C&A pro Sukset

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Linnan Herra, 14/2/10.

  1. tuosar

    tuosar Team MiniZ

    Vs: C&A pro Sukset

    Xtx on suksi ja rauta joku perus, motormanilta oulusta..
     
  2. o-p-k

    o-p-k 800 ID E-tec -15, 440x -06

    Vs: C&A pro Sukset

    Onkos porukalla kokemusta tuosta MTX suksesta ihan perus patikkopaukutuksessa? Kölithän siinä vissiin samankorkuiset kuin XTX:ässä, mutta pyöristetymmillä reunoilla. Äkkiä ajateltuna vois olla hiukan keveämpi käännellä eikä välttämättä niin haukkaileva kuin tuo XTX. Mutta kuinka tuo 20cm leveys sit siihen vaikuttaa? Vaatiiko enempi haritusta?
     
  3. zzracing

    zzracing Lynx RE 850 -19, E-Tec 600 3300

    Vs: C&A pro Sukset

    En tuosta tiedä mut toi XTX ainakin pelaa hyvin lähes 0 kulmilla eli mulla nyt haritusta 3mm ja kovallakin jäljellä rauhallinen ajaa.
    T, T
     
  4. Punis

    Punis Well-Known Member

    Vs: C&A pro Sukset

    Samat sanat. Oon kyllä todella tyytyväinen xtx sukseen! Ei haukkaile tai vetele mihinkään ja on kevyt kääntää Lynxsin keulilla. 8mm haritusta.
     
  5. o-p-k

    o-p-k 800 ID E-tec -15, 440x -06

    Vs: C&A pro Sukset

    Nyt 500km testiä mtx/totaltek racing paketilla, ja toimii kyllä ihan hyvin patissakin. Juuri sopivan tarkka ohjattava.
    Powdereihin verrattuna aliohjaa ehkä aavistuksen enemmän, ja antaa ohjausvirheitä anteeksi enemmän.
    Ja se powdereille tyypillinen sinne tänne tuikkiminen jäi pois. Ja on kevyempi kääntää.
     
  6. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: C&A pro Sukset

    Mulla mtx/jarlan endurot -11 snopro 600:n alla. 188km ajettu pehmeällä ja vähän enemmän kovalla jäljellä, osittain jäisellä patilla. Toistaiseksi tuntunu hyvältä joka paikassa. Puskevamman oloinen mitä pp, mutten ole ajanut samassa kelkassa noita. Ei kuitenkaan puske liiaksi. Ja kyllä, kantaa.

    El Maco
     
  7. k-kettu

    k-kettu Xrs egotykki

    Vs: C&A pro Sukset

    Kaverin rex koppasta lynxiä testasin missä alla oli ca pro xt sukset. Ko. Kamppeen alla sukset eivät nyt niin erityisen ottavilta tuntuneet, mutta vakaus parasta A luokkaa. Keväämmällä otan pohjosen reissulla itelle testiin ja ostan pois jos yhtä hyvin toimii r-evon alla.
     
  8. J.A.R

    J.A.R Lynx Shredder DS 3900 TURBO 2024

    Vs: C&A pro Sukset

    Onkos jollakin kokemusta c&a BX suksista? Etenkin Proclimp runkosen ämmän keulilla :D
     
  9. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Vs: C&A pro Sukset

    Muutama talvi tässä nyt erinnäisten C&A-suksien kanssa ajaneena voisin antaa vinkin että ne raudat saapi olla mahdollisimman miedot, oli se C&A malli mikä tahansa. Totaltekiltä esim. Touring-rauta tai jopa Zero-malli. Minulla on nyt BX:ssä alla touringit joista on otettu etummainen pultinväli kokonaan pois ja takimmaisesta pulttien välistä lyhennetty 5cm. Suksien nokat vedetty ylös siihen takimmaiseen reikään. Tällä setupilla ajettu crossiradalla että riksulla, ohjaa sopivasti ja on vakaa :)
     
  10. Jumitzu

    Jumitzu Well-Known Member

    Vs: C&A pro Sukset

    Adx sukset rc600sdi, toimivatko? Tuleeko powderin tapaset raskas ohjaus sekä uraherkkä ja tuikkiva/repivä.. Reittiajoon 100% vai ajetaanko slt ja suksipainetta lisää vähä et kääntyy.
     
  11. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: C&A pro Sukset

    Itsellä tuli kelkan mukana C&A sukset. Ihmettelin, kun tuntui olevan niin älyttömän agressiiviset. Tutkin asiaa ja huomasin, että ne onkin nuo kaikista race henkisimmät XT mallit. No madalsin keskikölin samanlaiseksi kuin XTX suksessa ja viistin hieman takanurkkia. Ainakin äkkiseltään tuli paljon loogisempi ajettava, mutta saa nähdä kun vähän sais kilometrejä alle. Ohjainrautoja olikin entinen omistaja jo lyhennellyt samaan tyyliin kuin Driver tuossa jo kirjoittikin.
     
  12. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  13. Nko

    Nko Member

    Apuja jäykkään ohjaukseen.

