600 SDI -06 käyntihäiriö/vikavalo (ratkaistu)

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä aksutus, 11/3/19.

  1. aksutus

    aksutus Well-Known Member

    Pääsi otsikon lynxissä polttoaine loppumaan ja kun täytin tankin 98:lla, niin hetken pelitti ja kun pakittelin pihalla kulkineella, alkoi vikavalo palamaan ja huonosti jos ollenkaan vastasi kaasuun vikavalo kiiluen.
    Kelkka pelasi lohdutuksena vielä jotain minuutin verran tämän vian havaitsemisen jälkeen sammutukseen asti.
    Kone lähtee hienosti narusta käyntiin ja käy tasaisesti tyhjäkäyntiä. Heti kun koskee kaasuun syttyy vikavalo, kierrokset tippuu ja melkein sammuu. Nopeasti kun lataa liipasimen pohjaan niin täys booaus ja voi sammua poksahtaen.

    Vikavalo ei pala tyhjäkäynnillä. Puhaltelin polttoaineletkuja ja esim. suodattimen läpi ja ei tuntunut olevan tukoksia. Bensapumppu pyörii kun laittaa virrat päälle ja aine näyttää virtaavan letkuissa kun kone käy tyhjäkäyntiä. Akku on vasta ladattu ja täydessä iskussa. Liittimet paikoillaan antureissa.
    Voisiko PA-järjestelmässä olla vaikkapa ilmaa, koska bensa pääsi loppumaan?


    Olen kelkan viikon omistanut ja ajellut sillä pihalla vain testiksi, eli isompia vaurioita ei pitäisi olla.
     
  2. tmylsy

    tmylsy Well-Known Member

    Ei ole sama oire, mutta mulla tekee sdi skitoo sellaista, että jos kippaa oikealle kyljelleen ja sattuu menemään tankissa oleva letku sopivasti bensapinnan yläpuolelle niin vehje kyykkää siihen. Narusta kun nykii tai painaa rerriä niin pumppu pyörii kyllä mutta sinne jää ilmeisesti ilmalukko ja ei mene bensa sinne asti minne kuuluu. Saattaa käydä sekunnin mutta sitten sammuu. Auttanut tähän asti että käyttänyt laitteen katon kautta ympäri.
    Tämä nyt ei kyllä sinun vikaan auta millään tavalla, mutta tuli mieleen että oisko tps:ssä joku häikkä kerta tekee vikavalon ko kaasuun koskee. Ootko koittanut kattoa sulakkeet ja vaihtaa releitä ristiin rastiin?
     
  3. matti

    matti XRS 600 -07

    -06 mallissa on 'kaksivaiheinen' pumppaus, eli kalvopumppu siirtää menovettä korkeapainepumpun säiliöön ja paineensäätimeltä on paluu takaisin tankkiin (jos oikein muistan). Nyt voi olla niin, että ennen bensan loppumista on kalvopumppu nipin napin jaksanut pitää pintaa ylhäällä korkeapainepumpun säiliössä ja kelkka on toiminut. Kannattaa tarkistaa kalvopumpun alipaineletku ja pumpun kalvot.
     
  4. aksutus

    aksutus Well-Known Member

    Taisi löytyä vastaus tälle. Kun laittaa pakille tyhjäkäynniltä, niin d.e.s.s kytkeytynee päälle, muttei ilmoita siitä mitenkään piippaamalla. Tulipahan purettua puoli kelkkaa kuivaharjoitteluna, niin tietää mikä kikkare on missäkin jos hajoaa tunturiin.
     

Suosittele tätä sivua