kyseltyä sillon että mitä kautta niitä saa...
     
  8. Temico

    Temico Ockelbo 6000 1982


    Terve, miten on liitos kestänyt ja mistä ostit liittimet? Itsellä pitäisi ostaa joko 60cm matto (joka on jo vähän vaikea löytää) tai sitten tehdä 2 matosta 1 ehyt... Oliko kuinka isopäinen homma liitoksen tekeminen?
     
  9. loukusa91

    loukusa91 Well-Known Member

    Pohjanmaan ylijäämä tuotteelta nuita liittimiä saa. Sallan auto oy KUULEMMA myy vielä uusia muovitelan paloja. Mattojen saanti alkaa olemaan vaikeaa, sitten jos onnistuu vaihtamaan vetöpyörät 2.52 jaolle niin vähän helpottaa... osassa kelkassa. Tuota lyhkästä 38cm mattoahan 1.97 jaolla saa vielä jota elanin mattona myydään, menee hieman kääntöpyöriä eteen päin siirtämällä ainakin lyhyen mallin okkeliin 200,250,300,380 trioman. Varmaan muihinki 38 matolla oleviin jossa 3 rullakkoa. Siin on samat 58 vetolenkkiä ku nokian tai skegan telassa mutta jostaisn syystä se on muutaman sentin lyhempi.
     
    ruikku20 tykkää tästä.
  10. loukusa91

    loukusa91 Well-Known Member

    Tuohon 60cm mattoon ei itelläkään ole hyvää konstia, maksaa käytetytki aika paljo tai osta lähes samalla hinnalla toinen kelkka ja pura siitä, ei kivalta tunnu sekään kun nämä veteraanikelkat muutenkin vähenevät.
     
  11. Ritso

    Ritso Well-Known Member

    Laitoin sinulle Yv. Tarvitsisin juuri nuo liittimet.
     
  12. Temico

    Temico Ockelbo 6000 1982

    1 varaosa kelkka jo löyttyykin, joka onkin osoittanut arvonsa jo moneen kertaan. Siinä oli 1 repeämää lukuunottamatta ehjä matto alla, tosin laidoista oli haprastunut moneltakin kohtaa. ajatus oli korjata leveän kuormaliinan, 8mm pulttien ja isojen rikkojen avulla pahimmat kohdat, mutta homma eskaloitui sitten siihen pisteeseen että kierrän koko maton molemmilta laidoilta liinan ja pulttien kanssa. Enpä usko että 377 rotax jaksaa katkaista tuota viritelmää, kunhan vain alle sopii pyörimään.
     
  13. Reuhka

    Reuhka Ockelbo 600

    Löysin ruottinmaalta tuommosen priimakuntosen 600 okkelin. Ainoana vain, että matto uupuu. Onko kellään tietoa mistä tuomoseen sattuis löytymään jotaki matheennahkaa tai kassahihnaa että pääsee ensilumille kilstoamaan ja ottamaan pahimmat poltteet pois kun aika sille koittaa.
     

Suosittele tätä sivua