Kypäräpuhelimet ja niiden "risut" ja "ruusut"

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Polaris Janne, 10/9/18.

  1. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    On tullut aika päivittää kypäräpuhelimia ja teilläkin on sellaisia ollut käytössä. Tarkoitus on hankkia sellaiset puhelimet, jotka toimisivat mahdollisimman pitkän välimatkan ja siihen saisi yhdistettyä useamman kuljettajan samaan "konfressi" keskusteluryhmään, jolloin keskutelijat kuulevat kaikki yhtäaikaa, mitä kukin siellä kypäränsä sisällä informoi.
     
  2. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Onko joku testaillu noita prätkäpuhelimia? Itellä on tuommonen Sharkin sarja. Mopohommissa toimii jopa yllättävän hyvin. Kuuluvuus sellanen kilsa, mikä on vissiin näille vehkeille aika hyvä.
     
  3. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Interphone Tour single pack kypäräpuhelin. Hintahan on normaalia kovempi n. 250€
    .
    Onko tästä mitään kokemuksia nyt kesän ajalta, kun näyttäisi olla ihan uusi malli, mutta onhan näitä Interphoneja ollut jo pidemmänkin aikaan. Siihen saa jonkun kaukosäätimen tankoon? Onko tälläisellä "kaukkarilla" mitään tarvetta, eikös tuo riitä, että parittaa laitteen ja ajelee pitkin maita ja mantuja. Aikaisemmassa mallissa oli noin 1km kantavuus ja nyt tässä Tour -mallissa pitäisi olla 1,5km, joka on kyllä aikas pitkä matka aukeallakin, metsässässä saattaa olla kyllä lyhempikin kuuluvuusmatka.
    Yleiset toiminnot:
    - Puheaika jopa 15 tuntia (eli pitäisi riittää päivän ajoihin ja keskusteluihin muiden kelkkailijoiden kesken. Onko näistä toiminta-ajoista yleisesti kokemuksia?)
    - Valmiusaika 1000 tuntia
    - Pikalataus, lataa akun 80%:sesti tunnissa (voisi vaikka kelkan virran ulosoton kautta ladata kesken päivän, jos pakkanen syö akun kapasiteetin yllättäen loppuun)

    Paketin sisältö:
    - Ohjausyksikön pikakiinnitysmekanismi
    - Tupla-asennuskannatin kypäriä varten (klipsillä/tarrakiinnitys)
    - Puomimikrofoni (avo/avattavat kypärät) sekä tarrakiinnitteinen mikrofoni (umpikypärät)
    - Micro USB -data- ja latauskaapeli
    - Audioyksikkö, jossa ultra-ohuet kuulokkeet

    Stormi myy näitä ainakin ja Motonettikin taisi myydä Interphoneja.
    https://www.storm-motor.fi/ajovarus...et/interphone-tour-single-pack-kyparapuhelin/
     
  4. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Jos tämmösiä haluaa halvalla testata, niin tilaa Kiinasta. Ei sillä että suosittelisin, mutta ihan ajatuksena. Mutta oha se tietenki niin, että tilaa ensin kolme settiä roskaa ja sitte ostaa hyvän :D
     
  5. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    En taida e-villeltä nyt alkaa ostelemaan "halpaa ja hyvää" vaan jos hankkisi kerralla sellaisen jolla pärjää hyvin.
     
  6. IleKarkkainen

    IleKarkkainen Arctic Cat Riotti

    Scala riderilla (cardo) oli vielä tovi sitten kelkkamalli kypäräpuhelimesta, nyt kun mallisto meni uusiksi sitä ei tullut. Ainakaan vielä.
    Mutta ne on ainakin mailman myydyimpiä ja oman kokemuksen mukaan myös parhaita tuohon hommaan ;)
     
  7. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Tuo minun Sharkki-sarja on tullu jostaki toimistolle. En ees tiiä mistä. Käytin sitä kesän moottoripyöräkäytössä ja siinä se on kyllä pelannu hienosti. Kantavuus ja äänenlaatu on jopa parempi kuin monissa kalliimmissa. Pitää kokeilla joskus kelkanki kans. Mutta tuo on jokusen vuoden vissiin vanha, tai ilmestyny joskus 2014 tms, joten nuita ei enää saa. Eniten näissä mietityttää tuo akun kesto. Kelkkahommissa tuo yksikkö olis hyvä saada lämpimään.
     
