GLX 5900

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä GLX 5900, 27/12/05.

  1. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    pohjanmaan ylijäämätuotteella on ainakin uusia varioaattoreita
     
  2. eviltwin

    eviltwin Member

    Koneeseen vaihdettu nyt kaikki tiivisteet, kaasarin kumikurkku, bensapumppu ja bensaletkut.

    Kone hörähti kasaamisen jälkeen nätisti tulille, käy terävästi ja tasaisesti. Kierroksia ottaa kuitenkin mielestäni turhan paljon, täytynee seuraavaksi perehtyä kaasarin sielunelämään.

    Kuinkahan paljon tuon 503:n kuuluu vakiosäädöillä kiertää? Nyt tuntuu ettei kehtaa pitää kaasua pohjassa, sen verran railakkaasti huutaa.
     
  3. Leekare

    Leekare Well-Known Member

    5900 1999. Alkuperäiset sukset on niin pahan näköiset, että mietin, voisinko laittaa mun 2008 renegaden alkuperäset CTRL sukset siihen tilalle? sopisiko heittämällä paikalleen, eli onko sama väli kiinnitysreissä ja onko kiinnitysreikä sama vai meneekö hankalaksi?

    Ja tuo LTS jousitus, jos haluaisin ottaa iskarin ja sen kääntyvän putken irti kelkasta, riittääkö että yläpään iskarin pultti irti ja keula ilmaan niin suksi tippuu iskarin ja kääntyvän putken kanssa pois? Vaionko siellä sisällä jokin holkki tai jonkin joka pitää putken/iskarin paikallaan, vaikka tuo nyläpään mutterin poistaa?
     
    Viimeksi muokattu: 20/11/18
  4. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    oletko veto päällä huudattanut vaiko vapaalla? onhan kytkin ehjä sisältä? mulla meni uudet rullat heti paskaksi ku vaihdoin ne uusiin. hajotti kytkimen. helvetillinen meteli tuli kun osat hakkasi pitkin vellikuppia..
     
  5. eviltwin

    eviltwin Member

    Ihan tyhjäkäynnillä koneen kasauksen jälkeen. Luulen kuitenkin että kone ottaa kierroksia ihan normaalisti, edellinen kelkka taisi olla sen verran huonoissa säädöissä että sen käyntiin ehti tottua.

    Nyt sellainen ilmiö että tyhjäkäynti jää aika korkealle, tyhjäkäyntiruuvi ei vaikuta kuin melkein pohjassa. En ole vielä ilmanputsarin puolelta kurkannut laskeeko luisti pohjaan asti mutta kaiken järjen mukaan sen pitäisi. Hyviä vinkkejä säätöön?? Kaasaria en ole vielä enempää purkanut / putsannut.
     
  6. eviltwin

    eviltwin Member

    Lisähuomio edelliseen: kierrokset laskee hetkeksi normi tyhjäkäynnille kun käyttää ryyppyvipua auki. Tämän jälkeen nousee rauhassa taas korkeammille kierroksille.
     
  7. ketku

    ketku New Member

    Iltaa, ensimmäinen viesti tälle foorumille. Telamaton vaihtoon kaipaisin vinkkejä. Pitäisikö vetoakselin lähteä irti laatikkoa irroittamatta vuosimallista riippumatta? Miulla on kuitenkin nyt tilanne niin, että kun akselin työntää niin paljon kylmään päähän kuin voi, eli pyörän hampaat ottaa telatunneliin kiinni, jää akselin laatikon pää vielä pari milliä vaihdelaatikon puoleisen aukon sisälle. Sitten siinä on päässä vielä se mittarinvaijerin nippa eli aika paljon pitäisi kammeta. Hommaanko isompaa kankea vai irrotanko suosiolla vaihdelaatikon?

