Pirkanmaan maastoreittipoolin urat!

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä paikkari, 16/1/15.

  1. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Oikeestaan, tarviikin alkaa kyseleen noilta tampparikuskeilta, että millä rahalla ne vehkeet pysyy paikoillaan. Noi lanatut reitit huonontaa bisnestä.
     
    MikaNO5, bavo ja Zombie tykkäävät tästä.
  2. Jukka

    Jukka Well-Known Member

    Jälki ajettu Ruovesi-Hanho. Ei ollut pahasti vettä jäällä.
     
    Nenone ja JJO tykkäävät tästä.
  3. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Oliko kuitenkin jäätä?
     
  4. Jukka

    Jukka Well-Known Member

    En poikennut mittaan. Ilmeisesti siellä on aurattu jää tietä jollakin kun näytti olevan automallit viimeisen lumen alla. Kävin Jusun pellolla kääntymässä. Piti raivata roikkopuita mutta vesuri oli pudonnut jonnekkin ennen Hanhoon rentoutumista. Oliko se sun jälki joka tuli Vääristäpäin Vuorenlahteen jatkuen jäällä kohti Pääskynniemeä
     
  5. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    On joo. Kävin sunnuntaina pudottamassa puolet sivuposkesta sinne. Ajoin pääskynniemestä läpi ja jäätä pitkin takasin kotio. Tunnistitko ilmavasta ajotavasta? :D

    Päivän raivuuhomma siinä ois muutamalle hengelle. Äsken kävin Mäkelän pätkällä sitä raivaamatonta kilometriä tekemässä. Ei jääny kun 100m tekemättä ku moottorisahasta jääty kaasu pohjaan. Se on näemmä sotakin syttyny kun puolustusvoimien kalustoo oli Pilkotuntiellä ojassa Lylyn risteyksessä.
     
  6. MikaNO5

    MikaNO5 lynx rs600xc

    Näyttäs olevan lanattu parkanon tien ylityksen jälkeen kurusta päin tullessa... onneks seipäjärven lenkillä oli vie luomu pattia
     
  7. Sibbe

    Sibbe Tiimipäällikkö

    Eli jäi tänäkin vuonna sitten lupa maksamatta ;)
    Nyt kävi tuuri että MikaZu on käyny scouttaamassa maastot, olis Lauantaina kyllä vähintään kuollu ahdistukseen kun olis autolla suhauttanu mestoille. Täytyy mennä huomenna emon kanssa tutkiin lanan tuhot ja paistaan seipäjärvelle kyrsät...
     
  8. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Suattaapi olla, että kohtaat sielläkin pettymyksen! ;)
     
  9. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Tottahan tuo on. Maailman uhanalaisin laji tiekarhun lisäksi, TAMPPARI, nähty Parkanontien ja radan välissä.
    [​IMG]
     
    K.Pukarinen, proman, Jari Ristilä ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  10. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Kyllähän tuollaanen laittaa harmittamaan:D
     
    fxjannu ja Nenone tykkäävät tästä.
  11. Sibbe

    Sibbe Tiimipäällikkö

    Juu käytiin Torstaina ajamassa emon kanssa ja ihan ajettavaa oli, onneksi ei ollu viä menny ihan pöydäksi.
    Ne saatanan koivut kyllä kävi vituttaan! Ne perkeleet kiusaa ympäri vuoden, keväällä siitinpölyjensä kanssa ja talvella sitten tukkii polut! Toivottavasti huomenna on paljon väkeä liikkeellä niin pääsee sitten Sunnuntai ehtoolla vähän hakeen uusia säätöjä iskareihin!
     
  12. JJO

    JJO Polaris Axys PRO-X Switchback 600

    Tänään raivasin Mäkelän reitillä Moisionjärven rannasta parin kilometrin mitalta puskaa pois. Nyt mahtuu tampparikin tuosta.

    Valitettavasti puuta kaatuu reitille jatkuvasti lisää, joten eipä pääse enää Mäkelään ilman moottorisahaa.. :(
    Sen verran kävin katsomassa, että leuka rinnassa tulin takaisin..

    IMG-20190202-WA0000.jpeg IMG-20190202-WA0000.jpeg IMG_20190202_145121.jpg
     
    palde ja Nenone tykkäävät tästä.
  13. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member

    Onkos tietoo, mikä tuon kuvan pätkän kunto nyt? Onko ajettavissa?
    Tuolta Mäkelän lomatuviltao_O
     

    Lisätyt liitteet:

  14. JJO

    JJO Polaris Axys PRO-X Switchback 600

    Jos ei kukaan ole eilisen tai tämän päivän aikana sahan kanssa siellä kulkenut, niin läpi ei pääse. (Edit, tai pääsee varmasti, jos varautuu asianmukaisilla välineillä :))

    Tässähän voi nyt samalla kuuluttaa, että lauantai aamupäivällä olisi tarkoitus lähteä avaamaan uudelleen ko. reittiä tai parhaassa tapauksessa ihan vaan ajelee, jos joku muu ehtii ensin. ;)

    Mukaan vaan kaikki kynnelle kykenevät!
     
