ajolasien linssien väri? (JA muuta asiaa ajolaseista )

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Hörhö, 7/1/06.

  1. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    NFX2 on evoluutioversio rungottomasta NFX:stä. Runko on NFX2:ssa pienempi (jotain NFX ja NFXs väliin) mikä on hyvä jos kypärän aukko on ahdas. Perus NFX on aika iso nimittäin.

    Linssin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota ja katsoa valmistajan antamia taulukoita jotta sopiva löytyy omaan käyttötarkoitukseen.
     
  2. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member

    Laittakaas te, joilla kokemusta ajolaseista vinkkiä. Hakusessa olis lasit johka mahtuis omat kakkulat hyvin sisään.( vanhan silmät tarvii vähän apuja:cool: ). Nyt tullut ajeltua ”avopotalla”, mut mieli tekis vähän umpisenpaa. Joten, kypärä + hyvät lasit pitäis hankkia. Kiitän jo ennakkoon vinkeistä!
     
  3. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Itellä tuo yllä ehdoteltu kombo toiminu yhtään. Rillit huurussa vaikka ajolasit ek ollu
     
  4. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    @Tapani Tulisalmi Lasien yhdistämienen ajolasien kans on aina vähä hankala yhtälö. Toki maailmassa on laseja, joihi saa survottua silmälasit sisään. Mutta se että toimiiko ne yhdessä onki sitte eri homma. Kyllä sitä lasien ja ajolasien kans pärjää, mutta pitää muistaa ottaa ajolasit aina heti päästä ku pysähtyy. Ja lasit menee takas päähä juuri ennen kuin lähtee liikkeelle.

    Ite olen testaillu että ainaki Scottin Prospectiin ja Dr Zipen Savageen saa lasit sisälle melko kivasti. Tosin tämähä riippuu taas silmälaseista. Itellä on käytössä leveäsankaiset Oakleyt.
     
  5. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member


    Kiitti neuvosta! Tuota vähän epäilinkin. Pitää varmaan ryhtyä etsimään ajolaseja, johka saisi omat vahvuudet. Onko sitten jotkut insertit (käytän niitä ampujanlaseissa) tai sit ihan kunnon linssit. Vinkkejä otan kyllä mielelläni vastaan.
    PS. Tuore kelkkalehti aivan huippu, näin lumia odotellessa. Tuo ”Itäkairassa” ihan mahtava juttu:)
    T. Tapani
     
  6. S4ms4

    S4ms4 Lynx G-type Lynx RS vm:11 AC Alpha HC

    Onko vielä kellään käytännön kokemuksia heittää nuista lynx:sin uusista magneeteillä varustetuista laseista ? oisko siinä kauden kunkku lasit vai ostanko vaan uudet prospectit levillä hukkuneiden tilalle ?
     
  7. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Kysyppäs Fenno Optiikka Lapista, Rovaniemeltä. Sieltä moni kaveri saanut apua ko. asian kanssa: https://www.facebook.com/fennooptiikkalappi/
     
  8. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member

    E8166357-7172-42DB-825F-A0061792CBAE.jpeg
    Tuolta juurikin tilasin lasit. Täyden kympin firma. Nopeaa ja ystävällistä palvelua :) Suosittelen!
     
    Driver tykkää tästä.
  9. Vonikka

    Vonikka Well-Known Member

    Nyt olisi taas tarvetta laseille. Kypärän vaihtuessa niin lasit saa lähteä.

    Mitä suosituksia shoein kanssa käytettäväksi? Oakleyta jossain suositeltiin mutta niiden valikoima tuntuu olevan enemmän kuin sekava ainakin Suomen nettikauppojen suhteen. Mielellään vielä ihan tuoretta mallia sillä en mielellään ostaisi taas +200eur laseja todetakseni reilun vuoden päästä että linssit on kiven alla..
     
  10. K9Pro

    K9Pro Lynx Rave RE 3500 600R 2023

    Itse ajan hinnat alkaen Oakleyn laseilla Arain crossipotan kaverina. Ihan hyvin istuu O2 XL kypärän lasiaukkoon, skidisti näkyy ihoa lasin alareunan ja kypärän leukasuojan välistä, mutta kypärähuppu peittää sen.