    20181127_183530.jpg




    20181127_183554.jpg
     
  8. Väne

    Väne Mikälie

    Missä vika, kun ei vasen tulppa herää kunnolla toimintaan vasta kun kaasulla herätellessä? Eli kelkka syttyy hyvin ja käy jotenkin tyhjäkäynnillä, mutta saa ottaa tulpanhatunkin pois vasemmalta ja jatkaa käyntiään. Kierroksia kun nostaa, niin sitten parkasee ja kuulee selvästi, kun alkaa vasenkin tulppa toimimaan kunnolla.
    Tulppia on vaihettu 15 kertaa ja huomioitavaa, toimii suht samallalailla, kun vaihtaa tulpanhattujen paikkaa. Eli ei liene syy puolassa.
    Kaasarit aukaistu ja puhistettu läpikotaisin.
    Villi vika.:rolleyes: (ainaki mulle)
     
  9. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Onko kaasarit synkronoitu?
     
  10. ac66

    ac66 Active Member

    vika kampikammion välitiivisteessä tai puristuksissa.
     
  11. ac66

    ac66 Active Member

    vika kampikammion välitiivisteessä tai puristuksissa.
     
  12. jp10

    jp10 Well-Known Member

    ei siinä ole kun 1.lyhennä tulpan johtoa 1cm .ja pistä uudet tulpanhatut.vasen Stefa vuotaa.mittaa puristukset voi olla männän renkaat jumissa
     
    Viimeksi muokattu: 1/12/18
  13. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member


    On se kyllä kumma kun kysyjä kertoo että kaasariT on aukaistu ja kyllä tuossa omassakin on kaasariT, malli on 1999.
     
  14. jp10

    jp10 Well-Known Member

    Selvä.jos siinä on neulaventtiili jumissa ja tulvii toinen mikuni
     
  15. eviltwin

    eviltwin Member

    Noniin. Itseäni lainaten; vika olikin sen verran yksinkertainen että kaasuvaijeri oli turhan tiukalla, eli luisti jäi ihan aavistuksen koholle. Nyt pelaa kuin pitääkin
     
  16. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    muistaakseni itsellä irtosi jotenkin kun otti vetarin laakerin irti ja sitten repi menemään. jotenkin se sieltä tuli pihalle vahingossa. laakerikin oli mukavan tiukassa muistaakseni.
     
  17. Väne

    Väne Mikälie

    Kyllä tässä on kaksi kaasaria ja malli taitaa olla 2000 tai 01? Kaasarit on vain avattu ja puhistettu sekä kasattu takaisin.
    Miten sen stefan vuodon tai puristuksen puutteen vois kotikonstein todeta? Vai onko viisain viedä koko kelkka Lynx korjaamolle?

    Kiitos hyvistä vinkeistä!
     
  18. ketku

    ketku New Member

    Otin kuitenkin laatikon pois, kun ei tuo onneksi kovin hankala ole irroittaa. Laakeri oli tiukassa, otin rälläkällä ulkokoolin pois ja sitten kun akseli oli irtaallaan rälläköin sisäkoolin viittävaille halki. Siihen uraan sitten taltalla ja vasaralla isku, niin halkesi loppuun ja sain sisäkoolinkin irti.

    Nyt mietinnässä kun tuo Valmetti on pöydällä, että purkaisiko samalla sen osiin ja uusisi laakerit ja stefat..? Mittarissa vajaa 16tkm eikä tietoa remonteista. Mitään laakerityökaluja(prässi, laakerinulosvedin) en kylläkään omista, mutta olisihan siinä syy hankintoihin.
     
  19. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    laatikkohuolto maksoi jotain 300e tai hieman enemmän muistaakseni kun teetin sen. eikös ne kymppitonnin kohdalla suosittele laakereita vaihdettavan jo ihan varalta. omassa laatikossa alimmassa laakerissa oli kunto jo huonompi kuin muissa. ei hälyttävää, mutta vaihtokunnossa olisi kohta ollut.
     
  20. Filpus

    Filpus Member

    Viimeksi muokattu: 18/12/18

Suosittele tätä sivua