Lämmitettävät ajolasit???

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä äsdeeii, 4/1/11.

  1. Harri.T

    Harri.T lynx

     
  2. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Jos pakkanen on yli -20c niin alkaa FXR sähkövisiirikin vähän jäätymään. Alle tuon toimii loistavasti. Mikä parasta niin visiirin saa vain nostamalla pois silmiltä, esim. kun kääntää reitiltä ummelle. Ja läps vain takaisin alas, kun vauhti taas nousee. Silmälaseja käyttävälle minusta aivan loistava kypärä. Breathboxin saa nätisti pois, jos ei sellaista kaipaa.

    Johtoon laitoin kelkan "tupakansytyttimeen" sopivan pään. Hyvin pelittää, eikä johto ole häirinnyt ajoa. Muistaa vain irroittaa piuhan kypärästä, kun menee kelkasta kauemmaksi ettei revi rikki mitään.
     
    Viimeksi muokattu: 14/1/18
  3. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Niin eipä Oakleyltä ikinä ole muita varsinaisia kelkkailulaseja ollakkaan kuin O-Frame Snowcross jota ei vissiin enää edes tehdä. Silti ne vaan toimii kelkkakäytössä hyvin, koska eipä se nyt niin kauheasti laskutouhuista eroa. Itsella on nuo Oakleyn uudet Fall Line-lasit ja toimii todella hyvin vaikka ovatkin laskuhommiin tehty, eikä kyllä ongelmaa ole että hihna jäisi liian kireälle? Itse asiassa hihna on paljon leveämpi kuin vaikka noissa minun kahdessa Scottin laseissa mikä saa ne pysymään paremmin päässä kun jotain silikoonimaista on liukuesteenä enemmän.

    Ja aika raju arvostelu muutenkin jos et ole edes käyttänyt laseja ;) jos tuo 3 min sulatus ei riitä niin painaa uudestaan nappia. Itse jään odottelemaan kaverin kokemuksia, vaikka olisihan se kiva itsekin testata kaikkea mutta aina se ei ole mahdollista.
     
  4. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Iha lepi Harrilla painella jotai nappia eekoolla 3 min välein, makiaa näkemystä taas lähtee :p
     
    Harri.T tykkää tästä.
  5. zkys

    zkys Active Member

    Saiskohan modattua jotenkin nuo lasit niin, että sitä nappia pitäis painaa 5 sekan välein? Ois huomattavasti kätevämpi.

    Itsellä on skidon heliumit ja niiden lämmitys ainakin on täysin yhtä tyhjän kanssa. Jos on sellainen keli että tavaraa jää laseihin, niin eipä se sulata mitään, eikä merkittävästi helpota pois pyyhkimistä. Huurteet saa varmaan pois, mutta eipä mulla muut lasit huurru muutenkaan. Epäilys on että muutkin lasit toimii yhtä huonosti.

    Kaverilla on tuollainen FXR:n lämpövisiirillä oleva kypärä ja se sitä jaksaa kehua joka reissulla vähintään 5 kertaa. Se tuntuis toimivan paremmin ja erittäin harvinaista että ois sellainen keli milloin siihen kertyy jäätä.
     
    kelekku tykkää tästä.
  6. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Eikä kehu turhaa. Käyttömukavuus aivan eri kuin irtonaisilla ajolaseilla ja ei tarvi naamaa peittäviä ja ahdistavia kypärähuppuja käyttää. Riittää että kypärähuppu suojaa leuan ja kaulan hyvin. Mulla oli modulaarikypärä ennen, mutta siinäkin jäätyi visiiri ja kiinteän leukasuojan puute vähän pelotti vahingon sattuessa. Pystyyhän tätäkin käyttämään halutessa ajolasien kanssa, kun ottaa vain visiirin irti. Mie tykkään käyttää aurinkolaseina vain kunnon polaroideja vahvuuksilla ja sehän onnistuu tällä kypärällä :cool:

    Tarvikkeella ja Sledstorella oli näitä syksyllä alessa 140-150€. Hinta/laatu tuolla rahalla loistava.
     
    kelekku tykkää tästä.
  7. Harri.T

    Harri.T lynx

    Toimiikohan sinulla nuo lasit? Laitappa lasit päälle, heiluttele virtajohtoa ja tarkkaile sitä vihreää lediä. Voip olla johto poikki/murtunu sisältä.
     
  8. zkys

    zkys Active Member

    Kyllä ne toimii. Mietin itse aluksi että nää on varmaan rikki, mutta kaveri tilas muutamaa päivää myöhemmin samanlaiset ja yhtä huonosti ne toimii.
     
    pezq^ tykkää tästä.
  9. Harri.T

    Harri.T lynx

    Vuosi sitten pyörittelin käsissä tuommosia ja olivat tosi hyvät. Ensinnäkin tuo hihna on aivanmahtavan pituinen ja kun siinä on vielä tuo akku kiinni niin se vaan parantaa kaikkea ja silleen, niin nuo oli mahtavat venyttää kypärän yli. Käy mukavasta alkulämmittelystä. Toiseksi lämmitys on vain 3min kerrallaan päällä, se on hyvä koska nappia saa painella koko ajan jos ajaessa käy aika pitkäksi. Nämähän on alunperin suunniteltu siihen, että valutaan suksilla rinnettä alas 23km/h suoraan ravintolan terassille selfieitä ottamaan. Lasien jättimäinen runko peittää koko naaman, mahtava ominaisuus rumille ihmisille. 6/5 parasta mitä rahalla saa :p
     
    Wäiski69, Hemmo, Tjp- ja 3 muut tykkäävät tästä.
  10. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

  11. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Joko kävit omat hakemassa :D @Harri.T
    Pakko varmaan itellekkin ostaa jos noin hyvät on!
     