  8. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Scala Rideria katselinkin jo tuossa, mutta pompahti tuo InterPhone silmään mahtavalla toiminta-alueella tai kantavuudellaan. Tosin tuotahan en tiedä, paljonko tuosta kantavuudesta sulaa metsässä.

    Onkos sellaisia malleja, jonka yksikkö on lämpimässä vaikka kelkan lämpöpoksissa, tosin tuo Axys etupoksi toimii kyllä hyvin pakastimena ei lämpöpoksina vaikka onkin suoraan mittarin takana, jonne luulisi lämmön moottorista nousevan. Proride runkoisessa tuo mittarilaukku kyllä toimi huomattavasti paremmin lämpölaukkuna. Niin, tuosta keskusyksikkö lämpimään vaikka taskuun ja BT yhteyskypärään asennetuihin superohkaisiin korvaläpysköihin ja superhyvään kohinoita suodattavaan microphoneen. Taitaa olla vähän liian hypeä ja taas hirveä määrä ladattavia laitteita. Itse olen hyväksynyt kypärään laitettavan mokkulan, joka on viimassa ja kylmässä, mutta tuo pikalatausmahdollisuus kesken kaiken kelkan ulosottoa hyödyntäen voisi olla kanssa sellainen tarkkailtava juttu.

    Eli minun mielestä voisi olla tärkeätä että:
    -pitkä kuuluvuusmatka toiseen kelkkailijaan
    -pitkä akun kesto
    -pikalataus
    -ehkä hyvä äänen laatu vaikka en tiedä tulisiko musiikkia kuunneltua
    -usean yhtäaikaisen kelkkailijan keskustelumahdollisuus

    Hinta ei nyt ole tässä tärkein asia, koska se minun kokemuksien mukaan saattaa korreloida laatua, joka on nyt tärkeää.

    Onko tuosta kantavuusmatkasta kokemuksia, että jos luvataan 1km niin kuinka pitkälti se kantaa reitillä, voiko kaveri olla silmän kantamattomissa vai pitääkö perävalojen näkyä, että kaverille voi huikata, että tulis apuun tai älytön ojan ylitys edessä, että osaa varautua.
     
  9. Kertturacer

    Kertturacer Well-Known Member

    Hankin kesällä tuon Cardo scala rider freecom 4 duo-kypäräpuhelinsetin. Siihen settiin sisältyy siis laitteet kahteen kypärään. Kätevä peli, kun haluaa kuunnella radiota tai netistä musaa moottoripyörällä ajaessa. Myös keskustelut kyytiläisen kanssa onnistuu hyvin ja samalla voi jakaa kuuntelemaansa nettikanavaa. Ja tottakai myös puhelut onnistuu sillä. Hyvä äänenlaatu ja kuului hyvin, vaikka käytin korvatulppia ajaessa. Ajelin kesällä Nuorgamiin täältä keskisuomesta. Mutkien kautta ajoaikaa kertyi yhteensä 14 tuntia, eikä akku vielä loppunut näistä kuulottimista. Esitteessä luvattuun radiopuhelimen jopa yli kilometrin kantomatkaan en oikein usko. Testasin just äsken tuota asiaa; vaimo seisoskeli pihassa kypärä päässä ja minä ajoin autolla kauemmas. Yhteys alko pätkimään jo parin sadan metrin päässä. Ulkona autosta yhteys toimi vielä sen verran, että puheesta sai selvää. Luulenpa, että kun tuikkasee talvella lumiseen metsään kelkalla, niin ei maha pitkälle ääni kantaa.
     