    Noita O2 XL:iä olen tilannut briteistä Www.rxsport.co.uk
    Hyvä valikoima muitakin Oakleyn malleja, värejä ja eri linssejä. Ilmainen toimitus Suomeen ja hinnat on ihan kilpailukykyiset.
     
  11. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Oakely on aika hyvä, kannattaa kattoa vain nenäsuojallinen malli. Itellä lasivalinta on nykyään melkein yksinomaan Scottin prospect. Alkutalvi kirkkaalla linssillä ja lopputalvi Light sensitivellä. Hyvin pelittää ja passaa melkein kaikkin kypärien kans. Paitti ei Scottin oman 550 MX:n kans :D
     
    Tapani Tulisalmi tykkää tästä.
  12. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Itselle investoin Oakleyn Line Mine Infernot eli ne lämmitettävät lasit. Jospa helpottaisi nuo puskacrossihommat kun saa linssin napin painalluksella sulaksi ja kuivaksi. Parilla kaverilla on tuollaiset ja ovat tykänneet, ja ainakin nettiarvosteluissa pelkästään kehuttu että toimii. No nytpä pääsee itsekin testaamaan...
     
  13. Makestain

    Makestain SR Viper XTX & Nytro RTX

    Sielläkö ajolasien takana on erilliset vahvuuksilla olevat silmälasit? Eikä huurru? Mitä suuruusluokkana kustansi?
    En jaksanut silmälasien kanssa temppuilla kelkkaillessa kun olivat huurussa teki mitä tahansa - hommasin piilarit ja on hyvät. Mutta silmälasit + ajolasit tai vahvuuksilla olevat ajolasit olisi kiinnostava vaihtoehto.
     
  14. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member

    Juurikin näin. Ajolasien takana erillinen insertti omilla voimakkuuksilla. Ne noin 170€. Mulla toiminut hyvin noissa Scottin Prospect lasien kanssa. Kyllähän kaikki lasit (en tarkoita tuota inserttiä) huurtuvat vähän. Riippuu tietenkin kelistä. Tuon insertin mukana toimittavat ns. huurtumisen estävää ainetta. Toimii kyllä, mutta ainaskin ennen joulua Ylläksellä niin tarttuvaa ilmassa, et huurtu ihan väkisin. Muillakin kuin minulla. Mä kuitenkin tykännyt. Noi piilarit niin.....:D Käytän niitä vain kesällä ampumaradalla.
     
  15. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Pystyykö noita siirtää laseista toiseen?
     
  16. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member

    Juu, kyllä pystyy helposti. Mulla aina kahdet lasit mukana varuilta.
     
  17. Qukko

    Qukko Active Member

    Ebaysta saa noita inserttejä ajolaseihin omilla vahvuuksilla kohtuu edullisesti.
     
  18. Harri.T

    Harri.T lynx

    Kiitos vinkistä, lähti tilaukseen heti.
     
  19. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Nyt on nämäkin testattu. Ensimmäisenä päivänä iski hirveä pettymys, akku kesti 3-4 lämmitystä. Ehkäpä johtui vain sitten vain liian lyhyestä latauksesta, mutta annoin olla latingissa koko illan ja yön ja seuraavan päivän toimivat moitteetta. Lämmitys on oikeasti toimiva ja huurre poistuu sisä ja ulkopinnoilta. Tuolla puskassa varsin pätevä keksintö ainakin omassa käytössä. Olipa vaan mukava lähteä ajamaan kun saa laittaa lasit silmille eikä enää puolenpäivän jälkeen tarvitse kääntää kakkuloita takaraivolle :D

    Ja linssinä itsellä hi pink iridium ja se kyllä toimii lumisade/pilvikelillä.
     
  20. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Silmälasien kanssa ihan kohtalaisesti pärjännyt niin ei ole tarvinnut alkaa miettimään muita vaihtoehtoja. Kattoo sellaiset ajolasit että mahtuu lasit hyvin alle. Huurtuminen aika harvoin ongelma, riippuu varmaan että miten paljon sen kelkan kanssa riehuu - hangesta ulos kaivaessa ajolasit tietysti on pois naamalta, ja harvemmin nykysin on liikkeellä niissä maaliskuun keleissä kun on jotain +0 ja räntää/lunta ja kosteus haasteellista jne.
     

Suosittele tätä sivua