Polaris Axys 850 sks 146" 2019->

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä kaahari, 6/3/18.

  1. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Kiitos kuvasta, laitan samantyyppisesti noi omani. Et laittanut niitä lepuuttajia ollenkaan vai saako raapijat tatvittaessa noihin hakaneulajousten kiinnikkeisiin?
     
  2. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Miten paljon teillä menee öljyä, viimeviikon reissulla oli loppua öljy kesken reissun ja nyt kävin ajamassa joku 75km ja 5.3% seoksella menee öljyä vieläkin, 616km ja 15.4h.

    Peakki ja läpivetävät testattu, 48/44 helixillä lämpesi aika rajusti remmi ja lautaset. Vaihdoin 46-42 ja vähän viileni mutta sellainen raivopäinen eteneminen hukkui joka oli vakiomatolla. Punttina 10-74, välitys vakio kun ei yltänytkään 42 alarattaalla vakioketju. Yläratas täytyy vaihtaa niin säästyy vielä ketjun ostolta.
     
    Viimeksi muokattu: 20/2/19
  3. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Nuo kestää olla kokoajan alhaalla.
     
  4. MattiM

    MattiM SKS 850 146

    Oli ne lepuuttajatkin tarkoitus laittaa, mutta kiireessä ennen reissua nakkasin nuo raapijat tuohon kokeeksi.
    Umpisporassa kunnon ummenajossa tahtoi mennä solmuun nuo lepuuttajatkin, mutta tässä vois kestääkkin.
     
  5. HMK

    HMK Well-Known Member

    Jäikö kuin tarkalle? Riittääkö 18-42 ketju?
     
  6. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    En katsonut niin tarkkaan kun alkoi vituttamaan että ei yllä niin ei yllä. Jossakin on tullut vastaan taulukko jossa näkyy ketju/ratas yhdistelmä, onko kellään tallessa kiinnostaisi kovasti.

    Tänään ajoin reilut 200km johon sisältyi järvisiirtymiä, reittiä, tovi sitten lingottua tietä ja pistämätöntä metsäautotietä. Kulutus rauhallisessa ajossa 34l/100km ja öljyä meni nyt 3.6% joten eilinen öljynkulutus lähes puolittui eli oisko sisäänajo ohjelma tullut loppuun.

    Kokeilin PBX hihnaa mutta kierroksia jäi uupumaan 300rpm joten vaatisi säätöä että sillä toimisi ja muutenkin oli nihkeen oloinen, 88km jaksoin ja vaihdoin kusiuuden orkkishihnan seuraavalle järvisiirtymälle ja puuttuvat kierrokset löytyi takaisin. Tovin leikin peltoaukeella ja kyllähän tuo vakiovälityksilläkin jaksaa jauhaa peakilla ihan huolella, nalarin jälkeen välillä meinasi naurattaa ja välillä itkettää, puntit 10-74 ja 46/42 helix, 822km/19.0h ja mikä suurinta että tasan nolla vikaa jos ei lasketa noita omia röhellyksiä. Huomenna huoltoon ja kohti seuraavia ongelmia. Kulkuja saisi olla lisää 70km/h jälkeen...
     
  7. Naasu

    Naasu AXYS SKS 146 850 -19

    Edellisessä 155" sks mahtu menemään vakioketjulla 18/42 välitykset, jotka vastas suurinpiirtein rmk välityssuhdetta (19/44). Tuskin tähän lyhkäseen nuin lyhyitä välityksiä edes tarvii laittaa, ehkä riittää ko nakkaa tuon 18 rattaan paikoilleen.
    Tässähän taitaa olla saman pitunen ketju mitä oli pidemmässäki?

    Itelle laitoin vklp 11-72 puntit ja 48-44 helixin. Oli kyllä suvikeleillä ihan helvetin liian raskas setuppi, vakio 10-sarjalaisilla painoilla ois varmaan toiminu fiksummin. 46-42 seuraavaksi testiin helixistä tai sitten tuo 18 rissa lootaan.
    Kyssäri.. olettako hotpottia viritelly paikoilleen ja mikä son otollisin paikka sille? Voi laittaa kuviaki..
     
  8. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Molokki!!! Syö lähtiissä tai pysähy tulille:D:p
     
    Kimurantti, mappe ja FFoxi tykkäävät tästä.
  9. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Tuossa tutkailin niin sb assaultissa on sama 19/40 rattaat ja 68 ketju joten olisin vieläkin sitä mieltä että 19/42 olisi pitänyt mennä paikalleen 70 tappisella ketjulla, varsinkin kun 22/41 on myös siihen tarjolla 70:llä ketjulla. prkl kun ei tullut laskettua että oisko tehtaalla menny 68 ketju tähän laitokseen linjalla vahingossa mikä ei kyllä yllättäisi.

    Korjaus edelliseen viestiin, yksi vika on ilmennyt, ketjukotelon seutuvilta etuiskaripyramiidin päähän menevä välitanko johon äänenvaimennin nojaa, siinä on sellaiset kumiset pehmusteet jotka pitää vaimentimen paikallaan niin etummainen kumi on lämmöstä korppuuntunut ja murenee pois piakkoin.
     