  10. tmylsy

    tmylsy Well-Known Member

    Sehän tuo kantaman lyheneminen korreloi melko suorasti aallonpituuteen, eli mitä korkeampi taajuus (eli lyhyempi aallonpituus) niin sitä nopeammin vaimenee jos tielle tulee esteitä. Eli vaikka valmistajat ilmoittaa mitä niin vhf kuuluu mettässä samalla lähetysteholla pidemmälle kuin uhf, jälkimmäisellä taas suurempi kaista eli äänenlaatu mutta sillä ei lie puheella väliä, koha selvän saa.

    Niin laiska kuiten oon etten nuita puhelinten speksejä käyny lukemassa mutta tällanen huomio tuolta elävästä elämästä.
     
  11. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Eikö yhteydenpito hoituisi ihan vain kännykällä? Niihin saa langattomia korvanappeja tai sitten piuhallinen korvanappi ja känny povariin. Liittymät sisältää rajattomasti puhetta ja akut kestää päivätolkulla (ainakin Oukitel max 10000). Kuuluvuuskin tarvittaessa vaikka 100km;)
     
  12. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Eipä ne puhelimet oikein toimi tuolla Pohjoisessa tai kuuluvuusalueiden rajamailla, mutta varmaan olisi oiva kompinaatio firman puhelimella. Tuo konfrenssi ominaisuus ei taida onnistua... vai onnistuuko, en tiedä.
     
  13. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Kännykkä kuuluvuus pääosin erinomainen ainakin napapiirin korkeudella, mutta ei toki aivan takamailla. Autokoulussakin sama systeemi käytössä, kun poika kävi pyöräkorttia.
     
  14. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    GSM verkot on tieverkostojen ja asuinalueiden ympäristössä aivan loistavat, mutta ei tuo puhelin verko ole parhaimmillaan näiden ulkopuolella.
     
  15. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Jos on yhteys päällä, loppuu akku parissa tunnissa. Kännykässä siis.
     
  16. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Riippuu kännykästä. Perus kännykkä kylmässä ja ei varmaan kestä edes paria tuntia. Oukitel 10000:lla luulisi kestävän koko ajopäivän.
     
  17. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Ei kestä. Kyllä puhelu syö akkua niin älyttömästi, että sen on muutama tunti ja soronoo.
     
  18. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Scala Rider G9 on ollut nyt jo tovin aikaa, parina ostin ja hyvin on kestänyt, nyt 4 vuoden käytön jälkeen meni akku omasta, uusi akku maksoi kokonaista 4€ ja taas pelittää. Akku kestää päivän ajelut ainakin kesä-aikana vaikka yhteys on auki koko ajan, talvella ollut joitakin satunnaisia reissuja mukana( eri kypärä normaalisti kelkkaillessa), on toiminutihan mukavasti eli puhelut yhdistyy ja voi soitella jos on tarvista, äänenlaatu ei tosin ole korvanappien veroinen ja siksi tuo musiikin kuuntelu jää vähemmälle.
     
  19. jam

    jam BRP 2020

    DSC_0035.JPG Tilattiin viime talvena kiinankaupasta kypäräpuhelimet makso 76egee pari ja hyvin pelitti
     
  20. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    No niin kausi sitten lähestyy ja lumikin näyttää tulevan Pohjoiseen vaikkakin vain kaksi viikkoa myöhässä, mutta asiaan. Tulimme siihen tulokseen, että lähdemme kokeilemaan näitä Midlandin kypäräpuhelimia, koska ainakin hinnan puolesta ne ovat hyvät. Ajatushan on tietty saada yhteys kaveriin, myös reitin metsäosuuksilla, joten katsotaan miten tämä soveltuu ja toimii "in real action". Kokemuksia jaan, kun niitä alkaa syntymään.

    https://www.midlandeurope.com/en/product/224485-bt-next-pro-twin-ultra-range-c1222-05
     

Suosittele tätä sivua