Kuomukärry kelkkakärrynä

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Late, 19/12/17.

  1. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    On se Majava vaan mahtava merkki jos koko ajan tulee tuollaisia parannuksia! Arvaapa onko se perälauta hääriessä luiskahtanut pois muutaman kerran ihan muuten vaan? :D
     
  2. Late

    Late Boondocker

    Mulla meni jo heti hermo siihen perälautaan. Pora omiin pieniin kätösiin ja reiät tappien päihin. Sokat paikalleen ja ei tipu enää. Pitäs olla jo tehtaalta tullessa. Muuten hyvä kärry kun ois isompi vain.
     
  3. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Meikäläinen joutuu ottamaan joka kerta perälaudan pois kun kelkan peruutan kärryiltä. Muutaman kerran ollut mielessä jotta jotkin ketjut tai liinan palat helpottaisi toimenpidettä. Kärryyn ajaessa perälauta toimii luiskana, on sen näköinenkin raudoista :p. Mutta, vielä homma toimii. Tosin perälauta kaipaas vahvempaa peltiä tms suojaa kun alkuperäinen on 0.7mm galvanoitua peltiä.
     
  4. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Mulla on ohjarriden kohdalta vaneri aika vähissä majavan alkuosista ja peltien pokkaukset hävineet.
     
  5. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  6. Late

    Late Boondocker

    Nyt taas mahtuu. Saas nähä, miten Aku palvelee.
     

    Lisätyt liitteet:

    Nipademu ja Jii.Pee tykkäävät tästä.
  7. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Minulla on tuollainen JT-Trailer 350K, 35cm laidoilla ja 100cm Gansin kuomulla. Rengas Van:lta Iisalmesta ostettu. Ei varmasti parhaiten tehty kärry mutta kyllähän tuolla on päästy liikuttamaan kelkkoja ja muuta tavaraa. Sidontalenkkejä saisi olla sisäpuolella enemmän. Korkeus on tullut ongelmaksi Nytron ja moottoripyörän (vanha Africa Twin) kanssa. Molemmista joutuu ottamaan ilmanohjaimet (Nytrossa se koko ylämuovi tuulilaseinnen) kun muuten kuomu painaa niitä, Nytrossa ottaa myös rinneremmiin kun tähän on laitettu ihan reilun pituinen korotuspala. (Pitäisi muuten ostaa ehkä matalempi ja säädettävä korotuspala.)

    Takalaidassahan alkaa jo näkyä kelkkakäytönjälkiä, vanerissa viiltoja ja alareunan vastaanpäin pokattu pelti piti jo hakata suoraksi ja tiiviimmin takalaidan vaneria vasten. Pelti vuolsi jo suksiakin vähän. Kävin ostamassa Käyttöraudasta tuohon takalaitaan 5mm PE muovilevyn jolla yritän estää tuon tuon särkymisen ja suojata vähän. Pohjalle pitäisi saada pitkittäin jonkinlaiset liukumuovit. MIelellään sellaiset jossa on muotoa pitkittäin jotta se ehkä keskittäisi ohjausta ja keskelle joku kumimatto pitoa parantamaan.

    Kärkkäinen mainostaa tällaisia:

    Caliber Multi Glides Wide Single Set - 20 feet (4-5' pieces) 4x1,5m liukumatto
    https://www.karkkainen.com/verkkoka...feet-(4-5-pieces)-4x1-5m-liukumatto-926-13306

    Caliber LowPro Glides Double Set - 40 feet (8-5' pieces) 8x1,5m liukumatto
    https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/caliber-lowpro-glides-double-set-40-feet-(8-5-pieces)-8x1-5m-liukumatto-926-13320

    Onkohan jotain muita vaihtoehtoja ja paikallisia ostopaikkoja? Käyttöraudassa ei ole kuin sileää levyä.

    Edit: tilasin varmuuden vuoksi Proworks SkiScorpion siirtosarjan. Mitenkähän mahtaa liikkua lumella...

    Pitäisi oikeastaan ostaa sopivasti isompi kärry, mielellään koppikärry/umpikärry....
     
    Viimeksi muokattu: 19/2/19
  8. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Siinäpä oma kärry, vuosia ryskätty ilman suojia, lopussaan oli pakko laittaa... Kaverille tein siten että mustaa muovia pohjille ja puolikkaat kakkoskakkosen soirot sivulle ohjariksi eli suksi liukuu muovin päällä, yksi kaveri teki että ruuvasi kakkoskakkosen päälle soirot muovia.
    IMG_20180131_140431.jpg
     
  9. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Hemikoo: noin kuvan mukaisesti se on kyllä hyvin yksinkertainen ja edullinen toteuttaa.

    Tuon PE muovin käyttäminen nostattaa hintaa jo huomattavasti toiselle sadalle eurolle. Yritän tehdä omani niin että saan nuo "systeemit" helposti pois kärrystä, kun kärryä tarvitaan muuhun käyttöön.

    Piti kysäistä Eurowagoniltakin vähän hintapuolta....n.5000e maksaisi jarruton 3,5m x 1,5m x 1.7m riippuen minkälaisella takaluukulla/ovilla/vanteilla/renkailla. Köyhälle liian kalliita.
     