    Rev XP koppasessa skiiduussa c&a sukset, sekä jotkut (ehkä totaltekin?) raudat mitkä edellinen omistaja lyhentänyt. Suksien mallista ei ole mitään käryä. On niin stanan jäykkä kääntää, missä vika? Onko nuo sukset nyt sitten mahdollisesti jotkut umpiselle tehdyt ja siksi yhtään kovemmalla pohjalla kääntäminen on erittäin tuskallista? Reittiajo on aika raskasta kun pitää mutkat kääntää lähinnä jarrulla eikä suksilla :D

    Jos jollakin on ollut samanlaista ongelmaa niin kertokaa ihmeessä miten saanut kuntoon.
     
  14. Nebwy

    Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022

    [​IMG]

    Tuosta muutat tuumat milleiksi ja eikö mittaileen omia suksia... XT on noista kaikkein rajuin suksi, lähinnä kisakäyttöön. Katso myös rajoitin remmi,ettei sitä ole jälkeenpäin kiristetty.
    Jos ne sukset on XT, niin höyläät ne kölistä XTX mittoihin
     
    Viimeksi muokattu: 8/1/19
  15. Nko

    Nko Member

    Kyllä on kummallista. Pituudeksi mittasin 111cm, eli 43,7"? Leveys 18,4cm/7,2" ja keskiköli näytti olevan pari kolme milliä vaille tuumanen.

    Eli lähimmäs menisi XTX, mutta pituus ei täsmää? Suksi mitattu perästä ihan eteen, "poislukien" se suksen nostolenkki mikä tulee pisimmälle. Eli itse perussuksi oli 111cm, ja ainakaan senttiä enempää se mittai ei heitä.

    Rajoitinremmiä ihmettelin jo aijemmin, se on täysin liikuteltavissa ja löysä, oli kelkka omillaan maassa, perä painettuna maahan tai perä täysin ilmassa. Eli se ei tunnu vaikuttavan mihinkään..
     
  16. Nebwy

    Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022

    Kyl ne on 100% XTX. Kävin itekki pituuden mittaamassa ja se tosiaan on 111 cm. Reiteillehän nämät on suunniteltu, sitä en tiedä käyttääkö umpisen kelkkailijat näitä. Catin ZR mallissa nämä ainakin toimii hyvin,eikä ole raskaat käännellä vaik oli täyspitkät raudat. Mitä kuullut ni lynx on aika raskaat ja vaatii vähän modausta. Skiidosta ei ole kokemuksia, mutta onhan jannut niitä laitelleet.
    Miten etupukin iskari ajossa käyttäytyi, pohjailiko helposti? Tällä haen sitä,et jos on kovin löysä, ni se ei kanna kunnolla ja on näin ollen paino siirtyy liikaa suksille. Jos ei, ni tutki voisko suksien iskarien esijännitystä vähän löysätä /tai takaa hakaneulasia löysemmäksi.
    Jos ei näillä toimilla saa kelkan asentoa muutettua, ni sitten pitää alkaa modaan niitä suksia esim. miedoimmat raudat mitä kaupasta löytyy(lyhyet), tai upotat ne nykyiset syvemmälle köliin(köliin sorvataan ura). Suksien takapäät kulmat voi myös viistää niinkuin C&A Pro XCS:ssä.
    Ja viimeiseksi, jos ei kehtaa alkaa duunaileen, ni myyntiin C&A ja ostat Bladet jotka on kevyet kääntää ja hyvät reittihommiin:)
     
  17. Nko

    Nko Member

    Etupukin iskari ei tuntunut pohjaavan, sitä voisi jopa hieman löysätä. Hakajouset taitaa olla tiukimmillaan, niitä voisi kokeilla löysätä. Etupään iskarit on aika pehmeät, niitä taas voisi jopa vähän kiristää vaikka eivät kumminkaan pohjanneet mitenkään huomattavasti.

    Täytynee kokeilla tuota hakajousien säätöä, jos ei tunnu muutosta niin täytyy rueta harkitsemaan suksien vaihtoa.. Muutenhan nuo ovat ihan hyvän tuntuiset ajaa, ei mitkään kummallisen uraherkät ja menee sinne minne käskee.

    Kiitoksia neuvoista :)
     
  18. Nippondenso

    Nippondenso Lynx RC600sdi -07

    C&A XT ja Jarlan sport raudat, empähän oo paremmilla sivakoilla ajanut koskaan, täydet 10 pistettä. Ohjauksesta tuli vanhoihin suksiin nähden (Slp powder pro) aavistuksen jäykempi, mutta noiden XT suksien käytökseen verrattuna vanhoihin, se ei häiritse yhtään. Perä ei nakkele hypyissä ja kelkka menee sinne minne sukset näyttää. Parasta mitä rahalla saa.
     
    Seiti ja Fudge tykkäävät tästä.
  19. Ves_ku

    Ves_ku Assault 850 2020

    C&A XCS suksilla olevaa Pollee pari kautta ajellut ja suosittelen. Ohjattavuus aivan omaa luokkaa.

    Nyt pitäis samat sukset laittaa uuteen kelkkaa, mutta asennussarjan mukana tulleet kumit alkaa oleen aika väsyneet. Mistähän sais uusia kumeja noihin ilman koko asennussarjan ostoa.
     
  20. Skippaduu75

    Skippaduu75 Well-Known Member

    Jaa mites noita mtx kannattaa höylätä? Kuvia/ohjeita kiitos
     

Suosittele tätä sivua