  10. HMK

    HMK Well-Known Member

    Näissä 850 sks 146 on tuo 19-40 ja 68 ketju.
    -18 sks 146 on 21-42 ja 70 ketju.
     
  11. Pistin

    Pistin Well-Known Member

    850 sks:ssä riittää mainiosti kun muuttaa välityksen 18-40:ksi muuttu jo paljon
     
  12. andyman

    andyman Well-Known Member

    Olen ihan noviisi näiden voimalinjojen kanssa. Kertokaapa että miksi porukka rassaa noiden linjojen kanssa niin paljon, eikä vain suoraan laita esim tuota DRT:n kittiä?
     
  13. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Ehkä siksi että tuohon hintaan saa melko monta jousta ym ja jos on jo hajua mitä sinne laittaa että saa mieleisen. Eli kait se raha tai sitte haluttaa itellä testailla. Mulla ainaki helpompi laittaa se 500€ pikku hiljaa ja testailla kuin että kerralla ja saada valmis :D Eikä nämä mitään brp ole että saa kyllä kohtuudella pelaan. Pelaavat vissiin jo vakionakin paitsi tämä -18vm.
     
    Viable tykkää tästä.
  14. andyman

    andyman Well-Known Member

    Niin arvelinkin, kiitos tästä selvennyksestä.
    Tosiaan oma ajo on reittiä, ja umpisen rymyämistä. Tänä vuonna taitaa tulla vajaa 10 päivää Ruotsin rinteillä jos mitään ongelmia ei tule, loput sitten täällä Itä-Suomessa reiteillä. Sellasta sporttista touringia tulee ajettua reitillä, mutta missään nimessä ei sellaista huimaa ison riskin enduro kaahausta.

    Tällä kokemuksella en osaa tuosta mitään vikaa sanoa, joten vähän hassua alkaa sitä säätämään, mutta sanokaa kokeneemmat että mikä olisi resepti jos tuota haluaisi parantaa? Toistaiseksi mennään varmasti tuolla vakiolla matolla jos se vaan kestää ehjänä. 18 yläratas ilmeisesti ainakin olisi hyvä, entäs muuta?
     
  15. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    10-74 puntti ja 48-44 helix, muuttuu todella paljon raaemmaksi laitteeksi ainakin minulla.
     
    Jv97 tykkää tästä.
  16. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Olettaisin, että jos ajaa jotain pilkkiajoa välillä ihan pintakaasulla niin silloin varmaan vakio suora 42 helixi on ihan ok. Alusta syöttävällä helixillä tulee lähtöjä, mutta on hankala ajaa hiljaa. Toki jos ajaa vain pelkkää reittiä tai umpisessa isolla kaasulla niin ei ongelmaa. Ei itsellä kokemusta tästä Polariksesta, mutta lähinnä sen vuoksi kirjoitin, että kun itsellä tämän pituusluokan kelkka on ns. sekakäytössä jolla tulee ajettua kaikenlaista ajoa pulkanvedosta umpimisessa leikkimiseen niin varmaan joku muukin käyttää tämmöisiä kaikenlaiseen ajoon.
    Kytkimen painot kannattaa varmasti silti laittaa riittävän kuormaavat ( eikös näissä oo vakiona 10-72) niin ei ylikierrä ja lähtöjä tulee tuollaisellakin muutoksella reilusti lisää.
     
    Viable tykkää tästä.
  17. andyman

    andyman Well-Known Member

    Kiitos!
    Onko nämä osat siis Polariksen osia vai mistä noita osaa kysellä? Mitähän tuollaiset maksaa, jos nyt ajatellaan että laittaa nuo painot, helixin ja tuon 18 rattaan aluksi.
    Osaatko kokemuksella sanoa jotain huonoa tuosta setupista, mistä siinä joutuu luopumaan verratuna vakioon.
    Mulla muuten hajosi remmi tuosta 600km kohdalla, onko näillä muutoksilla mitä vaikutusta remmin kestoon?
     
  18. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Nuo osat maksaa noin 300-350€.
    Lake-importilta olen itse helixit ostanut. Muualta saa ehkä nopeammin mutta vähän kalliimpia. Suomen ulkopuolelta voisi saada halvemmalla vaan ei ole kokemusta.
     
  19. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Painot jotain 150e ja helix 150e, en muuttaisi välitystä vakiomatolle tuolla set upilla, joudut luopumaan huonosti vetävästä kelkasta ja saat luonnetta siihen laitteeseen raakasti lisää.
     
  20. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Löin 10-76 puntit paikalleen ja 44° helixsin niin vieläkin naulaa 8500rpm ummella, 8250 kovalla jälellä. Vakiona sisäänajo ohjelmalla ja nyt eri voimansiirtopalikoilla ja 64 peakilla kelaa samaan kohtaan gps:llä mitattuna 17km/h enemmän huippunopeutta, voimaa on kyllä padassa riittävästi vaan vakio voimalinja aivan liian kevyt.
     

Suosittele tätä sivua