    Viimeksi muokattu: 5/2/19
  15. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Kait sieltä ajamalla läpi pääsee. Onhan se kertaalleen jo raivattu (melkein 100 talkootuntia). Jotakin uusia tuulikaatoja voi olla mutta kai niistä jonkun kiertotien keksii tai sitten sahaa poies. Tarkoitus olisi tampparia sinne ajattaa heti kun siitä on varmuus että pääsee läpi ilman että pyyhkijät ja valot lentelee. Itellä kelkka särki nii ei pääse ees kattomaan.
     
  16. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Jaa ei se läpipääsy ny ookkaan niin varmaa. Jukka oli ollu liikkeellä siellä. Kertaalleen raivattua reittiä oli päässy neljässä tunnissa 12km. Moottorisahaan meni 1,5 tankillista bensaa. Ei mitään puhettakaan että sinne voisi tampparia hätyyttää.

    VOI PERSE :mad:
     
    Tapani Tulisalmi tykkää tästä.
  17. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member

    No johan on perkele, että reittiä ei saada kunnolla auki. :mad: Miten pirussa tuo on mahdollista. Olisko toi @palde ehdottamat syystalkoot auttaneet:rolleyes: Omalla ”takapihalla” talkoita sunnuntain sateen takia niin pirusti (syystalkoita huolimatta), ettei pysty millään lähteen jelppiin vaikka haluaisi. Hommia riittää täälläkin. Pahoittelut! Enkä sitten tarkoita tätä vittuiluna.
     
  18. fxjannu

    fxjannu -19 Xterrain 850 RE 3700

    Terve
    En ottanut vittuiluna, mutta voisit tuohon ajatukseen kiinnittää hieman huomiota mitä kirjoitat ja tarkoitat. Maasto ja puusto tuolla haastavaa yhdistettynä tämän talven olosuhteisiin, jos olisi sata varma että lumituhoilta vältytään niin molemmin puolin kelkkareittiä pitäisi olla aukkoa 20m. Siinä ei paljon syystalkoot auta. Alueella lumi takertunut erittäin tiukasti puihin. Toistaiseksi ei ole juuri varissut alas ja tämän päivän sateet luultavasti kaatavat lisää suuria puita reitille.
    Voisin sanoa Tapania osittain lainaten: No johan on perkele, että keskustelua ei saada asialliseksi!
    Teuvo Pusa
    PS. Turha odottaa jatkokommentointia minulta, olen sanottavani sanonut! Talkoissa voi purkaa kiivastumista erittäin helposti niihin risuihin ja tukkeihin, tulee ihan uusi näkökanta asiaa.
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  19. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member

    Ehkäpä sinun ei olisi nyt kannattanut ottaa kantaa tähän laisinkaan. Kyllä sitä puustoa, johonka lumi takertuu löytyy muualtakin. Tuo 20m ”turvaväli” on kyllä täysin höpöä. Keskustelu on kyllä asiallista, välillä vain hiukan tunteikasta:D Kuten jo sanoin, en vittuillut kenellekään. Nostan kaikille talkoilijoille hattua ja korkealle. Meneppä itse purkamaan sitä ”mielensä pahoittajat” kirjoittelua talkoisiin.
     
  20. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Kyllä Teuvo siellä on ollut sahan ja vesurin kanssa, ei tarvitse siitä huolehtia.

    Reittihän on jo kertaalleen ollut auki, mutta mennyt tukkoon uudestaan. Yhdessäkin rykelmässä oli ollut 5kpl tukkipuita pinossa tänään. Tältä kohtaa reitti on syyshuollettu mönkkärillä ja sitten kolme viikkoa sitten siitä on perattu kelkalla ajaessa 7-8 tukkirunkoa pois. Nyt niitä oli taas 5 lisää. Viikonloppuun mennessä todennäköisesti taas pari lisää? Kuten jo todettu niin syyshuolto reitin ulkopuolelta kaatuvista puista on sama kun vetäis motolla reittiä pitkin ottais kaiken pois mihin koura ylettyy. Siihen hommaan ei ihan löydy toimivaltuuksia...tai ainakin sanomista saattais tulla aika äkkiä.

    No kerrankin on lunta, yritetään nyt nautiskella siitä moottorisahan kanssa tai ilman.
     
    Jari Ristilä ja Tapani Tulisalmi tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua