2011 600 etec pakolämpösähkövika.

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä kimmo111, 31/1/19.

  1. kimmo111

    kimmo111 Vannabee kelkkailija.

    Kaverilla on brp n kelkka( johon itse koen olevani täysin syytön) . 2011 etec 600.

    Kelkka leikkasi kiinni, tehtiin uusi kone, ainoa merkittäväksi luokiteltava vika oli että toinen suutin antoi hiukan vähemmän.

    O rengas muutti homman lähes jiiriin, laitettiin pata kasaa ja kii, ennen ilmeillyt pakolämpö anturin vika jäi palamaan tauluun(ei varmaa onko tätä samaahälyyttänyt ennen vai muuta pakotemppikoodia)kelkka pelaa täysin normaalisti mutta hälyyttelee koodia P0428 eli ei nää anturia ollenkaan, liian suuri jännite katsottu testerilläkin jne ( huomio nyt saatana ennenkö jeesustelette ni lukekaa loppuun)..

    Jonkunverran on laitteita tullut korjattua ja yhtään ei ole vielä tekemätöntä löytynyt.. tämä etoi jo valmiiksi kun ei tiedä satavarmasti mitä se käyttää mihinkin mitenkin ja vielä leikannut kii kahdesti... ja nyt näyttää että eipä tiedä brp jeesuksetkaan ni kokeillaan löytyykö täältä se jumala täältä?!?

    Kelkka vakio muutoin paitsi joku slp tjsp pönttö on.

    Tähän asti tehdyt asiat:
    -vaihdettu anturi orkkis,ei vaikuta ajettu kuumaksi jne.
    -mitattu anturien vastus kummastakin anturista ja riippuen lämpötilasta 209-220 ohmia.
    -lämmitetty anturi noin 500 asteeseen kokoajan mitattuna anturi käyttätyy ohjekirjan tavoin.
    - mitattu pakolämpö anturin johdot (vastus anturi kiinni) ecun pinneiltä saakka ja käpistelty,aina kaikki ok yleismittarissa.
    -testeriä käytetty kiinni, tie aina auki anturille(ecu ei nää sitä ollenkaan)
    -vaihdettu tiedettävästi ehjä ecu ja paritettu mittaristo jne, sama vika jatkaa oloaan..
    TÄSSÄ VAIHEESSA RUPESI JO VITUTTAMAAAAN!
    -nooh siitä sitte taas ylös noustiin ja vaihdettiin kelkan oma ecu takasin ja kaikki toimimaan sillä.
    -pinnit irroitettu ecun liittimestä ja vaihdettu (itse kokeilemalla varmasti tiiviit motecin pinnit jotka on samoja ku näissä), vedetty omat piuhat siitä anturille ja ei vaikutusta..
    - tehty oikosulku suoraan ecun liittimeen irtojohtopinneillä, ecu ei näe sitäkään..
    -tehty miljoonia aaltoja sen paskan ympärillä ja vaikka mitä

    Tässäkohtaa tarvitaan tietoa mitä ei enää sieltä essolta löydykkään eli puhukaapa suut puhtaaksi nyt ni katsotaan onko jollaki tietoa, niinku huomaatte ni ollaan next levelillä siitä pakolämpöanturiviasta jo että sitä ei varmaan kannata enää ehdottaa:rolleyes:

    Omat ajatukset: kytkentäkaavio nyt tänne kiitos, sitä en ole mistään saanut ni olis kyllä kiva.. korjaamokäsikirja vielä jessempi, sieltä pakolämmön anturi vahvistin lähinnä kiinnostaa miten se tuossa sitä haluaa mitata? Jännitteellä ja jos näin niin uskoisin että sillon meillä puuttuu mittausjännite sieltä.. miksi meillä puuttuu se? Tekeekö ecu sille itse jonkun jännitteen vai tuleeko se ensin jostain ecuun jonkulaisena tässä jeesuksen keksinnössä??? Se joka tämän osaa lonkalta vetää niin saa jo essonbaari kingi mitalin.

    Ja paljonko sieltä anturille syötellään jännitettä jos syötellään?!?

    Siitäpä saa jeesustella lisää ni tehdään sen mukaan juttuja jos jollakin on järkeviä asioita mielessä.

    Kiitos ja kumarrus.
     
  2. Junde

    Junde Well-Known Member

    Ei 600 oo erillistä "vahvistinta", vaan anturi suoraan kytketty ecuun. 800 on erillinen moduuli mihin molemmat anturit kytketään ja lisäksi 12v jännite.

    Sitä jeesustelua: Onko mahdollista että on tehty jotain väärin piuhan nokassa? Eihän ole ruksittu juurikin tuota 800 tarkoitettua asetusta "with tuned pipe sensor" joka varmasti sotkee tuon mittauksen. Toisella eculla toki pitäisi toimia jos ei ole kopioitu asetuksia alkuperäisestä..
    Toimiiko nuo ilman ja nesteen lämpö?
    upload_2019-1-31_12-55-33.png
     
  3. kimmo111

    kimmo111 Vannabee kelkkailija.

    Kiitos vastauksesta junde! Tosiaan vika on ollut päällä kokoajan siitäasti kun narusta vedettiin uudella koneella(vanhoilla asetuksilla ja ennen leikkausta viimetalvena valo on satavarmasti välillä ollut pois eli ei vikakoodeja), siitä ei ole läheskään varmuutta onko kaikki oikein koska en itse purkanut kelkkaa vaan kasasin vain, eli joku voi tosiaan olla silti väärinkin että se me hyväksytään kyllä ja on edelleen täysin mahdollista! Ja asetuksia ei muutettu muutakuin sisäänajomoodi ja öljypumppu ja rave calibrointi. Toisella kerralla räplättiin enemmän koneen nokassa ja samalla todettiin että kaikki muu pelaa oikein.
     
  4. kimmo111

    kimmo111 Vannabee kelkkailija.

    Sen verran ihmettelen että jos se varsin noin on toi kytkentä ni miten se ei antanu esim tuosta ilma anturin vikaa vaikka kun vedettiin omat johdot sinne... ja ne johtosarjaan menevät oli siis irti.. nyt kaveri irroitti ilma anturin ja koodi tulee heti. Laittaa piuhan takas ni koodi lähtee pois..
     
  5. Junde

    Junde Well-Known Member

    12 ja 27 ollut irti? Tuo 27 liitin pitäisi olla yhteydessä suoraan runkoon. Mahtaako ne mennä jotain muutakautta runkoon nuo anturit ja pelaavat vaikka ei tuota 27 ole kytketty?
     
  6. petee

    petee Well-Known Member

    justiinsa kasasin etekin kun toinen pytty leipo kiinni .miten tuo suuttimen ruiskutus ero todetaan?roikassa ei ollut mitään syytä sisäänajo ohjelma nyt sisässä ja kaliproinnit tehty
     
  7. kimmo111

    kimmo111 Vannabee kelkkailija.


    Mittaamalla oikein niinkuin autonkin suuttimet. Esimerkiksi finjector mittaa etec suuttimia.
     
  8. kimmo111

    kimmo111 Vannabee kelkkailija.

    Tuo pitäs käydä tarkistaan että satavarmasti nuo pinnit mutta 95% varmuudella juuri nuo. Ja voihan se noin olla. Vesianturi nyt 99% moottoreista pelaakin kun se saa suoraan sen maan moottorista. Nämä asiathan selviää hetkessä muttei auta vikaan itsessään
     

Suosittele tätä sivua