    Harri.T tykkää tästä.
  12. JuhaM

    JuhaM ArcticCatF1100turboRR

    Tarttui Black Friday kampanjasta noi Oakleyn lämmitettävät pinkillä lasilla, tässä jotain havaintojani:
    +Lämmitys sulattaa jäätävän tihkun ja mahdollisesti seisoskellessa tulleen huurun ja 3:n minuutin toiminta jakso on riittävä, kun edes jäätävä tihkukaan ei heti jäädy juuri lämmitetylle lasille.
    -/+Hihnan lyhyyttä en pidä ongelmana, lasit ensin naamalle ja nauha sitten lipan yli.
    -Lämmitysvastukset pienentävät näkökenttää reunoilta n. puoli senttiä.
    -Suositusten mukaan pinkki pitäisi sopia parhaiten myös pilviseen säähän, no ei sovi edes normaaliin pilviseen päivään ja pimeällä vastaa suunnilleen sitä, että vaihtaisi H4:set vanhan liiton 35W-polttimoihin.
    Sadekelissä jossa lämmitystä tarvitsee on päivälläkin aina hämärää ja kirkasta lasia ei saa ollenkaan lämmitettävänä.
    -Vaikka ei ole "asian fit" niin silti saa painella huolella naamalle, ettei vuoda ilmaa keskeltä. Eli ovat melko kaarevat.
    -Vastuksen ja akun välisen johdon liitos ei ole micro-usb (vaikka hieman siltä näyttääkin), joten akkua ei voi siirtää pois hihnasta yleismallin jatkojohdolla.
    -Paino 170 grammaa + akkupaketti 102 grammaa (+ Airoh 2.2 "1000g +/-50g" kypärä 1164g), eli yhteispaino kypärän kanssa (1436g) on jo pelottavan lähellä visiirillisen umpipotan painoa.

    Aika vahvasti miinuksella siis, selkeästi pahin ongelma on toi linssin väri ja muut värit lienevät vielä paljon tuotakin huonompia?
    Ja linssin sisäpuolelta on sentään irrotettu suojakalvokin, siitä en huomannut mainintaa ohjeessakaan, mutta kyllä sen ensimmäisellä ajokerralla huomasi:)

    Viitsisikö joku punnita sähkövisiirillisen FXR:n todellisen painon vertailun vuoksi?
     
    Driver, Hemikoo ja pezq^ tykkäävät tästä.
  13. Janman

    Janman Lynx Rave RE 600 3500 -22

    177og näytti vaakao_O
     
    JuhaM tykkää tästä.
  14. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Niin millä linssillä ne on, varmaankin tuolla perus "rose" linssillä: http://www.motonet.fi/fi/tuote/4005...tettavat-ajolasit-musta-PRIZMY-Rose-linssilla
    Se on kuitenkin aikalailla valoa vielä suodattava, niinkuin kaikkien merkkien peruslinssit.

    Harmi jos ei ole tuolla Prizm Hi Pink Iridium linssillä. Ehdottomasti yksi parhaista pilvikelin linsseistä mitä olen käyttänyt:
    http://www.oakley.com/en/product/WGOO7070?skuCode=OO7070-12&variant=888392175502&categoryCode=m
     
  15. Matias Mellankuru

    Matias Mellankuru Drives like grandma

    Ostin juuri ja on kokemusta sekä voin suositella. Ainoa miinus oli nenäsuojuksen/-spoilerin puute.
    Akku kestää hyvin lämmitys kytketään napin painalluksella päälle 3 minuutin sykleissä (ei siis lämmitä jatkuvasti vaan tarvittaessa esim. jänkällä jos sumussa vetäsee lasit huuruun tai kaivaessa kelkkaa hangesta).
    Akku on lasien hihnassa, kypärän sivulla eikä huomaa sen mukanaoloa. Tarvittaessa voit ladata vaikka kelkan 12V pistokkeesta USB-piuhalla.
     
  16. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Saako skiidoon lämpölaseihi valmista jatkopiuhaa et sais virrat otettuu kelkan sähköistä..? Miulla ei ainakaa tullu ku se akkujohto.
     
  17. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Saako skidoo helium laseihin jostai tilattua vara akkuja? :confused:
     
  18. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    En osaa sanoa tarkemmin, mutta en ole itse saanut ostettua näihin mitään varaosia, mutta olen saanut jälleenmyyjän avustuksella hommattua uusia piuhoja ja katkaisimia, kun ovat menneet siitä vahvikkeen vierestä poikki ja tästä syystä tuo pätkii lasien lämmitystä. Testaileppa oisko tuossa piuhassa se ongelma, kun en heti usko akun olevan kypsä sinullakaan.
     
  19. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Voit ihan mistä tahansa radioliikkeestä käydä ostamassa RCA piuhan, jossa on uros-naaras RCA liittimet. Näitä saa ihan ykköseuroilla ja ihan minkä mittaisia vain, yleensä liian pitkiä ovat. Kelkasta saat otettua virtaa suoraan akulta, teet tai ostat valmiin sarja, jonka piuhan pään laitat sitten tankoon tai kelkan koppaan kiinni. Myydään myös sellaisia adaptereita, jolla otetaan normaali tup-syt 12v virran ulosotosta virta, eli siinä adapterissa on RCA liittimen naaraspää. Ei muuta kuin rakentelemaan, aikaa on vielä...
     
  20. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Kiitosta informaatiosta:D ei miulla mikää oo hajonnu ku lasit vielä oottaa ensimmäisiä jääkelejä. Mietin vaa jaksaako noita piuhoja rakennella ku ois kahtee kelkkaa tehtävä:( yhellä akulla ei kyl tai pärjätä..
     

Suosittele tätä sivua