  10. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    En ole kyllä ikinä ymmärtäny nuita kaikenlaisia pohjan suoja virityksia. Normaaliin pikku kärryyn ei montaa kymppiä maksa uus pohjalevy. Niin eikö se oo sama vaihtaa kun alkaa näyttämään valmiilta? Oma kärry huilaa 1-2 kelkan kuormalla keskimäärin 7000kilsaa vuodessa ja kärryllä on ikää 6vuotta, eikä vieläkään pohja ole antautunu.
     
    julli, Leboef, Seiti ja 2 muut tykkäävät tästä.
  11. jokikettu

    jokikettu peltipailakka

    Just näin. Kulutustavaraa pohja eikä oo kallis uusata vaneri kestää nimittäin pitkään ihan avokärryssäki ennenkun on valamista. Ite koen kaikki nuo viritykset haittana siellä kun tulee kuskattua kelkat mönkkärit hirvet rakennustarpeet ym.. käyttöön ne on tehty
     
    Seiti tykkää tästä.
  12. Salvelinus

    Salvelinus 49 Ranger 900T -23

    Ainakin Respon kärryssä (jo osassa muissakin) ohjainraudat tökkivät ja jumittavat takalaidan reunoihin. Se yhdistettynä pohjalevyn (1,5x3,5) kulumiseen kannustaa tekemään jonkun ratkaisun. Itse päädyin helppoon ja halpaan, potkaisen suksien alle vanhat suksimuovit ja kiinnitän pikalukoilla olkatappien ympärille. Toimii.
     
  13. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Laskin tuossa että 8vuotta ryskin kelkkaa kyytiin ja ongelma ei ole pohjalevy vaan metalli antoi jo niin paljon periksi että parempi tehhä tuo 5minuutin viritys alkutalvesta, muuhun harvemmin talvella tartten kärryä tai oli mulla pari lumilinkoa reilu viikko sitten kyydissä ja matto auttoi asiaa lastauksessa.
     
  14. Mik4--

    Mik4-- Freeride 146"

    Tuohonki takalaidan kanttiin tökkäämiseen voi ajotyylillä vaikuttaa aikapaljon. Seisoo takana kun ajaa kärryyn ja pikkusen kevittää tangosta takalaidan kohalla niin mitään ongelmaa oo sen kantin kans ollu. Vaikka kärrynä tämä hyväksi haukuttu JJ-trailer. Myöskään takalaidan lukkoja en ole saanut rikki vaikka alkuperäisellä paikallaan ovat. Nekin tuntuu toisilla olevan kulutustavaraa
     
  15. nikke006

    nikke006 Well-Known Member

    Minä laitoin respon takalaitaan 9mm vanerin siihen alkuperäisen päälle, niin ei tartu niihin metalli kantteihin.
     
    Mik4-- tykkää tästä.
  16. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Jäpälä: ehkä me Hemikoon kanssa ollaan erilaisia nuoria :) Onhan se pätevän näköistä kun on ranetetut erikoisvehkeet :) Tänään tuli testattu tuon takalaidan muovin toiminta ja hyvinhän se toimi.
     
  17. Jack796

    Jack796 Kelkaton

    Niin "Normaali" pikkukärriin ei maksa paljoa, isompiin kunnon filmivaneri maksaa jo xxx euroa. Vanerissa kotimaisuus kannattaa, tuonti "laadulla" voi pyyhkiä pers*ttä. Kovapalat on armottomia jopa suomi vanerille, hyvin "leikkaa" pinnan rikki. Toivoisin että voisin omaankin kärriin tehdä kelkka modauksen, mutta kun se on monitoimi käytössä niin ei onnaa.
     
    Driver tykkää tästä.
  18. nappe74

    nappe74 Polaris Pro RMK 800 155" -14

    Itselleni hommasin uuden JJ-Trailerin 3500 PRO:n ja tänään ajoin ekan kerran kelkan kyytiin... tai siis yritin ensin kolme kertaa mutta suksi tökkäsi aina takalaidan pellin pokkaukseen ja murjoi sen !! Paukutin vasaralla pokkauksen kunnolla vaneria vasten niin loppui tökkiminen... tarttee varmaan tuohon takalaitaan ruuvata jotkut muovikäikäleet suksia varten.
    Meinasin itse myös jos jotain muovia laittais myös kärrin pohjalle suksien alle mutta eipä tuo suksi kummoista viirua pohjalle jättänyt joten saapi olla toistaiseksi tuommosenaan !!
     
  19. nappe74

    nappe74 Polaris Pro RMK 800 155" -14

    IMG_0809.JPG Laminaattiparketin palaset löysi paikkansa kärrin takalaidalle... eihän tuo mikään kaunistus ole mutta jospa pokkaukset pysyisivät nyt suorana !!
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  20. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Satutteko tietämään mistä tuollaisia kuomuja saa? Katselin Gansin, Jaxal ja joitain muita sivustoja mutta en muka löytänyt.
     

    Lisätyt liitteet:

Suosittele tätä sivua