Iron dog 600 -18 kokemuksia

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä touringdude, 8/5/18.

  1. touringdude

    touringdude Ski-Doo MXZ Iron Dog -18

    Onko näitä ollut kellään ajossa? Kokemukset kiinostais, jos jollakin ois kertynyt. Lähinnä mietityttää, että miten kantaa tämmöistä 0,1 tonnista kuskia patinlätkytyksessä? -15 Re jämäkämmäksi simmattuna verrokkina.
     
  2. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Ironista ei ole kokemusta, mutta kyllähän Rmotionin saa kantamaan näin niinkuin täysikasvuisenkin isännän :D
    Itse ajoin 7500 km ja välillä kuulema ihan reipastakin vauhtia X-RS:llä, jossa siis käsittääkseni jotakuinkin simmejä vaille sama alusta.
     
  3. JiiÄnn

    JiiÄnn Well-Known Member

    Monta vuotta Lynxillä ajaneena kokeeksi ostin ironin ja kyllä tykkäsin! Korjauksien tarve väheni huomattavasti
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  4. zipe

    zipe Enturo

    Onkos täällä kokemuksia porukalla jos laitetaan vastakkain samanikänen RE ja Irondogi? Kuka tykkää kummasta ja millä perustein?
     
  5. touringdude

    touringdude Ski-Doo MXZ Iron Dog -18

    Silläpä se tuli tämä lanka avattua, että sais tuohon vastauksia. Mulla kävi niin, että doggi oottaa laatikossa kasausta. Tulis vaan talvi, niin alkais kokemuksia tulemaan. RE jäi perheeseen, niin pääsee vertaamaan ihan kunnolla.
     
    zipe tykkää tästä.
  6. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    Omat kokemukset on viimeksi -14 800RE n 9000km ja viime talvena hommattu -16 XR-S 1300km joka shimmiä lukuun ottamatta melko sama on kait kuin doggi.No joo jotain vahvistuksia on toki.
    R-Motion on ihanan hiljainen :) , ei kuulu mitään kun on tottunut PPS:n ulvontaan,jurinaan ja tärinään... reittivauhdeissa kummankin on saanut toimivaksi ja mukavaksi kyllä säädettyä klikkereistä ja on ollut varaa hieman kirrata jos on tarpeen. Pattia imee kumpikin kun vain säätää mieleisekseen. Ajoasento on hieman eri mutta olen saanut hyväksi kummankin (183cm/81kg) kyllä vaihtamalla koropalaa vain matalammaksi(75mm). Olikos jo -18 mallin Dog:ssa hidas/nopea paluu säädöt erikseen ?. Niitä olen kaivannut kyllä monesti kun tuo quick adjust yhdestä nupista ei oikein tyydytä kun on tottunut säätämään erikseen niitä. vaikkakin se riittää perus ajoihin ihan hyvin.
    Jos nostaa vauhdin kisavauhtiin pidin enemmän RE:n helpommasta ja keveämmästä ajettavuudesta, ei syö kuskia niin paljon , se on rauhallisempi ja ei nakkele perää niin helposti. Ajotyyliä joutui hieman muuttamaan kun XR-S tuli että se ei heitä selästä , herkästi jarrupattiin tullessa jos kuski vähän herpaantuu(=väsynyt) niin se alkaa jakamaan ja potkimaan perää ylös kun PPS:n saa säädettyä rauhallisemmaksi, pitää mennä veto päällä aina kun voi eikä empiä. Toivon että tätä rauhoittaa kun nyt telastossa on Iron Dogin shimmi mutta katsotaan kun on pääsyt ajamaan.
    tää nyt oli omat kokemukset tähän asti , varmasti kummallakin pärjää :)
     
  7. AarneP

    AarneP Member

    Ite nyt ajanut parisataa kilsaa ja tykkäsin kyllä. aivan kamalaa patikkoa oli ylläksellä ja painoakin löytyy 0,12 tonnia, mutta hyvin pelas iskarit. :D Samalla reissulla ajoin vanhemmalla 600 ravella ja oli kyllä irondog aivan eri peli.
     
  8. touringdude

    touringdude Ski-Doo MXZ Iron Dog -18

    Ei ole vielä paljoa tullu kilometrejä, mutta kyllä tuo ajamisen keveys yllätti vs. Rave.

    Ihan ei vielä täyttä luottoa kamppeeseen ole, mutta tällä jaksaa takuulla ajaa pidemmälle kuin ravella.

    Muutoksia vakiosetuppiin on icecobra matto ja blade xc sukset.

    Sanoisin, että jos kukaan ei ole aikaa ottamassa, niin doggi vie voiton. Ravella ajaisin, jos pitäis nopea olla isossa patissa. Ajelis 1. huoltoon ja sen jälkeen voi jotaki jo sanoakin alustasta, kun on pumput huollettu. Ei kyllä harmita hankinta.
     
  9. ///AJS

    ///AJS Well-Known Member

    Morjens, mites toimii nuon Blade XC:t dogissa? Oon itelle miettiny noita XR-S:n niin tietäs et kannattaako katella perus Bladeja vai ottasko noi uudemmat XC:t.
     
  10. touringdude

    touringdude Ski-Doo MXZ Iron Dog -18

    Hyvin ne on toiminu. Siurin ero taitaa olla suksien paino. XC paljon kevyempi. Puskee tämä edelleen enemmän, mitä rave purus bladeilla, ei kuitenkaan häiritsevästi. Johtunee nastamaton pidosta enemmän kuin suksesta..
     
    ///AJS tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua